Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja Wam powiem ze mi niekoniecznie było wygodnie spać z czymkolwiek pomiędzy nogami. W nocy non stop mi gorąco. Cały czas spałam porozkrywana. I najwygodniej było na lewym boczku. Teraz się przekrecam często w nocy bo biodro zaczyna mi bolec juz chyba od ciężaru.
Co do opuszczenia przez moją córkę apartamentu to nie liczę ze dziś się zacznie cokolwiek. Wiec takim sposobem z lutówki stanę się marcówką hehe dziś jeszcze mam dzień pełen zajęć i atrakcji. A jutro już do lekarza po skierowanie do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 04:15
Kava, Inska, Anuszka, agulas, pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26, Eliz, mia6, arlenka, _cherryLady, Lilou1984, justa1234, Konwalia, Libra, aszka, Madzia82, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Monia, jak Ty cudnie wyglądasz!!!
Brzusio do ucalowania :*
Ja Wam powiem że pod koniec ciąży nie wierzyłam że po porodzie człowiek wraca "do siebie" tzn ze może znowu chodzić bez Zadyszki, że może szybko chodzić, że może nie sikać co 5 minut i w nocy przekręcić się z boku na bok tak po prostu bez Stefania i spania.
Ach, jak ja się miło rozczarowałamagulas, Moniaa, pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26, Inska, _cherryLady, Libra, aszka lubią tę wiadomość
-
Monia to już i tak ostatnie chwile z brzuszkiem bez względu na datę porodu
Kava miło to słyszeć
A jak Wasze pępki? Są wystające czy wklesle? U mnie na razie wklesly, Chociaż robi się coraz mniej wklesly
Mam nadzieję, że nie będzie wypukłyMoniaa, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Agulas u mnie zawsze był pępek wklęsły i pięknisty. Ktoś go chyba kiedyś ładnie związał ☺ a tak mniej więcej zrównał się z całym brzuchem od 33 tygodnia. Teraz leciutko odstaje. Ale nie wygląda jak guzik na brzuchu. I oczywiście liczę ze wróci choć trochę na swoje miejsce.
Inska, mia6, agulas, Libra lubią tę wiadomość
-
Witam się poniedziałkowo
Vella - cudowne wiadomości
Monia - piękny brzuszekTo już tak blisko
Inska - co za figura! Ślicznie wyglądasz
U mnie brzuszek z każdym dniem wydaje się większy, ale jakoś bardzo duży nie jest. Za to na wadze już +6kg, z czego 2,5 przybyło w ciągu ostatniego miesiąca.
pragnaca dzidziusia, vella, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Vella gratuluję, to cudowne uczucie
A ja się witam niestety ze szpitalazaczęłam plamić i brzuch się bardzo napina. Niestety jeden maluch z łożyskiem przodującym. Miała któraś z Was? Zaczęłam się bardzo martwić
Ale jest jeden pozytyw. Dowiedziałam się jakich mam lokatorów, będzie chłopczyk i dziewczynka ❤pragnaca dzidziusia, vella, Anuszka, agulas, Moniaa, aneczka2015, Lilou1984, mia6, Kava, Konwalia, Libra, myszaaa, Viki26 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualnyPolubilam za ta Parke
Ja mialam tzn ciagle jest nisko ale nie blokuje juz ujscia macicy I jest w bespiecznej odleglosci od szyjki...tez plamilam, mialam nakaz lezenia I pomoglo, poszlo w gore i plamienia zniknelyPrzy takim lozysku jest nakaz oszczedzanie sie, lezenia...takze jak pracowalas to naszykuj sie na L4 ciazowe.
Bedzie dobrzeJeszcze raz gratuluje parki
Karolina1111, Libra lubią tę wiadomość
-
Vella- gratuluje!
Monia przepieknie wygladasz choc podejrzewam, ze ciezko Ci juz)
Pragnaca, z Toba to ja sie tak nie bawie! Jestes nielicznym pamietnikiem, ktory czytam i tak wchodze wczoraj, patrze dodalas post! Podjarana wchodze z nadzieja, ze zobacze brzuszek i klopsbylam zawiedziona
Karolince spelni sie marzenie wielu par- pareczkajak beda ladne jak mamusia to juz w ogole
Mia- jesli cie to pocieszy, ja dzis zaczynam 19 tydz a juz prawie 4 kg na plusie. No ale nie bede szla sladami naszej znajomej, ktora w ciazy prowadzila diete 1300 kcal...
Moj pepek jest bardzo wklesly wiec watpie ze nawet w ciazy bedzie na rowni z brzuszkiem hihiagulas, Moniaa, pragnaca dzidziusia, szałwia, Karolina1111, vella lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Sylwia ... no niby ciężko.
Ale myśl że już jutro mogę leżeć w szpitalu... to dzsiaj musiałam ogarnąć jeszcze prania, sprzątanie. Musze jeszcze jechać do banku i do księgowej. Aaa u jeszcze mini zakupy spożywcze. Jak wrócę do domu w planach jeszcze ostatnie prasowanko ubranek dla "lalki" bo przyjaciółka mi jeszcze ostatnio dowiozła parę sztuk.
Także niby ciężko ale wiesz ... nie ma tragedii._cherryLady, szałwia, pragnaca dzidziusia, agulas, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Karolina - super, że chłopczyk i dziewczynka będzie
Niestety przy przodującym łożysku tak jest, że trzeba leżeć i generalnie nic nie robić. Łożysko może się jeszcze trochę przesunąć jak macica będzie się powiększała - ja miałam na początku kosmówkę przodująca i z każdą wizyta była dalej od szyjki, nadal jest nisko, ale już nie nachodzi wcale. W szpitalu się dobrze Tobą zajmą, a jak się unormuje to Cię wypuszczą, więc leż i odpoczywaj. Będzie dobrze
Cherry - 1300 kcal?! Toż to prawie głodówka nawet bez ciąży!! Masakra!! No ja bardzo długo miałam 3,5 na plusie i już się łudziłam, że może w +10 ogółem się zmieszczę, a tu taki zonkA wcale nie jem więcej niż przed ciążą
No ale cóż najwyraźniej Andrzejek tyle potrzebuje
Dziecku żałować nie będę
A co do pępka, to mój też jest mego wklęsły, więc wątpię, żeby miał tak nagle wyskoczyć na zewnątrzInska, _cherryLady, pragnaca dzidziusia, szałwia, Karolina1111, agulas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia obiecuje, ze wkrotce dodam, ciezko mi ogarniac laptopa, a z tel sie nie da wrzucic, przynajmniej ja nie umiem
A jesli chodzi o pepek to moj tez byl mega wklesly, I bardzo go lubilam, nawet mialam go przebitego
A gdzies od ok 20 tc czyli bardzo wczesniej zaczal mi sie pchac do przodu I teraz jest juz wystajacy na pare mm. Tez sie zastanawia czy on wroci do swojego pierwotnego wygladu czy juz taki zostanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:55
Libra lubi tę wiadomość
-
Noo 1300 kcal... przez ciaze "przytyla" 8kg za to po porodzie zaczela tyc... organizm zabiera teraz co jego
ja tam tez jem jak jestem glodna. Wole zrzucic po niz mialby mi przejsc cien mysli, ze moje dziecko jest glodne
Pragnaca bede jak zawsze czekala)
Monia to i tak masz duzo energii)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 16:07
pragnaca dzidziusia, mia6, Moniaa lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
Monia brzunio cudny
Vella gratulacje
Karolina nie znamy się ale gratuluję parki
Ja to byłam w ciąży obladowana poduchamimialm z przodu pod brzuchem poduche,z tyłu poducha i pomiędzy nogami poducha
jak się przekrecalam to stary śmiał się że urządzam nocne przeprowadzki
A co do pepuszka to ja miałam taki wydętypragnaca dzidziusia, _cherryLady, Moniaa, Anuszka, Karolina1111, agulas, Libra, vella, aszka lubią tę wiadomość
-
Monia, ale z Ciebie zawodnik, nieźle ogarniasz może dzień przed porodem
U mnie pępek zaczyna się wyrównywać z brzuchem przez ostatnie 2 tygodnie.
Sylwia super wagę maszJa też jem jak jestem głodna, chociaż teraz wyczaiłam, że jak jem mniej więcej 6 posiłków dziennie (wliczając 2 śniadanie, podwieczorek, gdzie jest raczej coś małego i drugą kolację, bo późno chodzę spać) to jest akurat, jak coś któryś posiłek przesunę lub zaniedbam to dopada mnie ssanie albo mega ochota na słodycze
Mam + 6,5 kg. A kalorii nie chcę mi się liczyć, wolę ten czas poświęcić na wybieranie ciuszków i mebelków
Karolina ja mam przodujące, ale już jest wysoko. Powinno Ci się podnieść jeszcze, a wtedy, jak piszą dziewczyny, niczemu to nie przeszkadza, tylko przy cesarce muszą bardziej uważać. U mnie nie ma to chyba nawet wpływu na odczuwanie kopniaków (a może byłyby jeszcze mocniejsze).
_cherryLady, mia6, Moniaa, Karolina1111 lubią tę wiadomość
-
Moniatrzymam kciuki za szybkie rozwiązanie
śliczny brzunio
fajnie że już za chwilę będziesz tuliła maleństwo!
mi też już zaczyna być ciężko.
córcia bezlitośnie się wypina i wierci w brzuszku, skutecznie pieszcząc mi wszystkie narządy wewnętrzne
weszła już chyba w tą "najprzyjemniejszą" fazę ciąży
leżę i sapię
agulas co do pępka to też miałam bardzo wklęsły. a od tygodnia zaczyna się wypłaszczać. zaczyna brakować skóry na brzuchu hehe
Pragnąca nie obawiaj się, pępuch wróci do pierwotnego kształtu. swój też bardzo lubiłam
u mnie już 12 kg na plusie...mam nadzieję że nie przekroczę 14
A tak to się rozwijało:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/acd7687d2e13.jpg
pierwszy brzuszek to 12 tc, ostatni 34
jutro robię kolejne zdjęcie do kolekcji z okazji rozpoczęcia 37 tc
Karolina111 Gratuluje Parki!i oszczędzajcie się!
pozdrowienia dla Naszych mamuś. Jak Wasze szkraby?
mia6, Moniaa, Konwalia, Karolina1111, agulas, justa1234, Libra, szałwia, pragnaca dzidziusia, Viki26, Inska, wiecznie lubią tę wiadomość
-
A my po badaniach
Lekarz nie znalazł żadnych anomalii
Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie!!! Z tej okazji postanowiłam ustawić sobie w końcu suwaczek
Konwalia, Karolina1111, Anatolka, Lilou1984, mia6, Asienka1184, agulas, justa1234, Libra, vella, szałwia, pragnaca dzidziusia, Evelle, myszaaa, arlenka, Danae, Viki26, Inska, Kava lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że będzie ok i łożysko się jeszcze przesunie.
Lilou piękne zdjęcia!
Ja już czekam na ten brzuszek jak głupia, choć zaczyna być coraz bardziej widocznymia6, agulas, Libra, szałwia, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Wpadam z relacją z polowkowychDiecko rozwija się prawidłowo, wszystkie organy są na swoim miejscu. Serduszko, płuca, aorta, nerki, mózg wszystko ok.
I już wiemy, że czekamy na córeczkę
Czekamy na Marysię
PozdrawiamLilou1984, Anuszka, Anatolka, mia6, Asienka1184, pragnaca dzidziusia, agulas, justa1234, Libra, Konwalia, szałwia, arlenka, Danae, _cherryLady, gaja13, Viki26, Inska, aszka, Kava, roletka, basiurka, Madzia82, wiecznie lubią tę wiadomość