X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile juz wazy malenstwo Anatolka?:)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ile juz wazy malenstwo Anatolka?:)

Nie byłam już ponad 2 tyg na wazeniu. Ale zmieniłam od wczoraj prawie wszystkie ubranka na 68, więc rośnie...

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Mimbla dobrze,ze poszlas,rzeczywiscie slabo z tymi badaniami w PL.Tu mialam wszystko z ubezpieczenia.Cesarka nie jest taka zla,przynajmiej wiadomo,kiedy sie urodzi:)

Ja mam z 1 dnia lata przypadkiem :-)

szałwia lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka u nas Mloda z pierwszego dnia wakacji,bo w Czechach sie zaczynaja 30 w szkolach.Ma 68 tez powoli zmieniamy. U nas wazenie nieplanowane,bo cos jej za uchem wyskoczylo i oczka zapuchly to bylysmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 07:52

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka konsultowalam dzisiaj z nasza fizjoterapeutka kwestie chusty, manduki lub bondolina i nie poleca nic z tego u takich maluchow, ewentualnie na szybkie dobiegniecie do sklepu. Nie zaleca w ogole u malych, a przy jakimkolwiek problemie z bioderkami juz zupelnie. Przy chuscie jako najmniejszym zlu ewentualnie naprawde dobre wiazanie i pilnowanie bioderek. Nasz pediatra juz wczesniej mi mowil, ze lepiej nie dopoki nie siedzi, ale chcialam zasiegnac opinii specjalistki skoro i tak do niej chodzimy.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam ortopeda od bioderek pozwoliła nosić w chuscie. Rodzinna nawet widziała jak wiazemy na patronazu i sprawdzała ułozenie bioderek. Obie nie miały zastrzeżeń.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa moje dziecko wstało i "gada" jak najete :-)

ComeToMeBaby, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, super wieści :-)

Szałwia, Anatolka - dzieci wam dorastają ;-) zanim się obejrzyjcie to będziecie je musiały ganiać

A dziękuję, u mnie jako tako. Obolała jestem wewnątrz, czuję szczególnie gdy aplikuję lutkę. Dziś na obchodzie dowiedziałam się że lek podawać będą do piątku wieczorem włącznie, od soboty rano odstawienie. Wniosek: nie wypuszczą mnie na weekend do domu, co oznacza że mąż z urodzinowym kwiatkiem pojawi się w szpitalu ;-) dziś zrobili ktg to Kosmita tak się wiercił i obracał, że trudno go było wyłapać na aparacie, godzinę byłam podpięta, ale ostatecznie wynik ok. Teraz młody poszedł spać a ja mam liczyć ruchy. No jak tu liczyć jak dziecię śpi i nie chce współpracować? ;-)

Dziś mąż przyjedzie z kawą do mnie <3 mam smaka. Kazalam mu zabrać drugi kubek żebyśmy napili się razem. Wczoraj zostałam zaprowiantowana, więc z głodu nie zginęłam. Jedzenie jest smaczne, ale jakoś go mało.

szałwia, Anatolka, Iva79, Mimi86, asia-m-b lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wg niej problem polega m.in. na tym,ze nozka zmienia pozycje,nawet jak zawiazesz dobrze i potem chodzisz to moze rotowac i roznie sie przekrecac.
    U nas dzien pod tytulem gorzkie zale po rehabilitacji,wiec sobie z nia za bardzo nie pogadam.
    Kometa dzielni jestescie z Kosmita,szkoda,ze Cie nie puszcza na urodziny,ale na nastepne bedziecie juz razem:)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka wg niej problem polega m.in. na tym,ze nozka zmienia pozycje,nawet jak zawiazesz dobrze i potem chodzisz to moze rotowac i roznie sie przekrecac.
    U nas dzien pod tytulem gorzkie zale po rehabilitacji,wiec sobie z nia za bardzo nie pogadam.
    Kometa dzielni jestescie z Kosmita,szkoda,ze Cie nie puszcza na urodziny,ale na nastepne bedziecie juz razem:)

Chyba ta Pani nigdy nie próbowała nosić w praktyce. Moje dziecko może poruszyć głową i rękoma :-) tylek i nóżki są stabilnie zaplatane :-) na noc, zakaldamy ortopedyczna rozwórkę Koszli. Teoretycznie nie powinny nóżki drgnąć a dziś w nocy coś Mu się śniło i tak kopał, że poluzowal sobie ją...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka u nas Mloda z pierwszego dnia wakacji,bo w Czechach sie zaczynaja 30 w szkolach.Ma 68 tez powoli zmieniamy. U nas wazenie nieplanowane,bo cos jej za uchem wyskoczylo i oczka zapuchly to bylysmy.

I co się okazało?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ta pani jest swietna specjalista i jes bardzo prochustowa,pokazywala mi na lalce,ze minimalny ruch sie tam moze odbywac i to podobno robi roznice.Okazalo sie,ze za uchem ma zmiane wrodzona,ktora sie uaktywnila i trzeba ja smarowac i pilnowac,zeby sie w nia nie skaleczyla,bo ryzyko duzego krwawienia,a na oczka krople zwykle pomogly. Dostalysmy tez probiotyki,bo kupson troche za rzadki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 13:35

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka ta pani jest swietna specjalista i jes bardzo prochustowa,pokazywala mi na lalce,ze minimalny ruch sie tam moze odbywac i to podobno robi roznice.Okazalo sie,ze za uchem ma zmiane wrodzona,ktora sie uaktywnila i trzeba ja smarowac i pilnowac,zeby sie w nia nie skaleczyla,bo ryzyko duzego krwawienia,a na oczka krople zwykle pomogly. Dostalysmy tez probiotyki,bo kupson troche za rzadki.

Trudno, nawet jeśli to mojemu silaczowi nawet ortopedyczna rozwórka nie daje rady i tak ją solidnie poluzowal na szelkach. Normalnie machał nogami jak Go mąż do karmienia wyjmowal... Zobaczymy na wizycie czy jest poprawa :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozworke tylko na noc musicie?Trzymam kciuki za lepsze wyniki.My 16 idziemy na kolejne usg. Mloda dzisiaj zaczela rehabilitacje i czeka nas co tydzien dopoki nie zacznie chodzic.Mam nadxieje,ze nie zawsze bedzie tyle krzyku:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:45

• roletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem tak mimo że uwielbiałam karmić piersią to jak przestałam to odżyłam :) ile mogłam tyle karmiłam Pszczoły same cycek odrzuciły stety niestety głodzić ich nie zamierzałam więc butla była coraz częściej i częściej

tyle nowych mamuś :) gratulacje :*

kciuki za wolno postępujące rozwarcia i mało skracające się szyjki &&&&&

Konwalia, szałwia, arlenka, Anatolka, ComeToMeBaby, Suomi, justa1234 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja zostaję do poniedziałku na pewno. Posiew wyszedł ujemny więc baaaardzo mnie to cieszy. Położne jak mnie podłączają do ktg to długo młodego nie mogą znaleźć, jest bardzo nisko. Dlatego właśnie, jak mi tłumaczyły, tak uciska na szyjkę i stąd problem. Jeszcze do wieczora dostaję lek. Potem zostanie pewnie tylko nospa i lutka (które biorę cały czas).

Moja współlokatorka chrapaczka też zostaje do poniedziałku... Dobrze że mam te stopery, robią robotę ;-) w sumie może się jeszcze koleżanka przydać - może wleci jeszcze na salę jaki komar. A ona z zamiłowaniem je łapie :-)

Edit: przydaje się - wyłapała przed chwilą wszystkie cztery komarzyska :-) dzielnie jej kibicowałam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 20:01

nika03, szałwia, asia-m-b, Anatolka, Mimi86, lilou lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przeżyłam moje pierwsze urodziny w szpitalu. Teraz kolejne urodziny będą moje -nie moje ;-) Kosmity. Miałam gości, było śpiewanie sto lat, kawa, ciasto i kwiatki :-) z tego wszystkiego zostały tylko kwiatki. Na wypasie, bo goście przytargali ze sobą nawet wazon :-P potem położne jak przyszły z tymi swoimi procedurami na salę składały życzenia - chyba było słychać te chóralne śpiewy ;-)

Lekarz przy porannym obchodzie zaplanował na jutro usg kontrolne, jeśli wszystko będzie ok to mnie wypuszczą do domu. Uff. To trzymajcie kciuki żeby szyjka była zwarta (w sensie dosłownym) i gotowa do opuszczenia tej leżakowni. Chce mi się już do domu nie ma co ukrywać.

Joanna85, szałwia, nika03, Anatolka, asia-m-b, Mimi86 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :-)

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • józefka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby najlepszego z okazji urodzin :)

pytanko do Mamusiek i reszty za ciążonych, wyszło mi białko w moczu miała moze któraś? wizytę mam we wtorek.

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa wszystkiego najlepszego! Zycze Ci, zebys mogla szybko wrocic do domku, wiem, jak sie dluzy siedzenie w szpitalu.

Jozefka ja mialam, ale malo, wiec nikt nie rozkminial. Jak masz malo to nie boj zaby.

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ