Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ładny wózek :) nie dziwie sie, że mąż jest w szoku, dla nich to chyba w ogole abstarkcja jedno dziecko a co dopiero bliźniaki ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, ja zawsze uważałam, że całowanie dziecka w usta jest niewłaściwe. Moim zdaniem wystarczy przytulić, ewentualnie dać buziaka w policzek. Nawet babcie i ciotki nie mają obśliniać mojego dziecka :P :P

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wspieram mocno i wracaj do nas szybciutko :* tule :*

Patrycja widziałam o tej opryszczce. Powinni takie informacje nagłosnic i przede wszystkim dotrzeć do bebć i dziadków którzy uwazają wnuki za swoje dzieci i obcałowują je...

Pola spoko wózeczek :)

Ksiarzynka ratuj!! Jakie wziac ubranka dla małej do szpitala i ile mniej wiecej pampersów? Wziełam sie w koncu za pakowanie toreb, myślalałam, ze bedzie to łatwiejsze a ja siedze i myślę co zabrac żeby zrobić to z głową i nie zamawiac bagażówki do przewiezienia tych toreb :/ staram sie uniknąc opcji, ze ktos dowiezie bo moja mama to nie bedzie chciala szukac u nas w domu niczego a mąż niekoniecznie bedzie wiedział gdzie co leży :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, no jestem w szoku tym artykułem. Vo prawda ja tez nie uważam calowania dzieci, tym bardziej przez osoby trzecie ale nie wiedziałam k takim zagrożeniu.

Dorcia, ja z tego co pamiętam to w szpitalu u szwagierki preferowane byly dwa długie rękawy dla dziecka, czyli najlepiej body i pajac. Dobrze ze mamy Kasiarzynke :) nasza pierwiastkę

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 28 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wziełam pajacyki 2 i też bodziaki z długim rekawem ale do tego co? półśpiochy? nie przeszkadzaja w gojeniu sie kikuta? Boże mam wrażenie ze jakas tempa jestem. A na stronie szpitala nic mądrego nie napisali odnośnie wyprawki szpitalnej

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi by do głowy nie przyszło całować cudze dziecko w usta...

Dorotko u mnie szpital daje ubranka dzieciom, dopiero na wyjście swoje się ubiera

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam żeby się na dziś pożegnać. Bąbel (bąble?) daje mamie znać, ze ma wypoczywać :P ziewam i oczy mi się kleją. Dobrej nocki Brzuchatki ;)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 28 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Dorotko u mnie szpital daje ubranka dzieciom, dopiero na wyjście swoje się ubiera

U mnie trzeba miec swoje ale nie narzucaja jakie.Tylko skad pierworódka ma wiedzieć co bedzie najwygodniejsze. W domu bedzie się kombinować a w szpitalu to nie bardzo :/

Pola kładz się spac i odpoczywajcie :) <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola śpij na zdrowie :)

Dorotko bez sensu że swoje. U nas są szpitalne żeby jak je połozne przebierały się nie pogubiły. Tak samo jako rożki. Trzeba miec tylko swoje kosmetyki i pampersy dla malestwa. Moim zdaniem to lepszy system bo ile tego wziąć do szpitala? Jedno dziecko zbrudzi więcej drugie mniej

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 28 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy ale co poradzić. Rożek spakowałam + recznik i prawie pół torebki zajmują. A chciałam z niedużymi torbami jechać. Zaczynam sie tym wkurzac :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota powiem Ci ze ja codziennie szwagierce dowoziłam ciuchy bo maly albo sie orzygal albo te co miała okazywały sie nietrafione. Ona zakładała body i na to pajaca bez polspiochow. I tak dziecko będziesz miała w rożku więc w nóżki będzie ciepło. Jedynie skarpetki bo stópki najbardziej marzną. I czapeczki.

Ja tak sobie mysle, ze bym spakowała ok. Dwa zestawy ubrań na każdy dzień pobytu w szpitalu. Załóżmy ze srednio kobieta jest 3dni wiec wzięłabym 6 zestawów. A i naszykowałabym w domu rezerwowe i wielka kartką dla męża :P

A jesli chodzi o ubranka. Nic tam raczej nie przeszkadzało w gojeniu kikuta. Tylko pampersa trzeba bylo wywinąć żeby go nie dotykał.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia moja szwagierka miała dwie duże torby :P

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:56

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 28 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grubsza się spakowałam, pewnie za kilka dni przejrze co schowałam i bede weryfikować. Zorientowałam się, ze bodziaki z długim rekawem mam nierozpinane przy główce a troche boje sie takie zakładać na poczatku. Ehh jak ja bym chciala już rozpakowywac te torby. I znowu marudze :P

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 28 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada chyba sie przepakuje w taką większa a w mniejszej naszykuje rzeczy na wyjscie :P

Kasiarzynka czyli musze dołożyć ubranek :P właśnie mocno zastanawiałam sie nad sensem brania body na krótki rękaw i chyba ostatecznie jedne wziełam ale bede musiała schować.

Ważne, ze ma jakis zarys i najpotrzebnijsze rzeczy pochowałam w razie czego. Reszte jakos się ogarnie. W szpitalu na pewnie tez maja jakies zapasowe.

Teraz mi sie przypomnialo. Kolezanka mówiła ze w szpitlu naszym tylko po porodzie kładą w szpitalne ciuszki a później już swoje trzeba mieć.

Dzieki dziewczyny za rady :* co bym bez Was zrobiła? ;)

Oczywiście inne rady w kwestii pakowania mile widziane :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola teraz już rozumiem :-) mnie teraz trzeba bardzo dokładnie tłumaczyć :-P mnie też się podobają wózki bebetto :-)

Dorotko, super zdjęcie :-) Julcia będzie miała niezłą pamiątkę a przy okazji Ty nie zapomniane wspomnienia :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola fajny wózek :-) odpoczywaj :-)

Dorotka u mnie też trzeba miec swoje ubranka, może spakoj że dwa budziaki na krótki rekawek albo tak jak dziewczyny mówią naszykoj mężowi w razie co dowiedzieli:-)

Monia ja posluchalam rady kasierzynki i jednak nie zagladalam na styczniowego...wiem że po przeczytaniu zaczęła bym się ztrsowac,a tak jakoś doczekała się wizyty i jak lekarz powiedział że wszystko dobrze to się uspokoiła :-)

Ja jestem jakoś tak strasznie podekscytowana że mi się wogole spać nie chce, a na zdjęcie patrzę co chwilę jak jakas wariatka:-) śmieje się do męża że Niunia ma nosek po tacie taki duży:-) a on biedny patrzy i patrzy i mówi wcale nie ma dużego oszukujesz mnie:-D

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja juz w tramwaju i zmierzam do pracy. Bylam wczoraj padnieta, ale nie moglam zasnac :/ zasnelam dopiero po 10. Nie wiem, moze to owestia emocji.

Ostatnio szef sie wkurzyl, ze mamy za duzo nadgodzin i do konca miesiaca mamy je wykorzystac. Takze dzisiaj wyjde sobie z pracy 12:30, a jutro o 12 :) w sumie fajne takie dwa dni. Troche ogarne mieszkanie i sie polenie.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 29 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

I doczekalam sie tego dnia - ciaza donoszona, skonczylismy 37tc, zaczynamy 38, i odliczamy 3tyg do TP :-)

Pola fajnie tak tylko na kilka godzin isc/jechac dopracy :-)

Iwona nie dziwie sie ze zerkasz co chwile na fotke :-) moj mezu tez gadal ciagle o nosku po usg ale cieszyl sie, ze wyglada on na nosek po mnie ;-)

Cholerka niewyspalam sie, nocke kiepska mialam a o 7 moj wstal juz remontowac. Glupio mi ze jeszcze leze a on ledwo wstal. Musze jechac do laboratorium zawiezc mocz ale siusiu robilam przed 6 i teraz nie bardzo mam co zebrac do pojemniczka :-P

arien, czekolada, Kasiarzynka, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:27

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ