X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada masz rację że czas leci. U ciebie już 15 tydzień! :: Jak twój mąż?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z mojego pobliskiego,,miasteczka,,( 2 km od miejsca zamieszkania) zrobilam male zakupki spozywcze, polazilam troche po sklepach i sie zalamalam;/ tam nic nie ma 1 malutenki sklepik z ubrankami dla dzieci a ceny kosmiczne cieniutkie bodyz dlugim rekawkiem35zl kocyk taki srednio gruby 70 oczy mi prawie wylazly...a zeby kupic cos dla siebie to juz wogole kosmos ;/ zawsze jezdzilam na zakupy odziezowe do miasta gdzie kiedys mieszkalam i teraz tez tak zostanie. Ale to nic wracam do domu tam na glownej drodze jest wahadlo z sygnalizacja swietlna jade sobie pali sie zielone wiezdzam a tu z naprzeciwka prosto na mnie jedzie samochod...ja po hamulcach a on jedzie dalej prosto na mnie zaczelam trabic to stary dziadek z geba do mnie wyskoczyl...krzyczal ze mam sie cofnac bo on nie badzie taki kawal na wstecznym jechal a mi sie tak rece trzesly ze szok;/ strasznie sie wystraszylam a po tym hamowaniu boli mnie teraz brzuch:( chyba faktycznie lepiej jak siedze w domu...

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, mąż dobrze. Dzisiaj leży caly dzień i gra w Play Station. Przynajmniej ja mam spokój i nie zagda mnie na śmierć :P

Ja jaki etapie w cyklu teraz jesteś?

Iwona, nie ciekawa sytuacja na drodze Cie spotkała. Ja uważam ze osobom w podeszłym wieku powinny być wydawane czasowe prawa jazdy. Ile razy widziałam takich dziadków jak przejeżdżają na czerwonym! Albo pod prąd!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze ze wrocilas do walki o swoje szczescie mama nadzieje ze bedzie bardzo krotka i szybciutko do nas wrocisz:)

Magda lez i sie wygrzewaj Ty i dzidziolek najwazniejsz :)

Patrycja moze wozek jeszcze przyjdzie, co za ludzie jaktak mozna ja nie wiem, przypomnialo mi sie jak kiedys jeden koles na alegro chcial oszukac brata mojego meza na 1200zl. zamowil jakies kolumny przelal pieniadze i cisza dwa tygodnie probowal sie z nim kontaktowac, wkoncu powiedzial siostrze i ona sprawe zalatwila kase odzyskala:)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Iwona, niezły stres, może sobie melisę zrób, żeby się troszkę uspokoić? Uważam, że po 65 roku życia powinny być co roku badania lekarskie kierowców, bo tacy starsi ludzie zazwyczaj jeżdżą wolno i rzadko, ale nie mają już tej koncentracji i spostrzegawczości co kiedyś. Mój dziadek ma opadającą powiekę, ale nie da mu się wytłumaczyć, że nie powinien już jeździć i jakieś odgórne prawo tylko mogłoby zadziałać.

A masz adapter do pasów? Czy Ci ścisnęło brzuch przy hamowaniu?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ale mnie wystraszyłas tym dziadkiem za kierownicą :/ kolejny dowód na to ze takim powinno się odbierac prawko albo wysyłać na jakieś dodatkowe kursy, szkolenia i egazminy. Całe szczęscie ze nic Wam sie nie stało ale współczuję Ci stresu.
    a ceny w sklepie rzeczywiscie kosmiczne :/

Sylwia super, ze wracasz do walki! Cały zcas grzejemy Ci tutaj miejsce :)
    Ja biore acard i od poczatku ciązy i chyba do około 17 tyg brałam luteine (a na poczatku dupka bo brałam go od 16dc i nie przerwałam bo pozytywny test wczesnie mi wyszedł).

Monia gaoa ze mnie i nie doczytałam, ze wizytujesz dzisiaj :( oczywiscie trzymam kciuki :)

Link do tetrówek na allego (aukcja zakończona ale chyba wystawił nowa) - http://allegro.pl/show_item.php?item=5619622365

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 15:00

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak uwazam...wogole ja nie wiem czy on wiechal na czerwonym czy skad sie tam wzia, dobrze ze ja zdazylam tylko wiechac to jakos wytylowalam, a z dziadkiem nie bylo gadki darl sie jak opentany :( az facet ktory jechal za mna sie wtracil bo by mnie zakrzyczal;/

Nie mam adaptera, scisnelo mnie przy ostrym hamowaniu bo az czulam jak lece do przodu;/ ale naszczescie bol juz ustaje, mam tylko nadzieje ze malej sie nic nie stalo

Wysłany: 9 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ja bym tego dziada nie przepusciła. Nie chciał cfac bo pewnie nie potrafi i nie ma juz orientacji przy cofaniu. On sie wpieprzyl w koncu na czerwonym. Policja bym go postraszyła i na stare lata rozsądku nauczyła.
    Może podejdz gdzies na szybkie usg niech lekarz zajrzy do małej.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie chcialam sie dalej klucic bo bym sie tam poplakala a i tak ledwo co do domu dojechalam, wlasnie sie zastanawiam czy nie jechac ale teraz boje sie wsiasc za kierownice;/ poczekam moze troszke jak nie poczuje malej to pojade na ip moze wroci maz albo jego brat to mnie zawiaza

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jestem w szoku! Co za typ! Ja też bym mu nie ustąpiła. Jak nie umie jeździć to niech pieszo chodzić. Zgadzam się z dziewczynami że starsi ludzie powinni mieć czasowe prawko i jakieś dodatkowe badania na refleks. Odpoczywaj teraz a jak będziesz zaniepokojona to tak jak Dorota pisze podskocz na usg.

Ada twój mąż to taki gaduła?
    U mnie dziś 14 dzień cyklu. W poniedziałek pęcherzyk miał 12 mm. Jutro idę jeszcze podejrzeć na monitoring.

Dzięki że grzejecie mi miejsce. Będzie bardzo cieplutkie jak tu wrócę :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobię Was wieczorem, uciekam na badania, trzymać kciuki żeby się dzidiol pokazał, mąż gada do brzucha znowu przekonuje żeby sie dupką obróciło :P

kwiatuszek789, 100krotka:) lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb

Wysłany: 9 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki za ładna owulke i zielony finał :)

dreambaby lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko dziękuję ale na ten cykl i tak nie liczę. Chyba za dużo stresu było.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika kciukasy zaciskniete :) napewno sie pokaze :)

Sylwia za Ciebie tez zaciskam :)

Lenka ma sie chyba dobrze :) no chyba ze to nie ona tak sie wypycha... ale jak czuje w jednym miejscu takie chwilowe wypychanie i jak dotykam to w tym miejscu brzuch jest twardy to ona...? kilka razy juz sie tak zdazylo...dla mnie to nowosc:)

Wysłany: 9 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róznie może być. Ty sie nie nastawiaj a my bedziemy za Ciebie wierzyły, zę się uda :)

Dziewczyny ale mam głupiego psa! wczesniej wystawiłam wózek zeby sie wietrzył, teraz sie zachmurzyło i chcialam go schować a ta zaczeła szczekać na ten wózek jak zaczełam go obracać :P głupia jedna ;)

monika_89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 9 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Lenka ma sie chyba dobrze :) no chyba ze to nie ona tak sie wypycha... ale jak czuje w jednym miejscu takie chwilowe wypychanie i jak dotykam to w tym miejscu brzuch jest twardy to ona...? kilka razy juz sie tak zdazylo...dla mnie to nowosc:)
    Myślę, ze to Lenka <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota mam taka nadzieje ze to ona :)

balam dzis w aptece kupic co na moja prazki(roztepy) pani dala mi pharmaceris M macierzynstwo preparat zmniejszajacy istniejace roztepy mam nadzieje ze cos pomoze :) mam stosowac minimum 6 tygodni zeby zobaczyc czy sa efekty. teraz musze poszukac wiekszej tubki bo ta ma tylko 75ml i kosztuje 25zl

Wysłany: 9 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz w aptece gemini czy nie ma tego kremu. Ja teraz zerknęłam i są jakieś przeciw rozstępom ale moze przeoczyłam.

Pytalam sie swojej mamy czy miala w ciąży ze mna rozstępy i powiedziała, ze ani jednego wiec mam nadzieje ze uda mi sie ich uniknąć dzięki genom po niej :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dorota napewno popatrze bo moja wypasiona tuba napewno na dlugo nie wystarczy.

Ja roztepy mam po mamie ale mam nadzieje ze jak bede dbala to nie bedzie az tak zle:)

Kupilam tez dla siostry malej nivea baby aksamitne mleczko nawilzajace ona u siebie nie mogla znalesc ostatnio i tak sobie powachalam wyprobowalam odrobinke i calkiem fejne musze pomyslec nad jego stosowaniem :)

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ