Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny a mnie tak brzuch po lewej stronie na dole pobolewa jakby jajnik, albo coś w jelicie zalega tam, mam takie ni to kłucia, rwania jakby skurcz jelit czasem, nie wiem czy maluchy już przypadkiem tyle miejsca potrzebują że wszystko się juz aż tak upycha, na szczęście nie boli mnie po środku bo już bym na ip siedziała a tak to poczekam do jutra bo mam wizytę
no a w piątek genetyczne albo prenatalne sama nie wiem jak to badanie się nazywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:55
-
Justa to teraz sex sobie zostawcie na koniec żeby poród przyspieszyć
no ale super że wszystko ok
justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi to samo lekarz powiedział co Tobie justa ze jak nie ma skurczy co kilka minut, sie nie krwawi itd to zazwyczaj ucisk macicy lub od wysiłku. Widzisz trzeba seks, ze Ty lezysz a maz wszystko robi
Roletka kciukam za badankajusta1234 lubi tę wiadomość
-
roletka wrote:dziewczyny a mnie tak brzuch po lewej stronie na dole pobolewa jakby jajnik, albo coś w jelicie zalega tam, mam takie ni to kłucia, rwania jakby skurcz jelit czasem, nie wiem czy maluchy już przypadkiem tyle miejsca potrzebują że wszystko się juz aż tak upycha, na szczęście nie boli mnie po środku bo już bym na ip siedziała a tak to poczekam do jutra bo mam wizytę
no a w piątek genetyczne albo prenatalne sama nie wiem jak to badanie się nazywa
Kciukam &&
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Agniesia dobrze ze z dzidzia ok, oby te skurcze juz Ci nie dokuczaly
Justa cale szczescie ze to tylko nadmiar seksu
Madzia kciuki za jutro, Roletka kciuki za prenatalne
My dzis po odebraniu wynikow betyhcg i pappa dostalismy od dr takie zestawienie ryzyk:
Dzidzia 1
Trisomia 21- 1:12341
Trisomia 18. < 1:20000
Trisomia 13. 1:2327 ( mial przy badaniu podwyzszone tetno 181)
Dzidzia2
Trisomia 21. 1:12341
Trisomia 18. < 1:20000
Trisomia 13. < 1:20000
Ryzyko podstawowe
Trisomia 21. 1:617
Trisomia 18. 1:1449
Trisomia 13. 1:4562
Dr powiedzial ze wszystko ok
Moniaa, justa1234, Madzia82, Viki26, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
Justa mi też twardnieje brzuch. Dlatego biorę lutinus dużo magnezu i nospe. I ten zestaw do 33 tygodnia.
Myślę że to dość popularne ale też się bałam z początku.
Jak za dużo porobić w ciągu dnia lub przy stresie pojawiają się mikro skurcze i twardnienie.
Zawsze coś. Ważne ze to na razie nie grozne:-* -
nick nieaktualny
-
justa1234 wrote:Anko a ile magnezu bierzesz?bo ja biorę neomag forte dwie tab dziennie no i nospę. Raczej te twardnienia to nie od sexu bo dziś też mnie to dopadło i dalej trzyma
a nospy ile bierzesz?
Lutinus jeden na noc.
Moja bliska koleżanka ma to samo. Przyjaciółka tez tak miala - wiec to dość popularna przypadłość:-*
Co tam u dziewczyn dobrego?
Roletka dziś wizytuje?
U mnie Hania wczoraj szalała w brzuchu podczas zakupów dla niej - śmiałam się ze to radość.
W ogóle musze się opamietac u obecalam sobie nic z ubrań juz nie kupić. Mam już 2 wielkie torby a kupę rzeczy mam dostać - wiec basta!
Myślę wciąż nad wózkiem...na początku bralam pod uwagę dwa polecone. Koszt 3w 1 około 4200.
Teraz myślę czy chce aż tyle wydać. Zastanawiam się czy uda się mieć 2 dziecko lub czy do tego czasu gust mi się nie zmieni.
Po prostu chce coś b.wytrzymalego,co łatwo się prowadzi i jest w moim guście.
Joolz day bardzo mi się podobaja - ale zobaczymy. Nigdzie za wózkiem jeszcze nie byłam i nie przymierzalam się do zakupu. Może znajdę coś super jakości i o podobnym wyglądzie taniej - to chętnie zakupie.
W weekend zaczynamy remont. Ma są kra!
-
Anko:-) wrote:Magnez 3 razy dziennie, nospe doraźnie Teraz - ile potrzebuje - czasami 3 a czasami wcale. Gorzej twardnial 2 3tyg temu wtedy bralam nospe codziennie z magnezem.
Lutinus jeden na noc.
Moja bliska koleżanka ma to samo. Przyjaciółka tez tak miala - wiec to dość popularna przypadłość:-*
Co tam u dziewczyn dobrego?
Roletka dziś wizytuje?
U mnie Hania wczoraj szalała w brzuchu podczas zakupów dla niej - śmiałam się ze to radość.
W ogóle musze się opamietac u obecalam sobie nic z ubrań juz nie kupić. Mam już 2 wielkie torby a kupę rzeczy mam dostać - wiec basta!
Myślę wciąż nad wózkiem...na początku bralam pod uwagę dwa polecone. Koszt 3w 1 około 4200.
Teraz myślę czy chce aż tyle wydać. Zastanawiam się czy uda się mieć 2 dziecko lub czy do tego czasu gust mi się nie zmieni.
Po prostu chce coś b.wytrzymalego,co łatwo się prowadzi i jest w moim guście.
Joolz day bardzo mi się podobaja - ale zobaczymy. Nigdzie za wózkiem jeszcze nie byłam i nie przymierzalam się do zakupu. Może znajdę coś super jakości i o podobnym wyglądzie taniej - to chętnie zakupie.
W weekend zaczynamy remont. Ma są kra!a co do zakupów to ja za każdym razem sobie muwie że już nic dla małej nie kupuje no ale tylko tyle że ja się nagadam bo ciągle z czymś wracam ze sklepu dla małej
W sumie już wszystko mam teraz tylko koszule dla siebie,jakieś staniki do karmienia i podkłady a i laktator ręczny -
nick nieaktualnyAnko moze poszukaj sklepu i sobie wypróbujesz jaki wózek będzie Ci pasować. Fajnie dziewczyny że coś kupujecie, jak się zna płeć to inaczej
Co do tych bóli to mnie właśnie od poczatku pobolewa, ale jak więcej to biorę podwójna no-spe forte kilka razy. Wczoraj spotkałam koleżankę,która ma kilkoro dzieci i mówi, że u niej to cały czas tak było, więc to raczej jak kiedyś czytałam w necie artykuł, że 95% kobie ma w ciązy bóle brzucha.
Trochę się ochłodziło i już ludzie narzekają, a ja się cieszę, w końcu sobie dziś wyszłam oczywiście w długich portkach i kurtce letniej i było mi końcu przyjemnie, czyli czym oddychać. Co innego pogoda powyżej 30 + w ciązy a co innego tym co nie są w ciązy. -
Madzia współczuję. Ciężko tak odpoczywać i leżeć przy dziecku w domu. Łatwo się mówi....mam nadzieje ze sytuacja się odmieni. Będę trzymać kciuki.
Boże jak ja bym chciała aby się już nic złego nie działo. Takie spokojne książkowe ciążę - tego nam życzę.