X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas wspolczuje bo sama przeszłam to, masakra.A jasne idz i porownuj, ja tez chodze do innego -zawsze to wieksza pewnosc. Neu. ok, ale i tak zawsze warto sie upewnic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 13:56

agulas lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam powiem lepszy numer.mam koleżankę która trafiła do naszego szpitala z podejrzeniem ciąży,miała krwawienia i dlatego wywladowała w szpitalu wspaniały doktorek po usg stwierdził że mam puste jajo płodwe!!!a usg robił jej w 3 tyg ciąży gdzie nic jeszcze nie widać!!! Chciał jej podać podać czopek poronny ale ona się wypisala na rzadanie! I wiecie co wam powiem laska rodzi na poczatkilu listopada!!!! Zabił by jej dziecko taki z niego lekarz!!!!! A ile takich ciąż przerwał.????!!!może setki kto to może wiedzieć!!!!!

A druga znajoma miała termin porodu na 19 sierpnia i ułożenie posladkowe,dziecko się nie przekrecialo a oni ja męczą i nie robią cesarki tylko czekają Cholera wie na co!!!!! I to ten sam szpital i ten sam lekarz co w poprzedniej opisanej przezemnie hostorii!!!! Tragedia normalnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z makabrycznych historii o jednym szpitalu w naszym mieście to czytałam o kilku przypadkach CC na żywca, bo nie chciało im się czekać aż znieczulenie zadziała...

Ja mam wieczorem wizytę, pewnie będę cała zamknięta i żadnych oznak porodu nie będzie. Muszę się dowiedzieć co dalej...

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja makabryczne historie przeżyłam na własnej skórze. Ale nie będę ich tutaj opowiadać, gdyż każda z nas tu trafi na porodówkę w jakimś szpitalu.
    A nie chcę nikogo tu straszyć.
    Ja mieszkam w Radomiu. Tutaj są dwa szpitale i gdyby któraś z Was miała tu kiedyś trafić to trzymajcie się jak najdalej.
    Ja z problemami jeźdze do szpitala w Warszawie na Madalińskiego. Na IP pewnie różnych lekarzy można spotkać, ale oddziałem patologii ciąży kieruje niesamowity lekarz. Aszka ten szpital Ci polecam, gdyby coś się działo.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja z makabrycznych historii o jednym szpitalu w naszym mieście to czytałam o kilku przypadkach CC na żywca, bo nie chciało im się czekać aż znieczulenie zadziała...

Ja mam wieczorem wizytę, pewnie będę cała zamknięta i żadnych oznak porodu nie będzie. Muszę się dowiedzieć co dalej...

Kochana a w którym szpitalu?
    Ja leżałam 2 razy na borowskiej i zawsze byłam dobrze traktowana. Nie wiem ale tyle co kobiet to opinii.
    Chciałabym tam rodzic naturalnie -ale mój lekarz w razie czego robi mi furtkę z cesarka.

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie bo wczoraj miałam silny skurcz i dużo twardnial brzuch.
    Wszystko dobrze. Mała rośnie a skurcze to fizjologia i doktor mówi ze jak będzie z 15 20 w ciągu doby to szpital a tak to nie panikować.
    Szyjka długa i zamknięta.
    Uffff......
    Córcia waży 720 gram i coraz bardziej wygląda jak dzidzius a teraz kopie matkę - pewnie za ten zimny żel usg:-)
    Chyba tylko po zimnej kąpieli i po zimnym żelu reaguje aż tak.

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Kochana a w którym szpitalu?
    Ja leżałam 2 razy na borowskiej i zawsze byłam dobrze traktowana. Nie wiem ale tyle co kobiet to opinii.
    Chciałabym tam rodzic naturalnie -ale mój lekarz w razie czego robi mi furtkę z cesarka.

Właśnie tam. Wiadomo że opinie wszędzie są i dobre i złe, zależy jak się trafi. A jakiego masz lekarza prowadzącego?

Jeszcze 2 godziny do wizyty. Na razie nie dzwonili, że jest opóźnienie, ale niestety w każdej chwili mogę mieć taki telefon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Ja makabryczne historie przeżyłam na własnej skórze. Ale nie będę ich tutaj opowiadać, gdyż każda z nas tu trafi na porodówkę w jakimś szpitalu.
    A nie chcę nikogo tu straszyć.
    Ja mieszkam w Radomiu. Tutaj są dwa szpitale i gdyby któraś z Was miała tu kiedyś trafić to trzymajcie się jak najdalej.
    Ja z problemami jeźdze do szpitala w Warszawie na Madalińskiego. Na IP pewnie różnych lekarzy można spotkać, ale oddziałem patologii ciąży kieruje niesamowity lekarz. Aszka ten szpital Ci polecam, gdyby coś się działo.
    na madalinskiego nie bylam, ja bylam na IP w brodnowskim i praskim. Moze byc ale czekanie z 4 h co najmniej. Natomiast jak chodzi o traktowanie to moze Ci sie trafil jakis w miare lekarz, bo ogolnie jak nie chodzisz prywatnie ;) to maja głeboko w powazaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Właśnie tam. Wiadomo że opinie wszędzie są i dobre i złe, zależy jak się trafi. .
    tak, tylko badz taką, żeby sie dobrze trafiło...

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do 2 lekarzy. Szpitalny do Vasyl Pasławski - pasuje mi bardzo. Dużo tłumaczy,pięknie opisuje usg i ma poczucie humoru jakie lubie:-) no i on przyjmuje na Borowskiej.
    Oraz do Agnieszki Koniecznej ale ona jedynie robi prywate, pracuje w medfeminie - poza tym w żadnym szpitalu. Tam teraz otwierają prywatna porodowke, ale nie sądzę że poród za kilka tysięcy będzie przyjemniejszy niż ten szpitalny:-)
    Także chodzę sobie do nich na zmianę na wizyty prywatnie (oni się znają wiec na luzie słuchają co jedna lub co drugie zalecilo). Dr Paslawskiego poznałam właśnie w szpitalu. Świetnie się mną zaopiekowal gdy trafiłam w 12 tyg z krwiakiem i krwawieniem.
    Polecam innym Wroclawiankom.

dfe01f0225.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DANAE powodzenia na wizycie.

Danae lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do 2 lekarzy. Szpitalny do Vasyl Pasławski - pasuje mi bardzo. Dużo tłumaczy,pięknie opisuje usg i ma poczucie humoru jakie lubie:-) no i on przyjmuje na Borowskiej.
    Oraz do Agnieszki Koniecznej ale ona jedynie robi prywate, pracuje w medfeminie - poza tym w żadnym szpitalu. Tam teraz otwierają prywatna porodowke, ale nie sądzę że poród za kilka tysięcy będzie przyjemniejszy niż ten szpitalny:-)
    Także chodzę sobie do nich na zmianę na wizyty prywatnie (oni się znają wiec na luzie słuchają co jedna lub co drugie zalecilo). Dr Paslawskiego poznałam właśnie w szpitalu. Świetnie się mną zaopiekowal gdy trafiłam w 12 tyg z krwiakiem i krwawieniem.
    Polecam innym Wroclawiankom.

Moja koleżanka jest jego stałą pacjentką, ciążę też u niego prowadziła i była bardzo zadowolona.

Co do porodówki to mieli ją otworzyć w lipcu. Koniec sierpnia a tu ani widu ani słychu. Poza tym mnie medfemina rozśmieszyła jak się pisałam o ktg - owszem, można zrobić, ale jeszcze trzeba iść na wizytę za 200 zł, więc ktg by wyniosło 250 zł :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) wiem, ze musze zrezygnowac z zielonej herbaty, ale jaka herbate mozna pic w ciazy, zeby nie zaszkodzilo. Mietowa i czarna to chyba normalnie? Widzialam herbatki dla kobiet w ciazy, ale strasznieeeee drogie sa...<3

Viki26 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czarna herbata ostroznie, bo tez pobudza, jak kawa :)

Najlepiej owocowe pić (ale bez hibiskusa) - po przejrzeniu półek sklepowych, radzę spojrzeć na Biofixa, bo ma takie bez hibiskusa - dostępny w Tesco.

Wskazany jest też Rooibos - nie ma teiny, kofeiny, nie pobudza, za to ma mnóstwo witamin i jest polecany kobietom w ciąży, karmiącym, małym dzieciom, osobom starszym :)

Anna255 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    czesc dziewczyny :) wiem, ze musze zrezygnowac z zielonej herbaty, ale jaka herbate mozna pic w ciazy, zeby nie zaszkodzilo. Mietowa i czarna to chyba normalnie? Widzialam herbatki dla kobiet w ciazy, ale strasznieeeee drogie sa...<3

Anna ale ja pije czarna biała zielona melisy i metę od początku. A zielonej nie wolno?
    Kawę tez pije,ale 2 dziennie z mlekiem.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mnie zlinczujecie ale ja nie wariuje poprostu pije herbatę czarną z umiarem, kawę pije rozpuszczalną z pół łyżeczki z zimnym mlekiem :-D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie o to chodzi zeby wcale nie pic, tylko zeby nie pic w ciagu dnia np. 2 kaw i 5 czarnych herbat :)

Ja piję kawę normalnie :) czarna herbatę rzadko, bo nie przepadam, ale też się zdarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ale ja pije czarna biała zielona melisy i metę od początku. A zielonej nie wolno?
    Kawę tez pije,ale 2 dziennie z mlekiem.

juz kiedys czytalam, ze zielona herbata ma wiecej kofeiny niz kawa <3 a ja ja uwielbiam i jest swietna na przemiane materi - z nia nigdy nie mialam zaparc. Poki co odstawilam kawe tydzien temu, przerzucilam sie na Inke, no i temat herbaty mnie nurtowal...

chodzi o to, ze nie wiedzialam co za bardzo pic, jak zachce mi sie czegos cieplego, tak bede sie starala glownie pic wode niegazowana, no i jakas herbatke 1-2 filizanki dziennie :) dziekuje za informacje :)

dopiero zaczynam sie przyzwyczajac do fioletowej strony, ale az tak obco sie tu nie czuje, bo wiekszosc z was jest mi znana z rozowej strony watku IVF :D Buziaki :*

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna witaj :)

Wiadomo ze nie nalezy z niczym przesadzać ale tez bez przesady, kawę herbatę(czarna) mozna pic w umiarkowanych ilosciach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 21:30

justa1234, Anna255 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    juz kiedys czytalam, ze zielona herbata ma wiecej kofeiny niz kawa <3 a ja ja uwielbiam i jest swietna na przemiane materi - z nia nigdy nie mialam zaparc. Poki co odstawilam kawe tydzien temu, przerzucilam sie na Inke, no i temat herbaty mnie nurtowal...

chodzi o to, ze nie wiedzialam co za bardzo pic, jak zachce mi sie czegos cieplego, tak bede sie starala glownie pic wode niegazowana, no i jakas herbatke 1-2 filizanki dziennie :) dziekuje za informacje :)

dopiero zaczynam sie przyzwyczajac do fioletowej strony, ale az tak obco sie tu nie czuje, bo wiekszosc z was jest mi znana z rozowej strony watku IVF :D Buziaki :*

Anka bo ci kopa sprzedam. Juz ty tu nie bądź przewrazliwiona mamuśka co zaraz odstawi ulubiona kawę i jedzenie....
    Wyluzuj

aszka, Anna255, Anuszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ