X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko dzięki za cynk, może się zmobiluzuję i wybiorę :)

Kasia dobrze, że wszystko ok :) oby tylko problemy z ciśnieniem okazały się jednorazowe

Ada ja tam lubię biedrę, ale częściej robię zakupy w tesco bo przywożą do domu :P a biedronkowe meble są całkiem spoko, kupiliśmy zestaw do kuchni żeby coś mieć (budujemy więc nie było sensu niewiadomo jak sie urządzać) i mam wrażenie, że są lepiej wykonane niz meble ktore kupiliśmy do salonu za dużo większą kasę. Już na 4d? widzę Cię ciągnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pieluchowe zbiory :D

f27rc1.jpg

kwiatuszek789, Kasiarzynka, miszkaaa, dreambaby, czekolada, Lorka, dmuchawiec lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea366a4a6228.jpg

Jestem Justynka, już dziś wracam z mamą i tatą do domu :) .

kwiatuszek789, 100krotka:), monika_89, miszkaaa, dreambaby, czekolada, Madzia890722, Lorka, dmuchawiec, littleladybird lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj Kasia jaka Justysia jest słodka i taaaka śliczniutka <3 wycałowałabym i wytuliła :) <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejciu jaka piekna :) Kasiu jeszcze raz gratulacje :)

Ja chce juz styczen :)

Wysłany: 18 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka a to moje zbiory pieluchowe :) z tego co widze to kilka wzorów nam sie pokrywa )
    62118ac67241a0e5med.jpg

100krotka:), miszkaaa, dreambaby, czekolada lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ale śliczna malutka!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka Twoje pieknie juz poskladane :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka ona cudowna <3

Wysłany: 18 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka:) wrote:
    Dorotka Twoje pieknie juz poskladane :)
    Poprane, poprasowane i poskladane spokojnie czekaja ;-)

Nie moge napatrzec sie na Justysie <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia-arien najważniejsze że z dzieckiem wszystko dobrze. na lekach na ciśnienie możesz być już do końca ciąży, ale najważniejsze żeby pomogły a na pewno dzidzi nie zaszkodzą

Kasiarzynka Justynka jest prześliczna, do schrupania :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchaiwec tak jestem nastawiona na znieczulenie nie przesadzajmy i nie popadajmy w paranoje;) Arien wszystko bedzie dobrze aczkolwiek zastanawiam sie bo ostatnio i mi ciezko sie oddycha i mam wrazenie zatrzymania serducha, dobrze, że zostajesz pod opieką do Pon. Katarzynka piękna córka pozazdrościć. Co do proszku Lovela podobno na maksa uczula. podawalam linka do www.srokao.pl polecam wejsc w analizy i zobaczec jaki wlyw maja niektóe kosmetyki. Moze wam sie przyda jeszcze

Wyprawka
    http://280dni.com/lista-wyprawkowa/

jutro jade robic badania mam nadizeje ze krew sie poprawiła Nikodem dzis spokojny pozdrawiamy;)

24afed3688.png

Wysłany: 18 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pierwsze słysze zeby lovela na maksa uczulała. Wiadomo, ze niektóre dzieci uczuli ale to tak jak kazde inne - yelp, bobini czy najzwyklejsze płatki mydlane. A link do srokao to znany jest nam od dawien dawna. Listę wyprawkowa mamy na 1 stronie jak coś ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka prześliczna córeczka :-) pierwsza na naszym forum :-D

Kasia, dobrze że wszystko w porządku :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was :)

Co do porodu, to najgorszą rzeczą z tego wszystkiego była izba przyjęć (kolejki i czas oczekiwania koło 5 godzin). Jak się przeżyło tę przyjemność i niewygodę to było lepiej. Przyszłam na czczo nastawiona zgodnie z rozmową z lekarzem 15.09. przygotowana do cięcia. Jednak położyli mnie na oddział i porobili badania. Tak więc 3x KTG, a co godzinę słuchanie serduszka dziecka (nawet na śpiocha :D ). Pobrania krwi, moczu - słowem standard. Jedzenie o dziwo dobre, nijak się ma do facebookowego "posiłki w szpitalach". Sala 7 osobowa, ale dziewczyny super.

Na wieczór pielęgniarka pytała która z planowanych na dzień następny do porodu cc (bądź wywoływanie oxy naturalnego) będzie chętna na lewatywę. Tylko ja i jedna laska się zgodziłyśmy. Odbiegając od głównego tematu - polecam. Dzień po spionizowaniu tylko ja i ta dziewczyna załatwiłyśmy się "na luzie" - bez bólu, czopków i wypróżniania się przy otwartych drzwiach i położnych. Wbrew pozorom ten zabieg nie jest bolesny i jak przebiega w spokojnej, w miarę intymnej atmosferze (tj. łazienka tylko dla siebie) to nie jest źle. Oczywiście jak uważacie.

Wracając do tematu - z racji cukrzycy byłam pierwsza w kolejce do cięcia (abym jak najkrócej była na czczo - w końcu pozytyw :) ). Od rana przygotowania, tj. antybiotyki i ranigast. Przebranie mnie i męża (jakoś sexy wydawał mi się w tym fartuszku :D ) i na salę. Wyprosili go na cewnikowanie i podanie znieczulenia, potem mógł wejść. Od momentu rozpoczęcia do wyjęcia małej minęło może z 15 minut. Nagle usłyszałam "ooo, mamy dziewuszkę", poprosili męża aby wstał i podszedł do łóżeczko-wózeczka. Tam neonatolog odessała wody i pozwoliła symbolicznie przeciąć mu pępowinę (przedtem przeciął lekarz nad brzuchem). Usłyszałam płacz i tak straaaasznie zaczęły mi lecieć łzy ze wzruszenia. Ten pisk rozbudził taaaakie uczucia. Chyba nigdy tego nie zapomnę. Dali mi małą do pocałowania i obejrzenia. Potem mężowi do kangurowania (na czas gdy mnie zszywali). A potem umyli małą, zbadali pobieżnie, zważyli. Przewieźli mnie na pooperacyjną i dali na pierwsze karmienie.

Wiecie, może z opisu to nie brzmi, ale naprawdę to był dobry poród. Pionizacja praktycznie nie bolała, mogłam ją karmić piersią ile wlezie, panie doradzały co i jak. Na noc mogłam ją oddać i przynosili mi na karmienie (musiałam ją również w pierwszej dobie dokarmić mieszanką). Problemów żadnych z ciągnięciem blizny czy innymi rzeczami którymi "straszą" nie mam. A przeciwbólowych nie biorę. Cieszę się, że pozwolili mężowi kangurować i dzięki temu mogli się bliżej zapoznać. Dziś podczas pierwszej wspólnej nocy to on chciał ją przewijać, itd. Wyrywał się i wydaje mi się (może sobie wmawiam) że te minuty "sam na sam" zaraz po porodzie pozwoliły im się lepiej poznać. A w prezencie od tatusia dostałam kolczyki z brylantem :D. Brzydkie jak noc, nie wiem jak je wybierał (chyba po ciemku), ale już zawsze będą mi się kojarzyły z tym wyjątkowym dniem.

Jak coś chcecie wiedzieć to pytajcie :) .

Co do wyprawki to powiem Wam tylko jedno - pieluch tetrowych nigdy za mało :D .

miszkaaa, czekolada, 100krotka:) lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, dzięki za opis. Brzmi naprawdę dobrze :). No i gratulacje raz jeszcze, teraz już naprawdę jesteście rodzicami :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jeszcze raz gratulacje. Oby kazda z nas miała takie mile wspomnienia z tego ważnego dnia. Dobrze ze piszesz lewatywie bo ten temat caly czas mi siedzi w głowie. I chyba tez bym się zdecydowała jak będzie taka możliwość.
    A mala jest przesłodka :)

A jak po powrocie do domu? Mąż na ile zostaje? Macie kogoś do pomocy?

A i jeszcze pytanko nie masz problemów z laktacją po cc? Malej wystarcza Twoje mleko? Nie jest głodna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 10:26

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:38

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 19 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na IP ale jest ok po KTG jeszcze maja mnie zbadac

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia a co się stało? Czyżby akcja sie zaczęła?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ