X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam podobny płaszczyk do tego w kolorze czerwonym i w sumie całą zimę w nim przechodziłam :P jakoś mocno nie zmarzłam tylko ja praktycznie wszędzie samochodem jade :D

co do lampek to nie wiem moge coś poszperać w necie i podeśle ci linka jak znajdę coś godnego uwagi :P
    A jakiś konkretny styl Cię interesuje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 20:39

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jutro postaram się was poczytać bo teraz pisze z tel i mi niewygodnie. Chciałam wam tylko powiedzieć ze pecherzyk ma 20 mm endometrium 10mm. Jest dobrze :-) idę brać męża w obroty :-)

miszkaaa, 100krotka:), littleladybird, arien, Lorka, monika_89, Pola 89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia. Kciuki kciuki jeszcze raz kciuki! Ale pęcherzor!

dreambaby lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płaszczyk śliczny czerwony , ale ja np zmarzluch więc pewnie bym marzła, kupiłam w lumpeksie taki typowo zimowy ;) co do lampki akurat turkusowej to nie widzialam ale moge pokazać,ktora mi się pdoba;)
    http://allegro.pl/bright-starts-projektor-lampka-zabka-52031-i5712776050.html
    może jeszcze komuś sie spodoba

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia swietne wiesci :) dzialajcie dzialajcie :|)trzymamy kciuki :)i czekamy :)

Ewelina ja tez wszedzie samochodem wiec mam nadzieje ze bedzie dobry :)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dyskusji o anemii nie będę się dołączać, bo moim zdaniem nie ma już sensu rozdrapywać tematu. napiszę jedynie, że powinniśmy pamiętać, że w ciąży TSH jest mniej istotne niż FT4 i samym TSH nie ma się co sugerować.

Co do mojej pulpecikowatości bardzo jesteście kochane, ale niestety moje BMI przed ciążą wskazało... otyłość, teraz znów wskazuje "tylko" nadwagę, no ale fakty mówią za siebie. Niemniej miło mi, że piszecie, że nie jest źle. Na wizycie wszystko ok, ale nie mam żadnego ładnego zdjęcia, ponieważ mały źle się ułożył i nie chciał przekręcić. Był tak ułożony, że twarzyczkę miał przy szyjce, zupełnie jakby się do wyjścia naszykował. Pod koniec dał sobie sprawdzić kość nosową i wargę (nie ma rozszczepienia i tak jak Dorotko pisałaś sprawdzał to w 2d), więc przynajmniej tyle, że wiem że wszystko ok. Poza tym wszystko w porządku i Franek zostaje Frankiem. Szkoda tylko, że tak mało się pokazał, no ale trudno, za tydzień mam USG połówkowe w swojej przychodni to może się ładniej zaprezentuje. Waży 261g, serduszko bije 157, a łożysko mam wysoko na przedniej ścianie, więc to tłumaczy słabe czucie kopniaczków.

Bardzo fajne ubranka kupujecie, myślę że przy dziewczynce nie da się w pełni uniknąć różu, jednak też bym go ograniczała gdybym spodziewała się córeczki. Jest tyle przepięknych sukienek, body i sweterków w beżach, bielach i kremach, że można wybierać i przebierać. No i wszystkie kwaitowe wzory są do wyboru, niebieskie, zielone, żółte, ach rozmarzyłam się. Może z drugim trafimy w córeczkę. Natomiast Franio ma już pełną wyprawkę ubraniową, więc nawet nie zaglądam do sklepów z ciuszkami, żeby nie dokupować już. Jutro odbieram na poczcie paczkę z pieluchami i koszulami nocnymi dla mnie.

Widzę, że intensywnie szukacie kurtek. Po pierwsze zajrzyjcie na Limango, widziałam, że sporo ciążowych ubrań się tam pojawia, kurtki cieplutkie od 100PLN. A po drugie widziałam ostatnio Panią z niemowlakiem w chuście i na chustę miała zapięta kurtkę, więc jeśli planujecie chustować, to taka kurtka może posłużyć znacznie dłużej :)

Madzia, Kasia, rozumiem Wasze samopoczucie, to chyba ta pogoda. U nas leje i jak prowadziłam to ledwo widziałam gdzie jadę. Niecierpię prowadzić w deszczu po ciemku w mieście. Wszystkie światła się odbijają od wszystkiego i nic nie widać wyraźnie.

Myślę, że nie ma co się przejmować małymi czy dużymi brzuchami o ile dziecko dobrze się rozwija a lekarz nie jest zmartwiony stanem mamy. Ada, nie wiem co lekarz mówi na przyrost tej dziewczyny, która przytyła 30kg, mam nadzieję, że to jednak nie zatrucie ciążowe o którym pisałaś. Jutro widzę się z jej szwagierką to dopytam jeszcze jak wygląda sytuacja. Madzia, Twój brzuszek jest mały, ale uroczy, niech mama się nie martwi :)

Sylwia, nie wypuszczaj męża z sypialni, no chyba, że macie chętkę na kuchenny blat :P

Ewelina, ach te niecierpliwe koleżanki, przecież macie jeszcze czas. U mnie to mama jest taka niecierpliwa, co chwila, kiedy płeć, kiedy ruchy, teraz nie wiem na co będzie czekała, ale pewnie na to kiedy ona poczuje ruchy, a nie ja.

Iwona, fatalnie z laptopem, mam nadzieję, że trafisz na jakąś fajną promocję z nowym egzemplarzem.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Wpadam się tylko przywitać i życzyć miłego wieczoru :) Wybaczcie, że nie czytam na bieżąco postów. Tak jakoś wychodzi, że samoistnie ograniczam forum.

Buziaki dla Was i dla maluchów <3

arien, Lorka, kwiatuszek789, czekolada, dreambaby, Kasiarzynka, dmuchawiec lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen chodzi o konsultacje z gin a nie hematologiem. zresztą dobra, koniec tematu.

Sylwia powodzenia ;)

kasia nie mam pojęcia gdzie znaleźć lampy :P

szukam i szukam płaszczy na all ale cholercia wszystko male w biuście :/ te r. 44 mają po max 110 w biuście a ja już mam 111. Już nie wspominam o tym, że 44 to w ogóle nie mój rozmiar :/

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, dzięki za podpowiedzi, ale niestety nie znalazłam nic ciekawego :/ poza tym ceny... :)

Ewelina - mnie się podobają takie mniej więcej ---> https://www.google.pl/search?q=lampy+turkusowe&tbm=isch&imgil=_cvP1vsVbnumcM%253A%253BlY_c7rIRQPu6iM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Farchiwum.allegro.pl%25252Foferta%25252Flampa-wiszaca-missi-17161-turkusowy-koma-wysylk24h-i3844140958.html&source=iu&pf=m&fir=_cvP1vsVbnumcM%253A%252ClY_c7rIRQPu6iM%252C_&biw=1366&bih=631&usg=__978NGGxzdgGxDzprV7Y-0HH7u1I%3D&ved=0CEoQyjdqFQoTCIyp6LDNvcgCFWSPcgodxvEPTA&ei=gwEcVszbI-SeygPG47_gBA#imgrc=_cvP1vsVbnumcM%3A&usg=__978NGGxzdgGxDzprV7Y-0HH7u1I%3D

Chodzi nam generalnie o to, żeby centralnie nad stołem jadalnym taką powiesić :)

Sylwia! Masz takie parametry (że się tak wyrażę) jak ja w szczęśliwym cyklu :) Gin mi wtedy powiedział, że nic tylko zachodzić i pyk :) Życzę Ci tego kochana :*

Blumen, nie chodziło mi o lampkę do pokoiku dziecięcego :) U nas maluszek będzie spał z nami w pokoju. I mamy tutaj taką super lampkę solną i ona będzie nam robiła za lampkę "dziecięcą"

Patrycja baaardzo cieszę się, że z Franiem wszystko dobrze :) i rozumiem, że możesz czuc po wizycie pewien niedosyt z racji kiepskiego ułożenia malucha. Ale fajnie, że za tydzień masz kolejne usg więc jest nadzieja :) Najważniejsze, że ZDROWY! :)
    A co do Twojego BMI. To nie to, że chce być miła jakaś czy coś, ale naprawdę nie wiem gdzie ty miałas/masz tę nadwagę czy otyłość. Poważnie.

Monika, skorzystałam z Twojego sposobu odpisywania i pisałam wszystko po kolei w notatniku, żeby o niczym nie zapomnieć o niczym :) niezły patent :)

A dzisiaj przyszły do mnie rajty ciążowe. Postanowiłam chodzić więcej w sukienkach teraz. Wcześniej miałam kompleksy dotyczące grubego brzucha i nie czułam sie dobrze w sukienkach, szczególnie obcisłych. A teraz mam brzuch ciążowy więc mogę sobie w nich chozić :) Anyway, bardzo fajne te rajstopki, wygodne. I przyszła też cebuszka, na której wyleguje się od obiadu :D Zobaczymy jak noc z nią minie. Mąż nie jest zachwycony, że będę tulić się do niej zamiast do niego :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina-Little milo ze wpadłaś! Zaglądaj częściej do nas. Napisz jak u Ciebie? Jak samopoczucie? My tu mocno kciukamy i cały czas pamiętamy :)

littleladybird lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja. Gratuluje udanej wizyty :) eh ja ostatnio tez kiepskie zdjęcia dostawałam, może jutro lepsze dostanę.

A tak a propos proszę o kciuki jutro!

Jeśli chodzi o kurtki to jak pisałam wcześniej zrobiłam dzisiaj zakup w pepco za śmieszne pieniądze. Zawsze nosiłam rozmiar 38, kurtkę wzięłam 42. Przeszła test poduszki, znaczy sie do brzuszka przyłożyłam poduszkę i sie zapięłam wiec mam nadzieje ze przez zime w niej przelatam. Kurtka sama w sobie mnie nie powaliła, ale nie ma co wybrzydzać. Chodzić w czymś trzeba.

czekolada lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ciesze sie ze Franus ma sie dobrze :) oby tak dalej :)

Ewelinka Kochanie my tu czekamy na Ciebie caly czas :)

Monika mam nadzieja ze cos znajdziesz :)

Kasia i jak rajstopy przymierzalas juz? :)

Ja juz wykapana :) kolacja na meza czeka :)a tak w piecu napalilam ze mi sie czolo poci;/ grrr

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) samopoczucie różnie, jakieś wahania nastrojów mam. I przez moment myślałam, że w tym cyklu się udało. Jednak po dzisiejszej temperaturze nie sądzę, ale dopóki nie ma @, to się będę nakręcać :P mimo, że to raczej niewskazane, bo potem zawsze trzeba odchorować swoje :(
    Ada, Ty już za połową jesteś :D czas leci ;) Trzymam kciuki jutro :)
    A Dorota będzie rodzić już niebawem. Powodzenia <3

Przejrzałam kilka stron wstecz ;) piękne macie brzuszki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:15

100krotka:) lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen ja nie potrzebowałam sie na nikim wyzyc tylko napisałam Ci moje zdanie i cos co mnie gryzło od dawna a ze Ty zareagowałaś na to impulsywnie to moge jedynie stwierdzic, ze prawda Cie w oczy kole. Uwierz, ze jestem w ciazy bardzo spokojna dla zdrowia mojego dziecka a ze pisze/mówie co myśle to juz inna kwestia i uwazam to za zalete bo lepsze to niz słodzić komus a za plecami na tą osobe gadać.

Co do żelaza - napisałam "z tego co wiem" wiem bo mi sie troche zelazo obnizyło w II trymestrze a wtedy było wazne ze wzgledu na wątrobe dziecka. Na tą chwile mnie nie interesuje jego niedobór bo przy witaminach "wyszłam" praktycznie z anemii. Ale jak dla mnie skoro lekarze przepisuja nawet w III trymestrze zelazo to chyba nie dla jaj. Nie chciałam Ci wczesniej tego pisać ale prosze bardzo - na jede=nej z pierwszych stron wgooglowane:
    "Kobieta w ciąży powinna zwracać szczególną uwagę na zawartość żelaza w diecie, gdyż jego niedobór powoduje niedotlenienie płodu, a w konsekwencji prowadzi do wad rozwojowych nienarodzonego dziecka. Z kolei niedotlenienie tkanek macicy zwiększa ryzyko poronienia czy przedwczesnego porodu."
    "Ciąża to czas większego zapotrzebowania na żelazo, zwłaszcza jej III trymestr. Zapotrzebowanie na żelazo jest wtedy nawet dwukrotnie większe od wcześniejszego, ponieważ z twojego organizmu spora ilość żelaza przenika do łożyska i tkanek dziecka. Produkujesz też znacznie więcej krwi, a żelazo jest niezbędne, by powstała hemoglobina – ten jej składnik, który rozprowadza tlen." - i teraz zastanów sie czy tylko na Ciebie ma wpływ niedobór zelaza.

Co do TSH to ja ufam swojemu lekarzowi i jakby troche tsh miało az taki wpływ na ciaze to na pewno by to kontrolował. Jak widać dziecko mam zdrowe a za tydzien TP. I ja nie odgrażam sie, ze posadze lekarza za to ze nic z tym nie robił tylko Ty się tak bulwersujesz. Było zrobic sobie wczesniej prywatnie badanie (koszt ok 30zł) i byś wiedziała czy jest ok. Chyba bedziesz matka to nie majac pewnosci co do kompetencji lejarza to intuicja powinna zadziałać i albo powinnas zmienic gina albo wlasnie sama sobie zrobic badanie. Ewentualnie pójsc do ginekologa-endokrynologa który bardziej sie zna na tarczycy cieżarnej niz gin.
    Aaa i co do tsh powyzej 1... taka granica jest dla staraczki a w ciazy są inne normy...

Gdybys czesciej zaglądała na forum i interesowała sie tym co u nas to byś wiedziała czy sie martwiłam wynikiem czy nie, czy rozmawiałam o tym z lekarzem czy nie.
    Fajnie masz skonczona szkołe medyczną jak piszesz tu takie bzdety.
    I nie czuje sie najwazniejsza na forum bo nie potrzebuje takiego "wyróżnienia". Ja jakos normalnie pisze z dziewczynami a nie tylko o sobie.

A na hemoroidy dziewczyny polecaja czopki to moze spróbuj. Lekarz tez powinien Ci jakies leki wspomagajace przepisac przy tylu objawach ciążowych.

I jeszcze raz dla jasnosci - ja Cie nie obrazam tylko pisze swoje zdanie. Ja swoje leki brałam do teraz nie odstawiajac ani jednego.

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 12 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki a teraz milszy post :)

Iwona, tak na poród rodzinny :D to jakbyś miała urodzić wczesniej to lepiej nie pisz sie na moja"impreze" zebyś do swojej 10tyg jeszcze w dwupaku posiedziała :D
    Płaszczyk fajny ale chyba byłoby mi w nim za zimno. Lubie miec wszystko opatulone dobrze zimą :) ciesze się, że jednak urodze przed typowym zimowym sezonem.

Monia dajemy sobie spokój z reklamacją bo na rok czy 2 wystarcza a pozniej jak bedziemy sie budowac to juz porzadne sie kupi. Te byly promocyjne i do tego obnizona cena byla ze wzgledu na małe wgmiecenie. Nie planowalismy ich wymiany i troche ponadprogramowo wydalismy na nie kase ;)
    Z tym hydraulikiem co nam robil juz nawet nie chce mi sie gadac. Nie bede sobie nerwów strzepiła. Trzymajcie jutro kciuki aby ten co ma przyjechać był kompetentny i nie drogi ;)
    Super ze buciki kupiłaś :) Ja musze zajrzec na strych bo nie pamietam czy mam zeszłoroczne czy w obcasach chodziłam. Mózg kalafior am nadal :D
    A jak malutka jest w sam raz z wagą to dobrze :)
    Jeeeny zeby mój mąż chciał sukieneczki dla małej ogladac <marzyciel> :P

Magda Twoja tesciowa gada jak i moja gadała, ze cos za mały brzuch miałam... aby stresują i porównują bez sensu :/

Kasia a na allegro patrzyłaś lampy? czasami mozna wylicytowac cos fajnego i taniego.

Sylwia upojnej i owocnej nocki życze <3 :D

Patrycja szkoda że Franek kiepsko się ułożył ale najważniejsze, ze udało sie Go jednak podejrzec i że jest wszystko ok :)

Ewelina (Little) nie dziekuje :) ja trzymam mocno kciuki za zielone u Ciebie :)

dreambaby, littleladybird lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona to jak zamòwisz ten płaszczyk to daj znac jak jakość itp ;) ja w tygodni pojade pobuszować w sklepach jak coš znajde godnego polecenia to Wam napisze ;) ostatnio weszlam tylko do peeka ale tam nic co by mi odpowiadało :/ a ceny KOSMOS !!!

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - zapomniałam! - ściskam kciuki, o ktorej wizytujesz?
    Dorota, u Ciebie trzymam za hydraulika :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi sie dalej komentować więc zakończe teamat bo też CI moge wygoglować pare rzeczy więc chyba nie o to w tym chodzi weszłaś na jedna strone a ja w tym siedze od poczatku ciązy wiec chyba mam troszkę wiecej pojęcia tym bardziej ,ze jestem u lekarzy bardzo często. Jak nie do hematologa skoro włąsnie Ginekolog mnie tam odesłał;) Dobra bo chora atmosfera sie tworzy poprostu mnnie nie obrazaj a jeżeli CI nie pasuje moja osoba to nie komentuj albo napisz na priv, ja nie mam zamiaru się z Toba kłócić ttmbardziej na forum gdzie sa jeszcze inne osoby a nie Tylko TY i nie muszą tego czytać wiec jak coś to pisz na priv a nie sie upubliczniasz pozdrawiam.Pisałam o czopkach ,że nie pomagaja, wiec umiejetnośc czytania ze zrouzmieniem.Leczenie:
    Leczenie niedoczynności tarczycy u kobiet w ciąży polega oczywiście na doustnym podawaniu tyroksyny (T4). Celem leczenia jest osiągnięcie rekomendowanego poziomu TSH, czyli poniżej 2,5 mIU/l w pierwszym trymestrze ciąży, do 3,0 mIU/l w pozostałych.szukać Ci dalej czy dalej będziesz swoje modrości pisać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:53

24afed3688.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zamowie i przyjdzieto powiem co i jak:) bede jeszcze w czwartek poszukiwac :) pojade do mamy ona ma znajoma ktora szyje kurtki plaszcze mozecos beda mieli :)

Kurcze w mowicie ze 160 to duzo a u mnie w okolicy taniej nic nie kupie;/ w sobote u siebie ogladalam kurtki i byly po 180-200zl nic taniej;/

Ada kciukamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:51

Wysłany: 12 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blumen male sprostowanie - ja nic o hematologu Ci nie pisalam.

Tez nie zamierzam nic wiecej komentowac bo to Twoje zdrowie i Twojego dziecka i Ty jestes za nie odpowiedzialna. Jak nie potrafisz przyjac slow krytyki to nie moja wina.
    Tez nie zamierzam sie z nikim klocic.napisalam swoje zdanie i to Ty wybuchnelas na mnie.

Ada kciuki jutro beda na bank. A o ktorej wizyta?

Edit
    Blumen toco dokopiowalas czytalam ale tak jak napisalam ufam swojemu lekarzowi i jakby bylo cos mega nie tak to cos by z tym zrobil. Ja nie krzycze ze go oskarze jak cos by sie stalo.
    Pouczasz mnie zebym Cie nie obrazala a sama to robisz. O czopkach nie doczytalam. Chcialam Ci tylko doradzic wiec poluzuj watkocze bo chyba nie amsz sie juz do czego przyczepic wiec lapiesz sie wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 21:59

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ