X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Kasia (Arien) piękne zakupy :)

Dorotko chyba ten fachowiec chciał się na was zemścić, ale tak jak mówisz stracił klientów. W dodatki nikomu go nie polecicie, a wiadomo poczta pantoflowa jest najlepsza. Najgorzej tylko, że będziecie musieli więcej zapłacić.

Monika moje samopoczucie już jest dobre. Męża też. Walczymy dalej i nie poddajemy się. Wiem że w końcu nam się uda. Jesteśmy dobrej myśli. Mam nadzieję że szybko to nastąpi...powiedzmy do końca roku :) Nic mi nie da rozpamiętywanie. Muszę patrzeć w przyszłość. Wczoraj pęcherzyk miał 18 mm, endometrium 9 mm, więc działamy :)
    Z imion dla nie i Hania i Paulina ładnie :)

Ada, Monika super że dostałyście tyle rzeczy :)

Ada, Madzia dajcie znać jak po wizycie :) Oby maluchy się pięknie pokazały :)

Madziu szkoda że męża nie będzie. Na pocieszenie pokażesz mu zdjęcie bobasa :)

Co do płci dzieci macie rację że mężczyźni marzą o synku. Mój też mówi że wolałby syna bo będzie miał z kim naprawiać wsk- stary motor na którego punkcie mój mąż ma bzika :D

Ewelina (Little) pewnie że niedługo wskoczymy :) Nie ma innej opcji :)

Patrycja nie masz możliwości uciec na zwolnienie? Niestety teraz zacznie się okres przeziębień.

Karolina mi się Nikodem podoba, ale np mojemu mężowi nie. Stwierdził że kojarzy mu się z filmem "Kariera Nikodema Dyzmy"

blumen21 lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać każdą z nas przeraża myśl posiadania córki w dzisiejszych czasach:)

Nam tak naprawdę to było obojętne co będzie aby było zdrowe to jest najważniejsze:)

Patrycja najgorzej jak się przebywa z chorymi, mnie to wkurza jak ktoś do nas przychodzi lub chce przyjść a okazuje się ze jest przeziębiony...ludzie nie rozumieją tego..

Blumen ty kaszankę ja wołowinę i natkę:P z sokiem z buraków:P mam nadzieje że badania będą lepsze.
    Słuchajcie glukozę to w jakiej ilości rozpuszczałyscie? ciepłej zimnej? 1 szklanka czy jak?

Mam zamiar zrobić badanie wyjść na zewnątrz i wypić ją.

Monia a malowaliście jakąś specjalną farbą atestowaną dla dzieci czy jakąś zwykła?bo podobno dla dzieci to jakieś specjalne są.

Moim zdaniem Nikodem to ciężkie imię ale jak kto woli:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dorotko mówisz? to może fajtycznie jednak zabiorę się za to za niedługo. NO i właśnie o ten seks chodzi mojemu mężowy, że syna jakoś łatwiej upilnować. Tzn może az tak nie trzeba jak córy bo wiadomo że mimo równouprawnienia pod tym kątem kobiety i mężczyźn sa różnie postrzegani. Ja drugie chce mieć szybko, mąż studzi moje zapały, ale lubię mieć wszystko zaplanowane sporo do przodu :P

Patrycja wiadomo, ze wychowanie ma spore znaczenie ale umówmy się presja rówieśników jest silniejsza niż rodzicie. Ja z moją mamą miałam/mam super kontakt, dużo rozmawiamy. Miałam sporo swobody jako nastolatka, ale też sama od siebie się meldowałam, że jestem tu, że się spóźnię 10 min itd. MOżemy jedynie nauczyć dzieci szancunku do siebie, zaufania do nas, tego, ze w razie problemów będą chciały do nas przyjść. Zdażały sie i takie koleżanki które teoretycznie miały fajnie, dobry kontakt z rodzicami, nie chodziły z wywalonym brzuchem, ale w torbie szkolnej kosmetyczka i robienie majkiażu kątem w łazience szkolnej (w liceum ;)). Także gdzieś chyba trzeba będzie znaleźć złoty środek, oby nam się udało

Sylwia i to jest dobre podejście :) mój mąż też wierzył że nam się uda i miał rację! :) ponoć po stracie jest łątwiej bo organizm pamięta ciażę. Trzymam za Was kciuki

Agnieszka malowałam specjalną nietoksyczna farbą z altaxu, którą jak dziecko zje to mu się nic nie stanie. Ma jakieś certyfikaty "bezpieczeństwo zabawek". Bez probolemu dostaliśmy w castoramie
    http://www.altax.pl/rozwiazania/lozeczka-meble-dla-dzieci/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:33

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Magda trzymam kciuki za pomyślne wizyty :-)

co do kwestii seksu i wychowania myślę że czy to syn czy córka w dzisiejszym świecie czeka nas nie lada wyzwanie wychować swoje dzieci na mądre i wartościowe ale myślę że poradzimy sobie będzie trudno i ciężko ale z perspektywy czasu to nowe doświadczenie :-)

U nas w domu syf malowanie trwa ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziękuję za kciuki, przydadzą sie na pewno :)

Pisaliście o wychowaniu. Ja jak sobie przypomnę jaka byłam nastolatką.... Ah przerażenie mnie ogarnia! Na prawdę byłam "nie sforna". Ale dzisiejsze nastolatki biją mnie na głowę :P

Zapytałam wczoraj męża co bedzie jak okaże sie dzisiaj dziewczynka. Powiedział ze to fajnie. Tez będzie naprawiać samochody i chodzić na krav mage. :P

A tym malowaniem łóżeczka musze pomyśleć. Łóżeczko jest brązowe ale boki ma białe z motywem żyrafy i nie chciałabym go zniszczyć.

Sylwia, działacie! <3

dreambaby lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:23

blumen21 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia miałam jeszcze Ci napisać ze w biedronce można kupić proszek Lovela 3,8kg za 27zl. Cena jest rewelacyjna. Ja kupiłam do białego i do koloru. Widziałam ze jeszcze można kupić w niektórych biedronkach.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam! <3

Dziewczyny, ale mnie mąż nastraszył dzisiaj...już miałam z nim na izbe przyjęć jechać...wrócilam do domu z terapii i jeszcze przez pół godziny było ok. A potem jak zbladł. siódme poty na niego wstąpiły, bolała głowa, kręciło się w niej i ciśnienie 170/100 :/ Masakra. Posiedział z pół godziny i mu przeszło. Tak się o niego bałam! :( Może to z przemęczenia jednak, albo nie wiem...koszmar. Ze stresu brzuch mnie rozbolał aż...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:23

wnidtv73dpzdszlc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lorka, Kasiarzynka, 100krotka:), kwiatuszek789, dreambaby, czekolada, dmuchawiec lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratuluje z całego serduszka :)

pleasure lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluje! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, gratulacje!

Kasiarzynko, takie mam podejście. Skrytykowałam ich podejście, a jeśli tylko mój katar się nasili lub poczuję, że mnie rozkłada to zmykam na zwolnienie.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratulacje :) ciesze sie ze wszystko dobrze :)

Juz jestem biore sie za nadrabianie:)
    Wiecie co wam powiem straszna niezdara ze mnie:( wylalam kawe na tel:(

• pleasure Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś kupić buty jesienno/zimowe, matko ale się zmachałam tym schylaniem :P niestety nie udalo mi sie nic upolować

Ada o to jutro męża wyślę bo dziś już za późno, dzieki za info. Może w ktorejś biedrze upoluję. W ogole jak maż po zabiegu?

Kasia niezle atrakcje funduje Ci mąż :/ mam nadzieję, ze już czuje sie lepiej

Kasia coraz bliżej godziny zero, Twój suwczek wygląda świetnie :D

Madzia cieszę się, że wyniki ok, gratuluję córeczki! :) mówiłaś już mężowi? Jak zareagował?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

monika_89, dreambaby, czekolada lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, Monika macie racje lepiel ogarnacciuszkiwczesniej i je jakos zabespieczyc przed kurzeniem sie niz pozniej sie meczyc, toczsa zaczac rozgladac sie za czyms do prania :) co polecacie?

Kasia jak maz? A Ty jak sie czujesz brzuch jeszcze Cie bili?

Ja dostalam skierowanie na glukoze musze jechac sie dopytac co i jak i umowic sie na konkretny jakis dzien, najbardziej sie bije tego kucia 3 raz a te pielegniarki tak bolesnie to robia;/

• arien Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, super! :) Bardzo się cieszę. Ja mam termin na 18.03 i będziemy się ścigać, która pierwsza sie rozpakuje :D

Mąż na szczęście lepiej. Ufff. Mój brzuch też choć właśnie zjadłam zdecydowanie za duży obiad...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 14:49

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ