Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
chciałam do Was dołączyć, udało się przy 3 iui
Od razu mam pytanie czy któraś z Was robiła prenatalne w Invikcie Wawa i może powiedzieć jak to wygląda, jaki lekarz wykonuje i czy trzeba się dużo wcześniej zapisywać?
Viki26, Moniaa, wiecznie, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKava wrote:Ja też miałam straszne bóle głowy. Robiłam zimne okłady i leżałam.
Ulga niestety nie była porażająca
Ja miałam takie bóle że okłady nic nie dawały. Niestety całe życie cierpię na bóle głowy, a w ciąży jeszcze mi się nasiliły i to okrutnieI niestety apap brałam dość często, bo byłam wyłączona z życia
-
nick nieaktualnyMalwa85 wrote:Cześć
chciałam do Was dołączyć, udało się przy 3 iui
Od razu mam pytanie czy któraś z Was robiła prenatalne w Invikcie Wawa i może powiedzieć jak to wygląda, jaki lekarz wykonuje i czy trzeba się dużo wcześniej zapisywać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 14:59
-
nick nieaktualnyagulas wrote:cześć
nieśmiało dołączam do Was
Danae to już tuż tuż
wszystkie ciocie z forum czekają
co nieco nadrobiłam zaległości
wyczytałam coś, przez co zapaliła mi się czerwona lampkaMam zlecone badania (morfologie, mocze, cukry i inne).
Jesteście już w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja, ale może pamiętacie jak to było na początku..
Co do glukozy. To chodzi o zwykle badanie glukozy z krwi czy trzeba coś wypić i dopiero na badanie?A do kogo chodzisz w Invikcie? Mi w Invikcie nic nie przepisywali, moj gin wszystkie badania sam mi wypisał.
-
nick nieaktualnywiecznie wrote:Dziewczyny jak radziłyście sobie z mdłościami? Mnie coraz mocniej męczą
Zapomniałam się pochwalić, w końcu wiem że w ciąży jestem. Widziałam maluszka na usg. Ma 1,27 cm
. Serduszko mu pięknie pika
i siedzi tam gdzie trzeba
. Wg gina ciąża jest 2 dni starsza niż sobie sama wyliczałam
-
nick nieaktualny
-
Madzia82 wrote:Żeby mi nie było za dobrze, od rana wylatuje ze mnie jakaś brązowa maź. Nie wiem czy mam siłe przetrwać kolejną ciążę z ekstra "wrażeniami".
Tak bardzo marzy mi się spokojna, nudna ciąża.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Danae wrote:Ja miałam takie bóle że okłady nic nie dawały. Niestety całe życie cierpię na bóle głowy, a w ciąży jeszcze mi się nasiliły i to okrutnie
I niestety apap brałam dość często, bo byłam wyłączona z życia
A mimo to wczoraj doświadczyłam wielkiego bólu głowu, pojawił się na pocz II tr i jest coraz gorszy:/ najpierw myślałam że za mało wody piję, ale piję 2-3l.
Te okłady tylko troche pomogły, a apap`em nie chcę sie póki co faszerować.
Eh, Uroki bycia w ciąży2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Aszka, w Invita chodzę do dr Neu.. Ale jesli chodzi o badania, to inna historia. W poniedzialek zaczelam plamic, a ze wizyte w Invicta mam 1 wrzesnia to poszlam szybko do innego ginekologa. Ta pani dr powiedziala, ze skoro to juz zaraz 8 tydzien to trzeba badania zrobic.
Nic nie bede mowila w Invicta o mojej wizycie i porownam sobie
Madzia jak sie czujesz??? Bylas u lekarza? Ja to samo mialam w poniedzialek. Podobno niektore koniety tak maja, ale zawsze warto jsc na usg i sprawdzic. Ja sobie od razu wzielam 100 luteiny pod jezyk i przeszlo...
Ja od dzisiaj na l4. Tak mnie dzis rano zlapally mdlosci,ze wyszlam z pracy i poszlam do lekarza. Zalecenia lekarza ogolnego (kobiety):
Duzo na swiezym powietrzu, duzo ruchu chyba zd jestem spiaca to spac! Pic herbate z imbirem i wode z cytryna (z umiarem). Zanim wstanie sie z lozka zjesc cokolwiek. Najlepiej miec jedzsnie przy lozku. Nie jesc nic co mocno pachnie, nie przebywac w dusznych i klimatyzowanych pomieszczeniach. Rano dobrze przekasic banana. Jesc co 2h male porcje.
Jeszcze nie wymiotowalam, ale te mdlosci ...
Bole glowy moga sie pojawic przy: dusznych pomieszczeniach, takze klimatyzowanych. Do tego z glodu, przemeczenia.
Niestety taki nas urok i choc na bol glowy mozna wziac jakas tabletke, to na mdlosci nic nie pomoze w 100%.
Nawet jesli zeymiotujemy, to ulgi nie bedzie))
Mimo wszystko kocham mojego Kropka
Viki26, Fistaszek, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Viki26 wrote:Agulas, Musze wyprobowac herbate z imbirem, sa takie gotowe czy samej trzeba wkroic?
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Herbatka z wkrojonym świeżym imbirem mi odrobinę pomagała. Ale na innych może lepiej podziała.
Nie byłam u lekarza. Byłam badana we wtorek. Jestem z dr w stałym kontakcie tel. A pamiętając moją poprzednią ciąże - tak ciągle było od 13tc. Tak więc pewnie powtórka z rozrywki. Najważniejsze, że nie ma żywej krwi.
To co teraz się ze mną dzieje, to albo tak organizm zareagował po badaniu albo moje szanowne łożysko zaczęło się przemieszczać.
Wczoraj rozważałam pojechanie na IP. Ale tu gdzie mieszkam nerwowo bym się wykończyła w szpitalu. Miałam okazje poznać już dokładnie obydwa szpitale i lekarzy z ginekologii. Wierzcie mi, bezpieczniejsza jestem w domu. Tutaj można do szpitala pojechać tylko na poród, ale oczywiście nie wcześniej jak w 38tc. I trzeba się modlić, by obył się bez problemów. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia82 wrote:Herbatka z wkrojonym świeżym imbirem mi odrobinę pomagała. Ale na innych może lepiej podziała.
Nie byłam u lekarza. Byłam badana we wtorek. Jestem z dr w stałym kontakcie tel. A pamiętając moją poprzednią ciąże - tak ciągle było od 13tc. Tak więc pewnie powtórka z rozrywki. Najważniejsze, że nie ma żywej krwi.
To co teraz się ze mną dzieje, to albo tak organizm zareagował po badaniu albo moje szanowne łożysko zaczęło się przemieszczać.
Wczoraj rozważałam pojechanie na IP. Ale tu gdzie mieszkam nerwowo bym się wykończyła w szpitalu. Miałam okazje poznać już dokładnie obydwa szpitale i lekarzy z ginekologii. Wierzcie mi, bezpieczniejsza jestem w domu. Tutaj można do szpitala pojechać tylko na poród, ale oczywiście nie wcześniej jak w 38tc. I trzeba się modlić, by obył się bez problemów.Zdrowka zdrowka i oby było dobrze, trzymam kciuki.