X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ładny wózek :) nie dziwie sie, że mąż jest w szoku, dla nich to chyba w ogole abstarkcja jedno dziecko a co dopiero bliźniaki ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, ja zawsze uważałam, że całowanie dziecka w usta jest niewłaściwe. Moim zdaniem wystarczy przytulić, ewentualnie dać buziaka w policzek. Nawet babcie i ciotki nie mają obśliniać mojego dziecka :P :P

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wspieram mocno i wracaj do nas szybciutko :* tule :*

Patrycja widziałam o tej opryszczce. Powinni takie informacje nagłosnic i przede wszystkim dotrzeć do bebć i dziadków którzy uwazają wnuki za swoje dzieci i obcałowują je...

Pola spoko wózeczek :)

Ksiarzynka ratuj!! Jakie wziac ubranka dla małej do szpitala i ile mniej wiecej pampersów? Wziełam sie w koncu za pakowanie toreb, myślalałam, ze bedzie to łatwiejsze a ja siedze i myślę co zabrac żeby zrobić to z głową i nie zamawiac bagażówki do przewiezienia tych toreb :/ staram sie uniknąc opcji, ze ktos dowiezie bo moja mama to nie bedzie chciala szukac u nas w domu niczego a mąż niekoniecznie bedzie wiedział gdzie co leży :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, no jestem w szoku tym artykułem. Vo prawda ja tez nie uważam calowania dzieci, tym bardziej przez osoby trzecie ale nie wiedziałam k takim zagrożeniu.

Dorcia, ja z tego co pamiętam to w szpitalu u szwagierki preferowane byly dwa długie rękawy dla dziecka, czyli najlepiej body i pajac. Dobrze ze mamy Kasiarzynke :) nasza pierwiastkę

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 28 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wziełam pajacyki 2 i też bodziaki z długim rekawem ale do tego co? półśpiochy? nie przeszkadzaja w gojeniu sie kikuta? Boże mam wrażenie ze jakas tempa jestem. A na stronie szpitala nic mądrego nie napisali odnośnie wyprawki szpitalnej

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi by do głowy nie przyszło całować cudze dziecko w usta...

Dorotko u mnie szpital daje ubranka dzieciom, dopiero na wyjście swoje się ubiera

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaglądam żeby się na dziś pożegnać. Bąbel (bąble?) daje mamie znać, ze ma wypoczywać :P ziewam i oczy mi się kleją. Dobrej nocki Brzuchatki ;)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 28 września 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Dorotko u mnie szpital daje ubranka dzieciom, dopiero na wyjście swoje się ubiera

U mnie trzeba miec swoje ale nie narzucaja jakie.Tylko skad pierworódka ma wiedzieć co bedzie najwygodniejsze. W domu bedzie się kombinować a w szpitalu to nie bardzo :/

Pola kładz się spac i odpoczywajcie :) <3

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola śpij na zdrowie :)

Dorotko bez sensu że swoje. U nas są szpitalne żeby jak je połozne przebierały się nie pogubiły. Tak samo jako rożki. Trzeba miec tylko swoje kosmetyki i pampersy dla malestwa. Moim zdaniem to lepszy system bo ile tego wziąć do szpitala? Jedno dziecko zbrudzi więcej drugie mniej

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 28 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy ale co poradzić. Rożek spakowałam + recznik i prawie pół torebki zajmują. A chciałam z niedużymi torbami jechać. Zaczynam sie tym wkurzac :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota powiem Ci ze ja codziennie szwagierce dowoziłam ciuchy bo maly albo sie orzygal albo te co miała okazywały sie nietrafione. Ona zakładała body i na to pajaca bez polspiochow. I tak dziecko będziesz miała w rożku więc w nóżki będzie ciepło. Jedynie skarpetki bo stópki najbardziej marzną. I czapeczki.

Ja tak sobie mysle, ze bym spakowała ok. Dwa zestawy ubrań na każdy dzień pobytu w szpitalu. Załóżmy ze srednio kobieta jest 3dni wiec wzięłabym 6 zestawów. A i naszykowałabym w domu rezerwowe i wielka kartką dla męża :P

A jesli chodzi o ubranka. Nic tam raczej nie przeszkadzało w gojeniu kikuta. Tylko pampersa trzeba bylo wywinąć żeby go nie dotykał.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia moja szwagierka miała dwie duże torby :P

kwiatuszek789 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 16:56

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 28 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grubsza się spakowałam, pewnie za kilka dni przejrze co schowałam i bede weryfikować. Zorientowałam się, ze bodziaki z długim rekawem mam nierozpinane przy główce a troche boje sie takie zakładać na poczatku. Ehh jak ja bym chciala już rozpakowywac te torby. I znowu marudze :P

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 28 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada chyba sie przepakuje w taką większa a w mniejszej naszykuje rzeczy na wyjscie :P

Kasiarzynka czyli musze dołożyć ubranek :P właśnie mocno zastanawiałam sie nad sensem brania body na krótki rękaw i chyba ostatecznie jedne wziełam ale bede musiała schować.

Ważne, ze ma jakis zarys i najpotrzebnijsze rzeczy pochowałam w razie czego. Reszte jakos się ogarnie. W szpitalu na pewnie tez maja jakies zapasowe.

Teraz mi sie przypomnialo. Kolezanka mówiła ze w szpitlu naszym tylko po porodzie kładą w szpitalne ciuszki a później już swoje trzeba mieć.

Dzieki dziewczyny za rady :* co bym bez Was zrobiła? ;)

Oczywiście inne rady w kwestii pakowania mile widziane :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola teraz już rozumiem :-) mnie teraz trzeba bardzo dokładnie tłumaczyć :-P mnie też się podobają wózki bebetto :-)

Dorotko, super zdjęcie :-) Julcia będzie miała niezłą pamiątkę a przy okazji Ty nie zapomniane wspomnienia :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola fajny wózek :-) odpoczywaj :-)

Dorotka u mnie też trzeba miec swoje ubranka, może spakoj że dwa budziaki na krótki rekawek albo tak jak dziewczyny mówią naszykoj mężowi w razie co dowiedzieli:-)

Monia ja posluchalam rady kasierzynki i jednak nie zagladalam na styczniowego...wiem że po przeczytaniu zaczęła bym się ztrsowac,a tak jakoś doczekała się wizyty i jak lekarz powiedział że wszystko dobrze to się uspokoiła :-)

Ja jestem jakoś tak strasznie podekscytowana że mi się wogole spać nie chce, a na zdjęcie patrzę co chwilę jak jakas wariatka:-) śmieje się do męża że Niunia ma nosek po tacie taki duży:-) a on biedny patrzy i patrzy i mówi wcale nie ma dużego oszukujesz mnie:-D

• Pola 89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja juz w tramwaju i zmierzam do pracy. Bylam wczoraj padnieta, ale nie moglam zasnac :/ zasnelam dopiero po 10. Nie wiem, moze to owestia emocji.

Ostatnio szef sie wkurzyl, ze mamy za duzo nadgodzin i do konca miesiaca mamy je wykorzystac. Takze dzisiaj wyjde sobie z pracy 12:30, a jutro o 12 :) w sumie fajne takie dwa dni. Troche ogarne mieszkanie i sie polenie.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 29 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

I doczekalam sie tego dnia - ciaza donoszona, skonczylismy 37tc, zaczynamy 38, i odliczamy 3tyg do TP :-)

Pola fajnie tak tylko na kilka godzin isc/jechac dopracy :-)

Iwona nie dziwie sie ze zerkasz co chwile na fotke :-) moj mezu tez gadal ciagle o nosku po usg ale cieszyl sie, ze wyglada on na nosek po mnie ;-)

Cholerka niewyspalam sie, nocke kiepska mialam a o 7 moj wstal juz remontowac. Glupio mi ze jeszcze leze a on ledwo wstal. Musze jechac do laboratorium zawiezc mocz ale siusiu robilam przed 6 i teraz nie bardzo mam co zebrac do pojemniczka :-P

arien, czekolada, Kasiarzynka, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:27

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ