SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia miejmy nadzieję że niebawem wszystko się obróci w jak najlepszy kierunek i w końcu będziesz mogła w pełni cieszyć się ciażą :-)

Oj Aszka teraz to żyć nie umierać z pogodą :-D w końcu mogę bez obaw wyjść do sklepu i nie obawiam się że przez upał zemdleje albo krew pójdzie nosem.... Ale jeszcze nadają upały, ale zobaczymy jak to będzie ;-)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pogody, ale dzisiaj zmarzłam! nie popatrzałam na pogodę ani termometr i wyszłam w klapeczkach i szortach, dobrze że wziełam sweterek bo w sklepach klima, wrócłam po godzinie do domu na ciepły rosołek. eh głupia ja ;)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpadało się na dobre :-D niech pada roślinki potrzebują deszczu :-D
    A moja Zocha ciągle tylko bunuje w brzuchu <3 ;-) chyba wogóle nie śpi :-D już jest coraz większa a miejsca tyle samo :-) w nocy się przeciagala bo z obi stron brzucha miałam gulałki :-D <3

Viki26, wiecznie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie padało pół dnia i było tak fajnie... :) A jutro ma być znowu gorąco...

Na KTG oczywiście wszystko pięknie, skurczy brak, diagnoza: jeszcze nie rodzę. Także czekam i czekam i nie wiem kiedy się doczekam... W czwartek wizyta, więc może się dowiem co dalej z tym fantem zrobić...

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae moze ziółka popijesz?
    LIŚĆ MALINY – bogata jest w minerały, wzmacnia mięśnie macicy. Pobudza laktację. Bardzo pomocna po porodzie. Zaleca się pić napar z maliny pod koniec ciąży (od 38 tygodnia), gdyż może przyspieszyć poród i w okresie karmienia

aszka lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:27

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae, jedne leza, zeby do terminu doczekac, inne myja okna, zeby juz urodzic ;-) Jetsem pewna, ze w czwartek juz cos zadecyduja

aszka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;) nieśmiało dołączam do Was :) Danae to już tuż tuż :) wszystkie ciocie z forum czekają :)

co nieco nadrobiłam zaległości :)
    wyczytałam coś, przez co zapaliła mi się czerwona lampka :P Mam zlecone badania (morfologie, mocze, cukry i inne).
    Jesteście już w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja, ale może pamiętacie jak to było na początku.. :P
    Co do glukozy. To chodzi o zwykle badanie glukozy z krwi czy trzeba coś wypić i dopiero na badanie?

Viki26, Moniaa, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    cześć ;) nieśmiało dołączam do Was :) Danae to już tuż tuż :) wszystkie ciocie z forum czekają :)

co nieco nadrobiłam zaległości :)
    wyczytałam coś, przez co zapaliła mi się czerwona lampka :P Mam zlecone badania (morfologie, mocze, cukry i inne).
    Jesteście już w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja, ale może pamiętacie jak to było na początku.. :P
    Co do glukozy. To chodzi o zwykle badanie glukozy z krwi czy trzeba coś wypić i dopiero na badanie?
    na początku to tylko sama glukoza (bez pica tego ohydztwa :P )
    Danae wrote:
    U mnie padało pół dnia i było tak fajnie... :) A jutro ma być znowu gorąco...

Na KTG oczywiście wszystko pięknie, skurczy brak, diagnoza: jeszcze nie rodzę. Także czekam i czekam i nie wiem kiedy się doczekam... W czwartek wizyta, więc może się dowiem co dalej z tym fantem zrobić...
    maleństwo nie chce pokazać się na świecie jeszcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:20

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku zwykla glukoza z krwi. Test obciazenia glukoza dopiero kolo 20 tc

agulas, aszka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Agulas :-D glukoze się kupuje w aptece to taki proszek, można już kupić cytrynową ;-) najpierw na czczo pobierają krew i w miedzy czasie pielęgniarka rozrabia z wodą glukoze i jak najszybciej trzeba ją golnąć i po dwóch godz znowu pobierają krew oczywiście wszystko od początku do końca odbywa się na czczo :-D tak u mnie było :-D oczywiście to badanie odbywa się po 20tygodniu ;-) zapomniałam to dodać :-P

Martuś ja to się śmiej że Zosia będzie piłkarką tak jak jej tatuś :-D ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:20

agulas, Marta1986 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radziłyście sobie z mdłościami? Mnie coraz mocniej męczą :/

Zapomniałam się pochwalić, w końcu wiem że w ciąży jestem :P. Widziałam maluszka na usg. Ma 1,27 cm :). Serduszko mu pięknie pika :) i siedzi tam gdzie trzeba :). Wg gina ciąża jest 2 dni starsza niż sobie sama wyliczałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:45

agulas, Viki26, agniesia2569, Kava, Marta1986, Moniaa lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie gratuluję serdusia <3

Ja powiem szczerze że nie miałam jakiegoś sposobu na mdłości :-( jedyne co mi trochę pomagało to po śniadaniu kładłam się na trochę i tyle,podobno migdały pomagają na mdłości ale do końca niewiem bo nie wybróbowywałam ich :-)

wiecznie lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie, mi pomaga banan... na początku wystarczał 1 dziennie, teraz doszłam do 2.. Ja zaczynam dzień bananem i jest o wiele lepiej :)
    Lekarz mi powiedział, że powinno się pić zimną ale przegotowaną wodę. Mówił, że jeszcze zobacze jak mi pomoże :P jeszcze nie próbowałam :P

dzięki za info o glukozie :)

wiecznie lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas no witaj na tym wątku :) nie ma to jak ciężaróweczki po ivf i iui:)

Wiecznice gratuluje <3 a mdłości mnie omineły ;)

agulas, wiecznie lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    wiecznie, mi pomaga banan... na początku wystarczał 1 dziennie, teraz doszłam do 2.. Ja zaczynam dzień bananem i jest o wiele lepiej :)
    Lekarz mi powiedział, że powinno się pić zimną ale przegotowaną wodę. Mówił, że jeszcze zobacze jak mi pomoże :P jeszcze nie próbowałam :P

dzięki za info o glukozie :)
    Hmm jadłam banany ale jakoś nie powiązałam ich z pozbyciem się mdłości. Muszę teraz w tym celu zjeść je świadomie :P i będę obserwować. Wiem tylko, że nie mogę dopuścić do uczucia dużego głodu, bo wtedy jest już masakra.

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości niestety nie ma cudów :(
    Banan na początek dnia też mi trochę pomagał ale poza tym trzeba czekać aż minie to paskudztwo (wiem - nie pocieszyłam).
    I tak jak piszesz wiecznie - nie dopuszczać do uczucia głodu bo wtedy jest najgorzej.

agulas lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na młości migdały nie pomagały. Nie umiem nic doradzić, bo mi nic nie pomagało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 11:44

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu ustawiłam sobie suwaczek.
    Ja nie maw wygórowanych marzeń. Marzę jedynie by ten suwak odliczył mi czas choć do 32tc. Abym tyle wytrzymała w tym błogosławionym stanie i będę mega szczęśliwa.

agulas, wiecznie, Kava, Viki26, aszka, Konwalia lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co można wziąć na ból głowy?

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ