X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    A jest tutaj ktoś kto przyjmował encorton lub inny steryd? Kiedy to dziadostwo się odstawia ?
    Ja przyjmowalam encorton estrofem napisze ci na fb kiedy odstawiłam ;-)

Anuszka lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, to i ja dopisuje: 2.02.2016 - prawdopodobnie córcia (dowiem się może już czegoś w poniedziałek) :)

A tak apropo ruszania się - czy któraś z Was chodzi/ła lub planuje na zajęcia w stylu aktywne 9 miesięcy? Już teraz kiedy jest ciepło i ładnie na dworze to mi się nie chce tyłka z kanapy ruszyć, a co to będzie jak zrobi się zimno i mokro? I tak sobie myślałam, żeby może wkręcić się w jakieś ćwiczenia. Tak może trochę kondycja by się ruszyła, no i może mi by się bardziej chciało cokolwiek. Jak to jest u Was?

kmb, justa1234 lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Cześć dziewczynki, to i ja dopisuje: 2.02.2016 - prawdopodobnie córcia (dowiem się może już czegoś w poniedziałek) :)

A tak apropo ruszania się - czy któraś z Was chodzi/ła lub planuje na zajęcia w stylu aktywne 9 miesięcy? Już teraz kiedy jest ciepło i ładnie na dworze to mi się nie chce tyłka z kanapy ruszyć, a co to będzie jak zrobi się zimno i mokro? I tak sobie myślałam, żeby może wkręcić się w jakieś ćwiczenia. Tak może trochę kondycja by się ruszyła, no i może mi by się bardziej chciało cokolwiek. Jak to jest u Was?
    Ja na początku ciąży obiecałam sobie ze będę ćwiczyć i nic z tego nie wyszło ;-) ale żałuję powiem szczerze,tak więc jeśli masz ochotę i siłę to czemu nie spróbować uważam że warto ;-) :-) ja smam miałam ćwiczyć może jakby u nas bylu jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży to bym się zapisała i motywacja by była inna a tak pokochałam kanapę :-D :-P

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Duża i po cichu gratuluję córci <3 :-D

duza lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu z krwawieniem, maluchy na szczęście całe i zdrowe, teraz już nie krwawie ale zostawili mnie na patologii

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Jestem w szpitalu z krwawieniem, maluchy na szczęście całe i zdrowe, teraz już nie krwawie ale zostawili mnie na patologii
    Roletka kochana trzymaj się że swoimi maluchami <3 będę Trzymała kciuki za Was ✊✊✊✊

aszka lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Trzymaj się kochanie.
    W 12 tygodniu tez spędziłam 10 dni w szpitalu. Krwiak który przy odpoczynku i duphastonie ładnie się wchonal.
    Jestem pewna że u ciebie tez wszytko będzie dobrze choć jak wspomnę uczucie gdy zobaczyłam krew - najgorsze z możliwych.
    Wspieram:*

dfe01f0225.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka trzymajcie sie. Bedzie dobrze <3

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jak to jest z tym progesteronem, bo widze, ze jedne odstawiaja w II trymestrze a inne dalej przez dluzszy czas biora... w II trymestrze tez czesto sie bada ten progesteron? Bo ja myslalam, ze wlasnie po 12 tyg sie go odstawia bo wtedy juz dziala lozysko, jak to jest?

roletka mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, przytulam...<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

Trzymajcie się :*

Mój synek uparcie nie chce wyjść mimo wszelkich perswazji...

• kmb Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka będzie dobrze :-D kciukam.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    kochane jak to jest z tym progesteronem, bo widze, ze jedne odstawiaja w II trymestrze a inne dalej przez dluzszy czas biora... w II trymestrze tez czesto sie bada ten progesteron? Bo ja myslalam, ze wlasnie po 12 tyg sie go odstawia bo wtedy juz dziala lozysko, jak to jest?

roletka mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, przytulam...<3
    Nie bierze się dłużej niż po 12 14 tygodniu chyba że są wskazania-skracajaca się szyjka, skurcze czy mocne twardnienie macicy.
    Bez wskazań dłużej nie trzeba i nie bada się go później.

Anna255, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 14:32

aszka, Anna255 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Nie bierze się dłużej niż po 12 14 tygodniu chyba że są wskazania-skracajaca się szyjka, skurcze czy mocne twardnienie macicy.
    mi tak samo lekarz mówił, ze tylko po 14 tyg jak sa wskazania.

Roletka KCIUKOLE trzymam za dzieciatka i Ciebie, nie martw się, w szpitalu naprostują i będzie wszystko dobrze :)

Anna255 lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna kosmówka jest na szyjce stąd krwawienie, nie wiem ile mnie trzymać tutaj będą a wolałabym leżeć w domu skoro oni i tak więcej podać mi nie mogą, dr mówi że dopóki kosmówka się nie podniesie będę mogła krwawić, na razie czysto

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    jedna kosmówka jest na szyjce stąd krwawienie, nie wiem ile mnie trzymać tutaj będą a wolałabym leżeć w domu skoro oni i tak więcej podać mi nie mogą, dr mówi że dopóki kosmówka się nie podniesie będę mogła krwawić, na razie czysto

Będzie dobrze dzieciaczki zaraz się przesuna :-D

• duza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja właśnie z wrażenia po oglądaniu malucha na ostatniej wizycie zapomniałam doktorowi powiedzieć, że jeszcze przyjmuje prg, a sama nie chciałam odstawiać i 17tc już minął, a ja nadal go biorę. Zaszkodzić chyba nie powinien, ale nie mogę się doczekać do wtorkowej wizyty, żeby dostać oficjalne pozwolenie na odstawienie.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka - moje kciuki też zaciśnięte za maluchy. Będzie dobrze, tylko na spokojnie (na tyle na ile się da) odpoczywaj.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja na początku ciąży obiecałam sobie ze będę ćwiczyć i nic z tego nie wyszło ;-) ale żałuję powiem szczerze,tak więc jeśli masz ochotę i siłę to czemu nie spróbować uważam że warto ;-) :-) ja smam miałam ćwiczyć może jakby u nas bylu jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży to bym się zapisała i motywacja by była inna a tak pokochałam kanapę :-D :-P
    No właśnie i mi tyłek coraz bardziej się wtapia w kanapę, więc póki jeszcze brzucha za bardzo nie widać i jeszcze odrobina chęci pozostała, to tak myślę w poniedziałek pójść i zobaczyć jak takie zajęcia wyglądają. Podobno jest sporo "zabawy" na piłce i wszystko jest dostosowane pod mamuśki. Mam tylko obawy co do swojej kondycji po takim czasie nicnierobienia :)

justa1234 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek- 07,02,2016 -bliźnięta-???

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ