Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nie ma niestety gazu ale zawsze byłam ciekawa jak to działa:D
opowiesz jak to wyglada:D
u mnie tylko
– niefarmakologiczne: masaż, immersja wodna, częsta zmiana pozycji (kobieta chodzi, kuca itp.), nauka oddychania;
– farmakologiczne: leki rozkurczowe, znieczulenie dolędźwiowe, opioidy.
-
Dzień dobry, wczorajszy koncert był fantastyczny, cudownie zobaczyć na żywo coś o czym marzyło się od ponad 10 lat
Teraz mogę odliczać godziny do jutrzejszej wizyty
Widzę, że debatujecie na temat opieki. U mnie w szpitalu na szczęście położne do rany przyłóż, mimo, że w okolicach są lepsze szpitale (pod względem komfortu sal i sali porodowej) to do nas masa kobiet rodzi jeździć właśnie z powodu fantastycznych babeczek.
Zaciekawiłyście mnie planem porodu, muszę zerknąć.
Ja planuję rodzić z mezem, nie wyobrażam sobie inaczej, skoro był poczęciu niech jest przy narodzinachZresztą moj mąż ma do tego typu rzeczy podejście jak Ada, ciagle powtarzam mu, żeby potem siedział mi przy głowie a nie zaglądał między nogi bo on z tych ciekawskich
Kasia z polożną jak Kasiarzynka pisze, masz przypisaną ze swojego ośrodka chyba że zdecydujesz się na inną. Ja wybrałam właśnie z innego bo wtedy mam SR za darmo
Patrycja u mnie w SR są jeszcze zajęcia z mężami, pokazjują np jak masowac plecy żeby ulżyć w bólu przy skurczach, uczą chustowania. Zajęcia moża zacząć od 21/22 tc. Jesli czujesz takie napięcie to może najpierw warto zacząć od magnezu a potem nospa
kasiarzynko ja tam nie widze nic złego w oddawaniu dziecka na noc, jeśli ktoś jest wykończony i tego potrzebuje to dlaczego nie. Jeszcze słyszalam że na porod pomaga ostre jedzenie, ale ile w tym prawdy...
Madzia ja nigdy nie miałam jakiś mocnych problemów z cerą, teraz trochę się pogorszła - na czole i na skroniach zauważyłam podskorne wypryski i właściwie to wszystkoKasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Cześć Laski
Mnie wczoraj zaatakował ból głowy więc nie byłam w stanie nic zrobiłam, szczerze mówiąc nawet nie wiele rzeczy mnie interesowało
Odnośnie położnej przy porodzie..hm..ja raczej jestem za, z tego względu że obydwa szpitale które znajdują się w Radomiu są beznadziejne..w jednym brak personelu i położne oraz lekarze pożal się boże , a w drugim jest tak że doprowadzają do porodu do ostatniej chwili i często dzieci wyjmują w ostatniej chwili, bardzo dużo osób rodziło i jeszcze nie usłyszałam pozytywnej opinii no chyba że ktoś miał swoją położna, dużo kobiet decyduje się na warszawę albo sąsiednie szpitale, a opis na stronie fantastyczny mają. przykre ale prawdziwe.
co do cery miałam zawsze mieszana w kierunku tłustej, a teraz mam suchą bez krost ale nie podoba mi się ona wolę jednak się świecić
Co do twardnienia brzucha to już 2 dni z rzędu zauwazyłam i mąż również że po prawej stronie jest bardziej wypukły i twardy więc moze dzidzia układa się w tym miejscu
Monika, fajnie że jesteś zadowolona -
nick nieaktualnyHej:)
Monika ciesze sie ze koncert byl udany
Widze ze poruszacie wazne tematy, polozna szpital. Polozna znam bardziej przychodzi poplotkowac niz przeprowadzic jakis wywiad czy cos;/
Szpital hmm mam trzy do wyboru w wolominie wyszkowie i minsku maz kazdy ma tak rozne opinnie i dobre i zle i chyba wiecej jest tych zlych niz dobrych;/
w zadnym z szpitali nie ma znieczulenia w kregoslop.Wiec mam wielki delemat w wolominie pracuje moj lekarz prowadzacy ale pewnosci nie mam ze bedzie mial akurat dyzur w minsku znowu moge liczyc na pomoc i wsparcie mamy bo moj maz boi sie porodu i nie chce byc obecny:(, a w wyszkowie ordynatorem jest lekarz ktoremu najchetiej bym oczy wydlubala...a do warszawy za daleko -
Kurczę, te położne, wybór szpitala to nie jest prosta sprawa niestety. Ja mam chyba wybraną opcję jeśli chodzi o szpital. czytałam teraz opinie na gdzie rodzic i generalnie są całkiem pozytywne poza tym, że mają zarwane łóżka i okropne jedzenie. Ale myślę sobie, że to przecież nie hotel i inne rzeczy są nieco ważniejsze
Moja przyjaciółka jak mówię o tym szpitalu za każdym razem robi mi awanturę, bo ona tam przy swoich urodzinach zaraziła się gronkowcem i podobno tych przypadków było wiele, jakieś pozwy zbiorowe itd. Mówi mi, że śledzi na bieżąco sytuację i wciąż dzieciaki się zarażają. Ale nigdzie na forum czy na tym gdzierodzic nie ma takich informacji, więc chyba jest po prostu przewrażliwiona. Mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu ale niestety na chirurgii ginekologicznej i onkologicznej więc pewnie nie ma szans, żeby był przy porodzie.
Jak to dobrze, że jutro już wizyta bo jednak brzuch wciąż pobolewa. I cipunia
Monika, fajnie, że koncert udanyszczęsliwa mama = szczęśliwy bejbik
Madzia, na pewno dasz radę z nauką. Podejrzewam, że to pewnie nie pierwszy raz kiedy masz taki nawał
-
pleasure wrote:A w ogole gdzie jest Blekitna i Lotta? Hmmm...
Ada wlasnie zajrzalam na 1 strone i przy moim nicku nie ma imieniaw ramach przypomnienia mam na imie Magdalena
-
hej dzziewczyny już jestem
miszkaaa dopisz d tabelki po poniedziałkowej wizycie termin 19.03. choć ostatnio pokazywało 22.03. ale teraz był 19.03:)
u mnie wszystko oki dzidziuś rośnie kolejne zdjęcie do kolekcjiale na kolejną wizyte już sobie poczekam bo lekarz idzie na urlop. Wiec następna wizyta 21.09. to będą prenatalne wiec i sie ciesze i jest stres ale trzeba być dobrej mysli
Niebawem mąż ma urlop a my w piątek mamy 1 rocznice ślubu chcemy sobie gdzies wyskoczyć na weekend
Ogólnie czuje sie superwiadomo czasem słabszy dzień i coś poboli ale mimo to ile radości
Nasz synuś
cykl starań
-
pleasure wrote:Czesc
Co do rodzenia to ja sie boje igiel i na sama mysl, ze mieliby mi sie wbic w kregoslup to mi slabo. Mnie boli zwykle szczypniecie i juz mam siniaka wiec porod sn tez jakos wzbudza we mnie strach. Ale do porodu jeszcze 6 msc.
Dziewczyny jak Wasza cera w ciazy? Ja przed ciaza mialam sklonnosci do wypryskow szczegolnie przed @. Mialam nadzieje, ze ciaza jakos mnie z tego uzdrowi ale niestety. To co zobaczylam rano w lustrze .... cale czolo zsypane drobnymi krostkami. Wiem, ze w ciazy nie mozna uzywac nie wiadomo czego wiec smaruje kremem bambino z tlenkiem cynku. I znow wygladam jak w gimnazjum :p
oj wiem co czujesz ja mam tego pełnowyglądam nie najlepiej a włosy wypadają garściami zastanawiam sie ostro nam obcięciem może to cos da
Nasz synuś
cykl starań
-
Hej ja nie nadążam czytać
co do szkoły rodzenia ide od 9 wrzesnia musze pamietac zeby 7 wziąść zaswiadczenie od doktorka o braku przeciwskazan;) co do planu poordów jest to dobre rozwiazanie aczkolwiek nie zawsze sie do tego stosuja niestety. w pt robie glukoze w pon mam wizyte jeszcze u pani od kolposkopi, potem u swojego doktorka potem u hematologa i tak w kołko;D.zjadłąm wlasnie pudelko wafelkow torvikowych;D
-
Cześć
Muszę się pożalićZe mną jest naprawdę coś mega nie w porządku. Nie dawno miałam cykl 47 dniowy, a teraz mój 12cs skończył się w 17dc - to można w ogóle nazwać cyklem?
Teraz tylko mam nadzieję, że do poniedziałku przestanę krwawić, bo mam wizytę u gina.
Wiem, że przy PCOS długie cykle to norma, ale takie bardzo krótkie też się zdarzają? -
Monia fajnie żebyś na koncercie:) my w tamtym roku byliśmy na Orange, w tym były słabe zespoły, wtedy byłam pierwszy raz w zyciu na koncercie!! nie wiedziałam że to są takie emocje!!
Niestety ale z tym gronkowcem to prawda ... mojej znajomej także sie zaraził na oku...walczyła z tym długo teraz sie uspokoiło , niestety najgorsze jest to że lekarze nie potrafili tego zdiagnozować... wiec wszedzie można sie zarazić.
Lotta o jej pierwsza rocznica kiedy to u mnie było:) ale fajnie jak byście gdzieś wyskoczyli:)
Ja jeszcze glukozy nie robiłam , w sumie to chyba już powinnam zrobić? jakoś do 28 tyg chyba powinno sie robic?
Oj Blumen nie kuś , ja bym zjadła blok czekoladowy- taki nugatowy jadlam ostatnio na weselu i mnie naszło strasznie:) ale w weekend chyba beze zrobie:)
Little niestety nie jestem w stanie pomoc, a to pierwszy raz jak masz tak krótki cykl czy juz ci sie zdazyło??