Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia miejmy nadzieję że niebawem wszystko się obróci w jak najlepszy kierunek i w końcu będziesz mogła w pełni cieszyć się ciażą
Oj Aszka teraz to żyć nie umierać z pogodąw końcu mogę bez obaw wyjść do sklepu i nie obawiam się że przez upał zemdleje albo krew pójdzie nosem.... Ale jeszcze nadają upały, ale zobaczymy jak to będzie
-
Co do pogody, ale dzisiaj zmarzłam! nie popatrzałam na pogodę ani termometr i wyszłam w klapeczkach i szortach, dobrze że wziełam sweterek bo w sklepach klima, wrócłam po godzinie do domu na ciepły rosołek. eh głupia ja2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
U mnie rozpadało się na dobre
niech pada roślinki potrzebują deszczu
A moja Zocha ciągle tylko bunuje w brzuchuchyba wogóle nie śpi
już jest coraz większa a miejsca tyle samo
w nocy się przeciagala bo z obi stron brzucha miałam gulałki
Viki26, wiecznie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie padało pół dnia i było tak fajnie...
A jutro ma być znowu gorąco...
Na KTG oczywiście wszystko pięknie, skurczy brak, diagnoza: jeszcze nie rodzę. Także czekam i czekam i nie wiem kiedy się doczekam... W czwartek wizyta, więc może się dowiem co dalej z tym fantem zrobić... -
Danae moze ziółka popijesz?
LIŚĆ MALINY – bogata jest w minerały, wzmacnia mięśnie macicy. Pobudza laktację. Bardzo pomocna po porodzie. Zaleca się pić napar z maliny pod koniec ciąży (od 38 tygodnia), gdyż może przyspieszyć poród i w okresie karmieniaaszka lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
cześć
nieśmiało dołączam do Was
Danae to już tuż tuż
wszystkie ciocie z forum czekają
co nieco nadrobiłam zaległości
wyczytałam coś, przez co zapaliła mi się czerwona lampkaMam zlecone badania (morfologie, mocze, cukry i inne).
Jesteście już w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja, ale może pamiętacie jak to było na początku..
Co do glukozy. To chodzi o zwykle badanie glukozy z krwi czy trzeba coś wypić i dopiero na badanie?Viki26, Moniaa, aszka lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:cześć
nieśmiało dołączam do Was
Danae to już tuż tuż
wszystkie ciocie z forum czekają
co nieco nadrobiłam zaległości
wyczytałam coś, przez co zapaliła mi się czerwona lampkaMam zlecone badania (morfologie, mocze, cukry i inne).
Jesteście już w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja, ale może pamiętacie jak to było na początku..
Co do glukozy. To chodzi o zwykle badanie glukozy z krwi czy trzeba coś wypić i dopiero na badanie?)
Danae wrote:U mnie padało pół dnia i było tak fajnie...A jutro ma być znowu gorąco...
Na KTG oczywiście wszystko pięknie, skurczy brak, diagnoza: jeszcze nie rodzę. Także czekam i czekam i nie wiem kiedy się doczekam... W czwartek wizyta, więc może się dowiem co dalej z tym fantem zrobić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:20
agulas lubi tę wiadomość
-
Cześć Agulas
glukoze się kupuje w aptece to taki proszek, można już kupić cytrynową
najpierw na czczo pobierają krew i w miedzy czasie pielęgniarka rozrabia z wodą glukoze i jak najszybciej trzeba ją golnąć i po dwóch godz znowu pobierają krew oczywiście wszystko od początku do końca odbywa się na czczo
tak u mnie było
oczywiście to badanie odbywa się po 20tygodniu
zapomniałam to dodać
Martuś ja to się śmiej że Zosia będzie piłkarką tak jak jej tatuśWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:20
agulas, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak radziłyście sobie z mdłościami? Mnie coraz mocniej męczą
Zapomniałam się pochwalić, w końcu wiem że w ciąży jestem. Widziałam maluszka na usg. Ma 1,27 cm
. Serduszko mu pięknie pika
i siedzi tam gdzie trzeba
. Wg gina ciąża jest 2 dni starsza niż sobie sama wyliczałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 10:45
agulas, Viki26, agniesia2569, Kava, Marta1986, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Wiecznie gratuluję serdusia
Ja powiem szczerze że nie miałam jakiegoś sposobu na mdłościjedyne co mi trochę pomagało to po śniadaniu kładłam się na trochę i tyle,podobno migdały pomagają na mdłości ale do końca niewiem bo nie wybróbowywałam ich
wiecznie lubi tę wiadomość
-
wiecznie, mi pomaga banan... na początku wystarczał 1 dziennie, teraz doszłam do 2.. Ja zaczynam dzień bananem i jest o wiele lepiej
Lekarz mi powiedział, że powinno się pić zimną ale przegotowaną wodę. Mówił, że jeszcze zobacze jak mi pomożejeszcze nie próbowałam
dzięki za info o glukoziewiecznie lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:wiecznie, mi pomaga banan... na początku wystarczał 1 dziennie, teraz doszłam do 2.. Ja zaczynam dzień bananem i jest o wiele lepiej
Lekarz mi powiedział, że powinno się pić zimną ale przegotowaną wodę. Mówił, że jeszcze zobacze jak mi pomożejeszcze nie próbowałam
dzięki za info o glukoziei będę obserwować. Wiem tylko, że nie mogę dopuścić do uczucia dużego głodu, bo wtedy jest już masakra.
agulas lubi tę wiadomość
-
Na mdłości niestety nie ma cudów
Banan na początek dnia też mi trochę pomagał ale poza tym trzeba czekać aż minie to paskudztwo (wiem - nie pocieszyłam).
I tak jak piszesz wiecznie - nie dopuszczać do uczucia głodu bo wtedy jest najgorzej.agulas lubi tę wiadomość
-
W końcu ustawiłam sobie suwaczek.
Ja nie maw wygórowanych marzeń. Marzę jedynie by ten suwak odliczył mi czas choć do 32tc. Abym tyle wytrzymała w tym błogosławionym stanie i będę mega szczęśliwa.agulas, wiecznie, Kava, Viki26, aszka, Konwalia lubią tę wiadomość