Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja widze 37 plus 3.
Anatolka jak bioderka?U nas najgorsze za nami,podwojne pieluchowanie juz tylko na noc.Pytalam lekarza(ordynator dzieciecej ortopedii w jednym z najlepszych szpitali w RCz) o manduce,bondolino i chuste i wg niego cokolwiek co zmusza do szerokiego trzymania jest ok,wiec po rozmowie z trzema specjalistami od kazdego mam inna odpowiedz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:42
Anatolka lubi tę wiadomość
-
My dopiero w środę. Boję się strasznie. Mam nadzieję, że jest poprawa. Mnie ortopeda pozwoliła chustować, rodzinna też i ona nawet oglądała na wizycie domowej czy dobrze nóżki układamy. Dla mnie to było i jest dość logiczne. W chuscie moje dzidzi praktycznie nie rusza nóżkami, w przeciwieństwie do pieluch gdzie macha jak mu się zechce. Nie wiem jak sztywne pieluchy by musiał mieć, żeby Go utrzymały, bo standardowe pieluchownaie, które pokazała mi mama jest o kant tyłka potluc. Co do nosidel ergonomicznych dostanie pod choinkę na 6 miesięcy jak zacznie ładnie siedzieć, bo o ile chuste można od urodzenia to do nosidla już musi siedzieć sam
Fajnie, że u Was już lepieju nas nie zalecają żadnej rehabilitacji na te bioderka.
-
U nas pediatra twierdzi,ze do chusty tez powinna siedziec,w bondolino jest podobnie jak w chuscie,manduca bardziej prostuje plecy,wiec wszyscy zalecaja od siedzenia dopiero.Rehabilitacje mamy przez asymeyrie i odginanie glowki do tylu.Ja tez sie balam,bo slabe mielismy to biodro,ale codzienne cwiczenie nozkami przy przewijaniu i pieluchowanie pomoglo.Mamy teraz takie gacie Marwell,mialy sztywna wkladke wymienilam ja na zlozona pieluche,zapinaja sie na rzepy i jest ok.Trzymam kciuki!!!
Jak tam poza tym?U nas odkryla,ze mozna ssac palec zamiast calej raczki,fascynuja ja obrazki w ksiazkach i coraz wiecej zabawek.W srode mielismy miec szczepienie pierwsze,ale przekladam,bo ma dalej problemy z krwia.W piatek orzez blad laboratorium wyladowalismy na pogotowiu,bo wyszly tragiczne wyniki,ale okazalo sie,ze tragedii nie ma,ale strach byl mega:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 20:32
-
Dziewczyny czy słyszelyscie o malowodziu i hipotrofii? Siostra ma 3 tyg do terminu. Dzis po wizycie u gina wyladowala w szpitalu i chyba już do konca zostanie. Mala ma 2600, robia jej badania. Czytalam ze to zahamowanie wzrostu dziecka albo wolniejszy wzrost. Do tej pory bylo wszystko ok.. Albo beda probowac podnieść wage albo rozwiazanie szybciej.
Trzymajcie za Nie obie mocno kciuki- prosze.endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
czesc dziewczyny, mam pytanie czy Wasze dzieci tez tak przeganiały termin według OM? moje sa tydzien do przodu, wedlug OM mam dzis 15+6 a one wczoraj ważyły już 160 i 180 gram, nie wiem czy to tak przy in vitro czy takie duze dzieci mi sie szykuja?
-
Dzisiaj o 3.58 przyszedł na świat Adaś. Waga 2120. Dzidziuś hipotroficzny ale na chwile obecna jest tylko dogrzewany w inkubatorze.
MatyldaG, Mimbla, Nadira, Vaina, Iva79, lilou, Joanna85, arlenka, Neo84, Anatolka, Serducho, asia-m-b, Suomi, ComeToMeBaby, Konwalia, nika03, justa1234, Mimi86, Antonelka, Asienka1184 lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:czesc dziewczyny, mam pytanie czy Wasze dzieci tez tak przeganiały termin według OM? moje sa tydzien do przodu, wedlug OM mam dzis 15+6 a one wczoraj ważyły już 160 i 180 gram, nie wiem czy to tak przy in vitro czy takie duze dzieci mi sie szykuja?
-
Kuciak gratuluję
trzymajcie się zdrowo
lilou lubi tę wiadomość
-
Nadira wrote:Moja w 16+0 ważyła 132 ale jest raczej drobna. Może to kwestia genów.
Słyszałam tez ze ponoć po witaminach szybciej rosną dzieci ale nie wiem czy to prawda? -
MatyldaG wrote:Ja 150 cm w kapeluszu mąż też nie za wysoki rodzice niscy
Słyszałam tez ze ponoć po witaminach szybciej rosną dzieci ale nie wiem czy to prawda? -
Vaina wrote:Matylda mój dzieciaczek chyba rośnie tak jak powinien jest o jakieś 6 dni do przodu w porównaniu z terminem, ale mój termin chyba trochę sie nie zgadza bo mi też się wydaje że powinien być jakieś 6 dni.
Myślę że powinnaś się cieszyć że duże dzieciaczki, bo ponoć bliźniaki z reguły mniejsze sątylko wiesz jak to jest kazda anomalią sie czlowiek zaczyna stresowac, ale widac idealnie te terminy sie nie pokryja z USG i OM. Tak to sobie jeszcze tlumacze ze wkoncu zarodki mialam podane juz 5 dniowe dlatego tez tak wypruły do przodu