Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Szukali powodu niskiej wagi ale nie znaleźli. Miałam badane 2razy w tygodniu przeplywy i co dwa tygodnie czy maly rośnie. Ważne żeby to wykonywal ten sam lekarz na tym samym sprzecie bo mi mega głupoty wychodzily. Na wczorajszej wizycie juz urósł tylko odrobinkę.
Poród sn o 17 bylam u Gina i powiedzial ze na poród sie nie zanosi dostałam skierowanie do szpitala na dzis i mieliśmy wywoływać. O 20 odeszly mi wody i doktor na ip powiedzial ze na poród sie nie zanosi wiec jak do rana nic sie nie wydarzy podamy oksytocynę. Skorcze miałam krzyżowe wiec nikt mnie nie bral na powaznie a jak przyszla polozna i mnie zbadala to kazala tylko dzwonić po męża, który dojechał na ostatnie 20min porodu.
P.S. Anatolka na dyżurze byl twój doktor Pawelszałwia lubi tę wiadomość
-
Matylda nie ma czegos takiego jak nabyta, jest genetyczna sklonnosc i albo sie uaktywni albo nie. Ma na to wplyw tryb zycia, przebyte choroby itp. Skoro masz w rodzinie i dzieci duze to mierz sie czasem u babci dokladnie po godzinie od konca jedzenia, ale najczesciej od 24 tyg. sie uaktywnia. Trzymam kciuki, zeby jednak jej nie bylo.
Kuciak no to szybka akcjaNabieraj sil
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Kuciak ja miałam to samo, bóle krzyżowe, na ktg cisza i stwierdzenia że nic porodu nie zapowiada. Zatrzymali mnie tylko ze względu na podwyższone tętno u Małej. Mi się już nogi trzęsły z bólu po skurczach a oni w ogóle to ignorowaliV.2014 I ICSI
X.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
kuciak wrote:Poród sn o 17 bylam u Gina i powiedzial ze na poród sie nie zanosi dostałam skierowanie do szpitala na dzis i mieliśmy wywoływać. O 20 odeszly mi wody i doktor na ip powiedzial ze na poród sie nie zanosi wiec jak do rana nic sie nie wydarzy podamy oksytocynę. Skorcze miałam krzyżowe wiec nikt mnie nie bral na powaznie a jak przyszla polozna i mnie zbadala to kazala tylko dzwonić po męża, który dojechał na ostatnie 20min porodu.
P.S. Anatolka na dyżurze byl twój doktor Pawel
Rozumiem, że "" oznacza, że spisał się jak trzeba
to Go pochwalę jak pójdę na kontrolę
mnie pięknie pokazał maluszka i wypowiedział słowa, na które bardzo czekałam
Faktycznie szybciutko poszło jak na pierwszy raz! -
kuciak wrote:Dzisiaj o 3.58 przyszedł na świat Adaś. Waga 2120. Dzidziuś hipotroficzny ale na chwile obecna jest tylko dogrzewany w inkubatorze.
Super, gratulacje! Niech rosnie zdrowoI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy.... -
Cześć dziewczyny, zaczęłam czytać ten wątek od początku ale trochę mi to jeszcze zajmie a chciałam was o coś zapytać co mnie troszkę niepokoi. Jestem w ciąży dzięki in vitro, dziś jest 14 tydzień i 3 dzień w poniedziałek byłam na usg genetycznym i wg crl wyszło że to dopiero 12 tydzień i 6 dzień. Od samego początku wszystkie usg były idealne data wg om była idealna co do wielkosci maluszka a teraz jakby wolniej rósł. Myślałam że skoro zna się dokładnie dzień punkcji itd to wszystko powinno być idealnie, a teraz martwię się dlaczego maluszek wolniej rośnie? Cy któraś z was miała może podobną sytuację i wszystko było ok?
-
Szałwia, Pawełek miał 60cm. Ostatnio pisałam o Bartusiu - Jego kuzynie - on urodził się 62 i pobił rodzinny rekord Pawełka
Byliśmy na bioderkach. Koszla i chustowanie dały super poprawę. Nie ma się do czego przyczepić, można koszle odstawić, szerokie pieluchy też, ma tylko dużo leżeć na brzuszkubardzo nam ulzylo. Była inna pani dr, pytałam o chuste - jak najbardziej pozwala
uczulała nas tylko, że jak będziemy chcieli kiedyś kupić nosidlo to oczywiście tylko ergonomiczne.
szałwia lubi tę wiadomość
-
Anatolka to super z bioderkami,gratki!!! Z nosidlami i chustami,co lekarz to opinia. My walczymy z krwia ma slabe wyniki i nie wiadomo o co chodzi,jak tak rosnie.Pierwsza dawka 6w1 odlozona na listopad i moze jeszcze odlozymy.Macie niezle dlugasy w tej rodzinie u nas rekord to 61 cm, 4,8 kg
-
Anatolka dzięki za informację, ja wiem że malutkie dzieci się rodzą i są zdrowe, nawet moja siostra urodziła malutka córeczkę, bardziej martwi mnie to że mój maluch nagle zwolnił tempo i jest taka różnica w tygodniach między om a wielkością płodu..