Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina wrote:Rozumiem Cię że wszystko może martwić.
Z tego co kojarzę to od jakiegoś czasu dzieciaczki są do przodu? Ważne żeby "równo" rosły.
Ja się martwiłam początkowo bo przy pierwszym pomiarze główka była poniżej średniej wielkości a reszta stanowczo powyżej i bałam sie że ma za małą. Ale na ostatnim wyszło że wszystkie pomiary ma +-2dni - czyli dzidzia symatryczny i non stop te 6 dni do przodu. Myślę że jak u Ciebie będzie tez non stop tydzień do przodu to okpewnie nie potrzebnie się naczytalam statystyk ile ważą dzieci w danym okresie. No nic już się nie.przejmuje ważne ze wszystkie wielkości mają prawidłowe i symetryczne
Vaina lubi tę wiadomość
-
Matylda nie jest wazne czy duzi jestescie w rodzinie tylko jakie byly wagi porodowe. Najwazniejszy rownomierny wzrost
Duze dzieciaki to chyba najczesciej geny,witaminy lub cukrzyca ciazowa. Z witaminami to prawda mi od poczatku pozwolili co drugi dzien,bo duze dzieci w rodzinie,a potem w ogole zabronili.
Kuciak gratki!!!! Grzejcie sie i rosnijcie zdrowo:)MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Serducho u mojej Oliwki też stwierdzili hipotrofię po urodzeniu, do normy brakowało jej 50g. Małowodzia nie miałam, ale AFI w dolnej granicy pod koniec ciąży i musiałam pic 4 litry dziennie. Teraz już waży 3100 i nie wiązało się to z jakimiś problemami po urodzeniu
Dziś pierwszy raz poszłyśmy na ciuchy bo brakowało nam ciepłych spodenekV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
szałwia wrote:Matylda nie jest wazne czy duzi jestescie w rodzinie tylko jakie byly wagi porodowe. Najwazniejszy rownomierny wzrost
Duze dzieciaki to chyba najczesciej geny,witaminy lub cukrzyca ciazowa. Z witaminami to prawda mi od poczatku pozwolili co drugi dzien,bo duze dzieci w rodzinie,a potem w ogole zabronili.
Kuciak gratki!!!! Grzejcie sie i rosnijcie zdrowo:)cukier mam za niski takze cukrzyce wykluczam. Moze taka ich uroda
-
szałwia wrote:Matylda nie jest wazne czy duzi jestescie w rodzinie tylko jakie byly wagi porodowe. Najwazniejszy rownomierny wzrost
Kuciak gratki!!!! Grzejcie sie i rosnijcie zdrowo:)
Mnie też mówił lekarz o witaminach. Miałam odstawić pod koniec.
Suwak wybił 3 miesiące.
Arlenka, wczoraj ładne ubranka były w lidlu. Może jeszcze coś się ostalo w Twoimtylko Lidlowe są tak mniej więcej o 2 rozmiary zanizone. Pawełek ma blisko 70cm a na styk są spodenki na 50/56!!! Myślę, że za tydzień zalozy dopiero 62/68 a 68 z innych firm nosi już ze 2 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 18:22
-
szałwia wrote:Matylda,a jaki to za niski?
Ja miewam poranny okolo 80,ale kolo 60 tez mialam, w ciazy tak samo,a cukrzyce mialam. Ale bardziej prawdopidobne,ze taka ich uroda
chociaz wiecej juz sie chyba nie da
-
MatyldaG wrote:ostatnio na czczo glukoze z krwi mialam 53, (norma od 70) obciazenia mi jeszcze nie kazali robic, ale gin mowil ze za niski i mam wiecej jesc
chociaz wiecej juz sie chyba nie da
Nie więcej, tylko częściej. Ciężarne przed badaniem mają mieć 8h przerwy w jedzeniu, nie 12. -
Anatolka wrote:Nie więcej, tylko częściej. Ciężarne przed badaniem mają mieć 8h przerwy w jedzeniu, nie 12.
jem conajmniej co 3 godziny i w nocy tez raz o miedzy 2 a 3, powtorze wyniki pod koniec miesiaca i zobaczymy czy cos sie zmienilo z tym cukrem.
Ostatnio zmierzylam sobie u mojej babci cukier i wyszedl mi 108... ale i tak mi to nic nie powiedziało bo nie znam norm do takiego badania, tylko to bylo po 3 kawalkach ciastach i 5 czekoladkach -
Ile po mierzylas?Babcia ma cukrzyce?Jesli tak,to uwazaj na diete.U nas zalecaja jesc godzine przed spaniem weglowodany zlozone i nabial lub bialko zwierzece,czyli np. kromka chleba i twarozek id drugiego trymestru. Godzine po skonczeniu jedzenia zmierz.Po slodyczach szybciej wyskoczy i spadnie,wiec jak miewasz niskie to czesciej weglowodany zlozone z niskim indeksem glikemicznym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 20:28
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
arlenka wrote:Anatolka kumpela też mi o tych ciuszkach mówiła, tylko do lidla to już autem bym musiała jechać a jeszcze sama z Młodą nie jechałam i trochę mam cykora
Są lusterka na zagłówek i w lusterku kierowcy odbija Ci się co dziecko robi z tyłu -
Anatolka wrote:Są lusterka na zagłówek i w lusterku kierowcy odbija Ci się co dziecko robi z tyłu
Nie wiem czy sama nie będę wolała jednak mieć dziecka z przodu. Muszę tylko ogarnąć temat wyłączenia poduszki powietrznejV.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
szałwia wrote:Ile po mierzylas?Babcia ma cukrzyce?Jesli tak,to uwazaj na diete.U nas zalecaja jesc godzine przed spaniem weglowodany zlozone i nabial lub bialko zwierzece,czyli np. kromka chleba i twarozek id drugiego trymestru. Godzine po skonczeniu jedzenia zmierz.Po slodyczach szybciej wyskoczy i spadnie,wiec jak miewasz niskie to czesciej weglowodany zlozone z niskim indeksem glikemicznym.
Mierzylam tak właśnie z godzinę po jedzeniu. Jak będę u niej to się jeszcze pobawie w to mierzenie bo niestety w domu nie mam tego sprzętuszałwia lubi tę wiadomość