X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Witam się walentynkowo i ja :)
    Wywołana przez Pragnącą postanowiłam napisać kilka słów. Ale choć się nie odzywam, to zaglądam na forum regularnie, podczytuję, kibicuję.
    Gratuluję wszystkich nowych i starszych ciąż :) Wiem jak wszystkie są wyczekane i upragnione :)
    Jeszcze bardziej gratuluję mamusiom, które już cieszą się swoimi pociechami po tej stronie brzuszka :* Dużo zdrówka dla maluszków <3
    U nas ciąża przebiega w sumie bez większych problemów i oby tak do końca :) Pierwszy trymestr - nudności, senność i brak chęci na cokolwiek, ale maluch rósł sobie zdrowo, genetyczne wyszły dobre, a to przecież najważniejsze, reszta do przeżycia. Drugi trymestr jest super, lepiej się czuję, od jakiegoś czasu czuję już ruchy maleństwa to jestem spokojniejsza. Dziecko rośnie i rozwija się prawidłowo, coraz bliżej połówkowe, których się nie mogę doczekać, bo mam nadzieję, dowiemy się na kogo czekamy :) Tak więc wszystko ok. To chyba tyle.
    Postaram się zaglądać i udzielać od czasu do czasu, ale póki co jeszcze pracuję więc z tym czasem często kiepsko.
    Pozdrawiam was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego :)

Super, ze jestes :)
    Ciaza bezproblemowa to marzenie kazdej z Nas :) Oby tak juz do konca :)
    A masz jakies przeczucia co do plci?

renieczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Mam podwyższone Crp i włączyli mi ampiciline. Jutro napewno nie wyjdę. . Leze w ttm szpitalu i wyje. Tak strasznie sie martwie..

Pola, jestes w szpitalu, masz Tam opieke, nie denerwuj sie. Wszystko napewno bedzie dobrze, jestes w dobrych rekach.
    Zdrowka kochana <3

Pola7, renieczka, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj codziennie mam inne. Dziś myślę, że to synek, wczoraj, że na 100% córeczka :) i tak w kółko.
    Znajomi mówią, że "wyglądam" na chłopca, ale ja tam za bardzo nie wierzę w takie ludowe przepowiednie :)
    W końcu się okaże :)

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co Tam w brzuszku siedzi :) przewaga dziewczynek na forum jest to przydalby sie chlopaczek do wyrownania bilansu :)
    A co Tam plec, najwazniejsze ze zdrowo rosnie :) :) :)

renieczka, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Mam podwyższone Crp i włączyli mi ampiciline. Jutro napewno nie wyjdę. . Leze w ttm szpitalu i wyje. Tak strasznie sie martwie..
    spokojnie, jak potrzeba to potrzeba leku. Dobrze ze lecza, nieleczona infekcja jest o wiele gorsza. Zdrowka :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka super ze ok :)

Pragnac tacy faceci sa swietni, bo wspomagaja i pomagaja. Tylko sie cieszyc z takiego faceta :) ze docenia itd.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola zdrowia...

Renieczka gratuluję :)

Pragnąca, miło się czyta o kochającym Mężu i Tacie :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocna afera na grudniówkach.
    Pamiętacie Dżejzi, która udawała, ze jest w ciąży bliźniaczej i ukradła zdjęcie usg MałejMi83?

Tak wiec założycielka wątku grudniówek - Flakonik zrobiła to samo (jeśli to nie ta sama osoba) i całą "ciążę" oraz "po porodzie" kradła zdjęcia jakiejś dziewczyny z Holandii chyba wstawiała jako swoje.
    Ktoś przypadkiem trafił na te fotki na instagramie i się delikatnie zdziwił.
    Ku przestrodze tu jest link do tego profilu:
    https://www.instagram.com/robydijk/

Na grudniówkach możecie sobie popatrzeć na fotki Flakonik i porównać. SZOK!!!

sylwiaśta159, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście Dżejzi wróciła ;-) ale trzeba mieć zryta psyche... A ona była już wcześniej jeszcze niż Dżejzi chyba też. Dżejzi to nie był pierwszy wyskok - tak mi się coś kojarzy...

Kava lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Rzeczywiście Dżejzi wróciła ;-) ale trzeba mieć zryta psyche... A ona była już wcześniej jeszcze niż Dżejzi chyba też. Dżejzi to nie był pierwszy wyskok - tak mi się coś kojarzy...

Nie róbcie sobie jaj że to znowu ta sama laska... W takim razie ja w swojej karierze na ovu wpadam na nią trzeci raz... masakra :/

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Nie róbcie sobie jaj że to znowu ta sama laska... W takim razie ja w swojej karierze na ovu wpadam na nią trzeci raz... masakra :/

To chyba tylko admini mogliby sprawdzić po IP kompa... My możemy podejrzewać...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to trzeba byc nienormalnym! Nudzi jej sie czy ma cos z głową?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udawana ciaza... nie wiem w jakim celu ktoś robi takie rzeczy. Nie potrafię sobie tego wyobrazić. ..

Mycha28 trzymam kciuki za ciebie dzisiaj!!

Pragnąca o ile się nie mylę kolejne porody wieloraczkow należą już do nas :) chyba że kogoś pominęłam a ciaza mi rozum odbiera...

Pola nie martw się, jesteś pod dobra opieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:36

Pola7, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ale to trzeba byc nienormalnym! Nudzi jej sie czy ma cos z głową?
    Moim zdaniem to choroba bo nudzić to się komuś może dzień, dwa, tydzień ... a przecież akcja z Dżejzi to kupę czasu do tył... z rok to na pewno jak nie dłużej...

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka jak fajnie Cię usłyszeć :)

Pola, jesteś w dobrych rękach, postaraj się nie denerwować, bo to na pewno nie pomaga, w szczególności Tobie. Dużo zdrówka Kochana <3

Kava, czytam i nie wierzę, że takie rzeczy się dzieją, haha! Kto wie czy ta laska to w rzeczywistości nie jakiś stary, obleśny typ, którego kręcą ciężarne ;-) Mało to psycholi na świecie. Ech ;-)

Pola7 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha daj znać po. Oczywiście jak tylko będziesz się czuła na siłach!!! Czekamy na informacje :) Luty to owoooocny miesiąc :D

też uważam, że to ktoś chory psychicznie.. Może niektórzy nie wytrzymują tej presji podczas starań i o :(

Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. O.o
    Na tym insta prawdziwa mama jest znowu w ciazy, a flakonik miala testowac teraz w lutym, bo starala sie o nastepne dziecko... hmmm... przypadek?

To, ze stracila ciaze teraz w 33 tc... bzdura...

Zal mi jej nawet troche...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:08

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakby trzeba mieć duuuży problem z głową. To jest tak słabe że aż się nie chce tego komentować

• Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy mogę brać magnez np neomag (taki posiadam) czy muszę kupić jakiś specjalny dla ciężarnych ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy mogę brać magnez np neomag (taki posiadam) czy muszę kupić jakiś specjalny dla ciężarnych ?[/QUOTE
    Możesz brać śmiało taki jaki masz :)

A my czekamy dziś na kolejne dzieciaczki!!

Pola, informuj nas na bierząco jak sie czujesz. I nie martw sie na zapas. Jesteś w dobrych rękach. Lekarze sie Wami zaopiekuja <3

Anuszka, Pola7 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ