Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
madlenka wrote:Ciekawe jest to na temat zakończenia karmienia piersią. Bo gdzieś ostatnio czytałam na jakimś blogu ze można karmić piersią dwoje dzieci i niemowlaczka i to starsze dziecko jak sie je karmiło i zaszło w ciaze. Wiec jakby to sie wyklucza.
Po cc zwykle rok.
Po sn tez macica musi wrócić do siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2018, 21:10
-
Mi powiedzieli żeby odczekać rok ze staraniami ale ja mam też macice po przejściach - usunięcie trzech dużych miesniakow. Ale ciągle nie wykluczam ze uda mi się zajść naturalnie - nic nie jest wykluczone!I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Leki to jedno przy kp ale np znajoma zaszla naturalnie w druga ciaze i wlasnie jeszcze w czasie kp z tym ze musiala szybko pierwsze odstawic bo tak dlugo jak kp miala co chwile nowe krwawienia i nawet leki na podtrzymanie niczego nie zmienialy, dopiero jak calkowicie odstawila pierwsze dziecko skonczyly sie krwawienia, plamienia, bole brzucha itp...
Wiec jednym sie uda kp i przejsc ciaze a innym nie...
No a w naszym przypadku z tymi wszystkimi lekami to dodatkowe przeszkody...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Meli92 wrote:flower jak się czujesz po CC?
Nawet dobrze jedynie naćpana pierwszą dobę, teraz rana boli a już nie biore p/ bólowych.
Jak każda matka patrząc na ten ból było warto.
W nocy nie chce pić za dkugie przerwy i nic na niego nie działa( ma to po matce). Ostatecznie po 5h mleko w strzykawce zadziałało.
Cierpliwa i Meli czas na wasMeli92, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Meli92 wrote:flower jak się czujesz po CC?
Nawet dobrze jedynie naćpana pierwszą dobę, teraz rana boli a już nie biore p/ bólowych.
Jak każda matka patrząc na ten ból było warto.
W nocy nie chce pić za dkugie przerwy i nic na niego nie działa( ma to po matce). Ostatecznie po 5h mleko w strzykawce zadziałało.
Cierpliwa i Meli czas na wasMeli92 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flower męcz synka żeby się budził, rozbierz go czy co (mokry zimny wacik na dupke) bo to ważne dla takiego malucha. I od razu myśl o wprowadzaniu schematu dobowego, ułatwi ci to organizację doby.
To niesamowite ile tych naszych dzieciorków już jest na świecie...
Jesteśmy zwycięzcami!Asia_88, Flowwer, ana167, Meli92, ślązaczka, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
*MiKi23* wrote:Kochane mam pytanko takie orientacyjne
ile po porodzie SN a ile po porodzie CC trzeba odczekać by podejść do kolejnego transferu? Karmienie piersią chyba też trzeba odstawić?!
Jestem ciekawa bo jak znajdę siły to chce podejść jak najszybciej, ale i tak czas zweryfikuje
Mój gin pozwolił po 6 miesiącach po cc ale że mój młody był wcześniakiem i miałam cc na "małej macicy" odczekaliśmy troszkę dłużej i kolejny transfer po 10 miesiącach -
*MiKi23* wrote:Kochane mam pytanko takie orientacyjne
ile po porodzie SN a ile po porodzie CC trzeba odczekać by podejść do kolejnego transferu? Karmienie piersią chyba też trzeba odstawić?!
Jestem ciekawa bo jak znajdę siły to chce podejść jak najszybciej, ale i tak czas zweryfikuje
Ja po CC i tez mi mówiono o roku przerwy. Co do konieczności odstawienie kp to jesli bedzie transfer z morozakow, które masz to nie trzeba odstawiac. Są mamy karmiące tandem. To też kwestia leków które po crio sie dostanie - jest tylko progesteron to możesz karmić, przeciwzakrzepowe zastrzyki tez ale juz np esttofem to nie. Przy stymulacji wypadałoby odstawić, albo zrobić zapasy i dawać zamrożone a przez kilka dni odciagac i wylewać. W przypadku cyklu długiego leki mające wywołać sztuczna menopauza na chwilę same zatrzymają laktacje. Takze i tak i nie. Wszystko zależy jaki zestaw Ci skomponuja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 07:43
-
Tosia 1981 wrote:Mój gin pozwolił po 6 miesiącach po cc ale że mój młody był wcześniakiem i miałam cc na "małej macicy" odczekaliśmy troszkę dłużej i kolejny transfer po 10 miesiącach
Jej, nie wiedzialam, że będziesz miała drugie bobo! Bardzo się cieszę! Kiedy masz to? -
Anatolka wrote:Jej, nie wiedzialam, że będziesz miała drugie bobo! Bardzo się cieszę! Kiedy masz to?
:* Tak będzie drugie bobodla równowagi w domu dziewczynka
termin mam na 22.08 ale jeśli uda się dotrwać bez komplikacji (a taki mam plan
) to planowe cc 16-17.08
-
ana167 wrote:Tosia jakie mialas zarodki podane,?
-
ana167 wrote:Tosia to ladne blastki ale jak to bywa, czasem ladne nie zaskocza a te brzydkie tak..
To juz na wyskoku..
A i doczytałam, ze parka.. Super..
No właśnie nigdy nie wiadomo który zarodek postanowi zostaćsyna mamy z ósmego transferu więc przy tym ostatnim transferze nie nastawialiśmy się na sukces a tu jednak niespodzianka
lena7 lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Tosia to faktycznie naczekaliscie sie na syna,u nas dziec z 5 zarodka,ostatnia z puli tych dobrych..
wszystkie mają takie same szanse a ich oznaczenia to tylko ocena embriologa
no fakt nastaliśmy się w tej "kolejce"
Evaa lubi tę wiadomość