X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko super ale cena powalająca!

Mnie tak ogarnęły właśnie wątpliwości czy jest sens kupować pościel. Na poczatku ani kołdra ani ochraniacz ani poduszka nie są potrzebne. Później można przykrywać kocykiem i ewentualnie kupić ochraniacz. Sama nie wiem. W tej mojej glowie co rusz są nowe pomysły i przemyślenia.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem :D wydaje mi się , że i tak będziesz musiała kupić później więc może lepiej od razu , żeby potem nie było zamieszania :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy mi się wydaje, czy któraś z Was zamawiała ostatnio dwie pary legginsów przez internet? Prosze się przypomnieć i najlepiej podesłać linka :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka te wózki stylizowane na stare są piękne, ale te ogromne koła mnie przerażają, będzie sie go ciężko wozić. Babą w UP się nie przejmuj, one tam siedzaą za karę :P jak macie taki metraż mały to nie lepiej kupić zwykłe łożeczko a ubranka schować do szafy zamiast do komody? To łożeczko zajmie sporo miejsca

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka. Na pewno będę musiała kupić ale tak na następną zimę. Bo przez wiosnę i lato wystarczy chyba cienki kocyk.

Miałam kupić od koleżanki zestaw pościeli ale ciężko będzie mi cos do tego dokupić- dokompletowac. A tak to w każdej chwili w necie mogę cos sobie skompletować z ochraniaczem czy przybornikiem. Mysz popatrzeć co i jak na allegro :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to łóżeczko nie jest dużo wieksze od zwykłego . Fajny pomysl bo i ma szufladki i fajny skladany przewikaj ale nie oszalalam i na pewno nie kupie lozeczka za 1500zl :P pewno kupie zwykle a oddamy swoja komode dla maluszka . Z kolei przewijak kupie taki nakladany na lozeczko . Chyba tyle w tym temacie :-) chyba ze dostaniemy takie wyrko w prezencie to inna sprawa :D chciaz to nadal kupa kasy i moznaby zainwestowac w inne rzeczy :)
    Nerw z UP juz mi odpuscil . Czytam ksiazke i mam na wszystko wywalone :-D
    Do tego herbatka i ciasta holenderskie :-) a co ... :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem zła! Chyba Ci ludzie z wózkiem zrobili mnie w balona. W piątek wysłałam im kasę na przesyłkę, a oni mieli mi w poniedziałek przysłać numer przesyłki. Wczoraj wysłałam maila i nic, zadzwoniłam, nie odebrali, ale napisali, że przesyłka poszła, że proszą o telefon po 21 i, że potem przyślą numer przesyłki. Po 21 telefon był wyłączony i tak jest do dziś, numeru przesyłki nie dostałam, telefon jest nieosiągalny, na maila nie odpisują, a wózka nikt nie dostarczył. A Pocztex na podstawie adresu odbiorcy nie może potwierdzić czy przesyłka została nadana.

Łudzę się jeszcze, że paczka przyjdzie jutro, bo ten cały pocztex ma też usługę przesyłek 48h, ale tracę nadzieję. Napisałam tym ludziom maila, że jeśli do jutra nie przyjdzie paczka to zgłaszam to do OLX, a jeśli pieniądze nie zostaną zwrócone na konto to zgłaszam to na policję. I weź tu ludziom zaufaj...

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to lipa :/ a duzo kasy im wyslaliscie ?

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze podeslik link do tego wozka. Napisze do nich czy oferta jest aktualna i zobaczymy czu odpisza ...

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Łóżeczko super ale cena powalająca!

Mnie tak ogarnęły właśnie wątpliwości czy jest sens kupować pościel. Na poczatku ani kołdra ani ochraniacz ani poduszka nie są potrzebne. Później można przykrywać kocykiem i ewentualnie kupić ochraniacz. Sama nie wiem. W tej mojej glowie co rusz są nowe pomysły i przemyślenia.

ja od poczatku mam poduszke i kolderke bo moj synus byl zimorodkiem choc w sierpniu urodzony nie dosc ze w becie spal to dodatkowo kocyk na nim a pod kolderka od pazdiernika spal a my rodzimy w lutym tym bardziej mysle beda zimorodki hihi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka, niby tylko 60 złotych, ale piechotą nie chodzi. Wszystkie ich oferty są nieaktualne i ja nie widzę namiarów na nich, ale możesz spróbować, tu jest ogłoszenie: http://olx.pl/oferta/bugaboo-cameleon-2-CID88-IDbxztD.html

Dzięki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 18:39

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, jestem pewna, że wózek przyjdzie! Odrobina cierpliwości :)
    To ogłoszenie nie jest już dostępne pewnie dlatego, że wysłali. Myślę, że nie chciałoby im sie tak kombinować dla 60 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 18:42

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odsyła na stronę z wszytkimi wózkami z okolic wałbrzycha :(
    Zostaje Ci tylko czekać , może faktycznie wysłali ..
    Wiesz jak to jest z telefonami lądują w wodzie , herbacie albo buzi malucha i nagle przestają działać :)
    Jak nie dojdzie do czwartku to napisz do obslugi OLX

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, no ie dziwie się, że się zdenerwowałaś, ale spokojnie. Czasami ludzie zwlekają z wysyłką, bo zapomną czy coś i łatwiej nie odebrać telefonu niż się wytłumaczyć.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na to liczę, że zareagowałam zbyt nerwowo, ale jestem też zła na siebie. Niby ta babka wysyłając dane do przelewu podała imię i nazwisko, ale adres, który podała chyba nie istnieje, bo teraz wpisałam go w mapy googla i w wyszukiwarkę i nie może go znaleźć. Poza tym zanim wysłałam kasę byli super terminowi. Odpisywali dosłownie w 15-20 minut, a teraz zero kontaktu, no i wszystkie inne ich oferty (na meble) także nagle są nieaktualne. Już Wam pisałam, że najpierw mocno naciskali na płatność z góry i dopiero, jak powiedziałam, że z góry za samą przesyłkę zapłacę to się zgodzili. Tak naprawdę gdyby ten pocztex mógł potwierdzić, że coś do mnie idzie to już byłabym spokojniejsza.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada zawsze możesz odkupic od koleżanki i kupić nowy na zmianę ;)

Patrycja mam podobny problem :/ mam nadzieję, że wózek jutro do Ciebie dojdzie i tylko nie mogą odbierac telefonu

mieliśmy zaklepany wózek a babka teraz do mnie dzwoni że oni go chyba nie sprzedają bo nie wiedzieli, że tak szybko pójdzie i nie potrafią znaleźć wózka parasolki który im odpowiada...
    no i do konca tygodnia ma mi dac znać albo zwrocić zaliczkę...grrrrrrr

noż ludzie, jak wystawiam to sę chyba liczę z tym, że sprzedam

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nie macie szczęścia do tych zakupów przez internet :( trzymam kciuki żeby wszystko się wyjaśniło... 60 zl niby nie dużo ale zawsze w to miejsce możnaby kupić coś innego :(
    Może wszystkie mebelki wystawiali w tym.samym czasie i akurat wszystkie soe skonczyly. Ja zawsze wystawiam wszystko jednego dnia :-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:22

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam hektolitry wody z cytryną, imbirem i miodem w dzień a na wieczór gorące mleko z miodem i czosnkiem . Gardło płukałam 3 raz dziennie wodą z solą . Po 4 dniach przeszło . Słyszałam , że można stosować w ciąży tantum verde ale nie jestem zwoleniczką tego typu rozwiązań w naszym stanie :) Jak będziesz sie jutro źle czuła to nie patrz na pracę tylko idz do lekarza i weź zwolnienie.

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysłałam 100 zł zaliczki, ale w razie czego babka ma mi odesłać. tak czy siak mam nerwa...

Madzia ja na początku ciągle łapałam przeziębnie. Spokojnie możesz brac rutinoscorbin (2X2). Oprócz tego prenalen, prenatal grip care, herbata z miodem, imbirem, cytryną litrami.
    Może szef da Ci urlop zamiast zwolnienia? Kiedy w ogóle planujesz zrezygnować z pracy? idzie jesień a skoro dojeżdżasz km to może lepiej juz zacząć o tym myślć

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ