X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower super! Gratulacje! Teraz kciuki za Twoj szybki powrot do zdrowia! Jak sie czujesz? Dajesz rade?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Dziś na świat przyszedł mój synek Szymon. 3050g,58 cm, 10/10.
    Moj mały cud.

Cala ja co to turaj jestem!!
    Gratulacje Flowwer! Ale długi chłopczyk :)

Flowwer lubi tę wiadomość

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Zgadza się. W ciąży na miejscu trzyma je wysoki poziom estrogenów. Po spada i włosy lecą. Najczesciej po około 2 miesiącach po porodzie sie zaczyna. Normalne.

Tak wiem i dokładnie po około 2 miesiącach od porodu się zaczęło..ale nie spodziewałam się, że to będą takie ilości, choć M powtarza, że faktycznie w ciąży miałam bujną czuprynę.. Ciekawe ile to może potrwać??
    Z resztą chętnie bym zostawiła sobie na stałe taki stan włosów i cery jaki miałam w ciąży..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer gratki!!! ;)
    A ja dziś odebrałam paczki. Rożek usztywniany jest meeeggaaaa ;) mięsisty, pięknie wykonany i zapakowany. Polecam wam nazywa się rożek Bololo na allegro, ręcznie robiony.
    Drugi jest miekki tak jak miał być i idealny potem na kocyk. Ale co mnie wkurzylo, zamówiłam 10szt pieluch tetrowych a przyszło 9szt. Napisałam już maila do sprzedawcy ciekawe co odpisze. Zapłaciłam za 10 a mam 9 :/

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower ogromne gratulacje! Odpoczywaj i życzę szybkiego powrotu do domu &&

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *MiKi23* wrote:
    Flowwer gratki!!! ;)
    A ja dziś odebrałam paczki. Rożek usztywniany jest meeeggaaaa ;) mięsisty, pięknie wykonany i zapakowany. Polecam wam nazywa się rożek Bololo na allegro, ręcznie robiony.
    Drugi jest miekki tak jak miał być i idealny potem na kocyk. Ale co mnie wkurzylo, zamówiłam 10szt pieluch tetrowych a przyszło 9szt. Napisałam już maila do sprzedawcy ciekawe co odpisze. Zapłaciłam za 10 a mam 9 :/
    To ja mogę polecić dreamlove , mają stronę na Facebooku i insta. Piękne rzeczy ręcznie robione: kocyki, poduszki, ochraniacze do łóżeczka, kokony, rożki ...No wszystko! A wzory i kolory samemu można wybrać :) Ja zamawiałam stamtąd i piękne mam 2 komplety koc + poduszka rożnej grubości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 10:44

Mum2b lubi tę wiadomość

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer gratulacje :* zdrowka dla Was.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower gratulacje :) daj znac jak dojdziesz do siebie.

Co do włosów moje jeszcze sa ba miejscu ale jak mówicie ze zaczyna sie dwa mies po porodzie to juz jestem załamana bo myślałam ze moje zostaną na miejscu. A cery nigdy tak ładnej nie miałam jak po porodzie. Dziwne

Wczoraj była u nas położna. Mowi ze krzyk małego raczej wynika z bólu brzuszka. Daliśmy mu wczoraj dicoflor i dzis tez damy zobaczymy czy pomoże. Podobno biogaja lepsza ale to miałam w domu. Noc minela nam spokojnie i ranek tez wiec moze bedzie dobrze. W wózku na spacerze jak nie śpi to drze sie tez wiec mam nadzieje ze i tego sie nauczy bo ja kocham spacery :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower gratulacje:)

Mi wlosy wypadaly pod koniec ciąży. Po porodzie mam wrażenie ze sa ciągle gęste i ladne jak nigdy, nie wypadają. A mialam znieczulenie ogólne do cc wiec w ogóle.

iv09i09katk65tr1.png
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flower gratuluję!! <3 zaraz moja kolej :) pamiętam jak dziś nasz dzień transferu i wyczekiwania na testowanie!

f2w39jcgync8jov1.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower gratulacje! :-)

Mi zaczęły włosy lecieć jakieś półtora miesiąca temu( czyli 3,5 miesiąca po porodzie) i leca do dziś..na szczęście mam dużo włosów i tego tak nie odczułam, ale za każdym razem, jak wrzucam je że szczotki w WC, to zastanawiam się kiedy mi się kibel zapcha :-P tyle tego jest..u mnie takie fazy dużego wypadania sa ok raz do roku, i to czytałam jest normalne,.tak samo ja teraz po ciąży.. aczkolwiek mogłoby już się to skonczyc.. :-\

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze po lecie traciłam włosy. Niby mam dużo ale bardzo cienkie sa wiec jak beda mi po ciazy lecieć to moze byc nie za ciekawie.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, mi też dużo osób polecało na bóle brzuszka właśnie kropelki BioGaia - nasz Już Nie Noworodek ma takie fazy, że potrafi cały dzień nie spać przez to jak się napina i pręży.. Wczoraj tak miał, co udało mu się zasnąć to zaraz się budził cały czerwony i niezadowolony. Pediatra mówiła tylko o Espumisanie, ale nie zauważyłam poprawy po nim.

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer gratuluje ! Dużo zdrówka dla Was :)

Asia , u nas tez jazda z brzuszkiem. Wczoraj to już był dramat od godz 19, dopiero kapiel ukoila jego nerwy i tą pieprzoną kolkę. Daje mu od kilku dni te krople Biogaia. A jak wiem ze już będzie kolka to Infacol , ale nie zawsze pomaga ;/. Niech już te kolki miną. Mój mały ten polubił spanie na brzuchu jak mu brzuszek dokucza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 13:16

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to moj ma tak drugi dzien chociaż noc bardzo spokojna była. Zasypia tylko na cycu i cieżko go odłożyć. A tez moze go bolec z przejedzenia a karmić na rzadanie trzeba i to takie błędne koło sie robi. Oby to kolka nie była.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może dla mnie jeszcze za wcześnie żeby pisać po fioletowej stronie, ale mam pytanie do was. Jestem 12 dni po transferze blaski,beta pozytywna. Czuje się FATALNIE. Jakbym ktoś wyssał że mnie cała energię, nie mam na nic siły. To jest normalne, też tak miałyście? Czy to moja psychika mi wmawia, że powinnam źle się czuć i dlatego mi tak słabo?

• *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanko takie orientacyjne ;) ile po porodzie SN a ile po porodzie CC trzeba odczekać by podejść do kolejnego transferu? Karmienie piersią chyba też trzeba odstawić?! :)
    Jestem ciekawa bo jak znajdę siły to chce podejść jak najszybciej, ale i tak czas zweryfikuje :)

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja dr powiedziała że o następnej ciąży mogę myśleć za Ok rok (miałam CC)

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po CC kazano odczekać 1,5 roku..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin z kliniki powiedział że można po 6-9 miesiącach (SN)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ