X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aszka nie tylko w wawie tak jest, takie rzeczy dzieją się wszędzie niestety.

Viki mój lekarz nie będzie przy mnie bo nie pracuje w żadnym szpitalu :-S
    Ja uważam że co mam być to będzie i wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
    moja kolezanka rodziła rok temu na Zelaznej w Wawie to 20 godzin i nie chcieli zrobic cc, ja sobie tego nie wyobrazam.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka rodziła rok temu na Zelaznej w Wawie to 20 godzin i nie chcieli zrobic cc, ja sobie tego nie wyobrazam.
    Robią co chcą normalnie!!! Do naszego szpitala boją się ludzie polożyć bo nie wiedzą czy żywi wyjdą!!

Ja miałam operacje że dwa lata temu na woreczek żółciowy i nie doż że mnie olewł personel to jeszcze musiałam się opiekować kobitką 80 letnią która miała z głową nie tak i jak dzwoniłam dzwonkiem do pielęgniarek to mnie opieprzaly że dzwonie i je wzywam!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Robią co chcą normalnie!!! Do naszego szpitala boją się ludzie polożyć bo nie wiedzą czy żywi wyjdą!!

Ja miałam operacje że dwa lata temu na woreczek żółciowy i nie doż że mnie olewł personel to jeszcze musiałam się opiekować kobitką 80 letnią która miała z głową nie tak i jak dzwoniłam dzwonkiem do pielęgniarek to mnie opieprzaly że dzwonie i je wzywam!!!
    ech własnie dlatego ja sie wole jakos zabezpieczyc. Po prostu pełna znieczulica, a poza tym sama sie leczyłam dwa lata i jakos tym lekarzom nie wierze. Niby wszystko ładnie do czasu a jak sa problemy albo cos to taki dwa kroki w tył i sobie radz. Moze juz jestem uprzedzona ale tak samo jak byłam na sorze kiedys to ludzie gorzej jak zwierzaki traktowani.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ech własnie dlatego ja sie wole jakos zabezpieczyc. Po prostu pełna znieczulica, a poza tym sama sie leczyłam dwa lata i jakos tym lekarzom nie wierze. Niby wszystko ładnie do czasu a jak sa problemy albo cos to taki dwa kroki w tył i sobie radz. Moze juz jestem uprzedzona ale tak samo jak byłam na sorze kiedys to ludzie gorzej jak zwierzaki traktowani.
    Masz rację znieczulica totalna!!! Lekarze robią totalna olewkę na pacjenta i powiem Ci że znam przypadki gdzie kobiety chodziły prywatnie do gina,a on co do czego jak poród się zaczął to dupe na nie wypinał!! Strach komukolwiek zaufać że środowiska lekarskiego :-(

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Masz rację znieczulica totalna!!! Lekarze robią totalna olewkę na pacjenta i powiem Ci że znam przypadki gdzie kobiety chodziły prywatnie do gina,a on co do czego jak poród się zaczął to dupe na nie wypinał!! Strach komukolwiek zaufać że środowiska lekarskiego :-(
    no własnie dlatego jednak taka umowa ze szpitalem pisemna jak w Medicoverze to ok. Masz umowe.Tyle ze mnie to nie stac, bo wydalismy kupe kasy na leczenie, takze Medicover odpada, ale moj lekarz podobno tam sie sprawdza w tych rozmowach wiec sie zobaczy, na razie i tak za wczesnie dla mnie na rozmowe z nim na ten temat, nawet nie poruszam ale nie wyobrazam sobie rodzic iles godzin. Ja jestem chuda, mała, problemy z sercem idt i jeszcze mam stres przezywac -nie pisze sie na to, w razie czego mam jeszcze innego lekarza poleconego przez dobra kolezanke, ktory na 100% robi na zyczenie, wiec w razie czego do niego sie udam.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wykop.pl/artykul/2712387/wazne-lek-dla-ciezarnych-zanieczyszczony-inspektorat-wycofuje-z-obrotu/

Dziewczyny jeśli któraś bierze ten kwas foliowy to sprawdźcie serię leku bo zostały wycofane ze sprzedaży

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    http://www.wykop.pl/artykul/2712387/wazne-lek-dla-ciezarnych-zanieczyszczony-inspektorat-wycofuje-z-obrotu/

Dziewczyny jeśli któraś bierze ten kwas foliowy to sprawdźcie serię leku bo zostały wycofane ze sprzedaży
    uf nie biore tego.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tego nie biorę :-)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff ja też tego nie biorę

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co mi się wydaje mające mutację mthfr czy jakoś tak właśnie biorą takie większe dawki.

Viki a jaki termin Ci wychodzi z usg? tak jak suwaczek pokazuje?
    Bo ja nie mogłam się zdecydować jaki suwak zostawić i mam dwa hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 09:07

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to już trzy razy zmieniał się termin porodu :-P najpierw był 28listopada,później 24 a teraz 30 listopad :-) ja nie zmieniam suwaka niech se będzie taki jaki jest bo jeszcze może czwarty raz się zmienić termin ;-)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja mam suwaczek wg OM :) i tak jak Justa nie będę zmieniać go

Moniaa lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rozrzut 12 dni między OM a USG i mam ustawiony z USG. U mnie cykl z pick up i transferem był krótki, więc OM byłoby niemiarodajne.

Chcieliśmy iść z mężem dzisiaj na jakiś obiad czy coś, ale mały tak strasznie się rozpychał w nocy i taki mi ból sprawił, że wszystko tam na dole mnie nadal boli o ledwo jestem w stanie chodzić :( Także usiłuję leżeć i odpoczywać, chociaż ciągle mnie boli. Dopadła mnie taka bezsilność, że nic tylko usiąść i płakać :(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae już masz bliżej niż dalej :-) choć zdaje sobie z tego sprawę że na samej końcówce jest najgorzej :-(

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy właśnie tej firmy, ale nr serii na szczęście mam inny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis do meza powiedziałam, ze mi lepiej i za chwile mnie rozbolało....ech.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chwilę przy garach postałam i tak mi się brzuch twardy zrobił że nawet obiadu nie dajadłam tylko łyknęłam nospe i do łóżka :-( teraz już jest lepiej ale dalej sobie leżę a moja córcia wali mnie po pecherzu :-)

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore ten kwas foliowy ale na szczescie nie ta seria....swoja droga przerazajace....

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro to sa serie z data waznosci 2015 i 16 to juz tysiace kobiet zdazyly to zjesc...mam nadzieje ze konsekwencje nie beda powazne...

aszka lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Skoro to sa serie z data waznosci 2015 i 16 to juz tysiace kobiet zdazyly to zjesc...mam nadzieje ze konsekwencje nie beda powazne...
    oby.

Justa mnie tez własnie dzis rozbolał, ja juz polezałam to mnie teraz tyłek boli od leżenia 0sarcastic.gif i juz troche mniej ogolnie to sobie juz siedze.

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ