Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina ja miałam wizytę 12lipca, 26lipca i dziś a teraz 4tyg czekania. Rozpieściły mnie te częste wizyty i teraz ciężko będzie więc lepiej od razu się przyzwyczajać
pod koniec będziemy jeszcze rzygać tymi wizytami... wielkie zimą będziemy się tarabanić co 2tyg
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Ja za swoich grubych czasów +20kg kupiłam ciepła kurtkę. Chciałam ją wyrzucić bo nie mogłam patrzeć jaka Wielka. Teraz się przyda
Vaina lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
ja myslalam ze sie obejde bez ciazowej kurtki zimowej, ze moze w jakims szerszym plaszczu obchodze, ale przy dwojce to chyba nie przejdzie
z ciekawosci anwet ogladalam te ciazowe kurtki na allegro i nic mi sie nie podoba
Serducho ja psychicznie czuje sie swietnie ;p fizycznie jak kupai tak tez pewnie wygladam
-
Kati 88 jest jeszcze chyba w normie. Jak ktoś ma dwa razy na czczo wysoki to już nie jest traktowane jako zbieg okoliczności. Możesz coś zjeść poprzedniego dnia, co ma na to wpływ, ale dwa razy to już reguła, organizm bez cukrzycy radzi sobie lepiej z cuksami i nie ma takich niespodzianek. Tu w laboratorium przy obciążeniu, jeśli jest wysoki cukier na czczo nie podają glukozy do picia, za duże ryzyko, że cukier poleci w kosmos, ciężarna zemdleje, zaszkodzi jej to itp., więc wysyłają do domu i każą przyjść jeszcze raz, jeśli sytuacja się powtarza odsyłają do lekarza prowadzącego, a ten diagnozuje cukrzycę. Słaby cukier na czczo jest objawem cukrzycy, test obciążeniowy jest po to, żeby odkryć ukrytą cukrzycę, która nie daje podwyższonego na czczo - ja taką miałam. Ale u Mimi to może steryd. Trzymam kciuki
Co do kurtek, ja miałam duże dziecko i duży brzuch a radziłam sobie z płaszczami wiosennymi i letnimi, które miałam w szafie, chociaż pod koniec ledwo się zapinały.Vaina, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
No to fajnie
Ja jakas slaba jestem, brzuch tak czasem klóje po bokach tak nisko, ale mdlosci dużo mniejsze
Z ubraniami moze byc ciekawie, bedzie chyba ciezko mi wejsc w moje kurtki S i MWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 12:49
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Serducho wrote:Mnie na genetyczne umowili 8.08 tak wiec bedzie to 12+1 z miesiączki (13tc) myślicie ze ok ?
Jak dziewczyny samopoczucie?to ja mam za wczas . Jest tu ktos kto mial tak wczesnie prentalne i bylo ladnie widac wszytsko?
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Szałwia własnie licze na to ze steryd mi zafalszowal aaa i duphaston rano wzięłam przed badaniem moze tez jaks wpynął . teraz sie lepiej przygotuje do badaniamaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 jak cudownie Cię tu widzieć!!!!!!
gratuluję i życzę Wam dużo,dużo zdrówka!
pozostałym nowym mamusiom również gratuluję1Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:04
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
jowita198600 wrote:Evelle napisz mi proszę ile zarodków miałaś podawane i w której dobie? Gratuluję serdecznie i życzę szybkiego i bezbolesnego rozwiązania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 13:55
jowita198600 lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:W trzeciej dobie miałam podane dwa zarodki, jeden się uchował ale za pierwszym razem się udało
a napisz mi jeszcze proszę czy miałaś jakieś objawy zanim sie dowiedziałaś że beta jest pozytywna? u mnie jutro będzie 10 dpt i czuję się wręcz superaż mnie to martwi. Też miałam podane 2 zarodki w 3 dobie + embryoglue
-
Evelle wrote:Anuszka tez bym chciała mieć tyle dni do porodu
ja już nie moge się doczekać mojego Franusia po prostu a po drugie już mi tak nie wygodnie z brzuszkiem sie robi
Jak byłam na Twoim etapie też nie mogłam się doczekaćTeraz zaczynam mieć po prostu pietra