Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
W kwesti kolek mojej Ali pomogły kropelki Sab Simplex. Nic innego nie dawało rady. Krzyczała codziennie po kilka godzin. Oczywiście masaż brzuszka, podkurczanie nóżek i ciepłe kompresy na brzuszek też stosowalam i polecam lecz to było mało skuteczne.
-
vioris wrote:Tak, myślę że spokojnie
Maluszki się układają w macicy w różnych miejscach więc odróżnisz bicia serca jednego i drugiego
Ja bardzo się bałam tego detetora, bo miałam myśli że jak nie znajdę to będę schizować, ale sobie powiedziałam, że na początku zanim się nauczę dobrze szukać to nie będę panikować. No i pierwszy raz mi zajęło więcej czasu, to był 10tc ale znalazłam
Z każdym kolejnym dniem było łatwiej. Z perspektywy czasu wiem, że to była dobra decyzja bo miałam wcześniej takie stresy czy serduszko bije i czekałam na te wizyty z usg i tak mi się ciągnęło. Odkąd mam detektor to zapominam o wizycie bo cieszę się serduszkiem i ruchami które słyszę również przez detektor od 12 tc
Codziennie rano sobie słucham i na cały dzień mam spokój. A nawet jak przyjdzie jakaś dziwna myśl to szukam drugi raz i od razu czuję się lepiej
Na pewno bardziej schizowałam od wizyty do wizyty wcześniej, żyłam w ciągłym stresie. A teraz nawet jakbym dłużej nie mogła serduszka znaleźć (co się nie zdarzyło) to bym wstała, pochodziła, zjadła coś i spróbowała ponownie. To jednak w takiej chwili z 15 minut stresu a nie permanentny stres przez 3-4 tyg
A mam model Sononline B z głowicą 3.0Mhz i on jest najlepszy, bo najszybciej można serduszko wyszukaćprzedyskutuje jeszcze sprawę z mężem i może jak szczęśliwie zakończymy 1 trymest to się zdecydujemy na taki detektor
vioris lubi tę wiadomość
-
Kava wrote:Madzia, co u Was? Wywoływałam Cię tutaj jakiś czas temu ale sie nie odezwałaś
Czytam Was raz na jakis czas. I niestety nieraz nie mam czasu by dokładnie Was doczytać.
U nas raz lepiej raz gorzej. Ala waży niecałe 5kg. Zakładam już jej mniejsze ubranka w rozm 62. Ma skończone 8 miesięcy. Nadal mamy problem z retinopatia. Ala ma podejrzenie cytomegalii. Jutro jedziemy do szpitala na badania by wykluczyć bądź potwierdzić obecność tego wirusa.
Rozwija się super. Robi wszystko co powinno robić dzieciątko wg wieku korygowanego czyli 4 miesięczne. Pięknie się uśmiecha. Kolki na szczęście już za nami. Przeciętnie 2 razy w tygodniu jeżdżę z nią do jakiegoś lekarza. Chodzi na rehabilitacje. Ogólnie nie nudzi mi się z nią.
Wprowadziłam jej zupki. Nie śpieszy mi się z rozszerzaniem jej diety. Mam dla niej zamrożone jeszcze dużo mojego pokarmu.
roletka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Kuciak, jak się czujesz? Już niedługo trójka na przodzie tygodni się pojawi
Powoli do przodu. Szyjka 29mm wiec szalu niema ale zle tez nie jest. Wiec sie oszczedzamy i polegujemy, ale powoli kompletujemy wyprawke.
Juz jestesmy po szkole rodzenia teraz mamy cotygodniowe spotkania z polozna.Anatolka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny teraz ja poprosze o pomoc w interpretacji wynikow, odebralam mocz morfologie i glukoze z krwi na czczo. i:
Glukoza 64,7 mg/dl norma (70-99) w opisie (wskazana kontrola z materialu pobranego na fluorek sodu) ?
morfologia podwyzszone leukocyty, ponizej normy limfocyty,
mocz liczne bakterie, podwyzszone leukocyty
Czy te odchyly w ciazy to norma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:56
-
ja mam w poniedzialek wizyte w klinice, widze ze mam jeszcze nizej ta glukoze niż Ty
i martwie sie tez tymi bakteriami w moczu zeby jakies zapalenie sie z tego nie rozwinelo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 12:57
-
Vaina wrote:To już niedługo, myślę że nic szkrabom nie będzie jak poczekasz do poniedziałku - pewnie wtedy Ci powie czy powinnaś coś zmienić czy nie.
Daj znać po wizycie co powiedział szczególnie na glukozę.
A i gdzieś indziej znalazłam normę od 60, więc wtedy obie mieściłybyśmy siętez tak wyczytalam ze norma od 60 tylko czemu labo podaje od 70?
Vaina lubi tę wiadomość
-
hej a ja myslalam ze mam glukoze w normie bo jest do 99 a mi wyszla 92 a pani dr wczoraj na wizycie mi mowi ze w ciazy jest do 92
mam za 2 tyg powtorzyc (akurat juz odstawie encorton) i jak znow wyjdzie podwyzszony to juz bede musiala obciazenie robic blleee
A teraz przedstawiam Wam mojego okruszka (od przodu i od boku) ma 1.89 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2aca5998d2f5.jpgKati86, józefka, Tosia 1981, Vaina, Iva79, Anatolka, monia2015, Anuszka, roletka, asia-m-b, pabelka88, Kamilam8, vella, renieczka, nika03 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Ja miałam bakterie w moczu. U mnie podziałała żurawina suszona, witamina C i woda. Na noc lepiej nie pić bo jednak się trzyma mocz i bakterie szaleją. Gin powiedział że żurawinę mogę włączyć na stałe bo w ciąży bakterie lubią sie powtarzać.
Dziś miałam prenatalne 1 trymestru. Wszystko okpierwszy raz usłyszeliśmy serducho
Łożysko niestety na przedniej ścianie nisko ale ma jeszcze czas się podnieść
Ja już nie szaleje i detektor też sobie odpuszcze. Poukładałam sobie w głowie i jest dobrzeTosia 1981 lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Mimi tak wychodziło z wcześniejszych USG a dziś maluch okazał się być większy i z CRL wychodzi 11+6
u mnie spora nadwaga więc dopiero dobry sprzęt pokazuje prawdę. We wtorek widziałam kropki zamiast nóżek i rączek a dziś mi nawet paluszki mignęły
Mój gin uważa że lepiej jak maluch jest większy bo lepiej widać. Myślę że najlepiej w 12tc w połowie. Ale skonsultuj to że swoim gin.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
no tez tak myslalam zeby isc w 12 tyg a wczoraj tak mi wyliczyly i wpisly mnie na 13.08 ja dopiero w domu licze a to 10+5 no nic 10.08 mam wizyte to zobacze jaki bedzie duzy najwyzej przesune jak za malutki sie okaze
Kati86 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi obciążenie robią akurat wszystkim, tylko później, ale to dziwne, że przy podwyższonych cuksach chcą Ci zrobić. W Czechach przy dwukrotnie podwyższonych na czczo diagnozują cukrzycę ciążową i nie robią obciążenia, żeby matki i dziecka nie obciążać, skoro cukrzyca jest. Popytaj może, czy w Polsce też tak nie ma, może tylko ten lekarz ma takie zwyczaje...
-
Szałwia ja też już miałam z obciążeniem. To jest bardziej wiarygodne. Z tym badaniem cukru to jest niestety masakra bo wystarczy dzień wcześniej coś zjeść bo akurat ochota naszła i wyjdzie podwyższone dlatego lepiej sprawdzić.
Ja miałam naczczo 88 i gin powiedział że ładnie.
Mimi zapytaj od razu czy nie może Ci dać z obciążeniem.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019