X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się rozleniwilam. :-P nie mam ochoty na nic. Cieszę się, że u was po wizytach wszystko dobrze. Ale mam fazę na owoce a mięsko bez względu jakie jest bleee. :-D

• kmb Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg tydzień temu lekarz próbował obudzić ale się nie dało. :-D moje też maleństwo lubi spać. Dziś chyba było bardzo aktywne bo czułam uciski i falowanie w Brzuchu

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy dzis dwa razy usg i jeden spal dopiero pozniej troche sie ruszal a drugi i na jednym i drugim badaniu fikal jak szalony :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny mój maluch z 3 usg tylko na 1 fikał (w 11tc), a im starszy to ciągle śpi, serduszko zawsze ładnie pika. Ale troszkę się zmartwiłam, jak to u was na usg jest?
    moj tez raz kilka razy fikał a tak spi, podobno zeby przed usg fikało to trzeba zjesc cos słodkiego.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moj tez raz kilka razy fikał a tak spi, podobno zeby przed usg fikało to trzeba zjesc cos słodkiego.
    Aaaaha, no mnie nie ciągnie do słodyczy, to chyba już wiem czemy taki spokojny ;)
    za to wciągam warzywa, miecho i ketchup:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam checi na slodycze a przed ciaza i owszem az za bardzo ;-)
    Wole kwasne rzeczy i miecho :-) od ketchupu mam zgage a po frytkach wymiotuje :-/

Viki26 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały rzadko fikałi na USG i normalnie. Leń z niego straszny. Jedyny pewny sposób na niego to jazda samochodem - zawsze się wtedy rusza :)

Ja dzisiaj większość dnia spędziłam z rodzicami na zakupach i jestem wykończona kilkoma godzinami chodzenia. Dosłownie wszystko mnie boli i ciągnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae juz niedlugo bedziesz z dzieciatkiem :)

Viki ja tak samo własnie, glownie owoce i tak spokojnie.

A ja jeszcze zgagi nie mam i oby nie przyszła, wczoraj miałam odruchy wymiotne ale szybko przeszły.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc my po wizycie :-) Mała waży 785g :-)
    Co do fikania na usg to moja córa zawsze fika koziołki i jest niesforna :-)
    Jedyne co mnie troszkę zmartwiło to na tą chwilę mała jest ułożona miednicowo i jeśli się nie przekręci to czeka mnie cc :-( no ale poczekamy zobaczymy :-) :-) :-)
    A i glukoza też wyszła ok :-) :-)

Moniaa, aszka, Marta1986, Viki26, Anko:-), agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A więc my po wizycie :-) Mała waży 785g :-)
    Co do fikania na usg to moja córa zawsze fika koziołki i jest niesforna :-)
    Jedyne co mnie troszkę zmartwiło to na tą chwilę mała jest ułożona miednicowo i jeśli się nie przekręci to czeka mnie cc :-( no ale poczekamy zobaczymy :-) :-) :-)
    A i glukoza też wyszła ok :-) :-)

Ty się nie przejmuj ułożeniem, bo mała może się przekręcić jeszcze multum razy :)

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ty się nie przejmuj ułożeniem, bo mała może się przekręcić jeszcze multum razy :)
    No ja wierzę że córa zrobi fikołka i się przekręci :-P :-D ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    racja, jak tak fika to sie przekreci :D

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,oj moja to bedzie diabel,zawsze fika na usg ,jedno tylko spala,a ostatnio to juz wogole ,czasem jak obserwuje swoj brzuch to jakby jakis alien tam mieszkal tak faluje ..;) ale nagrac oczywiscie mi sie nie udaje,jakby wiedziala,zlosliwa bestia,niepamietam czy wam pisalam ,ale po usg w 28 tyg lekarz zabronil mi leciec do Pl,ze wzgledu na niskie lozysko,za duze ryzyko...zostalismy wiec w UK,troche bylo zlosci i smutku,bo wszystko przygotowane (usg bylo na 1 dzien przed lotem) kasa stracona,w Polsce kupiony samochod do odebrania...no ale przeciez dzidzia najwazniejsza,jakos to wszystko ogarnelismy ,pojechalismy tutaj na kilka dni nad morze, i na Safari park,M skrocil urlop i szybciej wrocil do pracy,kupilismy mebelki i zamowilismy wozek za ta kase,aa i jeszcze po powrocie M dostal kontrakt staly z ladna stawka ,bo do tej pory dla agencji pracy robil,wiec chyba wszystko obrocilo sie na dobre..a moze na swieta nam sie uda leciec juz we trojke :).jesli z tym lozyskiem bedzie wciaz tak samo czyli nisko ulozeone to tez mnie czeka cc ,aha no i mala lezy poprzecznie wciaz,nastepne usg za dwa tyg,zobaczymy co wtedy pokaze,pozdrowionka

Viki26 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 10:51

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja córa leży całym tułowie do podłogi i jak to ujął gin jest złożona w scyzoryk i liczy paluszki u nóżek i rączek ;-) :-D

Marta1986 lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam wizytę za 2 tyg. U mnie coraz lepiej :) Część objawów ustapiła, ale muszę nadal duzo leżeć, jednak i nawet na spacery chodzę :D Tak czytałam co pisałyście i ja sie nastawiam na poród w Medicoverze, bo jestem z Warszawy. Cena kosmiczna 9 tys. ale nie mam mimo invitro przesłanek do cc, a w Wawie boję sie rodzic na tzn. umowę z lekarzem, wiele juz słyszałam o przeludnionych szpitalach w Wawie, o braku empatii, normalnego podejścia. Sa sytuacje że się kończy nieciekawie, wolę tego uniknąć. Moja kuzynka rodziła tez prywatnie i dwie koleżanki i zachwycone, opieka 24 na dobe, nad pacjentką sie kokoszą, wiec po moich przejściach wolę zapłacic i mieć z głowy. Nie jest to też jakas niewiadomo jaka kasa żeby miec problem że sie wydało. Oczywiście my bierzemy na to pozyczkę, ale myślę że warto, przynajmniej bedę mieć spokoj psychiczny. Pozdrawiam Was ciepło :)

aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to mieliscie przezycia ale teraz juz ok, to dobrze :)

Basiurka masz rację, jak ma Cię to uspokoić to pewnie, ja licze na opcje z moim ginem ;) zobaczymy jak to bedzie.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że macie opcję umówić sie z gin i że będzie przy porodzie, mój nie przyjmuje porodów a innego szukać na razie jakoś nie chce.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Fajnie że macie opcję umówić sie z gin i że będzie przy porodzie, mój nie przyjmuje porodów a innego szukać na razie jakoś nie chce.
    ja na razie tez nie rozmawiam ze swoim na ten temat bo za wczesnie,ale niestety w Wawie tak jest. Byłam tez kilka razy na IP i naprawde podejscie lekarzy jest zenujace, zenujace w stolicy do pacjentek. Bo i tak zawsze sie znajdzie taka co zaplaci,pojdzie prywatnie itd, w Wawie tyle ludzi ze oni na NFZ oleja ciepłymi sikami i im wisi co sie z Toba stanie, a jak idziesz gadasz, itd to masz jak potrzeba. Masakra, takie czasy, ze za darmo to w gebe dostaniesz.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie tylko w wawie tak jest, takie rzeczy dzieją się wszędzie niestety.

Viki mój lekarz nie będzie przy mnie bo nie pracuje w żadnym szpitalu :-S
    Ja uważam że co mam być to będzie i wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ