X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dorcia to teraz wspólnie z Toba odliczamy :D super zdjęcie, będzie fajna pamiątka

Kasiarzynka czyli widzę co szpital to obyczaj, bo u mnie to właśnie długie rękawy i czapeczki :P a do tego na oddziale jest tak gorąco! Ja przychodząc w odwiedziny myślałam ze padnę. Nie wiem jak tam wyrobie po porodzie, jo ja to lubię zimny chów :P wiecznie mam otwarte okna i chodzę rozebrana.

Pola mi tez bebetto wpadł w oko ale model Holland. Trzymam kciuki za dwa bąbelki :D wykorzystaj wolny dzień i odpoczywaj

Iwona. Ja tez zawsze oglądam zdjęcie ze wszystkich stron przez caly dzień :P

Madzia, fonetyka? A co Ty studiujesz bo sie zgubiłam?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:27

monika_89 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien, a Ciebie gdzie wcielo? Odezwij sie natychmiast!

A zapomniałam Wam wczoraj napisać jak się wkurzyłam. Pojechalam rano na pobranie krwi, a potem do rodziców na śniadanie. Przychodzę do nich a tam śpi syn kuzyna, przywieźli go bo ma katar i nie chcieli małego do przedszkola zawozić. Ok. Zjadłam śniadanie, nawet nie dopiłam herbaty kiedy mały sie przebudził i zaczął wymiotować. W trzy sekundy uciekłam stamtąd. Mam nadzieje ze nie załapałam żadnego wirusa.

Ale rodzice dziecka bardzo mądrzy, chore dziecko oddać komuś na głowę. A jeszcze w niedziele jak juz katar sie zaczął wymyślili wycieczkę do zoo 200km w jedna stronę! I tak chyba załatwili małego.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu sie nie wkurzyc? Siedze przed laboratorium, 2 osoby przede mna w tym jedna ciezarna wiec sie nie wpycham a ja tylko mocz musze zostawic bo pewnie zaraz pielegniarka bedsie cos wypelniac to nie zbawi mnie poczekac kilka.minut. Ale co? Przychodzi za mna kolejna ciezarna i ceremonialnie pyta tą przede mna czy moze tylko mocz zostawic. Nosz kurde :-/ ale joe chce mi sie dyskutowac, poczekam :-/

Lorka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 29 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada no rodzice nieodpowiedzialni :-/ mam nadzieje ze nie zdazylas sie zarazic jak tylko chwilke bylas u rodzicow.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny! :) Wszystko w porządku,cały czas Was czytam, ale kompletnie nie mam weny, żeby cokolwiek napisać.
    Pola - bliżniaki! <3

Właśnie panowie nam szafe w przedpokoju montują :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada fajne uniwersalne body:)
    A jak sprawdzić gdzie są sklepy stacjonarne?
    Również polecam imbir:)

Czekoladko tak mamy zamiar zrobić albo nagrać film:)

Pola świetne wieści! trzymam kciuki za następną wizytę, a kiedy idziesz?

Sylwia kochana jesteś dzielną kobietą!
    Trzymam kciuki i pamietaj że miejsce tu dla Ciebie jest i czeka!

Monia wiadomo że będzie dużo sprzątania z podłogi i ze stołu, ale jak by się udało i tak sobie wyobrażam jak maluszek będzie jadł kawałki takich małych warzyw i owoców to może fajnie wyglądać. niektórzy są przeciwni bo dziecko moze sie zachłysnąć, ale wiadomo że aby to zacząć to musi siedzieć stabilnie, a słoiczki i ta chemia o której mówisz... zawsze trzeba sprobować czegoś nowego.

Wykonczenie jest masakrycznie drogie...przeraza nas to wiec co mozna robimy sami, ale to i tak ogormne koszty...

Pola widze że jesteś też nastawiona na bebetto , ja wybrałam holland, Ada też jest za bebetto ale nie pamietam jaki model i ktoś jeszcze jak dobrze pamietam:) wiec bebetto góruje:P
    wozek to najlepiej przed kupnem sprawdzic czy sie zmieści do samochodu ,niech sprzedawca wam go zlozy i sprawdzcie czy sie mieści:P

Czytałam ten artukul o pocałunku w usta maluszka, nie jestem za wizytami po urodzeniu dotykaniu obmacywaniu noworodka wlasnie ze wzgledu na bakterie...

Z tego co wiem to u nas tez szpital ubiera maluszka a dopiero na wyjscie trzeba miec swoje , nie wiem jak z rozkiem ale dowiem sie od kolezanki, mi sie wydaje ze tez maja w szpitalu.

Ada ludzie nei mysla, czy jak oddaja dzieci... u mnie to samo jest tylko z dorosłymi, szwagra dziewczyna przychodzi do nas jak jest chora ,jej matka jest chora rodzenstwo ale co tam przeciez jak sie nie zaraze!!

Dorotko ja tam sie nie cackam jak oddaje krew mocz czy stoje w kolejce po zakupy.. podchodze od kasy czy pytam sie kto pierwszy wchodzi i wchodze przed nimi...
    Nie potrzebnie sie przejmujesz i tak skradasz. trzeba korzystac.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 29 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ale jesli jest ciezarna to troszke lipa przed nia sie wpychac ;-)

Arien dobrze ze sie odezwalas. Malduj sie czesciej zebysmy sie jie martwily :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tu możesz sprawdzić gdzie są sklepy stacjonarne TXM
    http://txm24.pl/pl-PL/shops

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola znalazlam fajny poradnik dotyczacy mdlosci :-) https://zasadyzywienia.pl/mdlosci-w-ciazy.html
    Migdaly nie tylko na zgage :) mdlosci tez moga uciszyc :-)

Co do moich wkrecen to faktycznie juz zazynam wymyslac :D a wizyte mam dopiero 9 ale jakos to zleci :P zamiast sie cieszyc ze dobrze sie czuje to zaczynam mylec o bzdurach ... :P dostalam telefonicznego kopniaka od mamy meza :D

Ada to bardzo nie fajnie ze chorego dzieciaka podrzucaja twoim rodzicom ... ale widze taki trend zaczyna sie rozpowszechniac ... zamiast zajac sie chorym synkiem to funduja mu posiadowke u rodziny ... :( nie wyobrazam sobie zostawic malucha chorego u kogos .

Tez ogladalam ddtvn ale jakos srednio wpadla mi w oko ta kolekcja . Cena tez wg mnie za wysoka :P

A ja wlsnie odebralam paczke z ubraniami ciazowymi jakosc fajna i nawet wygodne wszystko :) i cena ten przystepna :) podsylam wam linka:) www.limone.pl

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-) mnie w pierwszej wersji podobają sie również holland ale muszę je jeszcze sama przetestować ;-)

Kasia, fajnie że montują Ci szafę moja stoi ale w dalszym ciągu bez drzwi bo dopiero wczoraj odebrałam szkło do drzwi, raz zrobili okazało się że nie ten kolor więc musiałam znowu czekać eh :/ teraz tylko stolarz musi przyjśc i zmontować to wszystko.

Dorotko nie wierzę już 38 tydzień :-) teraz tylko czekamy jak akcja porodowa się zacznie :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wizytujemy razem :-) ja mam na 14 :) tak sie zastanawiam czy to nie troche za pozno ... w sensie tygodniowym bo slyszalam ze badania NT robi sie miedzy 11 a 13 tyg ... a ja juz bede w 14 ... troche mnie to martwi ze bede musiala zrobic dodatkowe badania i znajac zycie na wlasna reke :( orientujecie sie ile kosztuje test pappa ?

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie na stronie spdobal sie kocyk z sowa pola ale 169zl to dla mnie za drogo :) nie patrzalam nic innego w sumie bo jak spojrzalam na cene kocyka to mi sie odechcialo ogladac :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jeszcze nie tak drogo . A dlugo sie czeka na wyniki ?

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Pola jeśli bliźniaki to wooow rozumie szok męża a nawet jak bedzie jedno to wielka radość :)

u mnie wszystko oki spałam dziś baaardzo dużo ;) ale ostatnio sporo stresu może to mnie tak zmęczyło.

my już też mamy wózek wybrany http://matkadentystka.pl/wp-content/uploads/2015/05/mutsy-igo.jpg plus do tego fotelik Maxi cosi :) zamawiać chcemy pod koniec roku :) na początku chcieliśmy http://www.just4baby.co.uk/acatalog/quinny_Mood_pram_pebble_travel_system_black_irony_with_EasyBase_e.jpg ale potem pan w sklepie gdzie były oba te wózki mówił że jakościowo lepszy jest Mutsy wiec ta informacja nam wystarczyła :) ceny nie są rewelacyjne bo przy tych kolorystykach i adapterach itd to około 4 tyś ale damy rade jak już coś sie spodoba do musi być ;)

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz doczytalam w gazecie ze przeziernosc karkowa i obecnosc kosci nowosej robi sie miedzy 10 a 14 tyg wiec chyba sie zalapie :P jak moja dr bedzie miala watpliwosci to bede dzialac z innymi metodami ale mysle ze nie bede musiala :P mam duze wahania emocjonalne jednego dnia czarne mysli a drugiego euforia itp :D masakra ze mna :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ