X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja będę najprawdopodobniej rodzic na Kopernika w Uniwersyteckim. Koleżanki polecaja ;-) a Siostra na Ujastka. Tez dobry szpital typowo ginekologiczny. Lubia robić cc ale szpital dobry :-)
    Rydygiera i Żeromski raczej odradzam

MatyldaG lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ktory oball?U nas wielkie zainteresowanie ksiazeczka do wozka,grzechoczacymi krolikami w wozku i mata edukacyjna z palakiem.Wczoraj pokazalam jej pazlotko,ale byla zabawa.Poza tym kupe czasu pochlania nam rehabilitacja - cwiczenie 4 x dziennie.W przyszlym tyg. czeka ja szczepienie 6 w 1,troche panikuje...

• Suomi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Asieńka, gratuluję !
    Co do infekcji, to mi właśnie lekarz wypisał clotrimazolum, więc raczej jest bezpieczny. Na pewno przynosi ulgę od razu. Oprócz tego brałam jeszcze Nystatynę, ale to już na receptę.
    Dziewczyny, do którego tyg brałyście luteinę/crinone? Ja chodzę do gina prywatnie i na NFZ. Jeden powiedział, żeby kontynuować (ale zapomniał wypisać recepty:) , a drugi, że już mam odstawić. No i mam teraz rozkminę co robić. Może pomożecie? :)
    8.09 byłam na wizycie i będzie chłopak :) Czyli tak, jak czułam. Rośnie jak na drożdżach - o tydzień wyprzedził termin z okresu. Chyba hiperka go tak nakręciła do działania :) No i wreszcie po 4 miesiącach skończyłam z moim wieczornym rytuałem, czyli zastrzykiem z clexane :)

ComeToMeBaby, asia-m-b lubią tę wiadomość

2014 - 8tc - puste jajo
    2017- synek
    2020 - córka

preg.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po USG polowkowym. Dziec nadal jest dziewczynką i aktualnie waży ok 400g. Wszystkie pomiary i narządy OK. Widziałam również buzke na 4D i wydaje mi się podobna do Lilci.
    Przeraża mnie trochę to, że ta ciąża tak szybko mi mija. Dopiero co badałam betę a już polowkowe. Muszę zagonic M do zrobienia pokoiku i sama zacząć kupować rzeczy do porodu i dla malucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 07:44

Anatolka, MatyldaG, Joanna85, renieczka, szałwia, Mimbla, ComeToMeBaby, Mimi86, asia-m-b, Serducho, justa1234 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oball piłka z grzechoczacymi koralikami.

Mate też lubi ale od niedawna, z półtora tygodnia. Wcześniej Go wkurzala szybko a teraz leży i dłuższą chwilę się zabawi sam :-) karty kontrastowe lubi, muszę kupić 2 część dla 3+ i wszystko co gra i grzechocze jest na topie :-)

szałwia, Mimi86 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suomi, ja brałam prawie do końca ze względu na skróconą szyjke ale 18 tydzień to czas gdzie spokojnie możesz odstawić. Dla spokoju ducha możesz stopniowo. Łożysko już hula i karmi malucha. Spokojnie :-) większość dziewczyn kończy jak zaczyna się 2 trymestr.

Clotrimazolum średnio, bo nie jest lekiem pierwszego rzutu w ciąży. Ulotka ma zapis, że oczywiście "za zgodą lekarza, po rozważeniu itp u pacjentek, u których nieskuteczne było leczenie nystatyną".

Suomi lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serducho wrote:
    Matylda ja będę najprawdopodobniej rodzic na Kopernika w Uniwersyteckim. Koleżanki polecaja ;-) a Siostra na Ujastka. Tez dobry szpital typowo ginekologiczny. Lubia robić cc ale szpital dobry :-)
    Rydygiera i Żeromski raczej odradzam
    Mam znajoma teściowej która jest pielęgniarka na ujastku mówiła ze strasznie wszystko taśmowo idzie jak w jakiejś rzeźni, każda pacjentka jakby anonimowa i poprostu kolejny przypadek wiec sama nie wiem, o koperniku tez dużo słyszałam dobrego. Ja chodzę do lekarza który jest ordynatorem u mas w Olkuszu jeśli ciąża będzie donoszona to chyba wolalabym rodzic u niego gorzej jak nie :/ A w koperniku masz jakiegoś swojego lekarza? Dostaniesz skierowanie czy tak z buta pojedziesz? :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, zorientuj się jaki stopień referencyjnosci ma szpital w Olkuszu. Jeśli jest to zwykły szpital miejski z 1 najniższym stopniem referencyjnosci to można w nim rodzic mając na liczniku nie mniej niż 37+0 co przy ciąży bliźniaczej nie jest częste... Większość dzieci z ciąż mnogich rodzi się jako wczesniaki niestety. W szpitalach z 2 stopniem można rodzic od 32+0 a najbardziej wyspecjalizowane z 3 stopniem przyjmują ciąże młodsze niż 32+0. Powinnaś mieć to na uwadze tak w razie W.

P.s. W przeciwnym wypadku szpital transportuje Cie do bardziej wyspecjalizowanego szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 12:46

MatyldaG lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jakoś tak ostatnio mniej czasu mam na forum, ale korzystam z chwili, bo Mańka śpi wiec wpadam na minutkę.
    U nas czas leci jak szalony, wczoraj Córa skończyła 2 miesiące. Rośnie i zmienia się w oczach. Na spacerze gada z drzewami zamiast spać jak inne dzieci ;)
    Zresztą ona w ogóle w dzień mało śpi, za to noce mamy ładne. Kładziemy ją o 20 pierwsza pobudka ok 2, potem 5 i do 8 śpi.
    Widzę, że na wątku dużo ciężarówek, ach jak ja już tęsknię za brzuszkiem, cieszcie się dziewczyny tym stanem, tak szybko mija :)
    Konwalia, no fakt, piorunem ta twoja ciąża teraz mija. Jak samopoczucie? Już niedługo będziesz miała dwie dziewczynki przy sobie :) Imię już wybrane?
    Pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie :)

Nadira, Anatolka, szałwia, Joanna85, asia-m-b, Mimbla lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Gratuluję wszystkich nowych ciąż i maluszków na świecie! :) Cudownie że już macie maleństwa przy sobie.
    My jesteśmy po polowkowych i malutka jest zdrowa, wszyskie narzady ok. Wazy ok 430gram :)
    Mam jednak do Was pytanie, bo od samego początku mała jest naprawdę drobniutka. Cały czas wychodzi kilka dni do tyłu z usg. Zapisuje na siatce centylowej z belly i idzie cały czas równo 5centylem. Czy któraś z Was tak miała? Trochę mnie martwi ta rozbieżność, bo jednak wiadomo kiedy było zaplodnienie. Moja strasza córka urodziła się z wagą 4kg ,ja też taka duża byłam, mąż też nie najmniejszy a tu taka kruszynka się chyba szykuje. Jeśli to tylko kwestia takiej urody to super, Ale jednak zawsze zmartwienie jest, czy wszystko w porządku, bo naprawdę jest cały czas taka maleńka. Nawet do tygodnia wychodzi roznica w pomiarach.

lilou, szałwia lubią tę wiadomość

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Matylda, zorientuj się jaki stopień referencyjnosci ma szpital w Olkuszu. Jeśli jest to zwykły szpital miejski z 3 najniższym stopniem referencyjnosci to można w nim rodzic mając na liczniku nie mniej niż 37+0 co przy ciąży bliźniaczej nie jest częste... Większość dzieci z ciąż mnogich rodzi się jako wczesniaki niestety. W szpitalach z 2 stopniem można rodzic od 32+0 a najbardziej wyspecjalizowane z 1 stopniem przyjmują ciąże młodsze niż 32+0. Powinnaś mieć to na uwadze tak w razie W.

P.s. W przeciwnym wypadku szpital transportuje Cie do bardziej wyspecjalizowanego szpitala.

Anatolka wszedzie niby pisze ze pierwszy stopien referencyjnosci, ogolnie sam szpital ma beznadziejne opinie jedynie ginekologia i poloznictwo ciesza sie jako taka "renoma" wiem ze rodza sie tu dzieciaczki nawet przed 30 tygodniem ale wiem tez, ze jesli sobie nie radza to odsyłają je do innych szpitali.
    Mi wstepnie gin zapowiedzial rozpakowanie w 35 tygodniu.

Anatolka lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• lilou Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris, bardzo sie cieszę, ze malutka zdrowa!! Pamietam jak walczyłas z hiperka. Byłam przerażona, jak czytałam twoje posty, a akurat wtedy przevhodzilam stymulację i 1 transfer.
    Podczytuje was od pewnego czasu, bo u mnie beta pieknie rośnie :) Jutro mam wizytę pęcherzykowa i bardzo sie boje po ostatniej ciąży biochemicznej. Ale mam nadzieje, ze tym razem wszystko bedzie dobrze i niedługo tu do was dołącze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:02

Anatolka, MatyldaG, Mimi86, Joanna85, Vaina lubią tę wiadomość

Peonia88
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka na samopoczucie nie mogę narzekać. Lepiej się czuje niż jak byłam na tym etapie ciąży z Lilcia. Wtedy miałam już twardnienia brzucha. Teraz mam inny tryb życia i brzuch raczej mniejszy. Będzie albo Laura albo Julia. Nie możemy się zdecydować.

Vioris jesteśmy na tym samym etapie. Mi też wyszło, że mała jest o 3 dni mniejsza. Nie ma się co martwić - takie dziecie. Dla mnie to tez nowa sytuacja - Lilcia zawsze była większa. Kruszynki nam się szykują.

Anatolka, renieczka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Hej dziewczyny :) Gratuluję wszystkich nowych ciąż i maluszków na świecie! :) Cudownie że już macie maleństwa przy sobie.
    My jesteśmy po polowkowych i malutka jest zdrowa, wszyskie narzady ok. Wazy ok 430gram :)
    Mam jednak do Was pytanie, bo od samego początku mała jest naprawdę drobniutka. Cały czas wychodzi kilka dni do tyłu z usg. Zapisuje na siatce centylowej z belly i idzie cały czas równo 5centylem. Czy któraś z Was tak miała? Trochę mnie martwi ta rozbieżność, bo jednak wiadomo kiedy było zaplodnienie. Moja strasza córka urodziła się z wagą 4kg ,ja też taka duża byłam, mąż też nie najmniejszy a tu taka kruszynka się chyba szykuje. Jeśli to tylko kwestia takiej urody to super, Ale jednak zawsze zmartwienie jest, czy wszystko w porządku, bo naprawdę jest cały czas taka maleńka. Nawet do tygodnia wychodzi roznica w pomiarach.

Vioris - jestesmy na tym samym etapie, tydzien temu mialam polowkowe, na siatkach centylowych kompletnie sie nie znam, ale moja mala wazy ok 403g i lekarz mowi, ze to dobra waga

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vioris najwazniejsze,ze rosnie rownomiernie.Rosnijcie zdrowo:)

vioris lubi tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, że rośnie równo i to jest ważne, ale czemu aż taka drobinka z niej jest to nie wiem :) Mam nadzieję, że to tylko taka jej uroda. Wiadomo że te pomiary pojedyncze to zawsze zależy jak lekarz postawi krzyzyk, ale u mojej jednak jest zachowana tendencja cały czas na tym najnizszym pułapie, więc matka to się zawsze martwi ;) Moja starsza córcia miała np szerokość główki większą w 20+0 niż teraz moja mała w 21+5. Takze no jest różnica spora.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka u nas mata juz jej sie nudzi,ale bla taka mala,teraz dostabie wieksza od babci.Oballow jest duzo stad pytanie.Chyba jek tez zamowie jakis:)My mamy ksiazeczke z kartami kontrastowymi i lusterkiem do gondoli wisi jej wokol glowki,z jednej dyrony sa czarno-biale,a potem mozna obrocic na kolorowa,mega sa.
    Dzisiaj Mloda konczy 10 tygodni.W ciagu 4 tyg. przyrodt wyniosl prawie 1,3 kg z tylko jednym nocnym karmienem,dzis znow spala 10 godz., a od wtorku przybrala 80 g.Nie bede budzic,bede obserwowac i pogadm z lekarzem w przyszlym tygodniu.Dziecko tez czlowiek moze miec swoj rytm:)

renieczka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na laktacje polecam daktyle,odkrylam niechcacy ich dzialanie,mleko tryskalo na wszystkie strony:)

renieczka, Anatolka lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka ale ten czas leci:)

renieczka lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,

Vioris <3 cieszę się

Anatolka, chyba te stopnie referencyjnosci to na odwrót. Trzeci stopień to ten najwyższy, najbardziej wyspecjalizowany, do trudnych przypadków, z intensywną terapią noworodków. A pierwszy to... taka lipa ;-) dla prostych, nieskomplikowanych porodów i ciąż bezproblemowych, w razie kłopotów - kłopot.

Mimbla, vioris lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ