X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie chciał dać mi przebić, bo go bolało! No nie wyobrażacie sobie co to za ból musiał być :P a gaz to rozweselający, ciekawa jestem czy faktycznie jest pomocny :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma niestety gazu ale zawsze byłam ciekawa jak to działa:D
    opowiesz jak to wyglada:D
    u mnie tylko

– niefarmakologiczne: masaż, immersja wodna, częsta zmiana pozycji (kobieta chodzi, kuca itp.), nauka oddychania;

– farmakologiczne: leki rozkurczowe, znieczulenie dolędźwiowe, opioidy.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawi mnie poród w wodzie:D
    podobno jest lżejszy

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wczorajszy koncert był fantastyczny, cudownie zobaczyć na żywo coś o czym marzyło się od ponad 10 lat :) Teraz mogę odliczać godziny do jutrzejszej wizyty :)

Widzę, że debatujecie na temat opieki. U mnie w szpitalu na szczęście położne do rany przyłóż, mimo, że w okolicach są lepsze szpitale (pod względem komfortu sal i sali porodowej) to do nas masa kobiet rodzi jeździć właśnie z powodu fantastycznych babeczek.
    Zaciekawiłyście mnie planem porodu, muszę zerknąć.
    Ja planuję rodzić z mezem, nie wyobrażam sobie inaczej, skoro był poczęciu niech jest przy narodzinach ;) Zresztą moj mąż ma do tego typu rzeczy podejście jak Ada, ciagle powtarzam mu, żeby potem siedział mi przy głowie a nie zaglądał między nogi bo on z tych ciekawskich :P

Kasia z polożną jak Kasiarzynka pisze, masz przypisaną ze swojego ośrodka chyba że zdecydujesz się na inną. Ja wybrałam właśnie z innego bo wtedy mam SR za darmo :)

Patrycja u mnie w SR są jeszcze zajęcia z mężami, pokazjują np jak masowac plecy żeby ulżyć w bólu przy skurczach, uczą chustowania. Zajęcia moża zacząć od 21/22 tc. Jesli czujesz takie napięcie to może najpierw warto zacząć od magnezu a potem nospa

kasiarzynko ja tam nie widze nic złego w oddawaniu dziecka na noc, jeśli ktoś jest wykończony i tego potrzebuje to dlaczego nie. Jeszcze słyszalam że na porod pomaga ostre jedzenie, ale ile w tym prawdy... :P

Madzia ja nigdy nie miałam jakiś mocnych problemów z cerą, teraz trochę się pogorszła - na czole i na skroniach zauważyłam podskorne wypryski i właściwie to wszystko

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laski :-)

Mnie wczoraj zaatakował ból głowy więc nie byłam w stanie nic zrobiłam, szczerze mówiąc nawet nie wiele rzeczy mnie interesowało :-P

Odnośnie położnej przy porodzie..hm..ja raczej jestem za, z tego względu że obydwa szpitale które znajdują się w Radomiu są beznadziejne..w jednym brak personelu i położne oraz lekarze pożal się boże , a w drugim jest tak że doprowadzają do porodu do ostatniej chwili i często dzieci wyjmują w ostatniej chwili, bardzo dużo osób rodziło i jeszcze nie usłyszałam pozytywnej opinii no chyba że ktoś miał swoją położna, dużo kobiet decyduje się na warszawę albo sąsiednie szpitale, a opis na stronie fantastyczny mają. przykre ale prawdziwe.

co do cery miałam zawsze mieszana w kierunku tłustej, a teraz mam suchą bez krost ale nie podoba mi się ona wolę jednak się świecić :-D

Co do twardnienia brzucha to już 2 dni z rzędu zauwazyłam i mąż również że po prawej stronie jest bardziej wypukły i twardy więc moze dzidzia układa się w tym miejscu :-)

Monika, fajnie że jesteś zadowolona :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:17

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Monika ciesze sie ze koncert byl udany :)

Widze ze poruszacie wazne tematy, polozna szpital. Polozna znam bardziej przychodzi poplotkowac niz przeprowadzic jakis wywiad czy cos;/
    Szpital hmm mam trzy do wyboru w wolominie wyszkowie i minsku maz kazdy ma tak rozne opinnie i dobre i zle i chyba wiecej jest tych zlych niz dobrych;/
    w zadnym z szpitali nie ma znieczulenia w kregoslop.Wiec mam wielki delemat w wolominie pracuje moj lekarz prowadzacy ale pewnosci nie mam ze bedzie mial akurat dyzur w minsku znowu moge liczyc na pomoc i wsparcie mamy bo moj maz boi sie porodu i nie chce byc obecny:(, a w wyszkowie ordynatorem jest lekarz ktoremu najchetiej bym oczy wydlubala...a do warszawy za daleko :/

• arien Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, te położne, wybór szpitala to nie jest prosta sprawa niestety. Ja mam chyba wybraną opcję jeśli chodzi o szpital. czytałam teraz opinie na gdzie rodzic i generalnie są całkiem pozytywne poza tym, że mają zarwane łóżka i okropne jedzenie. Ale myślę sobie, że to przecież nie hotel i inne rzeczy są nieco ważniejsze :) Moja przyjaciółka jak mówię o tym szpitalu za każdym razem robi mi awanturę, bo ona tam przy swoich urodzinach zaraziła się gronkowcem i podobno tych przypadków było wiele, jakieś pozwy zbiorowe itd. Mówi mi, że śledzi na bieżąco sytuację i wciąż dzieciaki się zarażają. Ale nigdzie na forum czy na tym gdzierodzic nie ma takich informacji, więc chyba jest po prostu przewrażliwiona. Mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu ale niestety na chirurgii ginekologicznej i onkologicznej więc pewnie nie ma szans, żeby był przy porodzie.

Jak to dobrze, że jutro już wizyta bo jednak brzuch wciąż pobolewa. I cipunia :(

Monika, fajnie, że koncert udany :) szczęsliwa mama = szczęśliwy bejbik :)

Madzia, na pewno dasz radę z nauką. Podejrzewam, że to pewnie nie pierwszy raz kiedy masz taki nawał :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

miszkaaa lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    A w ogole gdzie jest Blekitna i Lotta? Hmmm...

Ada wlasnie zajrzalam na 1 strone i przy moim nicku nie ma imienia :( w ramach przypomnienia mam na imie Magdalena ;)
    POPRAWIONE, imię wpisałam wcześniej ale przez schemat kolorów nie zapisało się. teraz już jest widoczne :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzziewczyny już jestem :)

miszkaaa dopisz d tabelki po poniedziałkowej wizycie termin 19.03. choć ostatnio pokazywało 22.03. ale teraz był 19.03:)

u mnie wszystko oki dzidziuś rośnie kolejne zdjęcie do kolekcji ;) ale na kolejną wizyte już sobie poczekam bo lekarz idzie na urlop. Wiec następna wizyta 21.09. to będą prenatalne wiec i sie ciesze i jest stres ale trzeba być dobrej mysli :)

Niebawem mąż ma urlop a my w piątek mamy 1 rocznice ślubu chcemy sobie gdzies wyskoczyć na weekend :)

Ogólnie czuje sie super ;) wiadomo czasem słabszy dzień i coś poboli ale mimo to ile radości ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Czesc :)

Co do rodzenia to ja sie boje igiel i na sama mysl, ze mieliby mi sie wbic w kregoslup to mi slabo. Mnie boli zwykle szczypniecie i juz mam siniaka wiec porod sn tez jakos wzbudza we mnie strach. Ale do porodu jeszcze 6 msc.

Dziewczyny jak Wasza cera w ciazy? Ja przed ciaza mialam sklonnosci do wypryskow szczegolnie przed @. Mialam nadzieje, ze ciaza jakos mnie z tego uzdrowi ale niestety. To co zobaczylam rano w lustrze .... cale czolo zsypane drobnymi krostkami. Wiem, ze w ciazy nie mozna uzywac nie wiadomo czego wiec smaruje kremem bambino z tlenkiem cynku. I znow wygladam jak w gimnazjum :p

oj wiem co czujesz ja mam tego pełno :/ wyglądam nie najlepiej a włosy wypadają garściami zastanawiam sie ostro nam obcięciem może to cos da :/

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nie nadążam czytać ;D co do szkoły rodzenia ide od 9 wrzesnia musze pamietac zeby 7 wziąść zaswiadczenie od doktorka o braku przeciwskazan;) co do planu poordów jest to dobre rozwiazanie aczkolwiek nie zawsze sie do tego stosuja niestety. w pt robie glukoze w pon mam wizyte jeszcze u pani od kolposkopi, potem u swojego doktorka potem u hematologa i tak w kołko;D.zjadłąm wlasnie pudelko wafelkow torvikowych;D

24afed3688.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Muszę się pożalić :( Ze mną jest naprawdę coś mega nie w porządku. Nie dawno miałam cykl 47 dniowy, a teraz mój 12cs skończył się w 17dc - to można w ogóle nazwać cyklem?
    Teraz tylko mam nadzieję, że do poniedziałku przestanę krwawić, bo mam wizytę u gina.

Wiem, że przy PCOS długie cykle to norma, ale takie bardzo krótkie też się zdarzają?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podpasce tylko plamy, ale gdy korzystam z toalety to leci jak z kranu :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, trochę to dziwne. dobrze, że masz niedługo wizytę, bo warto skonsultować to z lekarzem.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia fajnie żebyś na koncercie:) my w tamtym roku byliśmy na Orange, w tym były słabe zespoły, wtedy byłam pierwszy raz w zyciu na koncercie!! nie wiedziałam że to są takie emocje!!;-D

Niestety ale z tym gronkowcem to prawda ... mojej znajomej także sie zaraził na oku...walczyła z tym długo teraz sie uspokoiło , niestety najgorsze jest to że lekarze nie potrafili tego zdiagnozować... wiec wszedzie można sie zarazić.

Lotta o jej pierwsza rocznica kiedy to u mnie było:) ale fajnie jak byście gdzieś wyskoczyli:)

Ja jeszcze glukozy nie robiłam , w sumie to chyba już powinnam zrobić? jakoś do 28 tyg chyba powinno sie robic?

Oj Blumen nie kuś , ja bym zjadła blok czekoladowy- taki nugatowy jadlam ostatnio na weselu i mnie naszło strasznie:) ale w weekend chyba beze zrobie:)

Little niestety nie jestem w stanie pomoc, a to pierwszy raz jak masz tak krótki cykl czy juz ci sie zdazyło??

17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Kurcze , dość dziwne, dobrze by było jak by Ci usg zrobił na wizycie.

17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ