X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nawet za późno żeby do lekarza dzwonić

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 00:11

wnidtv73dpzdszlc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dupka ani luteiny. Chyba poczekam do rana i zrobię bete. Mam złe przeczucia

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale jednorazowa beta niewiele Ci wyjasni. Jakbym miala mozliwosc chyba bym podjechala na IP, zrobiliby usg, dali luteine albo dupka. Balabym sie czekac. Bo to nie zadne plamienie po urazie mechanicznym? A moe byc tak ze po prostu od wiekszego ukrwienia zaplamilas.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dorora, no jeszcze ja, jeszcze ja!!!
    W sensie, ze wizytujesz jutro? Wlasnie cos mi sie kojarzylo, ze jakos wiecej nas ale moja skleroza jest ostatnio silniejsza niz myslalam :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja też pojechałabym na IP.

Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, szczególnie za Twoją Arien, bo nieźle się naczekałaś. U wszystkich będzie idealnie :)

Co do prenatalnych to usg mam dopiero w poniedziałek. W ogóle lekarz od usg radził żeby celować 13t6d ale boję się, że będzie dziecko za duże i nie sprawdzilibyśmy przezierności, więc idę w 12t6d.

Dorota, pochwal się łóżeczkiem!

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota to mnie własne wkurza teściową z męża bratem siedzą całe dnie w domu a jak mój po 12 godz wraca z pracy to oni go na spacer wyciągają :-( ale oczywiście moja wina bo mogłam iść z nimi:-( jadę jutro do mamy jak będzie w domu...

Sylwia ja też bym pojechała na IP.

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu. Był mój lekarz. Zrobił usg. Powiedział ze nie widać śladu ciąży. Kazał zrobić jutro bete i grupę krwi. Mam czekać raczej na najgorsze. Dał mi 5 procent szans. Może być pozamaciczna ale za wcześnie żeby stwierdzić. Jestem zalamanA

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaczął się normalny okres. To koniec mojego szczęścia :-( wykreslcie mnie z listy.

perelka89 lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:17

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Sylwia :-( aż słów brak:-( bardzo mi przykro:-(

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo mi przykro :(, to straszna tragedia. Gdybyś potrzebowała wsparcia albo miała jakieś pytania to jesteśmy tu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa! :( Jestem myślami z Tobą! Kochana, bądź dzielna. Nie wiem czy to rozsądne, ale mnie po poronieniu pomagała myśl, że natura wie co robi...że czasem tak musi być, na nasze nieszczęście. Jeśli tylko będziesz miała chęć i siłę to zaglądaj do nas, pisz, podczytuj. Tulę Cię bardzo mocno. I pamiętaj jeszcze, że jest takie powiedzenie, że po poronieniu brama płodności jest otwarta i jak tylko lekarze pozwolą i Ty będziesz gotowa to walcz i starajcie się. Tutaj miejsce cały czas jest dla Ciebie zaklepane kochana i mam nadzieję, że wrócisz do nas w trymiga :*

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, dziękuję Ci za te kciuki. Trzymaj jeszcze, żebym wytrzymała psychicznie do 19.40 :p Dzisiaj BBF napisało, że mija okres największego zagrożenia utraty ciąży :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:17

Marzec x 2 <3 <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, musisz sobie jakieś zajęcie znaleźć :). Nie masz czegoś do załatwienia? Może idź do kina albo zaplanuj obiadyna parę dni w przód i pogotuj sobie już dzisiaj. Najwyżej część się zamrozi, a pewnie okaże się, że brakuje części składników i już kolejne zadanie gotowe :).

Za każdym razem jak mijam sklep z dziecięcymi ubrankami to mam ochotę wejść i coś kupić :). Obiacałam sobie jednak, że zaczekam do prenatalnych. A rozsądek w ogóle podpowiada żeby ciuszki kupować dopiero w styczniu, bo przecież będą przeceny zimowe. Ale wiem, że tak długo na 100% nie wytrzymam.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ewelina bez kitu dziwny ten Twoj cykl i w ogole to krwawienie. Dziwne ze na podpasce tylko plamy a tak to jakby kranik odkrecil. Moze rzecywiacie to przez donga. Bralas juz kiedys CLO? Bo mi lekarz na takie dlugie cykle dal dupka i clo. Przez kilka cykli przed zajsciem mialam wlasnie cykle okolo 50dniowe. Z dupkiem i clo elegencko 28dni. Moze tez by na Ciebie tak zadzialaly? Bo przy tak dlugim cyklu nic pewnego ze masz w ogole owulke.

CLO nie brałam, bo jeszcze żaden lekarz nie chciał się mną zająć na poważnie. Teraz liczę na kolejną lekarkę. I mam nadzieję, że dostanę CLO ;) a owulkę miałam aż 1-2 razy w ciągu ostatnich 13 miesięcy :/

Sylwia... tak mi przykro :( trzymaj się <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak mi przykro :-( Nie bede Cie pocieszac bo nie znajda sie takie slowa, ktore by Ci teraz pomogly ale jestesmy z Toba i jesli bedziesz potrzebowala od nas wsparcia i otuchy to pisz smialo. Tule bardzo mocno :-*

Patrycja lozeczko takie zwykle biale, narazie w kąt wstawione. Nie mialam gdzie juz ukladac malej rzeczy i dlatego je ju maz zlozyl. Pozniej wrzuce fotke.

Madzia to cos mi sie pochrzanilo z tą Twoja wizyta :-P

A mi sie nie chce isc na ta moją wizyte. Wiem ze nie napatrze sie na mała i to bardziej normalna wizyta ginekologiczna. Ale mam nadzieje ze szyjka ma sie dobrze.

Edit
    Ewelina trzymam kciuki aby w koncu jakis lekarz powaznie spojrzal na Twoj problem. Moze jesli nie sam z siebie to sama popros o clo. Powiedz ze masz juz dosc czekania i chcesz konkretnie podejsc do tematu staran

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:12

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little pozostaje tylko czekać na wizytę , napewno wszystko Ci wyjaśni ,trzeba być dobrej myśli, a to idziesz do tego samego co Ci stwierdził PCOS?
    Czy konsultowałaś to z innym?

Ada tak masz racje II trymestr jest rewelacyjny:D
    za kilka tygodni poczujesz całkowity przypływ energii aż za dużo::P)

Madzia poczekaj 3 tygodnie i też Ci siły powrócą, ja jak wspomne swoje początki ...eh..cieżko było..

Iwona porozmawiaj z nim że brakuje Ci go , tesknisz i chcesz spędzić troche czasu z nim, powinien zrozumiec, daj mu czas do namysłu:)

Ja mam także wizytę dziś:)

Sylwuś....
    pozostaje mi przytulić Cię bardzo mocno :-*

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Ewelina trzymam kciuki aby w koncu jakis lekarz powaznie spojrzal na Twoj problem. Moze jesli nie sam z siebie to sama popros o clo. Powiedz ze masz juz dosc czekania i chcesz konkretnie podejsc do tematu staran

Właśnie taki mam zamiar ;) Dzięki ;)

dmuchawiec wrote:
    Little pozostaje tylko czekać na wizytę , napewno wszystko Ci wyjaśni ,trzeba być dobrej myśli, a to idziesz do tego samego co Ci stwierdził PCOS?
    Czy konsultowałaś to z innym?

Ten, który podejrzewa PCOS, odesłał mnie do lekarki, do której idę w pon. Babka jest ponoć bardzo dobrym specjalistą w swoim fachu. Pracuje w klinice endokrynologiczno-ginekologicznej i w necie ma same pozytywne opinie. I cudem udało mi się do niej dostać na wizytę, bo na początku nie chciała mnie przyjąć ze względu na ilość pacjentek, które już ma, a ma ich bardzo dużo.
    Więc jestem dobrej myśl.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ