X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ewelina ja myślę ze to był proroczy sen :D

No właśnie Dorotko, jak u Was?

Kasiarzynko, a jak Justynka, przeszedł jej katar? Mąż w domu czy juz w trasie?

Przyszła wczoraj pościel do łóżeczka. Takna dobra sprawę wyprawkę mam juz prawie ogarnięta. Jeszcze tylko kosmetyki, ale to dopiero na koniec. A no i wózek i kilka drobiazgów.

littleladybird lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, trzymam kciuki :) a jak puszczę bąka to się jakoś dziwnie maluszek uspokaja ;) i don't think so...

Ada, ale jak to? Jak to ogarnięta? Przecież pamiętam, że przed chwilą jeszcze nic nie miałaś i nie mogłaś wystartować z zakupami :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada aleś Ty szybka! :)

miszkaaa lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. No tak,a jak się rozbujałam to mnie zatrzymać nie można bylo :P mąż juz zakazał mi kupować. Zresztą na koncie juz widac dno wiec się wstrzymuję z zakupami. Ah na pewno jeszcze jakiś lumpeks zahaczę :P ale juz nie szaleje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 10:01

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy :-) :-)

arien, Kasiarzynka, czekolada, Lorka, littleladybird, miszkaaa, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuper, fantastycznie! :D Malutka poraz pierwszy poczuje świeże powietrze! :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :-)

Ewelina, doskonale pamiętam ten okres o staranie się dziecka i takie sny miałam często podświadomie myśli pragniemy a potem mamy takie sny. wiem, że jest Ci ciężko ale wierzę w to że każdemu się uda więc trzymam kciuki za Ciebie <3

Kasia, a może to jednak Tomek :-P

Dorota, super że wychodzicie!!!! :-)

Ada, ja wczoraj byłam w hurtowni mają duży wybór wszystkiego ale ja chyba jednak nie wiem na jaki wózek się zdecyduje, hurtownia jest koło mnie więc pozostałe rzeczy wejdę i kupię od ręki tylko na zamówienie wózka się czeka ok.6 tygodni.

Zapisałam się do SR były dwa terminy my zaczynamy od 20 listopada.
    Jakub w nocy od dwóch dni urządza sobie dyskotekę :-P jego kopniaki czuję pod piersi bo ułożył się główkowo śmiać mi się chce jak widzę jak kopię ale ten moment kiedy kładę rękę na brzuchu to jest takie słodkie.

littleladybird lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mój sen jest proroczy, to proszę, żeby spełnił się tylko w połowie: chcę zdrową córkę, ale na jej przyjście na pewno się przygotuję i wyprawka będzie gotowa :P

Dorotka, super, że wychodzicie :) w domu będzie Wam lepiej :)

czekolada, arien, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja też jestem zdania, że to prorocze :). Zanim zaszłam w ciążę miałam bardzo podobny sen, a dodatkowo mieszkaliśmy w nim w jaskini!

Ada, fajnie że już większość skompletowana, u mnie też i aż trochę mi żal, że niewiele zostało do kupienia. Mam to podzielone na miesiące i np. w listopadzie mam kupić tylko pieluchy i stanik do karmienia. No ale jakoś te wysatki trzeba porozdzielać.

Dorotko, super że wracacie do domu. Ale będzie fajnie :)

Kasia, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja bym poradziła Ci stanik kupić w 9mcu. Będziesz wtedy wiedziała, jakie masz piersi, bo przecież teraz nie wiesz czy i jak urosną do końca ciąży. A w tym 9 mcu i tak powinno się kupić rozmiar większy niż się ma.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dorotka super że wychodzicie :-)

Ewelina sen napewno był proroczy w połowie:-) zobaczysz będziesz miała piękna corcie i pełną wyprawie:-)

Kasia kciukamy za wizytę:-)

Ada fajnie że wyprawka już prawie cała:-)

A ja się rozchorowałam na dobre:-( kaszel gardło zatoki:-( jadę do internisty o 14:45...

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, planuję kupić przynajmniej 2, jeden wcześniej, bo mój biust już znacząco urósł i nie mieszczę się w białą bieliznę, a drugi bliżej porodu. Biust podczas karmienia też się zmienia, w pierwszych miesiącach będzie największy, ale po kilku miesiącach piersi zmaleją i ten stanik z listopada powinien znów być dobry.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, co do karmienia i stanika to chyba bardzo indywidualna kwestia. Ja teraz mam niewiele wieksze niz w ciazy. Musze przymierzyc normlany stanik to bede miala porownanie. Przy tamtym nawale zrobily sie jak na mnie na serio duze no ale to kwestia dnia byla ;-)

Iwona dobrze ze masz interniste. Zdrowiej kochana szybciutko!

Ewelina w takim razie niech ten sem w polowie sie sprawdzi :-)

Ada niezle podgonilas z wyprawka. Ale dobrze, bedziesz miala spokoj a cos i tak zawsze dokupisz jak w oko wpadnie :-)

Marlena fajnie, ze zapisalas sie do SR :-) ja nie chodzilam ale powiem szczerze ze wieeele rzeczy intuicyjnie sie robi przy maluszku :-)

Kasiarzynka odezwij sie bo tez sie martwie co u Ciebie, dawno Cie tu nie bylo.

Ja dzis woeczorkiem wskocze na wage. Jestem ciekawa jak to wyglada ;-)

Wkurzylam sie na meza bo zapewnial ze wie jak pozapinac fotelik a jak przyszlo co do czego to nerwy chyba go zjadly i nie ogarnal tematu. W rezultacie wiozlam Julke z tylu trzymajac tylko fotelik... Myslalam ze go za**bie :-/

Weszlam do domu a tu kurna bajzel. Podobno sprzatneli z moja matka na glanc. Spojrzalam na komode Julki a tam pelno szpargalow, na regale kurz. Wiec co mi zostaje? Sprzatac bo maz na 12h do pracy pojechal. Yhh :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy, że kobiety nie ma kilka dni w domu i już brudem zarasta :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dorotko, to mąż zawalił na całej linii. Współczuję stresu z podróżą, w końcu nie po to fotelik kupowaliście, żeby nie skorzystać, swoją drogą ostatnio na warsztatach zapinałam fotelik i nie było źle, ale ze stresem i obolała po porodzie mogłabym nie dać rady. A co do sprzątania to ogarnij tylko to co jest KONIECZNE, a resztę zostaw. Skoro miał posprzątać to może skończyć po powrocie czy jutro, a Ty powinnaś skorzystać z obecności w domu i trochę się zrelaksować.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko witaj w domu! Ale szkoda ze nie w posprzątanym domu :/ ogarnij co ważniejsze a resztę zostaw na później. Odpocznij jak masz możliwość. Swoja drogą pamiętam jak pierwszy raz zapinałam fotelik tez musiałam sie nieźle nagłowić, później idzie szybciutko. Najważniejsze ze dotarliście cali i zdrowi.

Iwona zdrówka życzę :)

Marlena, supr ze masz taka hurtownie pod nosem. Ja jednak jestem zwolenniczką zakupów internetowych. Jedynie właśnie wózek kupie w sklepie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Madzia-pleasure?????

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Madzią wszystko ok. Wróciła dzisiaj od dziadków, ale coś nie ma weny, podczytuje nas.

Dorotko, jedyne co mogę powiedzieć to to, że z facetami tak właśnie jest. Jak nie zrobisz sama to zrobione nie będzie. I tyle. Cieszę się, że jesteście w domku, odpocznij trochę, odetchnij.

A mnie dopadł naprawdę mega stres. Nie pamiętam kiedy aż tak bardzo się denerwowałam i bałam. Aż mi niedobrze jest, ciśnienie wysokie :/ To pewnie przez tą wizytę dzisiejszą. Niech już będzie po...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka fajnie ze juz w domu :) mniej fajnie ze malo posprzatane;/
    Wspolaczuje stresujacej podrozy ale najwazniejsze ze dotarliscie cali i zdrowi:)

U lekarza dowiedzialam sie ze sie przeziebilam... hehe jak bym nie wiedziala sostalam syropek HEDERASAL a do nosa wode morska no i i wspomagac sie domowymi sposobami a jak nie przejdzie to poniedzieli jeszcze raz do lekarza;/
    Ale podpytalam sie o te moje omdlenia bo nie jestem pod opieka kardiologa...no i jezeli do konca ciazy nie bede mdlala nie bede miala boil w klatce piersiowej i poinformuje o swojej dolegliwosci polazna i lekaeza ktory bedzie mial dyzur to jest duza szansa ze bede mogla uroszic naturalnie...no chyba ze sie boje to mam isc prywatnie do kardiologa i poprosic o skierowanie na cc

Kasia nie denerwoj sie mysl pozytywnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 15:52

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia będzie dobrze przy tylu kciukach nie ma innej opcji! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ