X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak gratulacje !! :-)
    Będą chcieli zeby coreczka siostry cos jeszcze podrosla i do 2 tyg rozwiązanie. U Ciebie tez szukali powodu niskiej wagi??

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukali powodu niskiej wagi ale nie znaleźli. Miałam badane 2razy w tygodniu przeplywy i co dwa tygodnie czy maly rośnie. Ważne żeby to wykonywal ten sam lekarz na tym samym sprzecie bo mi mega głupoty wychodzily. Na wczorajszej wizycie juz urósł tylko odrobinkę.

Poród sn o 17 bylam u Gina i powiedzial ze na poród sie nie zanosi dostałam skierowanie do szpitala na dzis i mieliśmy wywoływać. O 20 odeszly mi wody i doktor na ip powiedzial ze na poród sie nie zanosi wiec jak do rana nic sie nie wydarzy podamy oksytocynę. Skorcze miałam krzyżowe wiec nikt mnie nie bral na powaznie a jak przyszla polozna i mnie zbadala to kazala tylko dzwonić po męża, który dojechał na ostatnie 20min porodu.
    P.S. Anatolka na dyżurze byl twój doktor Pawel :-)

szałwia lubi tę wiadomość

bhywanlil4ktaodk.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda nie ma czegos takiego jak nabyta, jest genetyczna sklonnosc i albo sie uaktywni albo nie. Ma na to wplyw tryb zycia, przebyte choroby itp. Skoro masz w rodzinie i dzieci duze to mierz sie czasem u babci dokladnie po godzinie od konca jedzenia, ale najczesciej od 24 tyg. sie uaktywnia. Trzymam kciuki, zeby jednak jej nie bylo.

Kuciak no to szybka akcja :) Nabieraj sil :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak ja miałam to samo, bóle krzyżowe, na ktg cisza i stwierdzenia że nic porodu nie zapowiada. Zatrzymali mnie tylko ze względu na podwyższone tętno u Małej. Mi się już nogi trzęsły z bólu po skurczach a oni w ogóle to ignorowali :/

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie byly skurcze ogromne,na ktg brakowalo skali,a akcji brak;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Poród sn o 17 bylam u Gina i powiedzial ze na poród sie nie zanosi dostałam skierowanie do szpitala na dzis i mieliśmy wywoływać. O 20 odeszly mi wody i doktor na ip powiedzial ze na poród sie nie zanosi wiec jak do rana nic sie nie wydarzy podamy oksytocynę. Skorcze miałam krzyżowe wiec nikt mnie nie bral na powaznie a jak przyszla polozna i mnie zbadala to kazala tylko dzwonić po męża, który dojechał na ostatnie 20min porodu.
    P.S. Anatolka na dyżurze byl twój doktor Pawel :-)

Rozumiem, że " :-) " oznacza, że spisał się jak trzeba ;-) to Go pochwalę jak pójdę na kontrolę ;-) mnie pięknie pokazał maluszka i wypowiedział słowa, na które bardzo czekałam <3

Faktycznie szybciutko poszło jak na pierwszy raz!

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak, gratuluję serdecznie :-)

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz go pochwalić, fajnie tlumaczyl i byl wyrozumialy, ale ja bylam straszna maruda :-)

bhywanlil4ktaodk.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dopiero mamy Wasza dlugosc porodowa :) Dzis 62 cm, 6,2 kg. Mamy zakaz budzenia w nocy,jak sama nie wstanie i zadnych z gory wyznaczonych odstepow miedzy karmieniami.
    Gratuluje 3 miesiecy:)

Anatolka lubi tę wiadomość

• nika03 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Dzisiaj o 3.58 przyszedł na świat Adaś. Waga 2120. Dzidziuś hipotroficzny ale na chwile obecna jest tylko dogrzewany w inkubatorze.

Super, gratulacje! Niech rosnie zdrowo :)

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • Joanna85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuciak - serdeczne gratulacje! Fajnie, że poszło tak sprawnie :-)
    Dużo zdrowia dla Adasia!

Starania od II 2014
    5x IUI :-( (w tym ciąża biochemiczna)
    IVF
    Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646 :-)
    Magdalena 06.03.2017
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zaczęłam czytać ten wątek od początku ale trochę mi to jeszcze zajmie a chciałam was o coś zapytać co mnie troszkę niepokoi. Jestem w ciąży dzięki in vitro, dziś jest 14 tydzień i 3 dzień w poniedziałek byłam na usg genetycznym i wg crl wyszło że to dopiero 12 tydzień i 6 dzień. Od samego początku wszystkie usg były idealne data wg om była idealna co do wielkosci maluszka a teraz jakby wolniej rósł. Myślałam że skoro zna się dokładnie dzień punkcji itd to wszystko powinno być idealnie, a teraz martwię się dlaczego maluszek wolniej rośnie? Cy któraś z was miała może podobną sytuację i wszystko było ok?

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuciak wrote:
    Możesz go pochwalić, fajnie tlumaczyl i byl wyrozumialy, ale ja bylam straszna maruda :-)

Drugiej takiej marudy jak ja to długo jeszcze nie będzie miał ;-) także się nie przejmuj :-) zaprawiony jest gość ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, Pawełek miał 60cm. Ostatnio pisałam o Bartusiu - Jego kuzynie - on urodził się 62 i pobił rodzinny rekord Pawełka ;-)

Byliśmy na bioderkach. Koszla i chustowanie dały super poprawę. Nie ma się do czego przyczepić, można koszle odstawić, szerokie pieluchy też, ma tylko dużo leżeć na brzuszku :-) bardzo nam ulzylo. Była inna pani dr, pytałam o chuste - jak najbardziej pozwala :-) uczulała nas tylko, że jak będziemy chcieli kiedyś kupić nosidlo to oczywiście tylko ergonomiczne.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka przeczytaj ostatnie kilka stron. Kuciak urodziła malutkiego Adasia i tylko jest dogrzewany.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to super z bioderkami,gratki!!! Z nosidlami i chustami,co lekarz to opinia. My walczymy z krwia ma slabe wyniki i nie wiadomo o co chodzi,jak tak rosnie.Pierwsza dawka 6w1 odlozona na listopad i moze jeszcze odlozymy.Macie niezle dlugasy w tej rodzinie u nas rekord to 61 cm, 4,8 kg :)

• milka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dzięki za informację, ja wiem że malutkie dzieci się rodzą i są zdrowe, nawet moja siostra urodziła malutka córeczkę, bardziej martwi mnie to że mój maluch nagle zwolnił tempo i jest taka różnica w tygodniach między om a wielkością płodu..

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka moze kwestia roznicy w pomiarach,tzn. lekarza lub sprzetu w porownaniu z wczesniejszymi?

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już zaliczylismy 6w1 i pneumokoki. Teraz po 6 tyg będziemy dawać 5w1 i pneumo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas czekaja 6w1 trzy razy,druga dawka rotawirusow i pneumokoki.Ale zupelnie nie wiem kiedy,musi jej sie krew poprawic.

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ