Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Przyszłam z wątku kliniki MedArt, myślę, że nieśmiało mogę zacząć się już tu udzielać.
Czytam właśnie co piszecie o tym progesteronie i zastanawiam się jak u mnie będzie wyglądało odstawienie. Jestem prawie w 9 tygodniu i teraz biorę 2x prolutex, 2x2 luteina, 2x2 duphaston więc dość sporo.
W sobotę mam wizytę i dr ostatnio mówił, że prawdopodobnie odstawię jeden zastrzyk prolutexu.
Czy zawsze po I trymestrze odstawia się leki z progesteronem? -
Hej, ja biorę 200 mg progesteronu ( luteinę podjęzykową rano i dowcipną wieczorem). Ostatnio na wizycie pytałam mojej gin o to to powiedziała mi, że narazie mam brać do 20tc, a później jak spytam to że pewnie każe brać już do końca ciąży. Nie mam do tego póki co wskazań typu problemy z szyjką czy coś. Chyba tak przezornie mam brać skoro było ivf i biorę od początku - tak myślę, bo moja gin z poza kliniki niepłodności.
-
..::Butterfly::.. wrote:Asia do kiedy brałaś prolutex ?
Jak się w ogóle czujesz ? Bo mi wszelkie objawy minęły , i ost schizowalam na różowej stronie
Widzę że idziemy łeb w łeb hehe ... o której masz prenatalne ? Ja o 15:45 , ale jak już pomyśle to mnie e żołądku ściskaale z drugiej strony wierze że będzie dobrze
Prenatalnene mam o 11:20, ale krew na Pappa oddaje wcześniej (4 dni robocze), żeby mieć wyniki już na wizytę. -
Ja brałam progesteron do 15tc (3x2 100mg luteiny + 3x1 duphaston), jak odstawiłam po tygodniu to miałam schizy i poleciałam zbadać proga, dla świętego spokoju
Cześć MolyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 13:09
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Cześć Moly :* miło Cie tu widzieć
Ja brałam prolutex do 13tc, luteine do 35tc. Mogłam ja odstawić dużo wcześniej ale nie chciałam a dr mówił, że nie szkodzi więc jak się upre to mogę brać.
Jak zaczniecie czuć ruchy dzidziusia to już będzie łatwiej. Ogólnie po badaniu połówkowym się powinno trochę uspokoić, musicie wytrwać -
Eeeee no ja myślałam, że po prenatalnych mi trochę świr zelżeje, ale jak mówisz, że po połówkowych dopiero to może powinnam się lepiej przygotować (większy zapas lodów?)
-
nick nieaktualnyCześć Mała
No jestem ciekawa jak dr to będzie widział u mnie. Jak mi zmniejszy prolutex na jeden zastrzyk dziennie to płakać nie będę, bo to dziadostwo to czyściciel portfela
Kolejne pytanie mamPraktycznie od momentu pozytywnej nie mogę poradzić sobie z cerą. Pierwszy raz w życiu mam taką pizzę na twarzy i zastanawiam się czy któraś z Was też tak miała czy tylko ja dostałam to w pakiecie z fasolką.
-
Moly, mi akurat pod tym kątem nic nie dolega, ale wypryski to częsty temat przy ciąży, więc po prostu niestety tak na Ciebie trafiło.. oprócz tego, bierzemy to i tamto jak to przy ivf, więc to też może nie być obojętne.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualnyStaram się to jakoś domowymi sposobami okiełznać, bo nie chcę chemii na twarz nakładać ale dupa blada. Koleżanka, która nie wie o ciąży spytała się ostatnio czy mam jakąś alergię tak mnie obsypało więc na pewno nie przesadzam
Mala jak będzie dziewczynka to mogę z tą pizzą na twarzy chodzić 9 miesięcy, wytrzymam nawet to, że mój partner mówi na mnie Pepperoni -
Podobno na dziewczynkę się brzydnie i mi też ostatnio znajoma powiedziała, ze tak ładnie wyglądam, że chyba chłopiec będzie. A u mnie też szykuje się królowa
Tylko w tej początkowej fazie PODOBNO chłopiec zabiera testosteron a dziewczynka nie więc wychodzi on m.in. w postaci pryszczy. Czy to bzdura czy nie tego nie wiem tak se gadam co usłyszałam -
nick nieaktualnyJa wyglądam lepiej niż przed ciążą i nawet o dziwo nieco wysmuklalam, tylko brzuszek odstaje. Zero pryszczy, włosy zdrowsze, a na 2 USG w tym prenatalne wyszła dziewczynka. Moja mama się upiera że na bank chłopak tylko lekarze ślepi
milka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kabełka wrote:Dziewczyny mam pytanko, przyjmujecie w ciąży witaminę D? Jeśli tak to w jakiej dawce?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Kabełka wrote:Dziewczyny mam pytanko, przyjmujecie w ciąży witaminę D? Jeśli tak to w jakiej dawce?