X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) ja dziś cały dzień poza domem i dopiero teraz przeczytałam :-)

Mój synuś wczoraj strzelił na mnie focha bo od rana też był spokojny po sniadaniu zjadłam grejpfruta i w sumie nie wiem chyba mu nie smakował bo cały dzień był spokojny czasem coś poczułam ale już niepokoiłam się dopiero jak mój mąż wrócił z pracy pyta się jak mały a ja mówię porozmawiaj z nim bo na mnie obraził się przystawił głowę do brzucha i mówi Kubuś co to ma być i tu nagle bum dostałam kopniaka :-D aż mi łza poszła :-P nawet nie sądziłam że tak rozczulę się :-)

Co do rozstępów ja mam ale to stare póki co nie mam nic ale ja od bardzo dawno smarowałam ciała po kąpieli oliwką albo balsamami a teraz kupuję wszystko do skóry suchej i jest nawilżona typowo na rozstępy nic nie używam pomimo że leżą kremy ale to może w III trymestrze :-)

littleladybird lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, trzymam kciuki za jutro!

43kt9vvjbmmercyy.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tez trzymam kciuki :) widze ze chodzisz do nazego lekarza o calkiem ludzkiej porze :D ja przez prace chodze tam wieczorami i raz mialam wizyte o 22!

ex2banlianb8bcf2.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam genetyczne i tez bardzi bardzo sie stresuje :(

ex2banlianb8bcf2.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty <3

miszkaaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:04

Marzec x 2 <3 <3
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia udzlo mi sie zapisac na malopolskie warsztaty usg czyli jednym slowem udalo mi sie bo wtedy badanie jest za darmo :)

ex2banlianb8bcf2.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:04

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuuuki dziewczyny! I czekam na wieści! I bez nerwów :)
    A belly mi 6 miesiąc pokazuje :)

dreambaby, czekolada, miszkaaa, 100krotka:) lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Patrycja nieźle pocisnęli z twoja obroną ... jaka oni maja organizację , że tyle czasu im zajmuje wprowadzenie pracy w system ...
    Jak tak słucham , jak ludzie męczą się z pracami , obronami , promotorami to cieszę się , że ja miałam egzamin pisemny i praktyczny - bez żadnych prac itp. co prawda kupę materiału do ogarnięcia bo miałam 4 letni licencjat ale już wolę wszystko zakuć i mieć spokój :P
    Mam nadzieję , że uda Ci się mimo wszystko ładnie zdać i twój promotor nie będzie chamem ;)

Ada , super , że już powoli na swoim jesteście :) to na pewno cieszy , ja już nie mogę się doczekać kiedy my ruszymy z budową . Jak na razie czekamy na przeróbkę planów i jak bozia da to w Kwietniu ruszamy z tematem :)

Pola , cudnie ,że się odezwałaś. Co jakiś czas sprawdzam twój kalendarz - tak kontrolnie :P praca w domu brzmi całkiem ciekawie , wyśpisz się , jak będziesz zmęczona to zrobisz sobie przerwę i nikt Ci nie będzie truł głowy o inne rzeczy niż te które leżą w twoich kompetencjach :) jednym słowem super :) a powiedz jak się czujesz ? :)

Kasia co do orzechów to też czytałam gdzieś , że są silnie alergizujące ale wydaje mi się , że bardziej niewskazane są podczas karmienia piersią niż w samej ciąży . Ale pewna nie jestem ;)
    A co do ruchów to ja ostatnio prawie w ogóle nic nie czuje :( czasami jakieś gilgotanie pod pępkiem a czasami jakby "kopnięcie" ale bardzo nisko i w sumie nie wiem czy to nie jakieś skurcze czy coś innego ... trochę mnie to martwi ale pocieszam się tym , że jest jeszcze wcześnie żebym cokolwiek czuła .
    Gratuluję wejścia w 6 miesiąc :)

Sylwia super , że do nas zaglądasz :) trzymam cały czas kciuki :) koniecznie daj znać jak po wizycie i co ustaliliście z lekarzem :)

Za wszystkie dziewczyny wizytujące w dniu dzisiejszym trzymam kciuki :) oczywiście proforma bo wiem , że u każdej będzie wszystko ok ;)

dreambaby, arien lubią tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    zrobiłam ostatnio mega zamówienie dla małej na all żeby już mieć wszystko i co? paczka zaginęła w czeluściach firmy kurierskiej. Ja to mam szczęście :/

Mój mąż chyba zaczyna kodować że będzie tatą (szacun że w końcu dociera :P) leży obok mnie i nie da mi szurchać małej tylko mowi "teraz tatuś" i cieszy się jak głupi jak mi brzuch faluje :D

we wtorek byli u nas znajomi, liczyłam, ze z dobrą nowiną ale niestety. Już parę miesięcy nic, dostali listę badań (dla niej) i potem okaże sie co dalej. Dobrze, że przynajmniej trafili na lekarkę która od razu zaczyna działac a nie czekać rok

Aga raz jeszcze cudowne wiadomości :) powodzenia na badaniach :)

Kasia k. jak mąż zajmuje sie Tyśką to marsz do jakiejś koleżanki na kawe na mały relaks ;)

Kasia a. może brzuch dokuczał z powodu nerwów? Melisa, nospa, magnez i leżeć! Ja nie jestem za ciaglym lataniem na ip. Lepiej spróbować wziąć tabletkę, odpocząc, a jak nie pomoże to wtedy jechać na izbę

Dorotko co z tym bólem brzucha? U nas w lab rodzicie z dziećmi idą poza kolejką i mohery sobie mogą.

Patrycja niefajnie wyszło z tą pracą :/ nie mam pojęcia który recenzent będzie lepszy w tym wypadku. Chyba bym wzięła babkę, może jak będzie Cię widzieć z brzuchem to potraktuje Cię ulgowo

Sylwia kolejny raz córeczka? mam nadzieje, że proroczy sen :D

Madzia kciuki za połówkowe

to tak ogólnie by było ;)

• dreambaby Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja też mam taką nadzieję :)
    Fajnie, że twój mąż tak się cieszy :) Oj będzie córeczka tatusia :)

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ale masz fajnie, że mąż juz ogarnia tatusiowanie :)
    Mój maluszek bryka coraz częściej, wcześniej głównie wieczorami, a teraz zaczyna już przed południem :) A w nocy chyba śpi razem z mamusią :) w ogóle go nie czuję a przecież wstaje ze 3-4 razy na siusiu :) I skubany nie reaguje na słodkie - tak mi się wydaje...reaguje za to jak się najem :)
    Mam dziś wyśmienity humor bo mężuś wraca <3 Kurde, naprawdę się stęskniłam a to tylko 3 dni przecież!
    Chodzi za mną kawa z wild bean cafe, ta z jeżynami i czekoladą. Dyniowo korzenna też może być pyszna :) Piła któraś z Was? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 12:46

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Dziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Kasiu gratulacje 6 miesiaca:) slyszalam ze oszeszki moga uczulac jale jak jest nie mam pojecia...ale jezeli nic Ci po nich nie dolega to mozesz wcinac:) Twoj maz dzis wraca?

Monika lipniez ta paczka oby sie znalazla. Dobrze ze maz sie oswaja :) moj nie gada do brzuszka zadko kiedy go dotyka nie wiem czy sie boi czy co dobrze ze choc pyta sie o mala:)

Sylwia te sny napewnosa prorocze:)

Dziewczynki chyba juz pisalysmy o spaniu na lewym boku ale zapytam sie raz jeszcze spicie cala noc na nim? bo ja nie umiem staram sie jak wiecej ale w nocy i tak sie przekrecam...a lewy bok juz mnie pobolewa

dreambaby lubi tę wiadomość

• pleasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:01

miszkaaa, 100krotka:), czekolada, dreambaby, littleladybird lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Madzia gratuluje udanej wizyty :) wyniki na pewno będą dobre. A kody będą do odbioru?

Marlena, ale Twój mąż ma wyczucie, wie kiedy i jak mówić do dziecka :P

Monia. Ale Ci się przytrafiło z ta paczka, ja tyle zamawiam i nigdy mi się nie zdarzyło zgubienie paczki. Rzadko sie to zdarza ale akira wypadło na Ciebie :/ i co teraz? Oddadzą pieniądze?

Iwona ja śpię na prawym na lewym boku lub na wznak, jak mi wygodnie. Nie dałabym rady cala noc tylko na jedyn spać.

Kasia ja nie jestem kawoszem ale ta z jeżynami brzmi smakowicie. Jak mąż wróci skoczcie do maca :) gratuluje kolejnego miesiąca

Aga powodzenia jutro na wizycie :)

Sylwia to na pewno proroczy sen. Jak nic będzie pierwsza dziewczynka :)

Ewelina. Zobaczysz do kwietnia szybko z leci. Jak zaczniecie z budową to raz dwa i będziecie na swoim.

dreambaby lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - ale wielkoludek :) Mój mały jest chyba mały - tak mi się wydaje :) Cieszę się, ze wszystko w porządku. No a co lekarz powiedział na tą Twoją temperaturę i leukocyty?
    Iwona - ja staram się zasypiać na lewym boku, ale potem to już bardzo różnie :) na plecach chyba raczej nie śpię, na zmianę lewy i prawy boczek.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ciesze sie ze z niunia ok :)

U mnie tez roznie to bywa ale wszyscy mnie strasza ze nie mozna na prawym i na plecach;/ ale wez tu cala noc na jednym boku...

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ