Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, zaciskam kciuki :) <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane. Boże, jak ja sobie nie potrafię redzić ze stresem :(
    Idę z mężem trochę mebli poskręcać

Iwonka - faktycznie, lekarz Amerykę odkrył...przeziębiłaś się, no, no.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota fajnie że w domu a mąż no coż jak to z facetami, ciekawe jak mój spiszę się :-P

wiecie co na allegro wybrałam kilka rzeczy i wrzuciłam do koszyka m.in. smoczki, butelki, majtki poporodowe, pieluchy, kocyki, jest trochę taniej niż w hurtowni jednak a i na spokojnie mogę się zastanowić.

Dostawca HUbiWorld to chyba Dorotko Ty coś zamawiałaś ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena tak, jak zamawialam u tego dostawcy. Towar ok, chyba w 3 dni mialam, jak nie dopisalam rozmiaru nakladek silikonowych to dzwonil i pytal jaki potrzebuje i skonczyl im sie jakis kolor myjek to pytal ktory inny chce. Bardzo rzetelnie.

Co do sprzatania i meza to nie zostawie mu tego bo chcial dopiac wszystko na ostatni guzik i najwazniejsze ze z robotami remonowymi wyszedl z domu. I po nich jest ogarniete. Ale a to na szafce cos stoi a to cos trzeba gdzies utknąc i tak wyszlo ze z tym sobie nie poradzil. Ale wiem ze robil co mogl. Teraz z zalem pojechal do pracy bo chcialby z nami posiedziec. Ja robie (tzn robilam bo ssaczek sie odezwal) porzadek na jej lozeczku, zakladam posciel, ukladam w jej komodzie aby bylo wygodnie. W sumie nie czuje sie zmeczona. Ale wiem zeby uwazac i sie nie przemeczyc.

Kasia i ja kciukam za wizyte :-)

Iwona no coz tak na prawde to niepotrzebnie szlas do lekarza w te zarazki. Na tym etapie moglabys spokojnie dostac juz cos mocniejszego z lekow. Wiem ze lepiej unikac ale Ciebie dlugo to juz meczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:13

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zadowolona jesteś ?? A pieluchy zamawiałas ??

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja tez u niego zamawiałam prześcieradła i wydaje sie ze są spoko. Zobaczymy jak w użytkowaniu. Ale szybko dostarczyli :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko majtki poporodowe miałaś w jakim rozmiarze? Pytam bo słyszałam ze ciężko dopasować rozmiar

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, idę pod prysznic i ruszamy!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Dorota nie potrzebnie szlam;/ a u mnie jeszcze taka brzydka pogoda deszcz kropi no nie fajnie ;/
    Pomalu wszystko sobie poukladasz:)uwazaj tam i sie nie przemeczaj:)

Kasia trzymamy kciuki :)

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, i jak?

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 22 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, tak zadowolona jestem :-)

Ada kulilam w aptece 2 sztuki siateczkowych chyba w rozmiarze M ale nie jestem pewna. W aptece rozmiar doradzili. Przepieralam je sobie i 2 szt spokojnie wyystarczyly.
    Sa rozciagliwe ale nawet ich nie czuc jak sie je nosi a podklady tez nie wypadaja

Kasia czekamy na info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 19:53

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy śledzicie promocje na Limango, ale dziś sporo taniej są np. śpiworki JJ Cole. Wiem, że część z Was jest zwolenniczką kombinezonów, ja jestem po stronie śpiworków, bo po pierwsze unika się ubieranie dziecka w grube i mało wygodne ubranie, a po drugie jak się wejdzie do ciepłego pomieszczenia lub w samochodzie wzrośnie temperatura to można szybko odpiąć wierzchnią warstwę i dziecko się nie przegrzewa. W każdym razie daję znać, że jest okazja :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już jestem :) Ale ten mój dr ma dziadowskie USG - masakra. Płeć dalej niepotwierdzona :p Ale maluszek rośnie, waży 250g. Wydawało mi się to mało, ale lekarz twierdzi, że ok, w internetach piszą też, że ok :) Na 10.11 mam połówkowe i wiety sobie popodglądamy :) <3 Jestem szczęśliwa :) Już długości nie mierzył. Szyjka twarda, długa, zamknięta, ale dostałam w globulkach clotrimazol, bo mimo, że nie mam objawów to nie podobała mu sie wydzielina. Pobrał też wymaz. I to wszystko :) Dzięęęki za kciuki!

miszkaaa, kwiatuszek789, czekolada lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 22 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super! Gratuluje :-)
    Tylko wytlumacz mi po co sprawdzasz w necie czy na pewno waga dobra jak sam lekarz to potwierdzil?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja po wizycie kontrolnej u diabetolog. Oczywiście zdążyłam się z nią ściąć bo przez ostatni miesiąc przytyłam aż 1,5kg. A fe, taka gruba jestem. NO i dostałam ochrzan za używanie miodu w czasie grypy, bo szkodzę małej. żeby to jeszcze mocno mi podniosło cukier ponad normę, dobiłam tylko granicy norm więc bez przesady. Noż cholera, wg niej miałam nic nie brać i czekać aż cudnownie ozdrowieję.

Dorotko super, że tak cieszysz się z małej, chyba spłynęła na Ciebie fala miłości :) fantastycznie że Was wypuścili! :) może mąż faktycznie się zestresował tym fotelikiem, ale w sumie dobrze wiedzieć, że warto zrobić przeszkolenie sobei w tym temacie. Jak oni ogarniali skoro zostawili bałagan? olej sprzątanie i odpocznij

Marlena o bardzo miło ze strony kasjerki :)

Kasia mógł dostać i szkolenie i premię ;) tak czy siak fajnie, że jest doceniiony :) super wiadomości po usg, maluszek ładnei rośnie

Ewelina piękny sen, mam nadzieję, ze proroczy (w sensie posiadania córki, nie braku wyprawki ;))

Ada no ładnie poszłaś do przodu, no ale w sumie dobrze. U mnie też jeszcze raptem parę rzeczy i koniec

Iwona zdrówka!

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo się cieszę :D

Monia, czasem ręce opadają. A chyba 1,5 kg w miesiąc to i tak poniżej normy dla 6 miesiąca?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, Twoje pytanie w punkt. Jak je zadałaś to postanowiłam pomyśleć i wyszło mi, że lekarz na pewno nie mówi mi całej prawdy, żeby mnie nie stresować :D A internet nie jest taki wrażliwy :) Oczywiście masz rację, to przecież bez sensu :) Może chodziło o potwierdzenie z dwóch różnych, niezależnych źródeł? Szczególnie, że na marcówkach to te dzieci po 400g już ważą :)

Monika, mnie też wydaje się, że 1.5 kg w miesiąc to nie jest zły wynik. Może powinnaś pomyśleć o zmianie lekarza skoro z tą cały czas się spinasz? A powiedz, Ty masz cesarskie cięcie planowane z powodu cukrzycy właśnie?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja wiem czy poniżej normy. Czepia się mnie bo mam nadwagę. Jakbym startowała z wagi 50kg to se mogę przytyć tyle. Wcale nie uważam, żeby moje wyniki były tragiczne. Za 2 dni zaczynam 7mc i zaledwie 5/6kg na plusie.
    No ale ona strasznie nie lubi osób które mają jakiekolwiek dodatkowe kg

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomniałam napisać, że podczas USG wyrażnie czułam bulgotanie i skorelowało się ono z wierceniem malucha. Chociaż nie za każdym razem jak widziałam, że się rusza to bulgotało :)

Monika - co to za lekarz, który nie lubi ludzi z czymś tam. No kurde! Poza tym diabetolog/dietetyk chyba najczęściej pracuje z osobami z dodatkowymi kg :/ No załamałaś mnie jej postawą :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratuluję wizyty :-) I pamiętaj każdy malec rosnie inaczej skoro lekarz mówi że ok to jest ok :-) ehhh :-P

Monika to ja więcej przytyłam i mój lekarz nie skomentował tego że za dużo czy coś więc nie przejmuj się :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ