Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Justa zazdroszczę
ile chcecie sobie zrobić przerwy pomiędzy 1 a 2 dzieckiem?
Dziewczyny jak myślicie, do porodu lepiej koszule nocna czy T-shirt?gin prosił żebym około dwóch lat odczekala,u nas jest możliwość że w kolejną ciążę zajde naturalnie bo u mnie niepłodność idiopatyczna.a tak wogóle to muszę wrócić do pracy i dostać umowę bo przedłużyli mi tylko do dnia porodu,a wiadomo że jak tych pensji jest dwie to się inaczej żyje a dziecko ma potrzeby :-Dewentualnie jak mi umowy długo nie bada dawać to będę miała zlecenie i u nas jest możliwość opłacania takiego ubez po który mogę iść na zwolnienie płatne
więc jak zajde bez umowy to będą mi płacić 100% i macierzyński też będę miała
ale wiadomo umowa o pracę to mój priorytet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:55
agulas, Inska, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Konwalia daj znac jak udala sie przeprowadzka malego:)
Ja poki co, co chwile sprawdzam czy oddycha, ma taki czasem plytki cichy oddech i te bezdechy ze wariuje! Dziewczyny w ktoryms tyg oddech sie normuje? Nie wyobrazam sobie na ta chwile przeniesc malego gdzies z dala odemnie.Viki26 lubi tę wiadomość
-
Hej
kurde to już marzec - miesiąc mojego porodutrochę się zaczynam stresować !
byłam na wizycie u Naszego lekarza prowadzącego
"malutka" została wymierzona na 3500 w 36 tyg + 0...a TP dopiero 29 marzec
terminu cesarki jeszcze nie mam, będziemy ustalać 9 marca
rozmawiałam z lekarzem kiedy możemy wracać po rodzeństwo, to sugerował żeby poczekać rok i 4 mc do ponownego zajścia w ciąże, bo jak duże dziecko to i duża blizna po cc na macicy, która potrzebuje czasu żeby się zrosnąć
więc my też nie od razu będziemy walczyć o 2, czeka mnie powrót do pracy..ale może to i lepiejczłowiek wróci "do ludzi" na chwile
agulas, pragnaca dzidziusia, Konwalia, Kava, Inska, mia6, Viki26, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Lilou to prawda. Zaraz po Moni jesteś Ty
Fakt, po cc trzeba czekać. Ja mam nadzieję urodzić naturalnie tylko że względu na chęć posiadania drugiego dziecka. Z każdą wizyta przeżywam to moje łożysko, ale wierzę że już się bardziej nie opuści i będzie ok.
U nas problemem była endometrioza. Nie możemy zwlekać z 2. Wstępnie z lekarzem ustalone, że po odstawieniu od cyca małej zaczynamy naturalne starania.
Mam nadzieję, że się uda bo nie wiem czy dam radę przejść znów przez to samo. Chciałabym zobaczyć jak to jest zrobić nieświadomemu mężowi niespodziankę i powiedzieć : Kochanie jestem w ciąży!
Dziś zerkałam na 1 stronę. Robi się nas coraz mniej. Wiem, że kameralne jest super ale miło byłoby goscić koleżanki z młodszymi ciążami. Co jakiś czas wchodzę na ovu i podczytuje ale jakoś nie mogę trafić na pozytywne bety
I nie wiem czy jakaś gorsza passa czy problem ze zmianami w ustawie czy niewiedza o fioletowej?
Tak czy inaczej jeśli zobaczę pozytywną bete to będę zapraszać
pragnaca dzidziusia, szałwia, Kava, Lilou1984, Inska, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość
-
No ja po wizycie skurcze juz zdecydowanie większe się dziś pisały i były nawet takie sięgające 100... lekarz powiedział ze ktg bardzo ładne. Dał skierowanie do szpitala. Ale powiedział ze i tak z takimi slabiutkimi skurczami odesla mnie do domu. Wiec mam się stawić na IP we czwartek. No chyba ze akcja zacznie się wcześniej
Co do koszuli do rodzenia... moim zdaniem tshirt odpada ... bo jak są skurcze to można chodzić ... I co do połowy z gołą pupką będziesz zasuwać . Myślę że warto w miarę nie drogą koszule sobie kupić. U mnie szpital zapewnia jednorazówki do porodu.agulas, pragnaca dzidziusia, szałwia, Kava, Inska, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Cześć.
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wczoraj był 14 dpt i lekarka mi powiedziała, że mogę odstawić estrofem. W zaleceniach po transferze mam brać estrofem przez 14 dni, a jak będzie ciąża to jeszcze przez 7 dni i odstawić.
Jak było u was? Boję się odstawić ten estrofem, miałam już wcześniej poronienia, boję się.
Miałam podane 2 świeże zarodki. -
rudi wrote:Cześć.
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wczoraj był 14 dpt i lekarka mi powiedziała, że mogę odstawić estrofem. W zaleceniach po transferze mam brać estrofem przez 14 dni, a jak będzie ciąża to jeszcze przez 7 dni i odstawić.
Jak było u was? Boję się odstawić ten estrofem, miałam już wcześniej poronienia, boję się.
Miałam podane 2 świeże zarodki.
Mi też kazała odstawić od razu. I tak zrobiłam.
rudi lubi tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
rudi wrote:Cześć.
Miałam podane 2 świeże zarodki.
Ja byłam na sztucznym cyklu i odstawilam w 10 tygodniu Ciąży, nie wiem jak to jest ze świezynkami.
rudi lubi tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
nick nieaktualny
-
A ja wam powiem, że zakochałam się po uszy w moim synku. Mój Mąż jest cudowny jak wraca z pracy robi wszystko przy małym ja jestem tylko wtedy im potrzebna jak synio domaga się cyca.
Kurcze co jest tak się rozpisalam a tu tylko kawałek się wrzuciłWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:26
agulas, basiurka, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość