Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
mój maż uwielbia dzieci a dzieci jego, ma jakiś dar w rękach, chyba po ojcu bo jego też wszystkie dzieci kochają (starsze osoby reagują na męża podobnie, zawsze mu mówię, ze sprawdziłby się w ośrodku opieki albo w żłobku )
Ewelina szkoda, że mieszkasz tak daleko to bym Ci podrzuciła lutke, coś tam mi zostało
Natalia super, że mąż się tak angażuje no i domyślam się jak wygląda mieszkanie po całym dniu zabawy dwóch facetów, prawie jakbyś zostawiła dwoje dzieci13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej kobiety
Wczoraj tak na szybko doczytalam co doskrobalyscie ale nie mialam weny pisac bo psioczylam na wszystko. Zlapal mnie dol remontowy, wszechobecny balagan, kurz i ciagle problemy psychicznie mnoe zmeczyly. Do tego mimo wszystko swiadomosc ze moge w kazdej chwili urodzic i nie zdazyc nawet kurzy zetrzec jakos przybila mnie mocniej. Poszlam w koncu spac i wstalam w lepszym nastroju.
Czekam teraz na ktg w szpitalu, mala buszuje wiec pewnie cyrki wyjda na wykresie
Pola doskonale Cie rozumiem z obawa o prace. Pewnie pamietasz ile u mnie rozterek z tym bylo ale wszystko dobrze sie skonczylo wiec kciukam zeby i u Ciebie tak bylo. Zrob rozeznanie w pracy, ocen swoje sily i zdecyduj co bedzie dla Was najlepsze
Ewelina gratuluje laskotek
Patrycja pokazuj swoje łupy
Super ze poczulas konkretne ruchy a co do tego jak maz przylozy reke to cos w tym jest bo u mnie identycznie bylo i jest. Chociaz teraz to dotykac nie trzeba bo dobrze widac wypchniecia
Wydaje mi sie ze dzieciaczki uspokajaja sie jak sie przylozy ciepla dlon do brzuszka. Reakcja na cieplo
Kasia narazie wszystko w porzadku, spokojnie i nic sie nie dzieje
Ada udanych zakupow w pepco
Natalka fajnie ze mozecie wymieniac sie opieka nas Mikolajem tez nie wyobrazam sobie oddac dziecko w opieke komus obcemu.
Mam nadzieje ze nikogo nie pominelam ale z tel pisze wiec same wiecie jak to jest -
nick nieaktualny
-
Hej hej o matko! Ile napisalyscie przez te dwa dni szok teraz Was nie nadrobie bo mam do dyspozycji tylko telefon a on jakos ostatnio srednio ze mna wspolpracuje wiec zaczekam na komputer.my dzis konczymy nasze wakacje 3 dniowe w Pradze i powiem Wam ze czuje sie jakbym 3 dni pracowala w kamieniolomie a nie byla na uropie az jestem zla na siebie ze jestem teraz taka slaba.chyba poprostu ja nigdy nie umialam odpoczywac a teraz coz organizm nie pozwala na wiele ale dzidzius najwazniejszy wiec skoro on wymaga spoczynkowego trybu zycia to trzeba mu go dac i nie dyskutowac
-
Dzień dobry
Ada, ja Cię proszę uspokój się z tymi zakupami
Kasia, owocnych zakupów, najważniejsze to buty ja też jutro wybieram się po nie, pojadę zrobię badania a potem wyruszam na targowisko
Patrycja, ja na samą myśl że dziecku mam obciąć paznokcie to już się boję że mogę mu krzywdę zrobić, tak samo jak czyści się uszy. Nie wyobrażam sobie tego.
Ewelina, mój mąż ma system 3 zmianowy i niby nie mieszkamy sami ale jak jego nie ma to tak dziwnie mi zwłaszcza teraz jak jestem w ciąży więc doskonale rozumiem że nie lubisz być pozostawiona sama sobie jeszcze na tak długo
Dorota, mnie też denerwuje jak coś jest nie zrobione i jeszcze syf w domu a Ty już na wylocie więc twoje zdenerwowanie to naturalna rzecz. I czekamy na relacje z ktg
U nas w dalszym ciągu szpital, staram wietrzyć się pokój ale mąż śpi zaraz przy oknie i trochę lipa, co chwila jęczy ze go wszystko boli...Ajjj Ci faceci ale chodze i dbam o niego bo on też zawsze się o mnie troszczy tylko trochę śmiać mi się chce że przeziębienie a on taki nie do zycia
Dobrze że moje samopoczucie ok ale łykam rutinoscorbin.
-
Tak wiec wg ktg powinnam rodzic ale zbadali mnie na samolocie i "tam" jeszcze nic nie zapowiada. W pon kolejne ktg. Pani doktor i polozna troche zdziwione ze nic nie boli ale mowia ze to moze od wiercenia sie malej macica pracuje. I tak ooo czekamy dalej
-
Cześć dziewczynki ale na skrobałyście!
Gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków!
Ada widziałam twoje śpiochy na fb! też kupiłam w biedrze dla małego tylko z hipciami:P
W pepco kupiłam pajaca ocieplanego takiego jak w hm oglądałyśmy za 40 zł więc polecam zajrzeć koleżanka go ma i prała już 2 razy i nic sie z nim nie dzieje wiec warto, niestety do pozostałych produktów z pepco nie jestem przekonana podobno po dwóch praniach na szmaty.
Iwona dobrze że nic Ci się nie stało przez laptopa.
No cóż Blumen... z całym szacunkiem ale zgadzam sie z dziewczynami, pisząc tego posta chyba miałaś gorszy dzień, chociaż nie wybrażam sobie nawet jak bym miała gorszy dzień napisać coś takiego... twoją wiadomość odebrałam jak byś miała gdzieś swoje zdrowie i zdrowie dziecka...to straszne..
Nie wiem czy chodzisz prywatnie czy państwowo do lekarza ale ja jak bym miała problem z tarczycą to bym dla własnego ja robiła badanie co miesiąc- czasami trzeba myśleć za lekarzy.
Nie zgodzę się z tobą odnośnie normy TSH ja też miałam ponad 2 i lekarz powiedział że jest w normie.
Nie słyszałam również o tym by żelazo w ciąży było niebezpieczne ponieważ mi morfologia spadła i lekarz kazał jeść produkty z żelażem,wiec wprowadziłam do swojej diety na stałe wołowine , buraki ,natkę pietruszki i wyniki mam lepsze niżostatnio a lekarz napewno powie że są dobre.
Jeśli nic ci nie pomaga pogadaj z lekarzem a pomoże zacznij się ruszać ćwiczyć, ruch to zdrowie, a chyba nie masz przeciwwskazań. Życzę Ci dużo siły!!
Dziewczynki ciuszki dla niemowląt nie występują w każdej biedrze u mnie kiedyś nie było a w innej 5 km dalej były.
U mnie może zabobonów nie ma ale ostatnio własnie jak byłam w pepco po pajaca to teściowa ze mną była i ja szukam rozmiaru 68 a ona bierz jak największy:-D będzie na dłużej a przecież w takim 74 mały by się pogubił i zaczełam tłumaczyć jej
Iwona fajny płaszczyk na później też Ci sie przyda:)
Kasia zależy do jakiej ceny chcesz lampkę, my z meżem zaszalelismy i kupiliśmy stojącą z przyciemiaczem w tym sklepie w łodzią mąż uwielbia styl marynarski i nawet ochraniacz kupilismy z łódką .podaje link do sklepu lapmki posłuzy na długo nawet jak dziecko będzie większe, http://www.lampsandco.pl/
W kwestii ochraniacza zdecydowalismy sie kupić taki ze zdjemowanym pokrowcem jak pościel. jest na suwak i można go zdjąć i materiał u prać w pralce a wkładu nie trzeba prac i nie będzie się niszczył.
Znajoma kupiła taki co pierze sie w całości i po 2 praniach zrobiło sie z niego byle co. jak by ktoś był zainteresowany podaje link http://sangotrade.pl/produkt/ochraniacz-na-polowe-lozeczka---marynarski-statek-386.html my braliśmy na całość łóżeczka.
Ja kurteczkę kupiłam w lipcu na wyprzedaży za śmieszne pieniądze jest bardzo ciepła! wiec mam problem z głowy ale współczuje wam szukać.
Kasia gdzie kupiłaś rajstopy?
Widze ze i na fb sie uaktywnilyscie , nie połapie się, musze poprzyjmować zaproszenia Wasze bo nie wiem kto jest kto:P
Karolina gratuluje maluszka!
Gdzie kupowałaś ciuszki?
Kilka mi się bardzo podoba:D!
Natt piękne słowa, tylko nie wiem czy mój honor u duma pozwoli sobie pomóc, zawsze z meżem robilismy wszystko sami niezależnie.
Wiem że przyjdzie jednak ten dzien gdy bede prosiła o pomoc,ale czy dam rade się z tym pogodzić że ktoś mi ma pomagać skoro zawsze bylismy samodzielni?
Dorotko ty zaraz rodzisz jeju jak ten czas zleciał!
Znalazłam na yt bardzo fajne szcześć filmików ,które pokazują jak kąpać przewijać malucha i jest pokazane to z listą rzeczy które są potrzebne wiec może komuś się przyda.
https://www.youtube.com/watch?v=KpUIka9iys4
https://www.youtube.com/watch?v=r04Ge0q6xng
https://www.youtube.com/watch?v=1fatjAv9dTY
;
Dorotko w każdym szpitalu znajdują się różne przypadki więc nie przejmuj sie:)
Coddziennie zaglądam i patrze czy już Julcia wyskoczyła:) -
Sama po dzisiejszym ktg jestem ciekawa kiedy sie cos zacznie
Pisalam Wam ze moją "kochana" tesciowa spotkalam w szpitalu. Jest w pracy i nie mogla przezyc ze tak dlugo z ktg nie wychodze i az zadzwonila do poradni ginekologicznej pytac o mnie. Zapytalam ja co to mialo znaczyc a ona ze to przeciez tak dlugo tam bylam.
Ehh przedsmak tego co pewnie wymysli jak bede w szpitalu
Nadrobie Was pozniej bo mase sprzatania mam -
Pola - powiedzenie w pracy z jednej strony może sprawić, że będziesz miała taryfę ulgową, a z drugiej, że powoli i systematycznie będzie zdejmowana z Ciebie odpowiedzialność. Z jednej strony to logiczne, firma musi się zabezpieczyć na wypadek Twojego zwolnienia. ale ja odkąd w 12tc powiedziałam o ciąży, miałam poczucie, że cofam się w rozwoju, bo miałam coraz mniejszy wpływ na zadania, a coraz więcej mi zlecano. Wcześniej byłam dość samodzielnym pracownikiem i prowadziłam projekty.
Monika - fajnie, że dzieci lgną do Twojego męża, też mam czasami wrażenie, że mój mógłby pracować z dziećmi lub z osobami starszymi. A już zupełnie idealną pracą dla niego byłoby doradzanie ludziom w barze
Dorotko - złośliwe teściowe powinny mieć na stałe wbudowany dzwoneczek, taki jak przy obrożach dla kotów, żeby było je słychać z daleka A na takie KTG jeździsz już z torbą w bagażniku z rzeczami? No bo chyba jest ryzyko, że po KTG mogą w szpitalu zostawić.
Agnieszka, no niestety ciąża to trochę inny stan i trzeba na siebie bardziej uważać. Ale pozazdrościć mini wakacji
Kasiarzynko, dzięki za pocieszenie z cążkami
Aga, dzięki za filmiki
Szykujcie się dziewczyny, bo obfotografowałam całą naszą wyprawkę. wszystkie łupy poza wózkiem i śpiworkiem do niego, bo to czeka u rodziców w garażu. Jak tylko pozgrywam zdjęcia to zaczynam wrzucanie i trochę tego będzie. A ile było roboty żeby to wszystko wyjąć a potem poskładać , aż strach myśleć o praniu i prasowaniu, już mnie kręgosłup boli . -
dmuchawiec wrote:Cześć dziewczynki ale na skrobałyście!
Gratuluje udanych wizyt i pięknych brzuszków!
Ada widziałam twoje śpiochy na fb! też kupiłam w biedrze dla małego tylko z hipciami:P
W pepco kupiłam pajaca ocieplanego takiego jak w hm oglądałyśmy za 40 zł więc polecam zajrzeć koleżanka go ma i prała już 2 razy i nic sie z nim nie dzieje wiec warto, niestety do pozostałych produktów z pepco nie jestem przekonana podobno po dwóch praniach na szmaty.
Iwona dobrze że nic Ci się nie stało przez laptopa.
No cóż Blumen... z całym szacunkiem ale zgadzam sie z dziewczynami, pisząc tego posta chyba miałaś gorszy dzień, chociaż nie wybrażam sobie nawet jak bym miała gorszy dzień napisać coś takiego... twoją wiadomość odebrałam jak byś miała gdzieś swoje zdrowie i zdrowie dziecka...to straszne..
Nie wiem czy chodzisz prywatnie czy państwowo do lekarza ale ja jak bym miała problem z tarczycą to bym dla własnego ja robiła badanie co miesiąc- czasami trzeba myśleć za lekarzy.
Nie zgodzę się z tobą odnośnie normy TSH ja też miałam ponad 2 i lekarz powiedział że jest w normie.
Nie słyszałam również o tym by żelazo w ciąży było niebezpieczne ponieważ mi morfologia spadła i lekarz kazał jeść produkty z żelażem,wiec wprowadziłam do swojej diety na stałe wołowine , buraki ,natkę pietruszki i wyniki mam lepsze niżostatnio a lekarz napewno powie że są dobre.
Jeśli nic ci nie pomaga pogadaj z lekarzem a pomoże zacznij się ruszać ćwiczyć, ruch to zdrowie, a chyba nie masz przeciwwskazań. Życzę Ci dużo siły!!
Wiec tak co do żelaza to jestem pod stala opieką od poczatku ciazy bralam juz 4 preparaty, aczkolwiek ostatni zronbil bardzo duze skutki uboczne ponieważ jest za mocny pojawily mi sie zylaki odbytu ktore krwawiły to dalej miałam przyjmować? To ze uważacie ze nie martwie sie zdrowiem dziecka to jest b duza pomyłka bo prawie codziennie mam jakąś wiyte ponieważ mam pakiet enelmedu.wczesniej mowilam ze konczylam medyczna szkole wiec odstawiając zelazo na 3 dni ponieważ bol byl nie do zniesienia zoladka itp nie swoadczy o tym ze jestem lekko myślna co do tsh dzis wracam z kolejnej wizyty gdzie wdrazyli leczenie eutoryx czy coś takiego przy tsh ponad 3, 750 plus jodit. wiec nie wiem czemu uwazacie ze norma jest 2. Powiem krótko strasznie ostatnio , zle sie czuje na tym forum, zycze wam wszystkim udanych porodów zdrowia szczescia, ja poprostu opuszczam ta strone.Powodzenia. na poczatku było ok zaczynajac od str rozowej , aczkolwiek to sie zmienia.miło było gościć z wami dosyć dlugi okres czasu, ale w tym momencie myśle ,że najlepiej jak się usuneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:08
-
A więc prezentuję wyprawkę Franka
Akcesoria do spania itp.
Akcesoria
Pieluszki i zabawki
Dodatki
Ubranka na 56cm
Ubranka na 62cm cz.1
Ubranka na 62cm cz.2
Ubranka na 62cm cz.3
A wbrew pozorom wszystkie ciuszki mieszczą się w jednej szufladzie , no poza misiowym kombinezonem.
I oczywiście nie ma tu rzeczy w większych rozmiarach, bo sporo takich dostaliśmy i one czekają już w pudłach na strychu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:26
czekolada, natt, 100krotka:), Kasiarzynka lubią tę wiadomość