Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Vioris cieszę sie bardzo
malutka po prostu drobniutka i tyle
Lilou super ze sie udałoczekamy tu na ciebie
Dziewczyny w którym tyg miałyście połówkowe ? Ja bede w 20+1 bedzie ok ?lilou, Mimbla, vioris lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
ComeToMeBaby wrote:Bry,
Vioriscieszę się
Anatolka, chyba te stopnie referencyjnosci to na odwrót. Trzeci stopień to ten najwyższy, najbardziej wyspecjalizowany, do trudnych przypadków, z intensywną terapią noworodków. A pierwszy to... taka lipadla prostych, nieskomplikowanych porodów i ciąż bezproblemowych, w razie kłopotów - kłopot.
Patrz, odwrotnie te cyfry, rzeczywiscie! Poprawię tam, żeby nie było zamieszania. Wyedytuje.
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Bry,
Vioriscieszę się
Anatolka, chyba te stopnie referencyjnosci to na odwrót. Trzeci stopień to ten najwyższy, najbardziej wyspecjalizowany, do trudnych przypadków, z intensywną terapią noworodków. A pierwszy to... taka lipadla prostych, nieskomplikowanych porodów i ciąż bezproblemowych, w razie kłopotów - kłopot.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:na odwrót? kurcze jak tak to kicha straszna <przerazenie w oczach>
Odwrotnie. Kometa dobrze zwróciła uwagę. Przepraszam Cie za zamieszanie. Tam już poprawiłam.
Ja leżąc na patologii miałam 2 dziewczyny z okolic Olkusza właśnie. Obie lekarz stamtąd odesłał do zastępcy ordynatora szpitala na Raciborskiej w Katowicach. Nie pamiętam nazwiska tamtego, ale wiem, że się przyjaźnią z dr A.N. i on po 30tc przejmował pacjentki z Olkusza. Jak napiszesz mi nazwisko swojego to może skojarze czy tł to nazwisko słyszałam od dziewczyn.
Na Śląsku z najwyższym stopniem referencyjnosci jest Bytom, Ruda Śląska, Katowice Ligota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:55
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
musze sie rzeczywiscie tym kopernikiem w krk zainteresowac, on ma 3 stopien ;/
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Odwrotnie. Kometa dobrze zwróciła uwagę. Przepraszam Cie za zamieszanie. Tam już poprawiłam.
Ja leżąc na patologii miałam 2 dziewczyny z okolic Olkusza właśnie. Obie lekarz stamtąd odesłał do zastępcy ordynatora szpitala na Raciborskiej w Katowicach. Nie pamiętam nazwiska tamtego, ale wiem, że się przyjaźnią z dr A.N. i on po 30tc przejmował pacjentki z Olkusza. Jak napiszesz mi nazwisko swojego to może skojarze czy tł to nazwisko słyszałam od dziewczyn.
Na Śląsku z najwyższym stopniem referencyjnosci jest Bytom, Ruda Śląska, Katowice Ligota.naszczescie do porodu mi jeszcze troche zostalo hehe to sie dopiero orientuje, mój lekarz to Jerzy Tylnicki.
Te dziewczyny mówily ze najpierw lezaly w Olkuszu i on je odsylal dopiero czy od razu tam wysylal? -
Mimi86 wrote:Vioris cieszę sie bardzo
malutka po prostu drobniutka i tyle
Lilou super ze sie udałoczekamy tu na ciebie
Dziewczyny w którym tyg miałyście połówkowe ? Ja bede w 20+1 bedzie ok ?
ja mialam krew pobrana 26 sierpnia i do tej pory wynikow brak -
MatyldaG wrote:nieszkodzi
naszczescie do porodu mi jeszcze troche zostalo hehe to sie dopiero orientuje, mój lekarz to Jerzy Tylnicki.
Te dziewczyny mówily ze najpierw lezaly w Olkuszu i on je odsylal dopiero czy od razu tam wysylal?
Nie. To inne nazwisko.
Przekazywał pacjentki po 30tc. Ostatnie wizyty miały już u nowego lekarza. Z tym, że Raciborska to 2, ten środkowy stopień. Najlepiej szukaj 3. Mnoga ciąża jest bardziej specjalnaMatyldaG lubi tę wiadomość
-
Nom, ja tez od początku stawiam na trójkę.
Tak na wszelki wypadek trochę. Ale przekonuje mnie ta trójka, oddział intensywnej terapii noworodka na tym samym piętrze co porodówka, obok zaraz, no i tam prowadzę ciążę (w poradni szpitalnej), oni jednak spotykają się z ciążami z ivf i biorą to pod uwagę (np dopytuja czy mam jakieś zalecenia jeszcze z kliniki, leki jakie biorę itp). Byliśmy zwiedzać w poniedziałek porodówkę w tym szpitalu, w ramach szkoły rodzenia, no dobrze to mają zorganizowane. Jestem dobrej myśli.Anatolka lubi tę wiadomość
-
My także po połówkowym w zeszłym tygodniu i wszystko gra
Jachu 459g
Dziewczyny dziś strasznie kłuło mnie w prawym boku, ale ból ogromny, przeszywający, musiałam ukucnąć i tak zostałam dłuższą chwilę, bo nie dałam rady iść..
zdarzało Wam się coś takiego?? wystraszyłam się nie na żarty i teraz leżę i boję się wstaćVaina lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
asia-m-b wrote:My także po połówkowym w zeszłym tygodniu i wszystko gra
Jachu 459g
Dziewczyny dziś strasznie kłuło mnie w prawym boku, ale ból ogromny, przeszywający, musiałam ukucnąć i tak zostałam dłuższą chwilę, bo nie dałam rady iść..
zdarzało Wam się coś takiego?? wystraszyłam się nie na żarty i teraz leżę i boję się wstać
Mnie kuło w prawej pachwinie. Ból budził mnie nawet w nocy, przy każdym ruchu, tak że pozycji ciała nie mogłam zmienić i prawej nogi nie mogłam podnieść. U mnie okazało się że to jedynie więzadła macicy się napinały, ale ból był tylko w pachwinie.asia-m-b lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Mimi a dostalas juz z gyncentrum wyniki pappa? czy robilas tylko usg?
ja mialam krew pobrana 26 sierpnia i do tej pory wynikow brakmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:tak mialam skierowanie na nfz na usg i pappa wyniki juz bylam odebrac, zadzwonic po 2 tyg od badania i juz byly.
-
Dzięki Nadira i Szałwia
już jestem spokojniejsza.. wzięłam magnez i nospę, teraz już nie boli ale pooszczędzam się troszkę
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Dziewczyny, pytanko mam: mozecie polecic jakas masc/ krem na brodawki i sutki? Swędzą mnie, pieką, są bardzo suche i skóra zaczyna mi schodzić. Do biustu stosuje krem na rozstępy ' elancyl', ale omijam brodawki przy aplikacji.
Dzieki za pomoc.Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017