X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ursa, kojarze Ciebie i troszke Twoja historie z pazdziernikowych szczesc bo sama tam kilka postow kiedys napisalam ale wyszlo tak ze sie nie udzielam, chociaz casami Was podczytuje i czerpie cenne rady :-)
    Wierze ze Kornelek poradzi sobie z infekcja i tak jak piszesz wypelni wiele czekajacych na Niego serc :-) trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze :-)

Miszka pewnie tak samo bym miala ze morze byloby dla mnie czyms normalnym. Ale na ta chwile marzy mi sie wypad nad Baltyk :-)

Czekoladko trzymam kciuki za wizyte. A na dlugo gin idzie na urlop? Pamietam ze moj tez jakos na poczatku poszedl na ponad miesiac na urlop i strasznie sie balam ze akurat wtedy bedzie mi potrzebny ale wszystko bylo dobrze.

Blumen z jednej strony rozumiem Twoja decyzje a z drugiej osobiscie bym sie bardziej stresowala gdybym tych badan nie zrobila. Tzn ja robilam tylko usg genetyczne bo na test PAPPA sie nie zdecydowalam.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko jak ja Ci zazdroszczę tej wizyty. A ja musze jeszcze czekać wrrr.. Dopadają Cie jakieś mdłości? Bo ja kompletnie nie czuje sie "ciążowo" :P

Co do badan genetycznych to ja jak najbardziej będę chciała je zrobić usg+pappa. Ja tam wolę wiedzieć wczesniej gdyby bylo coś nie tak, żebym mogła sie przygotować psychicznie

A jak tam bardziej zaawansowane ciężarówki wózki juz zakupione?
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 07:20

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku jakoś do połowy lipca juro jak będę to zobaczę.

Miszka, ogólnie to czuję się ok poza tym że piersi mnie bolą i to po boku i dziś podczas mycia włosów strasznie mi ich dużo wyleciało aż się przestraszyłam.
    Senność to mnie męczy i jakaś bez sił ogólnie jest ok :-)

Szykuje się do pracy. Miłego dnia wam życzę :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troszke pourlopuje doktorek.

Ja tez sie szykuje do pracy ale strasznie mi sie nie chce isc :-/ cos mnie plecy bola i wsciekla jestem jak osa ze musze tam isc.

A za wozkami to sie powolutku rozgladam bo na zakup jeszcze sporo czasu zostalo :-)

A ja mam pytanko odnosnie L4. Czy jak zaniose do pracy zwolnienie z tym oznaczeniem o ciazy to to wystarczy, czy musze jakies zaswiadczenie doniesc? W pracy szefowie wiedza o ciazy od dawna

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Adk zainteresowałaś mnie tym kocykiem muślinowym. Mogłabyś podlinkowac nam jakiś żeby zobaczyć jak to wygląda, bo ja szukalam w necie ale nie jestem pewna czy znalazłam wlasnie taki o jakim piszesz.
    O wlasnie zapomniałam o tym ze HM ma sklep internetowy. Ostatnio trafiałam w necie ns sklep smyka i zauwazylam ze maja taniej niż w stacjonarnym sklepie

Jak tam dziewczynki sobota minęła?

Ja mam dokładnie takie trzy :)

http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-muslinowy-panda,p1102585769,swiat-niemowlaka-p

http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-muslinowy-hipopotam,p1102600615,swiat-niemowlaka-p

http://www.smyk.com/lulujo-kocyk-muslinowy-wieloryb,p1102584900,swiat-niemowlaka-p

A tu wszystkie jakie mają w Smyku
    http://www.smyk.com/szukaj/produkt?q=lulujo+kocyk&ac=true&qtype=basicForm

Pojawił się już temat zaparć widzę. Wiedziałam że prędzej czy później wypłynie :) Jak problem robi się większy to nie czekać, nie zwlekać - czopek glicerynowy i po problemie. W każdej aptece za kilka złotych. Bo będą hemoroidy, które potem będą pękać, krwawić i straszyć. Mi raz jeden podkrwawił sam z siebie. Jak poszłam do toalety i zobaczyłam całe gacie we krwi to myślałam, że umrę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:50

blumen21 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dopiero pochwaliłam ze czuje się nie ciążowo, a teraz czuje sie jak kupa. Zimno mi, trzęsie mnie, w gardle mi stoi ze jeść mi sie nie chce.

Kwiatuszku mysle że takie zwolnienie wystarczy, a od kiedy się wybierasz?

Adk dzieki za linki, w domu popatrzę :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszpolczuje Wam tych objawow ciazowych :-/ to dziwne zmeczenie i sennosc jest wkurzajace i ciezko z tym funkcjonowac.

Miszka na zwolnienie chce isc od sierpnia a od mniej wiecej polowy lipca na urlop i jeszcze mam jakies godziny do odbioru, chyba 2 czy 3 dni. Wychodzi na to ze pracy zostaly mi jakies 3-4 tygodnie :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstałam dziś hehe i wziełam się za mycie okien;D Kwiatuszek podziwiam jeżeli chodzi o pracę;D ja sie zatanawiem jak naucyzc sie spać na boku bo nie stety spie na brzuchu bo inaczej nie moge;/ co do wozkow podoba mi sie x lander i quinny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:31

24afed3688.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek myślę, że to będzie super czas żeby iść na L4. Tyle czasu do porodu żeby się zorganizować, obkupić, odpocząć ale jeszcze na tyle mało żeby pierdolca w domu nie dostać :) Też tak mniej więcej poszłam na zwolnienie i byłam zadowolona :)

Co do spania na boku to samo przyjdzie :) Jak na brzuchu już się nie będzie dało, na plecach będzie dusić albo zalewać zgagą to boczek będzie jedynym wyjściem :) Ja też śpię głównie na brzuchu i pamiętam jak mi strasznie tego brakowało. Trzeba się pocieszać że to nie na zawsze :)

A temat wózków to temat rzeka! Wałkowałyśmy go na kwietniówkach kilka miesięcy :) Mój wniosek jest takie, że w sumie wszystkie są do siebie podobne i nie wydawałabym dużej ilości pieniędzy na wózek 3w1 bo i tak szybko się go większość dziewczyn pozbywa i przechodzi na lżejsze i bardziej poręczne spacerówki - myślę że tak do 2 tys. jest rozsądnie. A w ogóle wiecie, że Polska jest jednym z większych producentów wózków w Europie? I wózki polskiej produkcji są naprawdę super jakości :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Zaczynam sie martwić tą pierwszą wizytą czy wszystko ok.
    Kwiatuszek powiem Ci ze na mnie morzem nie robi wrażenia, bardziej góry, które w sumie widziałam tylko raz :/
    Dziwnie się to czyta, my w górach jesteśmy raz na 1-2 miesiące, bo blisko, a morze- to już zawsze była super wyprawa na drugi koniec Polski :) W tym roku niestety z powodu ciąży morze nam odpada, a takie mieliśmy plany :( liczę na przyszły rok :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen ostroznie z oknami i podnoszeniem rąk do gory. Nie forsuj sie za bardzo.

Ja wozek chce kupic taki max do 1400 i wlasnie 3w1. Jakis tam swoj typ mam ale oprocz tego multum zakladek z wozkami na kompie. Mi sie moja mama zadeklarowala ze kupuje wozek ale tak sobie mysle ze chyba wole sama kupic.

Mala Czarna kawal drogi macie nad morze. My bysmy podjchali na kilka dni ale wole odlozyc ta kase na dziecko a jeszcze wesele po drodze mamy to tez wydatek.

Ja odruchowo przestalam spac na brzuchu jak tylko dowiedzialam sie o ciazy a teraz nie moge sie w ogole ulozyc. Najczesciej spie na lewym boku a to podobno najlepsze dla dziecka ale brzuch mi i tak przeszkadza mimo ze nie jest za duzy. Chociaz z dnia na dzien chyba jest wiekszy :-)

blumen21 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek sprawdź, czy foteliki samochodowe w wózkach 3w1 mają atesty, bo większość nie ma. Sama wybrałam dwa wózki 3w1, a potem okazało się, że foteliki są do d.. płacąc kupę kasy fajnie byłoby mieć bezpieczny fotelik. W wielu jest opcja, że zamiast "firmowego" fotelika pod wózek zamawiasz inny, np maxi cosi który ma 4 gwiazdki ADAC, ja mam właśnie plan tak zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:53

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ktoryms forum gdzies dziewczyny pisaly o tych atestach. A gdzie to sie spradza? W informacjach o danym foteliku czy jest jakas strona o tych atestach?

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm zauważyłam, że te foteliki, które mają ADAC, to ZAWSZE jest to uwzględnione w ofercie.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis poszperam w necie i zobacze czy moj ma atest. Ten ADAC to atest? Zielona w tym temacie jestem :-/

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja też się zbytnio na tym nie znam, wiem tylko że maxi cosi nie są złe i jeszcze w przyzwoitej cenie. Mój m mówi, że starsza córka nie miała takiego fotelika i żyje. Ale ja twierdzę, że to dużo ważniejsze, niż ładny design czy mnóstwo pierdół, które kupujemy, więc w tym temacie nie zamierzam odpuścić.
    Warto spojrzeć na sam "kształt" fotelika- te z 3w1 takie mało zabudowane, te z testami wyglądają na porządne.
    http://fotelik.info/pl/testy/ tu jest ranking

monika_89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie, dzieki za info w domu zajrze. Zastanawiam sie czy jakby kupic 2w1 to da sie wpiac inny fotelik do wozka tzn do tego stelaza wozka. Wiecie o co mi chodzi?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba większość stelaży ma adaptery do maxi cosi, ale to trzeba by bylo pytać sprzedawcy. Ja kiedys w necie trafiłam na reklamę wózka expander monco ecco i sie zakochałam! Jak będzie potrzeba kupic to nawet nie szukam innego. Fakt powinnam jeszcze sprawdzić jak to jest z tym fotelikiem oryginalnym ale na to jest jeszcze czas. ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ten ktory mi sie podoba nie ma atestu, przynajmniej na allegro o tym nie pisza. Bede pozniej szukala lepszego chociaz ten od poczatku mi sie podobal. Lipa ze u mnie w miescie malo jest sklepow z wozkami i watpie ze beda kompetentni sprzedawcy, ktorzy doradza mi fajny wozek 2w1 i oddzielnie fotelik z mozliwoscia wpiecia w stelaz. Ehh zakup wozka bedzie trudniejszy niz myslalam :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek odkupiony od znajomych za 150 zł. Mieszkamy na głębokiej wsi, nie mamy chodników ani betonu więc musiał byc to wózek do zadań specjalnych ze świetnymi amortyzatorami i na tyle ciężki by żaden pies mi nie przewrócił go skacząc (mam 4 psy w tym dwa to dośc silne samoyedy). Mamy Pako Natalie, który woził już dwójkę dzieci i wspaniale się sprawdzał w takich warunkach. Ma wiele mankamentów bo jest ogromny i niesamowicie ciężki ale w naszym wypadku to raczej zalety.

Tu możecie go sobie obejrzec :D

https://picasaweb.google.com/114924883790979173400/20150323?authkey=Gv1sRgCOuu5IaCmdagCA

Jeśli chodzi o fotelik to mój znajomy był kiedyś sprzedawcą i świetnie się na tym zna. Ponieważ mamy dwa auta i w żadnym nie można zamontowac bazy ISOFIX musieliśmy znaleźc crash testy, które będa pokazywały wyniki bez owych baz (w większości foteliki są już testowane tylko z isofixem albo udostępniane są tylko wyniki z isofixu). Fotelik mamy już wybrany teraz tylko czekamy z zakupem. Zdecydowalismy się na Cybex Aton Q, który zarówno z jak i bez bazy zdawał testy na 1,2-1,3 co stanowi wyśmienity wynik (najlepszy wynik jaki uzyskały foteliki z isofixem to 1,0).

Miłego dnia dziewczyny! Trzymam kciuki za wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:36

monika_89 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ