Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia wrote:Detektor tętna płodu.
Kolezanki i znajome martwily , niepokoily sie jak nie czuly ruchow przez caly dzien , mysle, ze ja tez bede sie martwic. W zeszlym tyg stracilam na wadze 1kg i juz sie troszke przejmowalam , a urzadzenie to zalatwilo moj problem
Wizyty u gin mam teraz raz w m-cu , ruchow jeszcze nie czuje
Czekam na nie z niecierpliwoscia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 19:25
-
Vaina wrote:Dziewczyny, od kilku dni wypadają mi włosy w masakrycznej ilości. Jak tak dalej pójdzie to do porodu będę łysa
Myślałam, że z włosami będzie ok, bo paznokcie mam mocne jak nigdy. Miała któraś z was taki problem. Idzie coś na to poradzić?
Mi tak strasznie leciały w pierwszej ciąży. Nic nie pomagało. Bałam się myć i czesać bo tyle wychodziło
Niestety przeszło dopiero po łyżeczkowaniuIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Vaina wrote:Dziewczyny, od kilku dni wypadają mi włosy w masakrycznej ilości. Jak tak dalej pójdzie to do porodu będę łysa
Myślałam, że z włosami będzie ok, bo paznokcie mam mocne jak nigdy. Miała któraś z was taki problem. Idzie coś na to poradzić?
Mnie zaczęły wypadać po porodzie i to tak strasznie, że na połowie głowy miałam takie prześwity że wstyd z domu było wychodzić.
Pomogła kuracja 3 miesięczna :
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,39860,neoptide-traitement-antichute.html
Nie wiem jednak czy w ciąży można używać
Włosy mi nadal wypadają ale już nie w takich ilościach. Jednak co najważniejsze zaczęły rosnąć nowe i tam gdzie miałam łyse mam teraz 2 - cm włosyNawet początkowa linia włosów mi się przesunęła w stronę czoła.
Jestem pod koniec kuracji. Myśle, ze został mi ostatni tydzień stosowania sprayu.
Jeśli w ciąży nie wolno to może przynajmniej po porodzie pomoże...
Vaina, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Vaina wrote:Wystraszyłam się teraz. Mam nadzieję że u mnie tak się nie skończy
Nie chciałam Cię wystraszyć :* myślę że to wypadanie włosów nie miało nic wspólnego ze stratą. Bardziej wypadanie ma związek z burzą hormonów
Pewny preparat to maska do włosów Waxx. Mojej mamie to polecił onkolog w trakcie i po chemioterapii. Odrosły jej później piękne i mocniejsze. W ciąży też można.
Zapytaj też gin albo położnej o to jakie witaminy bo wypadanie może być też od braku.
U mnie nic nie pomagało ale i ciąża skończyła się szybko więc bardzo tematu nie drażyłam.Vaina lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Vaina ja kupilam kuracje z mydlarni franciszka wardi shan czy jakos tak mydlo plus szampon sa naturalne narazie uzywam ok 2 tygodni ale widze po szczotce ze wlosow wypada mniej no i nie musze zamiatac lazienki po suszeniu.
Vaina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak jest z tym detektorem? Od którego tc już słychać bez godzinnych poszukiwań? Mam sporą nadwagę i obawiam się że tylko dodatkowy stres sobie zafundujeIVF MAJ 2016
beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Uzylam jak na razie 3 razy , za kazdym razem udawalo mi sie znalesc malego po prawej stronie pomiedzy pepkiem a koscia biodrowa. (Jak by polaczyc te 2 pkty linia prosta, to dokladnie po srodku) Pamietam to miejsce ,bo lekarz przyklada tam swoj sprzet , czasami jak troszke mocniej przycisne do skory to lepiej slysze. Przyznam, ze 1 uzycie bylo troche stresujace, bo szukalam wszedzie troche chaotycznie. Jestem zadowolona, bo bicie serduszka mnie uspokoilo , a nie chcialam tez panikowac i leciec do lekarza. W sumie za prywatna wizyte pewnie wiecej bym wydala niz za ten detektorek, w zestawie byl tez zel . Trzymam podelko i po ciazy mam zamiar go sprzedac.
Tak wyglada:
https://www.amazon.de/Floureon-Doppler-LCD-Anzeige-Ultraschallgel-Ultraschall/dp/B016IAAFFA
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Nabylam detektorek w 18 tc i5 u mnie dziala , nie wiem jak to by bylo we wczesniejszych tyg ? Wczesniej mialas wizyty u gin co 2 tyg , teraz raz na miesiac, troche dlugo
Jesli chodzi o wage to tez nie jestem super szczuplutka 173 i waga 74kg terazWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:20
-
Czesc dziewczyny. Mało sie odzywam ale ciagle tu jestem i staram sie Was podczytywać.
Gratuluje nowym przyszłym mamomdługiej nudnej i spokojnej ciazy życzę.
Moja zlatuje w mgnieniu oka. Niedawno cieszyłam sie z bety pozytywnej a juz 29tc to niesamowite jak czas szybko leci tym bardziej ze siedzę w domu na l4 wiec troche powinno sie dłużyć- niz z tego leci czas nieubłaganie
Juz niemoge doczekać sie października.
10.08 mam ostatnie prenatalne trzeciego trymestru !Vaina, Kati86, Iva79, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Vaina wrote:o to może spróbuje - dzięki
A też Ci włosy leciały bardziej, czy tak normalnie? -
Iva79 wrote:Nabylam detektorek w 18 tc i5 u mnie dziala , nie wiem jak to by bylo we wczesniejszych tyg ? Wczesniej mialas wizyty u gin co 2 tyg , teraz raz na miesiac, troche dlugo
Jesli chodzi o wage to tez nie jestem super szczuplutka 173 i waga 74kg teraz
U mnie za chwilę dopiero 12tc więc trochę wcześnie na detektor. Ty zo swoją wagą to jesteś chudzinka do mnieja mam 170 i 113kg więc pewnie detektor w niczym mi nie pomoże jeszcze długo
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Ja detektor mialam i szybko go oddałam. Za pierwszym razem nie znalazłam tentna za drugim po 40 min za trzecim też nie. Stosowałem koło 15tc.
Teraz przychodzi położna ze swoim detektorem i tak znajduje po 10 min a już ciąża zaawansowana.
Najadlam się przez niego stresu tylko. Zaznaczę że należę do osób chudych. -
Kati86 wrote:Dziewczyny jak jest z tym detektorem? Od którego tc już słychać bez godzinnych poszukiwań? Mam sporą nadwagę i obawiam się że tylko dodatkowy stres sobie zafunduje
Ja od 12-13 tcmam trochę więcej tkanki tłuszczowej na brzuchu i pierwsze dwa- trzy razy miałam kłopot ale jak już wiedziałam gdzie i jak szukać to szło bardzo szybko.
-
Ja mam detektor od 10tc i znajduje bez problemu zawsze. Na początku zaraz nad kością lonową, teraz już trochę wyżej. Przy małej ciąży trzeba dość mocno wcisnąć w brzuch i wtedy się znajdzie, bo macica jest dość gleboko i trzeba się do niej zbliżyć. Jeśli chcemy mieć pewność, że znajdziemy to trzeba kupić taki z głowicą 3.0Mhz,bo te słabsze nie znajdują tak szybko. U mnie serducho walilo mocno już od początku. Teraz oprócz serduszka słychać też kopanie maluszka
Polecam z całego serca, najlepszy zakup jaki zrobiłam
Iva79 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś byłam na wizycie
moje bąbelki rosna
jeden ma 1,61 cm drugi 1,89cm odpowiadaja ciązy 8+0 i 8+3
i pierwszy raz slyszalam ich serduchaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:47
Anuszka, Kati86, józefka, Tosia 1981, roletka, Vaina, Kava, Iva79, Suomi, vioris, Joanna85, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Vioris a myslisz ze przy blizniakach by sie sprawdzil tez taki detektor? jaki masz dokladnie?
-
Matylda super
Ja jutro mam wizytę i mam nadzieję że też będzie wszystko dobrze. Jutro też mija u mnie okres największego zagrożenia ciąży i mam nadzieję że będziemy się cieszyć a nie płakać bo od 2dni mam jakieś lękiIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Serducho wrote:Kati a ktory to tydzień?
Jak myslicie kiedy mozna trochę odetchnac? U mnie dzis 10+1.
Dziś 10t5d
Może miałam pecha ale czytałam tutaj takie historie że chyba przez całą ciążę nie można odetchnąć...
Ja bardzo się staram cieszyć każdym kolejnym dniem ale czasem poprostu łapie strach i na to nie ma rady ani pocieszenia
Niestety jak to mówił mój gin z kliniki "jak się ma utrzymać to się utrzyma jeśli ma się nie utrzymać to żeby leżeć 24h i nawet się nie myć to i tak się nie utrzyma". Oczywiście lepiej dużo odpoczywać ale i tak my nie mamy wpływu, leki i odpoczynek, kciuki, modlitwa albo inne obrzędy tylko tyle nam zostałoIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019