X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap

agulas lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny a co można wziąć na ból głowy?

Ja też miałam straszne bóle głowy. Robiłam zimne okłady i leżałam.
    Ulga niestety nie była porażająca :(

agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) chciałam do Was dołączyć, udało się przy 3 iui ;)

Od razu mam pytanie czy któraś z Was robiła prenatalne w Invikcie Wawa i może powiedzieć jak to wygląda, jaki lekarz wykonuje i czy trzeba się dużo wcześniej zapisywać?

Viki26, Moniaa, wiecznie, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja też miałam straszne bóle głowy. Robiłam zimne okłady i leżałam.
    Ulga niestety nie była porażająca :(

Ja miałam takie bóle że okłady nic nie dawały. Niestety całe życie cierpię na bóle głowy, a w ciąży jeszcze mi się nasiliły i to okrutnie :( I niestety apap brałam dość często, bo byłam wyłączona z życia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Cześć :) chciałam do Was dołączyć, udało się przy 3 iui ;)

Od razu mam pytanie czy któraś z Was robiła prenatalne w Invikcie Wawa i może powiedzieć jak to wygląda, jaki lekarz wykonuje i czy trzeba się dużo wcześniej zapisywać?
    ja robilam prentalne w Invikcie Wawa. Jak masz powyzej 35 lat to dostajesz skierowanie jak nie,to musisz zaplacic,ile nie wiem bo ja dostałam za darmo. Pozniej z tym skierowaniem idziesz do recepcji i zapisuja Cie do lekarzy, w Invikcie prentalne robi doktor Huzior, we wtorki (tylko), z tego co widziałam to chyba jeszcze jakas kobieta. Mnie zapisali do H. on ma 99%poztywnych opinii, faktycznie potwierdzam, lekarz dokładny, mnie badał 40 minut. Dostajesz wyliczenie z wieku, plus wyliczenie z usg skierowane i udajesz sie na test Pappa. Jezeli jestes w 8 tyg, to juz sie trzeba zapisac bo do H. sa koleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    cześć ;) nieśmiało dołączam do Was :) Danae to już tuż tuż :) wszystkie ciocie z forum czekają :)

co nieco nadrobiłam zaległości :)
    wyczytałam coś, przez co zapaliła mi się czerwona lampka :P Mam zlecone badania (morfologie, mocze, cukry i inne).
    Jesteście już w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja, ale może pamiętacie jak to było na początku.. :P
    Co do glukozy. To chodzi o zwykle badanie glukozy z krwi czy trzeba coś wypić i dopiero na badanie?
    czesc, dobrze ze wszystko ok :) A do kogo chodzisz w Invikcie? Mi w Invikcie nic nie przepisywali, moj gin wszystkie badania sam mi wypisał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny jak radziłyście sobie z mdłościami? Mnie coraz mocniej męczą :/

Zapomniałam się pochwalić, w końcu wiem że w ciąży jestem :P. Widziałam maluszka na usg. Ma 1,27 cm :). Serduszko mu pięknie pika :) i siedzi tam gdzie trzeba :). Wg gina ciąża jest 2 dni starsza niż sobie sama wyliczałam
    mnie nic nie pomagało,az samo przeszło, a miałam mdłosci 20 na dobe. Pozniej wymioty.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby mi nie było za dobrze, od rana wylatuje ze mnie jakaś brązowa maź. Nie wiem czy mam siłe przetrwać kolejną ciążę z ekstra "wrażeniami".
    Tak bardzo marzy mi się spokojna, nudna ciąża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Żeby mi nie było za dobrze, od rana wylatuje ze mnie jakaś brązowa maź. Nie wiem czy mam siłe przetrwać kolejną ciążę z ekstra "wrażeniami".
    do lekarza szybko idz niech sprawdzi.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Madzia bylas u dr?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja miałam takie bóle że okłady nic nie dawały. Niestety całe życie cierpię na bóle głowy, a w ciąży jeszcze mi się nasiliły i to okrutnie :( I niestety apap brałam dość często, bo byłam wyłączona z życia :(
    Wyczytałam że oprócz okładów nalezy się zrelaksować, wietrzyć pokój, wyprostowac kręgosłup, zmienić oświetlenie, regularnie jeść
    A mimo to wczoraj doświadczyłam wielkiego bólu głowu, pojawił się na pocz II tr i jest coraz gorszy:/ najpierw myślałam że za mało wody piję, ale piję 2-3l.
    Te okłady tylko troche pomogły, a apap`em nie chcę sie póki co faszerować.
    Eh, Uroki bycia w ciąży ;)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • agulas Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, w Invita chodzę do dr Neu.. Ale jesli chodzi o badania, to inna historia. W poniedzialek zaczelam plamic, a ze wizyte w Invicta mam 1 wrzesnia to poszlam szybko do innego ginekologa. Ta pani dr powiedziala, ze skoro to juz zaraz 8 tydzien to trzeba badania zrobic.
    Nic nie bede mowila w Invicta o mojej wizycie i porownam sobie :P

Madzia jak sie czujesz??? Bylas u lekarza? Ja to samo mialam w poniedzialek. Podobno niektore koniety tak maja, ale zawsze warto jsc na usg i sprawdzic. Ja sobie od razu wzielam 100 luteiny pod jezyk i przeszlo...

Ja od dzisiaj na l4. Tak mnie dzis rano zlapally mdlosci,ze wyszlam z pracy i poszlam do lekarza. Zalecenia lekarza ogolnego (kobiety :) ):
    Duzo na swiezym powietrzu, duzo ruchu chyba zd jestem spiaca to spac! Pic herbate z imbirem i wode z cytryna (z umiarem). Zanim wstanie sie z lozka zjesc cokolwiek. Najlepiej miec jedzsnie przy lozku. Nie jesc nic co mocno pachnie, nie przebywac w dusznych i klimatyzowanych pomieszczeniach. Rano dobrze przekasic banana. Jesc co 2h male porcje.
    Jeszcze nie wymiotowalam, ale te mdlosci ...
    Bole glowy moga sie pojawic przy: dusznych pomieszczeniach, takze klimatyzowanych. Do tego z glodu, przemeczenia.
    Niestety taki nas urok i choc na bol glowy mozna wziac jakas tabletke, to na mdlosci nic nie pomoze w 100%.
    Nawet jesli zeymiotujemy, to ulgi nie bedzie :)))
    Mimo wszystko kocham mojego Kropka :)

Viki26, Fistaszek, justa1234 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, Musze wyprobowac herbate z imbirem, sa takie gotowe czy samej trzeba wkroic? :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Agulas, Musze wyprobowac herbate z imbirem, sa takie gotowe czy samej trzeba wkroic? :)
    najlepiej samej wkroić sobie świeżego. Podobno tylko świeży działa ;)

Viki26 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia :D ja dopiero wyprobowalam wode z cytryna i jest nieco lepiej.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka z wkrojonym świeżym imbirem mi odrobinę pomagała. Ale na innych może lepiej podziała.

Nie byłam u lekarza. Byłam badana we wtorek. Jestem z dr w stałym kontakcie tel. A pamiętając moją poprzednią ciąże - tak ciągle było od 13tc. Tak więc pewnie powtórka z rozrywki. Najważniejsze, że nie ma żywej krwi.
    To co teraz się ze mną dzieje, to albo tak organizm zareagował po badaniu albo moje szanowne łożysko zaczęło się przemieszczać.
    Wczoraj rozważałam pojechanie na IP. Ale tu gdzie mieszkam nerwowo bym się wykończyła w szpitalu. Miałam okazje poznać już dokładnie obydwa szpitale i lekarzy z ginekologii. Wierzcie mi, bezpieczniejsza jestem w domu. Tutaj można do szpitala pojechać tylko na poród, ale oczywiście nie wcześniej jak w 38tc. I trzeba się modlić, by obył się bez problemów.

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi miesiącami ciazy?? Od którego tygodnia jest 4 miesiąc ?? Od 13 stego czy 14stego tygodnia. Droczyny się z koleżanką a na necie różnie pisze ;);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 13:13

Mała Mi
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 miesiąc ciąży rozpoczyna 2 trymestr. Czyli 14 tydzień. A dokładniej 13t0d...
    Jeśli piszę źle niech któraś mnie poprawi :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    4 miesiąc ciąży rozpoczyna 2 trymestr. Czyli 14 tydzień. A dokładniej 13t0d...
    Jeśli piszę źle niech któraś mnie poprawi :)
    tez tak czytalam ze 14.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Herbatka z wkrojonym świeżym imbirem mi odrobinę pomagała. Ale na innych może lepiej podziała.

Nie byłam u lekarza. Byłam badana we wtorek. Jestem z dr w stałym kontakcie tel. A pamiętając moją poprzednią ciąże - tak ciągle było od 13tc. Tak więc pewnie powtórka z rozrywki. Najważniejsze, że nie ma żywej krwi.
    To co teraz się ze mną dzieje, to albo tak organizm zareagował po badaniu albo moje szanowne łożysko zaczęło się przemieszczać.
    Wczoraj rozważałam pojechanie na IP. Ale tu gdzie mieszkam nerwowo bym się wykończyła w szpitalu. Miałam okazje poznać już dokładnie obydwa szpitale i lekarzy z ginekologii. Wierzcie mi, bezpieczniejsza jestem w domu. Tutaj można do szpitala pojechać tylko na poród, ale oczywiście nie wcześniej jak w 38tc. I trzeba się modlić, by obył się bez problemów.
    madzia a Ty z wawy? Czy gdzie mieszkasz? Ja z wawy i tu to samo,boze co z tymi lekarzami, w dupach im sie poprzewracalo od kasy :/ Zdrowka zdrowka i oby było dobrze, trzymam kciuki.

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ