Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie nie ma niestety gazu ale zawsze byłam ciekawa jak to działa:D
opowiesz jak to wyglada:D
u mnie tylko
– niefarmakologiczne: masaż, immersja wodna, częsta zmiana pozycji (kobieta chodzi, kuca itp.), nauka oddychania;
– farmakologiczne: leki rozkurczowe, znieczulenie dolędźwiowe, opioidy.
-
Dzień dobry, wczorajszy koncert był fantastyczny, cudownie zobaczyć na żywo coś o czym marzyło się od ponad 10 lat Teraz mogę odliczać godziny do jutrzejszej wizyty
Widzę, że debatujecie na temat opieki. U mnie w szpitalu na szczęście położne do rany przyłóż, mimo, że w okolicach są lepsze szpitale (pod względem komfortu sal i sali porodowej) to do nas masa kobiet rodzi jeździć właśnie z powodu fantastycznych babeczek.
Zaciekawiłyście mnie planem porodu, muszę zerknąć.
Ja planuję rodzić z mezem, nie wyobrażam sobie inaczej, skoro był poczęciu niech jest przy narodzinach Zresztą moj mąż ma do tego typu rzeczy podejście jak Ada, ciagle powtarzam mu, żeby potem siedział mi przy głowie a nie zaglądał między nogi bo on z tych ciekawskich
Kasia z polożną jak Kasiarzynka pisze, masz przypisaną ze swojego ośrodka chyba że zdecydujesz się na inną. Ja wybrałam właśnie z innego bo wtedy mam SR za darmo
Patrycja u mnie w SR są jeszcze zajęcia z mężami, pokazjują np jak masowac plecy żeby ulżyć w bólu przy skurczach, uczą chustowania. Zajęcia moża zacząć od 21/22 tc. Jesli czujesz takie napięcie to może najpierw warto zacząć od magnezu a potem nospa
kasiarzynko ja tam nie widze nic złego w oddawaniu dziecka na noc, jeśli ktoś jest wykończony i tego potrzebuje to dlaczego nie. Jeszcze słyszalam że na porod pomaga ostre jedzenie, ale ile w tym prawdy...
Madzia ja nigdy nie miałam jakiś mocnych problemów z cerą, teraz trochę się pogorszła - na czole i na skroniach zauważyłam podskorne wypryski i właściwie to wszystkoKasiarzynka lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Cześć Laski
Mnie wczoraj zaatakował ból głowy więc nie byłam w stanie nic zrobiłam, szczerze mówiąc nawet nie wiele rzeczy mnie interesowało
Odnośnie położnej przy porodzie..hm..ja raczej jestem za, z tego względu że obydwa szpitale które znajdują się w Radomiu są beznadziejne..w jednym brak personelu i położne oraz lekarze pożal się boże , a w drugim jest tak że doprowadzają do porodu do ostatniej chwili i często dzieci wyjmują w ostatniej chwili, bardzo dużo osób rodziło i jeszcze nie usłyszałam pozytywnej opinii no chyba że ktoś miał swoją położna, dużo kobiet decyduje się na warszawę albo sąsiednie szpitale, a opis na stronie fantastyczny mają. przykre ale prawdziwe.
co do cery miałam zawsze mieszana w kierunku tłustej, a teraz mam suchą bez krost ale nie podoba mi się ona wolę jednak się świecić
Co do twardnienia brzucha to już 2 dni z rzędu zauwazyłam i mąż również że po prawej stronie jest bardziej wypukły i twardy więc moze dzidzia układa się w tym miejscu
Monika, fajnie że jesteś zadowolona -
nick nieaktualnyHej:)
Monika ciesze sie ze koncert byl udany
Widze ze poruszacie wazne tematy, polozna szpital. Polozna znam bardziej przychodzi poplotkowac niz przeprowadzic jakis wywiad czy cos;/
Szpital hmm mam trzy do wyboru w wolominie wyszkowie i minsku maz kazdy ma tak rozne opinnie i dobre i zle i chyba wiecej jest tych zlych niz dobrych;/
w zadnym z szpitali nie ma znieczulenia w kregoslop.Wiec mam wielki delemat w wolominie pracuje moj lekarz prowadzacy ale pewnosci nie mam ze bedzie mial akurat dyzur w minsku znowu moge liczyc na pomoc i wsparcie mamy bo moj maz boi sie porodu i nie chce byc obecny:(, a w wyszkowie ordynatorem jest lekarz ktoremu najchetiej bym oczy wydlubala...a do warszawy za daleko -
Kurczę, te położne, wybór szpitala to nie jest prosta sprawa niestety. Ja mam chyba wybraną opcję jeśli chodzi o szpital. czytałam teraz opinie na gdzie rodzic i generalnie są całkiem pozytywne poza tym, że mają zarwane łóżka i okropne jedzenie. Ale myślę sobie, że to przecież nie hotel i inne rzeczy są nieco ważniejsze Moja przyjaciółka jak mówię o tym szpitalu za każdym razem robi mi awanturę, bo ona tam przy swoich urodzinach zaraziła się gronkowcem i podobno tych przypadków było wiele, jakieś pozwy zbiorowe itd. Mówi mi, że śledzi na bieżąco sytuację i wciąż dzieciaki się zarażają. Ale nigdzie na forum czy na tym gdzierodzic nie ma takich informacji, więc chyba jest po prostu przewrażliwiona. Mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu ale niestety na chirurgii ginekologicznej i onkologicznej więc pewnie nie ma szans, żeby był przy porodzie.
Jak to dobrze, że jutro już wizyta bo jednak brzuch wciąż pobolewa. I cipunia
Monika, fajnie, że koncert udany szczęsliwa mama = szczęśliwy bejbik
Madzia, na pewno dasz radę z nauką. Podejrzewam, że to pewnie nie pierwszy raz kiedy masz taki nawał
-
pleasure wrote:A w ogole gdzie jest Blekitna i Lotta? Hmmm...
Ada wlasnie zajrzalam na 1 strone i przy moim nicku nie ma imienia w ramach przypomnienia mam na imie Magdalena -
hej dzziewczyny już jestem
miszkaaa dopisz d tabelki po poniedziałkowej wizycie termin 19.03. choć ostatnio pokazywało 22.03. ale teraz był 19.03:)
u mnie wszystko oki dzidziuś rośnie kolejne zdjęcie do kolekcji ale na kolejną wizyte już sobie poczekam bo lekarz idzie na urlop. Wiec następna wizyta 21.09. to będą prenatalne wiec i sie ciesze i jest stres ale trzeba być dobrej mysli
Niebawem mąż ma urlop a my w piątek mamy 1 rocznice ślubu chcemy sobie gdzies wyskoczyć na weekend
Ogólnie czuje sie super wiadomo czasem słabszy dzień i coś poboli ale mimo to ile radości
Nasz synuś
cykl starań -
pleasure wrote:Czesc
Co do rodzenia to ja sie boje igiel i na sama mysl, ze mieliby mi sie wbic w kregoslup to mi slabo. Mnie boli zwykle szczypniecie i juz mam siniaka wiec porod sn tez jakos wzbudza we mnie strach. Ale do porodu jeszcze 6 msc.
Dziewczyny jak Wasza cera w ciazy? Ja przed ciaza mialam sklonnosci do wypryskow szczegolnie przed @. Mialam nadzieje, ze ciaza jakos mnie z tego uzdrowi ale niestety. To co zobaczylam rano w lustrze .... cale czolo zsypane drobnymi krostkami. Wiem, ze w ciazy nie mozna uzywac nie wiadomo czego wiec smaruje kremem bambino z tlenkiem cynku. I znow wygladam jak w gimnazjum :p
oj wiem co czujesz ja mam tego pełno wyglądam nie najlepiej a włosy wypadają garściami zastanawiam sie ostro nam obcięciem może to cos daNasz synuś
cykl starań -
Hej ja nie nadążam czytać co do szkoły rodzenia ide od 9 wrzesnia musze pamietac zeby 7 wziąść zaswiadczenie od doktorka o braku przeciwskazan;) co do planu poordów jest to dobre rozwiazanie aczkolwiek nie zawsze sie do tego stosuja niestety. w pt robie glukoze w pon mam wizyte jeszcze u pani od kolposkopi, potem u swojego doktorka potem u hematologa i tak w kołko;D.zjadłąm wlasnie pudelko wafelkow torvikowych;D
-
Cześć
Muszę się pożalić Ze mną jest naprawdę coś mega nie w porządku. Nie dawno miałam cykl 47 dniowy, a teraz mój 12cs skończył się w 17dc - to można w ogóle nazwać cyklem?
Teraz tylko mam nadzieję, że do poniedziałku przestanę krwawić, bo mam wizytę u gina.
Wiem, że przy PCOS długie cykle to norma, ale takie bardzo krótkie też się zdarzają? -
Monia fajnie żebyś na koncercie:) my w tamtym roku byliśmy na Orange, w tym były słabe zespoły, wtedy byłam pierwszy raz w zyciu na koncercie!! nie wiedziałam że to są takie emocje!!
Niestety ale z tym gronkowcem to prawda ... mojej znajomej także sie zaraził na oku...walczyła z tym długo teraz sie uspokoiło , niestety najgorsze jest to że lekarze nie potrafili tego zdiagnozować... wiec wszedzie można sie zarazić.
Lotta o jej pierwsza rocznica kiedy to u mnie było:) ale fajnie jak byście gdzieś wyskoczyli:)
Ja jeszcze glukozy nie robiłam , w sumie to chyba już powinnam zrobić? jakoś do 28 tyg chyba powinno sie robic?
Oj Blumen nie kuś , ja bym zjadła blok czekoladowy- taki nugatowy jadlam ostatnio na weselu i mnie naszło strasznie:) ale w weekend chyba beze zrobie:)
Little niestety nie jestem w stanie pomoc, a to pierwszy raz jak masz tak krótki cykl czy juz ci sie zdazyło??