X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    zaraz nam tu któraś wpadnie i zrobi z wątku jesień średniowiecza ;)
    Ha ha już nie moge się doczekać :D szkoda mi ich strasznie, ze nie mogą dzielić się z nami swoim szczesciem ale czemu my jestesmy winne. Przez ich zachowanie zrobiłam sie podświadomie negatywnie nastawiona do nich.

A bodziaki mają to rozszerzenie, takie jakby zakładki porobione od ramion. Da sie rade :) żałuje tylko, ze nie było jeszcze rozmiaru 68 to na zapas bym wzieła. Mąz mi kazał kupować uniwersalne ubranka a nie sam róż, któemu nie moge się oprzec ;) a tak sie kiedys zapierałam, ze nie bede kupowąła córce rózowych ciuszków :D

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też współczuje dziewczynom i naprawdę trzymam kciuki. Ale wydaje mi się, że w ich odczuciu nie mam prawa tego robić, bo się nie znam na prawdziwym staraniu i cierpieniu. I to jest przykre.

Ja bardzo bym nie chciała kupować dla dziewczynki różowych ciuchów :) Nie przepadam za tym kolorem po prostu. Dla chłopca niebieski spoko. Chociaż i tak wolałabym jakieś takie unisexowe ubranka. Poza tym u nas i tak będzie chłopiec więc róż mnie nie czeka ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oba teoretycznie genetyczne, ale nie jestem pewna uprawnień lekarza i jakości sprzętu oraz zakresu badania przy pierwszym. Stąd drugie.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien tez ogolnie nie przepadam za rozem ale ten delikatny w ubrankach dla dziewczynek wyjatkowo mnie przyciaga i rozczula ;-)

Kurde maz sobie zazyczyl mielone na obiad a mi tak strasznie nie chce sie mielic miesa i ich robic :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:57

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja tak mi sie przypomnialo ze gdzies w necie jest lista lekarzy, ktorzy maja uprawnienia do robienia badan genetycznych.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, a pytałaś go co chce? Czy tak sam z siebie?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko jak nie lubie różu to te malutkie rożowe ubranka też mne rozczulają, nie jesteś sama ;)

ja własnie robię obiad, mąż dalej zdycha po wczorajszym ognisku, coś czuję, że zjem dziś sama :P

edit: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web tu jest lista lekarzy którzy mają uprawnienia do badań pierwszego trym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:08

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Dorotko jak nie lubie różu to te malutkie rożowe ubranka też mne rozczulają, nie jesteś sama ;)

ja własnie robię obiad, mąż dalej zdycha po wczorajszym ognisku, coś czuję, że zjem dziś sama :P

edit: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web tu jest lista lekarzy którzy mają uprawnienia do badań pierwszego trym

Co gotujesz?:)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś rosól (zresztą jak w każdą niedzielę ;) ) i kurczak z puree ziemniaczano selerowym :]

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo. Rosołku bym zjadła :) W ogóle od wczoraj coś mi się z kichami porobiło. Po obiedzie poleciałam na kibelek i mnie tak odetkało, że leciało ciurkiem. Dzisiaj od rana to samo. Nie biegam ciągle więc trudno nazwać to biegunką, ale na rzadko :( I mnie co jakiś brzuch łapią chyba skurcze jelit :(

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wlasnie pytalam i uslyszalam "mielonych dawno nie bylo" a juz od dawna mi o nich gadal ale w upaly nie chcialo mi sie. Na szczescie u nas zawsze jest albo zupa albo drugie danie bo dwoch dan nie zmiescimy. Maz poszedl do kosciola a ja wskoczylam pod koldre i tv ogladam. Chyba zaraz zrobie sobie mocniejsza herbete to moze mnie na nogi postawi.

W ogole dzis moj idzie na 20h do pracy i pewnie jak pojedzie to bede ryczala :-/

Edit
    Kasia moze zjedz sobie kisiel to Ci pomoze troszke. Pij duzo zeby sie nie odwodnic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 12:45

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki Monika. Obaj mają uprawnienia w takim razie.

A my dziś mamy rodzinny obiad u szwagra

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, to znaczy, że nie powinnaś pytać :D Ja też często pytam, bo u mnie słabo z obiadową weną i zazwyczaj mój mąż wymyśla coś takiego na co albo nie mam ochoty, albo nie chce mi się robić :)
    A tak swoją drogą...przecież dzisiaj jest upał!I to mega! I co Ty w związku z tym robisz pod kołdrą?!

Monika, ja też od razu się rzuciłam do sprawdzenia tej doktor, do której idę na genetyczne i też jest na liście :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chlodno w domku i czasami chmury przyslonią slonce to nie jest u mnie mega goraco :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    A ja mam chlodno w domku i czasami chmury przyslonią slonce to nie jest u mnie mega goraco :-)

No to zazdraszczam :) Fajnie, że chociaż noce sa chłodne.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuchatki! :) jak się miewacie? :)
    Suwaczki Wam 'rosną' w mega tempie ! :D

Weszłam na of... Często tam zaglądam z przywiązania chyba i dlatego, że szczerze kibicuję dziewczynom i po prostu mnie zatkało. :O
    Chciałam się odezwać ale jako ta , która ma już dziecko już w ogóle jestem trędowata i sobie podarowałam.
    Przykre to... Posty niektórych dziewczyn już jakiś czas temu wzbudzały we mnie poczucie winy, że mnie się udało ale to teraz to już po prostu przesada.
    Ogromna szkoda bo naprawdę bardzo trzymałam kciuki za nas wszystkie...

• Lorka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:55

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka początki się dłużą a chyba tak po 10tc i po usg I trym zacznie szybciutko mijać :)

Natalka no niestety... załosne to co się zadziało na różowej...
    A Ty juz w PL? Bo pisałaś ostatnio, ze przylatujecie i bedziecie robic Mikołajowi badania i zastanawiam się właśnie czy już robiliście i jak wyszły.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Kopnijcie mnie w tyłek, bo świruję przed jutrzejszą wizytą. Stres mnie zjada.

A wracając do wątku na OF, wcisnęłam swoje trzy grosze :P Jak ja nie cierpię zazdrości i zawiści.

Nie wiem, czy po roku świadomych nieudanych starań jestem jeszcze nowicjuszką, czy już nie :P a jeśli hipotetycznie za trzy miesiące w końcu zaciążę, to znaczy, że miałam z górki? :D i pewnie na różowej będę wyklęta :/

A Wy moje drogie, nie powinnyście mieć wyrzutów sumienia, że jesteście w ciąży lub już urodziłyście :) mówi Wam to staraczka ze stażem i małą torbą doświadczeń :D ja to się bardzo cieszę z każdej Waszej ciąży <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 16:57

czekolada, dmuchawiec lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:18

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ