X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada nie ma problemu :-D ktoras jezzcze chetna wystraszyc sie na zapas? :-D

Co do wyprawki po porodzie to ciekawe kiedy jeszcze ja ubrac i wyprasowac... Ehh te babcine porady :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dopisac ze moze kiepsko sie dzis Madzia i Kasia czujecie bo pogoda jest jaka jest :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:17

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek789 wrote:
    Blumen nie odstawiaj zadnych lekow bez wiedzy lekarza! Niepowazna jestes? To ze Tobie nie pomagaja to nie znaczy ze dziecku nie wystarcza to co uzupelniasz. O ile sie nie myle to zelazo wplywa u dziecka na watrobe wiec sorry ale troche lekkomyslnie i egoistycznie zrobilas. Chyba ze tak tylko piszesz chcac zwrocic na siebie uwage. Kazdy inaczej przechodzi ciaze, jesli jest tak jak piszesz to Ci wspolczuje ale troszke to wyglada ostatnio jakbys tolerowala tylko bezobjawowa ciaze. Ciesz sie ze nie musisz calej ciazy lezec w szpitalu a i takie dziewczyny sa i ze ziecko masz zdrowe. Sorry za brak empatii i szczere slowa ale oczekujesz od nas wsparcia kiedy sama nam go nie dajesz a forum chyba do tego sluzy zeby wzajemnie sobie pomoc a nie zalic sie tylko na swoj temat. Jak widac kazda z nas czesto potrzebuje slowa otuchy ale kazda tez daje cieple slowo innym.

Reszte wpisow nadrobie pozniej. Ten musialam skomentowac bo wlosy mi sie na glowie zjezyly jak to przeczytalam i zbieralo sie to od dawna.

A poza tym ja tarczyce mialam badana tylko na pierwszych badaniach krwi i wynosila 2,99 i do tej pory nie mialam zleconej powtorki.

Slucham? no to z tego co wiem to masz kiepskie informacje,żelazo w 3 trymestrze może wpłynać na moje złesamopoczucie.. dziecko sobie poradzi bo zawsze sa jakieś zapasy zeby mógł soboe ukraśc od mamy.Zwrocic uwage jasne chyba twoja a co do lekkomyślności to skoro jesteś taka wszechwiedząca to powinnaś wiedzieć ze tsh nie powinno przekraczać 1 wiec skoro mialś ponad 2 to chyba Ty jesteś lekkomyślna i nie odpowiedzialna.;) jeżeli Ci ulzyło wyzycie sie na kimś w tym przypadku na mojej osobie to mam nadzieję ze jest Ci lepiej.Bo ja nie jestem nie miłą dla Ciebie a Ty chyba od początku masz jakiś problem..Od Ciebie nie potrzebuje ani wsparcia ani komentarzy. zawsze staram się pomoc jeżeli mam wiedze na ten temat np zaprać wiec nie wiem Dziewczyno o co Ci chodzi.Potrafisz podnieśc cisnienie.Gratuluje tsh 2,99 nie kontrolowanego;! i zyczę szczęścia.może żeby uzupełnić swoją wiedze poczytaj trochę albo porozmawiaj z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:24

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamknęło mi się oczko na godzinę i proszę ile postów:-)

Ada Dorotka i kto tam jeszcze pytal nie chciałam unikac różu ale ja większość ubranek mam od siostry:-) więc nie miałam zby wielkiego wpływu na kolor:-) będzie mały różowy cukieteczek:-D

Magda ja Ci dziś rozumiem też jestem taka jakas dziwna:-\ jutro będzie lepiej zobaczysz:-) a co do kupowania wcześniej ubranek moja teściową to samo mi mówiła a teraz sama szykuje co nieco:-)

Dorotka te zapisy to na poród rodzinny? Ja bym się zapisała ale jak znaczne z Tobą oddychać to jeszcze i sama urodzenia hehe:-D :-P

Coś jeszcze miałam napisać i mi uciekło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:25

arien lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, niebezpieczne tsh to wartość >2.5 i powie Ci to każdy lekarz...co do żelaza to nie wiem, nie wypowiem sie, ale skoro Ty go prawie nie masz bo masz tak postępującą anemię to chyba logicznym dość jest, że maluszek nie będzie miał jednak z czego czerpać. Nie wolno na własną rękę ani przyjmować ani odstawiać żadnych leków będąc w ciąży.

A tu masz na potwierdzenie:

https://parenting.pl/portal/tsh-w-ciazy

http://www.endokrynologia.net/tarczyca/tarczyca-ci%C4%85%C5%BCa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:29

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaliczyliśmy kawę u teściów i zakupy. Udało mi się kupić buty na zimę, czuje się jakbym wygrała w totka ;) jeszcze tylko kurtka. Jutro wybieram się na polowanie do lumpka a jak nie to chyba zostaje all bo ceny w sklepach odstraszają. Nie dam 3 stów za coś w czym pochodze 3 miesiace. Dostałam też przelew z zusu i szaleję, kupiłam materiał na pościel i kocyk minky dla małej :) Chętnie podskoczyłambym do biedry po te bodziaki, ale mam ich chyba dosyć. Za to uwaga, mój mąż oglądał dziś sukienki w smyku :D sam od siebie, idzie koniec świata :P

sylwia wszystkie wysyłamy Ci fluidy i czekamy na Twoje przejście na fiolet. DObrze, że masz pozytwtnye nastawienie :)

Patrycja śliczy brzuszek :) czekam na info z wizyty

blumen ja bym się w życiu nie odważyła odstawić sama leków normalnie a co dopiero w ciąży! Przynajmniej zadzwoń do swojego gin.

Iwona sliczny brzuszek! <3 piekne bodziaki :)

Dorotko skoro teraz jakoś drzwi się trzymają to reklamujcie. Niech przyjdą i porobią sobie zdjęcia bo przecież coś musicie mieć zamiast dziury. Kiepsko wyszło z tym hydraulikiem, za jedną robotę zapłacicie dwa razy. Ten co to spartolil powinien teraz pokryć koszty :/ Ja myślę, że te suwaczki to tak trochę uśredniają, wg tego co piszą styczniówki to moja mała taki śrenidaczek. Ani za duża ani za mała

Madzia ja czytam i na bieżaąco notuję odpowiedzi w notatniku a potem tylko przeklejam :P

widzę, że zrobiła się gęsta atmosfera. a ja myślałam, że możemy szczerze napisać co komu chodzi po głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:31

arien, dmuchawiec lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota miała 2,99 i jakoś jej nie zmartwiło.dletgo wizyte mam jutro zeby powiedziec lekarzowi ze nie moge przyjmować tego zelaza ponieważ zrobily mi sie hemorojdy i rany to jak brać skoro nawet siusiu nie można zrobic? nie biore 3 dni,a to nie oznacza ,ze mozna kogoś obrażać. Sama jestem po medycznej szkole i mam jakąs wiedze wiadomo nie taka jak lekarz;) ale to nie usprawiedliwia osoby, ktora mowi ,że ktoś jest nie odpowiedzialny i lekkomyślny.Zrobiła się bo tak to jest jak ktoś kogoś obraża juz Raz na samym poczatku Dorota mi pocisneła nic nie powiedziałam przemilczałam ale nie będe siędziała cicho a co to najważniejsza osoba na tym forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:37

24afed3688.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:32

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Dorota konsultowała ten wynik z lekarzem (albo kogoś mylę, może tak być, ale kojarzę coś takiego jak dobiłam tutaj na fioletową)i to lekarz przecież nie kazał Dorocie niczego brać. Naprawdę współczuje Ci problemów z wypróżnianiem, hemoroidów i całej reszty tego tałatajstwa, ale ja zanim bym odstawiła to skontaktowałabym się z ginem, nie na odwrót :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Jesli chodzi o tsh to nie powinno byc duzo wyzsze niz 1 ale w przypadku choroby hashimoto. Ja mam taka i lekarz sam mi mowil, ze w moim przypadku trzeba utrzymywac przy dolnej granicy.

Co do lekow tez bym sama nic nie odstawila. Moze i zle sie czujesz ale tutaj maluszek jest najwazniejszy. Takie jest moje zdanie.

Brzuszki rosna az milo patrzev ♡ Moja tesciowa martwi sie, ze mam duzo za maly. Pracuja z nia dziewczyna co rodzi wtedy kiedy ja i brzuch ma potezny. I nie moze uwierzyc, ze ja nie mam ;P

Madzia, tak jak pisałam, u różnych kobiet z wielkościmi jest różnie. Pamiętam jak mojej bratowej wolno rósł brzuch. Ona miała taki jak ja teraz w 7 mcu :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Monika przypomniała mi co miałam jeszcze napisać:-) ja za budziaki zapłaciła 19.90:-) i kupilam rozmiar 68 bo małych mam pełno:-) Monia ja też szukam kurtki a raczej płaszcza:-) znalazlam na allegro za 160chyba z takim suwakiem z tyłu:-) chyba go kupie:-)

Jak korzystam z kapa to też tak robię w notatniku:-) a na tablecie się nie da:-\

• blumen21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne ,że maluszek najwazniejszy dlatego robię ciagle badania jezeli chodzi o ,żelazo moj lekarz powiedzial,ze dziecku nie zaszkodzi bo zawsze sobie poradzi ;) ze anemia może negatywnie wpłynać na mnie przez te 3 dni uzupelnialam duża dieta bogata w zelazo jutro mam wizyte, kolejna,ale tak jak mowie to nie powod zeby kogoś obrażać.tak ale Dorota napisala ze miala 2,99 i raz tylko badała w ciagu całej ciąży więc niech nie obraża kogoś skoro sama nie wie jaka jest norma tsh dla kobiety w ciazy.Bo ja jej nie obrażam.

24afed3688.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen Dorotna napisała co napisała, wg mnie to tez trochę lekkomyslne odstawiać leki bez konsultacji z ginem. Rozumiem, że nie zawsze można czekać na wizytę, ale przecież większosć z nas ma telefony do nich i można się z nimi skonsultować choćby telefonicznie czy smsowo. O tsh się nie wypowiadam bo sie zwyczajnie na tym nie znam i nie wgłebiałam sie w ten temat jak był na tapecie. A co Dorota Ci napisala na samym początku też nie pamiętam więc nie będę się wypowiadać.
    Chodzi tylko i wyłącznie o to, zeby przed ostawieniem leków pogadac z lekarzem

Madzia ja tez mam stosunkowo maly brzuch, moja szwagierka na tym samym etapie miała już oo spory brzuszek a u mnie góreczka (mimo, że sie w nic nie dopinam :P). Każdy jest inny i ważne zeby dziecko było zdrowe a nie jaki się ma brzuch, o. :)

Iwona ja bym się chciała do 100 zl zmieścić, widziałam fajne ciążowe płaszcze na all licytacje, ale szły za 60/80 zł więc może uda mi się coś upolować. Ja generalnie wolę wydać raz większą kwotę na coś porządnego niż mieć kilka tanich rzeczy, ale w tym wypadku wszystko mi jedno byle tanio, bo i tak to tylko do stycznia

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, pokaż linka do płaszcza :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam możliwosći skontaktoać sie z moi hematologiem poniweaz nie przyjmuje prywatnie wiec nie mam jak zadzwonic ani napisać sms. Odstawilam zelazo na 3 dni co nie jest zbrodnia i tak jak pisalam wcześniej dziecku to nie zaszkodzi,moze wpłynąć na mnie .Nie zycze nikomu przyc tego co przeżylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:58

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia masz linka :)

http://allegro.pl/elegancki-plaszcz-ciazowy-z-zamkiem-modavie-m-i5724128527.html
    Moze nie jest niewiadomo jak piekny ale moze sie okazac praktyczny po porodzie :)

• Lorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też patrzałam ten płaszcz :P ale zastanawiam się jeszcze
    lekko przekracza założony budżet :P

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, może bedziecie w stanie pomóc :) Potrzebuję małą, wiszącą lampkę...tyle tylko, że w kolorze turkusowym. W castoramach i liroyach niby są, ale nic powalającego. Jakieś pomysły? Może jakiś sprawdzony sklep online?

O Iwona, bardzo łądny płaszcz. Ale mnie zimą w takim byłoby za zimno jednak. W takim chodzę wiosną/jesienią a zimą muszę mieć coś cieplejszego jednak. Ale fajny :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie pomoge;/

moj maz tez twierdzi ze bede w nim marzla;/ dlatego jak okarze sie cienki to go oddam:)

• pleasure Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:33

Marzec x 2 <3 <3
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ