X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, zaciskam kciuki :) <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane. Boże, jak ja sobie nie potrafię redzić ze stresem :(
    Idę z mężem trochę mebli poskręcać

Iwonka - faktycznie, lekarz Amerykę odkrył...przeziębiłaś się, no, no.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota fajnie że w domu a mąż no coż jak to z facetami, ciekawe jak mój spiszę się :-P

wiecie co na allegro wybrałam kilka rzeczy i wrzuciłam do koszyka m.in. smoczki, butelki, majtki poporodowe, pieluchy, kocyki, jest trochę taniej niż w hurtowni jednak a i na spokojnie mogę się zastanowić.

Dostawca HUbiWorld to chyba Dorotko Ty coś zamawiałaś ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena tak, jak zamawialam u tego dostawcy. Towar ok, chyba w 3 dni mialam, jak nie dopisalam rozmiaru nakladek silikonowych to dzwonil i pytal jaki potrzebuje i skonczyl im sie jakis kolor myjek to pytal ktory inny chce. Bardzo rzetelnie.

Co do sprzatania i meza to nie zostawie mu tego bo chcial dopiac wszystko na ostatni guzik i najwazniejsze ze z robotami remonowymi wyszedl z domu. I po nich jest ogarniete. Ale a to na szafce cos stoi a to cos trzeba gdzies utknąc i tak wyszlo ze z tym sobie nie poradzil. Ale wiem ze robil co mogl. Teraz z zalem pojechal do pracy bo chcialby z nami posiedziec. Ja robie (tzn robilam bo ssaczek sie odezwal) porzadek na jej lozeczku, zakladam posciel, ukladam w jej komodzie aby bylo wygodnie. W sumie nie czuje sie zmeczona. Ale wiem zeby uwazac i sie nie przemeczyc.

Kasia i ja kciukam za wizyte :-)

Iwona no coz tak na prawde to niepotrzebnie szlas do lekarza w te zarazki. Na tym etapie moglabys spokojnie dostac juz cos mocniejszego z lekow. Wiem ze lepiej unikac ale Ciebie dlugo to juz meczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:13

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zadowolona jesteś ?? A pieluchy zamawiałas ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja tez u niego zamawiałam prześcieradła i wydaje sie ze są spoko. Zobaczymy jak w użytkowaniu. Ale szybko dostarczyli :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko majtki poporodowe miałaś w jakim rozmiarze? Pytam bo słyszałam ze ciężko dopasować rozmiar

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, idę pod prysznic i ruszamy!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Dorota nie potrzebnie szlam;/ a u mnie jeszcze taka brzydka pogoda deszcz kropi no nie fajnie ;/
    Pomalu wszystko sobie poukladasz:)uwazaj tam i sie nie przemeczaj:)

Kasia trzymamy kciuki :)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, i jak?

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 22 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, tak zadowolona jestem :-)

Ada kulilam w aptece 2 sztuki siateczkowych chyba w rozmiarze M ale nie jestem pewna. W aptece rozmiar doradzili. Przepieralam je sobie i 2 szt spokojnie wyystarczyly.
    Sa rozciagliwe ale nawet ich nie czuc jak sie je nosi a podklady tez nie wypadaja

Kasia czekamy na info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:53

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy śledzicie promocje na Limango, ale dziś sporo taniej są np. śpiworki JJ Cole. Wiem, że część z Was jest zwolenniczką kombinezonów, ja jestem po stronie śpiworków, bo po pierwsze unika się ubieranie dziecka w grube i mało wygodne ubranie, a po drugie jak się wejdzie do ciepłego pomieszczenia lub w samochodzie wzrośnie temperatura to można szybko odpiąć wierzchnią warstwę i dziecko się nie przegrzewa. W każdym razie daję znać, że jest okazja :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już jestem :) Ale ten mój dr ma dziadowskie USG - masakra. Płeć dalej niepotwierdzona :p Ale maluszek rośnie, waży 250g. Wydawało mi się to mało, ale lekarz twierdzi, że ok, w internetach piszą też, że ok :) Na 10.11 mam połówkowe i wiety sobie popodglądamy :) <3 Jestem szczęśliwa :) Już długości nie mierzył. Szyjka twarda, długa, zamknięta, ale dostałam w globulkach clotrimazol, bo mimo, że nie mam objawów to nie podobała mu sie wydzielina. Pobrał też wymaz. I to wszystko :) Dzięęęki za kciuki!

miszkaaa, kwiatuszek789, czekolada lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 22 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super! Gratuluje :-)
    Tylko wytlumacz mi po co sprawdzasz w necie czy na pewno waga dobra jak sam lekarz to potwierdzil?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja po wizycie kontrolnej u diabetolog. Oczywiście zdążyłam się z nią ściąć bo przez ostatni miesiąc przytyłam aż 1,5kg. A fe, taka gruba jestem. NO i dostałam ochrzan za używanie miodu w czasie grypy, bo szkodzę małej. żeby to jeszcze mocno mi podniosło cukier ponad normę, dobiłam tylko granicy norm więc bez przesady. Noż cholera, wg niej miałam nic nie brać i czekać aż cudnownie ozdrowieję.

Dorotko super, że tak cieszysz się z małej, chyba spłynęła na Ciebie fala miłości :) fantastycznie że Was wypuścili! :) może mąż faktycznie się zestresował tym fotelikiem, ale w sumie dobrze wiedzieć, że warto zrobić przeszkolenie sobei w tym temacie. Jak oni ogarniali skoro zostawili bałagan? olej sprzątanie i odpocznij

Marlena o bardzo miło ze strony kasjerki :)

Kasia mógł dostać i szkolenie i premię ;) tak czy siak fajnie, że jest doceniiony :) super wiadomości po usg, maluszek ładnei rośnie

Ewelina piękny sen, mam nadzieję, ze proroczy (w sensie posiadania córki, nie braku wyprawki ;))

Ada no ładnie poszłaś do przodu, no ale w sumie dobrze. U mnie też jeszcze raptem parę rzeczy i koniec

Iwona zdrówka!

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo się cieszę :D

Monia, czasem ręce opadają. A chyba 1,5 kg w miesiąc to i tak poniżej normy dla 6 miesiąca?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, Twoje pytanie w punkt. Jak je zadałaś to postanowiłam pomyśleć i wyszło mi, że lekarz na pewno nie mówi mi całej prawdy, żeby mnie nie stresować :D A internet nie jest taki wrażliwy :) Oczywiście masz rację, to przecież bez sensu :) Może chodziło o potwierdzenie z dwóch różnych, niezależnych źródeł? Szczególnie, że na marcówkach to te dzieci po 400g już ważą :)

Monika, mnie też wydaje się, że 1.5 kg w miesiąc to nie jest zły wynik. Może powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza skoro z tą cały czas się spinasz? A powiedz, Ty masz cesarskie cięcie planowane z powodu cukrzycy właśnie?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja wiem czy poniżej normy. Czepia się mnie bo mam nadwagę. Jakbym startowała z wagi 50kg to se mogę przytyć tyle. Wcale nie uważam, żeby moje wyniki były tragiczne. Za 2 dni zaczynam 7mc i zaledwie 5/6kg na plusie.
    No ale ona strasznie nie lubi osób które mają jakiekolwiek dodatkowe kg

• arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam napisać, że podczas USG wyrażnie czułam bulgotanie i skorelowało się ono z wierceniem malucha. Chociaż nie za każdym razem jak widziałam, że się rusza to bulgotało :)

Monika - co to za lekarz, który nie lubi ludzi z czymś tam. No kurde! Poza tym diabetolog/dietetyk chyba najczęściej pracuje z osobami z dodatkowymi kg :/ No załamałaś mnie jej postawą :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratuluję wizyty :-) I pamiętaj każdy malec rosnie inaczej skoro lekarz mówi że ok to jest ok :-) ehhh :-P

Monika to ja więcej przytyłam i mój lekarz nie skomentował tego że za dużo czy coś więc nie przejmuj się :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ