X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Poczekaj na fikającego człowieczka :D
    Wczoraj próbowałam namówić pięknego żeby dać synowi na imię Robert po doktorku ale kategorycznie odmówił ;)
    Tez mi to przeszlo pez mysl :-) bo do dziewczynki mamy imie a na chlopczyka nic jeszcze nie przypasowalo nam ale moj maz twierdzi ze bedzie synek bo taki apetyt mam wilczy i same konkrety :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Takanijaka co u Ciebie? Dawno sie nie odzywalas:/ Mam nadzieje, ze wszystko dobrze :) Odezwij sie do Nas co u Was slychac :)

Odzywam się :) u nas wszystko dobrze. Tylko jakoś tak ciężko się robi ;) +7.5 kg i 97 cm w pasie

Jestem po krzywej cukrowej: wyniki 84, 130, 113. Lekarz się cieszy ze mam jeszcze zapas.

Dzieci mają prawie po 900g co okropnie mnie cieszy!

Pochłonęła mnie produkcja rzeczy dla dzieci. Uszyłam 2 cieplejsze kocyki i 2 kołdry i 2 poduszki. Właśnie wróciłam z materiałem na pościel :)

Pragnąca ciągle myślę o Tobie kochana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:10

Inska, agulas, pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26, mia6, wiecznie lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • kmb Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Poczekaj na fikającego człowieczka :D
    Wczoraj próbowałam namówić pięknego żeby dać synowi na imię Robert po doktorku ale kategorycznie odmówił ;)

Haha. U nas tak wyszło bo tu mówi się tylko po nazwisku jak chodzi o lekarza np. Dr. Kowalski i tak naprawdę nie wiedziałam jak mój lekarz ma na imię. A podczas porodu by rozluźnić atmosferę lekarz pyta to kto się rodzi jakie imię mój mąż, że Johan po polsku Jasiek. A lekarz dumny ślicznie też mam tak na imię zamurowalo nas

agulas, Anuszka, pragnaca dzidziusia, szałwia, Viki26, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Odzywam się :) u nas wszystko dobrze. Tylko jakoś tak ciężko się robi ;) +7.5 kg i 97 cm w pasie

Jestem po krzywej cukrowej: wyniki 84, 130, 113. Lekarz się cieszy ze mam jeszcze zapas.

Dzieci mają prawie po 900g co okropnie mnie cieszy!

Pochłonęła mnie produkcja rzeczy dla dzieci. Uszyłam 2 cieplejsze kocyki i 2 kołdry i 2 poduszki. Właśnie wróciłam z materiałem na pościel :)

Pragnąca ciągle myślę o Tobie kochana:)

Ciesze sie, ze u Was wszystko dobrze :D
    Juz mialam ci priv pisac, ale dzieki Bogu sie odezwalas :) Duze juz twoje szkraby sa :D kurde ale ten czas leci :)
    Pochwal sie potem swoimi rekodzielami, tez chcialabym miec takie zdolnosci I zrobic cos dla babelkow, ale niestety :/ wymyslilam jedynie, ze kupie odlewy I zrobie odciski stopek jak sie urodza :)

Takanijaka lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski oto moje wyniki: glukoza naczczo 74,6, po 60 minutach 96,2, po 120 minutach 97,0. Dobrze jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 17:05

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiurka czy ja też mogę prosić o wpisanie?? ;-)
    15.08.2016 chłopczyk i dziewczynka ❤❤

pragnaca dzidziusia, agulas, Takanijaka, mia6, Lilou1984, wiecznie lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka bawisz mnie dzisiaj. Bratowa nie czaje, skoro sama tak o dziecko walczyła, chyba się rozminęła z wyobrażeniami o macierzyństwie albo po prostu guuuuuuupia jest ;-)

Evella, gratuluję :) To teraz czekanie na pierwsze ruchy na usg, a potem pierwsze wyczuwalne :-)

Aneczka ja też dzisiaj po krzywej, niestety wyniki dopiero za tydzień, bo mi ich dać nie chcieli (wysyłają lekarzowi), nie wiem, co za nowy system, wiem tylko, że na czczo miałam 4 i to było super - tu są ewidentnie zupełnie inne jednostki niż Twoje. Na szczęście dali mi to z herbą, więc było znośnie, chociaż miałam stracha, bo za słodkim nie przepadam, a w ciąży to już w ogóle. Wytrzymałam bez spotkania z porcelaną, ale maluch potem szalał i cały dzień mam gastrofazę :-)

Kava mega przepisy, na bank skorzystam!

Evelle, pragnaca dzidziusia, Kava, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka też bym chciała mieć takie zdolności :)

pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa <3 <3 <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Moniaa <3 <3 <3
    Jutro rano stawiam się do szpitala... zobaczymy czy mnie zostawią.
    I to są właśnie mankamenty porodu SN .. wielka niewiadoma co i kiedy... ☺

agulas, Libra, Viki26, Takanijaka, pragnaca dzidziusia, kmb, Inska, mia6, szałwia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam usilnie urodzic malego SN, aby szybko starac sie o 2 malucha, takie byly plany, a wyszla CC. Mi tez powiedzieli ze min 1,5roku musimy odczekac, bo duze ciecie mam. No wlasnie fajnie by bylo naturalnie zajsc, ale u nas chyba jajowody beda przeszkoda po usunietej CP:(

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak to bezdechy? Moja jest wczesniakiem i bezdechów nie miała, bo jej monitorowali. Bezdech to jak nam mowila lekarka jest wtedy kiedy nie rusza sie klatka piersiowa i dziecko sinieje, u Twojego tak jest? Bo jak tak jest to powinen byc podłączony do pulsoksymetru w celu monitorowania (szpital), chociaz niby bezdechy moga sie czasami pojawiac ale to raczej bardzo rzadko u dzieci urodzonych o czasie. A masz monitor oddechu?
    Mi polozna pow ze niemowlaki, nawet te o czasie urodzone, moga miec do 20sek bezdechu i to jest normalne i ze potem sie oddech unormuje. Mlody za cicho czasem oddycha i moze stad mi to sie wzielo. Raz glosno i szybko, raz ledwo slyszalnie, a pod kocykiem nie widze klatki czy sie unosi czy nie. Monitora nie mam, on tylko wylapuje bezdechy powyzej 20sek, czyli najwyrazniej te gdzie jak piszesz dziecko zaczyna siniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 02:21

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bedac niemowlakiem urodzonym o czasie nie raz wywinęłam rodzicom taki numer... moje rodzeństwo też, choć rzadziej. Mama np idzie sobie ze mną w wózeczku ogląda sobie drzewka za chwile spoglada na mnie a ja sina o.O

aneczka- wydaje mi się, że wyniki dobre :)

aneczka2015, Viki26 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to jest mankament cc. Trzeba czekać dla własnego bezpieczeństwa. Ja w pn byłam u gin i był bardzo zadowolony z tego jak mnie pocieli. Na usg prawie nie widać blizny na macicy tak się ślicznie zagoiła. Mimo to kazał rok czekać że staraniami.
    Ja też raczej naturalnie nie znajdę bo jeden jajowód niedrożny a drugi najprawdopodobniej też. A mrozaków brak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:49

Viki26 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki oby sie unormowało.

Moniaa daj znac jak urodzisz.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava a po jakim czasie bylas po raz pierwszy u gin na badaniu, mi napisali w wypisie ze po 4 tyg. mam sie pokazac.
    U mnie tez mrozaczkow brak, przy 2 stymulkach tylko raz mialam 1 mrozaczka.

• agulas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava, Justa, Viki najwyżej znowu spotkamy się na różowej, a później szybko na fioletowej :P
    U nas też bez mrozaków :/

Monia czekamy na szpitalne relacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:07

Viki26 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia przebieram za Ciebie z niecierpliwości nogami :D

My też pewnie będziemy chcieli w miarę szybko o rodzeństwo się postarać, z tym że u nas są jeszcze 3 eskimoski. No i cały czas nastawiam się na poród sn, więc mam nadzieję, że Księciunio nie zrobi nam psikusa ;)

Karolina jak się czujecie? Jesteś jeszcze w szpitalu?

Inska, szałwia, Moniaa lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Kava a po jakim czasie bylas po raz pierwszy u gin na badaniu, mi napisali w wypisie ze po 4 tyg. mam sie pokazac.
    U mnie tez mrozaczkow brak, przy 2 stymulkach tylko raz mialam 1 mrozaczka.

Jakoś nie mogłam się wybrać i 10 tygodni zleciało...
    Ale najważniejsze że wszystko dobrze. Czekam jeszcze na wynik cytologii.

Inska, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Monia przebieram za Ciebie z niecierpliwości nogami :D

My też pewnie będziemy chcieli w miarę szybko o rodzeństwo się postarać, z tym że u nas są jeszcze 3 eskimoski. No i cały czas nastawiam się na poród sn, więc mam nadzieję, że Księciunio nie zrobi nam psikusa ;)

Karolina jak się czujecie? Jesteś jeszcze w szpitalu?
    Jestem już w domu, ale w sumie tylko dlatego że łóżek brakuje w szpitalu ;-) ogólnie jest ok, plamienie się już nie pojawiło, tylko brzuch pobolewa czasem. Dziękuję że pytasz kochana.

A Ty jak się czujesz?

agulas, mia6, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ