X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja nie mam imienin :P w necie podają kilka dat, ale w żadnym kalendarzu jaki miałam w rękach nie zostałam ujęta wiec ogólnie nie uznaję imienin. Także może jednak wybierzcie imieniny razem z męża imieninami, będzie latwe do zapamiętania

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada może i dzis mniej boli ale tak czy siak podeszłabym z tym do lekarza

Kasia jak małej przynosi ulgę zimny smoczek to pewnie faktycznie ząbki idą, trzeba się przemęczyć

dobrze, że u mnie nie ma dylematu z imieninami, nigdy się ich u nas nie obchodziło i dla mnie to dziwny zwyczaj :P urodziny też normalnie się wytedy świętuje?

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam nauczona ze i urodziny i imieniny normalnie sie obchodzi. Maż tez imienin nie uznaje co gryzie sie z moim przyzwyczajeniem bo czekam na zyczenia a on oczywiscie nawet nie wie ze to ten dzien.

Wiecie co, z jednej strony fajnie obchdzic dwa swieta jednego dnia ale jest jedno ale. Ślub bralismy w imieniny mojej mamy. Zajarana byłam i zalezało mi na tym aby to własnie był ten dzien ale po jakims czasie zdałam sobie sprawe, ze jak kiedys zabraknie mamy to zamiast swietowac rocznice ślubu to bede wspominała mamę, przez co ten dzien nie bedzie radosny. I własnie boje się zeby Julce nie zrobic takiego "problemu" gdyby miała miec w ten sam dzien imieniny co jej tata. Moze głupie myślenie i mocno wybiegam w przyszłość ale ja zawsze juz tak głupkowato mysle...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia. Jak najbardziej skonsultuję to z lekarzem, ale planową wizytę mam w poniedziałek. Bez odpowiedzi lekarza na moj sms nie mam szans dostać sie do niego wcześniej. :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, myślisz wielotorowo - bardzo dobrze. I masz racje chociaż nie wiem czy sama bym na to wpadla :)
    Pola, ja tez biorę magnez od samiutkiego poczatku ciąży. Na pewno Ci nie zaszkodzi :) a ja z kolei czekam na wieść o chlopcu :) tez oczywiście z powodu imienia :)
    Boże Monika...fakt, Ty zaraz rodzisz!!! Jakoś nie do końca to ogarniam :)
    Ja sobie leżę, dostałam zastrzyk w dupencje z prolutonu, magnez w tabletkach i na noc hydroksyzynę. Ja nie wiem, wszyscy we mnie to wciskają;) a jutro usg. I tyle u nas.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:16

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 9 grudnia 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze rozkminialam pod kontekstem imprezy :-P bo w wakacje to sobie grilla imieninowego moze zrobic a w kwietniu czesto w tym terminie Wielkanoc wypada. Ajj tam zeby w zyciu tylko takie problemy byly jak imieniny ;-)

W ogole zapomnialam Wam napisac ze w przyszlym tygodniu robie wychodne z kolezankami z pracy na pizze i jakies % :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj juz przed 21 spalam. Jak codziennie zreszta. Tylko w weekend posiedzialam dluzej.

Magnezu nie bralam do wczoraj. Wczoraj wieczorem wypilam. Generalnie biore tylko to, co lekarz zaleci, ale wieczorem znow czulam skurcze wiec zdecydowalam sie wypic.

Co do imienin to u mnie tez sie tego nie obchodzi. Maz "obchodzi" na takiej zasadzie, ze skladam mu zyczenia. Dla mnie to jest dziwne bo co to niby za okazja do swietowania, ale jak chce to niech sobie ma :P no i zawsze sobie jakis prezent wymysli z tej okazji. On sobie cos kupi, a ja nie protestuje :D zdrowy uklad :P

Jasne, ze sie pochwale plcia, o ile maluch sie pochwali :D nie wiem czemu, ale czuje, ze bedzie syn. Juz od kilku dni mowie do brzucha Michal i lapie sie na tym, ze robie to, a przeciez nie wiem czy to on czy Julia. Ale wizyta juz jutro :D :D a dzis jade do biura na czesc dnia. Trzeba sie pokazac w pracy :P

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż... jednak nie było mi dane pojechać do biura. Akumulator w aucie padł :/ A nie chciałam się tłuc komunikacją miejską ze służbowym laptopem, z przesiadkami. Po pierwsze nie chcę go dźwigać, szczególnie, jak te skurcze mi się zdarzają, a poza tym w komunikacji wiadomo, ktoś na mnie wpadnie, popchnie, laptop spadnie, potłucze się, a ja będę miała problem. Także zadzwoniłam, że będę jutro.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mnie kolejny dzien boli podbrzusze okresowo. Chyba lepiej już nie będzie, trzeba się przyzwyczaić

Dorotko wybierz taką datę imienin jaka Ci sie najbardziej podoba a reszta się nie przejmuj. Z ciekawości sprawdziłam kiedy są imieniy Pauliny i okazało się, że dzień po naszej rocznicy ślubu :D Fajnie, że udało Ci sie zorganizować wyjście z koleżankami, przyda Ci się reset :)

Pola przeczucia często się sprawdzają, więc kto wie ;) Ja też od początku mówiłam, że będzie córa i jest :D a magnez na pewno Ci nie zaszkodzi, możesz brać bez konsultacji z lekarzem

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kasia jak w szpitalu? Znowu masz takie "mądre" współlokatorki jak ostatnio :P

Dorota. Super ze wychodzisz z koleżankami. Należy Ci się chwila dla siebie :)

Pola. Juz nie mogę się doczekać aż będzie wiadomo kto u Ciebie mieszka :) ja od poczatku byłam pewna chłopca, a jak lekarz powiedzial ze dziewczynka to byłam bardzo zaskoczona :P dobrze ze nie jechałaś do pracy autobusem, a z samochodami to tak właśnie jest jak na złość. U nas ostatnio w dwóch samochodach akumulatory padły.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, no ja tam nie wiem czy te bole to takie normalne. Ale ja juz może przewrażliwiona jestem :) moja lekarka tez szumu narobiła a tu na oddziale raczej luźna guma wszyscy :) zastrzyk mi pomógł wyraźnie, w piatek mam mieć jeszcze jeden i pewnie do domu. Ale mam zalecenie aby leżeć. USG przeniesione zostalo na jutro. I w sumie nudy :)
    Koleżanki lepsze niż poprzednio :) jedna miała termin na wczoraj a tu cisza i spokój :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się cały czas stawia macica czuje takie twardnienie :-( łyknęłam no spę magnez biore 3x1 i nic nie pomaga :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, do tej pory tez tak miałaś? Czy jest to częściej? Bo jak częściej to moze zadzwon do gina, normalnie nospa powinna pomóc.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam twardnienia ale teraz mam wrażenie że cały czas trzyma

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena jak leki nie pomagaja to moze jedz na ip?

Kasia A czyli tak jak myslalysmy bedziesz miala zalecone lezenie. Dobrze ze lepiej sie juz czujesz.

Dziewczyny nie wiecie czy problem z zatrzymywaniem gazow w jelitach moze byc dziedziczny?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Kasia A znowu szpital? Biedaczku ale tam bedziesz pod stala opieka. Dobrze ze tym razem kolezanki lepsze :)

Ada ten bol sprawdz koniecznie. Twoj lekarz nadal nic nie odpowiedzial?

Monika to nasze cory waza tyle samo :) czas leci jak szalony :) ciekawe ktoraz z nas rozpakuje sie pierwsza :)

Dorota wiesz co ja mam urodziny i imieniny w maju i za dzieciaka zawsze bylam pokrzywdzona bo dostawalam jeden prezent a rodzenstwo zawsze dwa ;/ teraz jak robimy jakas imprezke to razem z mezem jedna bo on w czerwcu urodzony i imnieniny tr=ez ma w czerwcu.

Marlena dziewczyny dobrze mowia jak twardnienia masz caly czas skontaktuj sie z lekarzem albo na ip jedz lepiej to sprwdzic.
    Choc ja jak mialam takiet twardnienia powiedialam lekarzowi on mnie zbadal pomacal brzuch i powiedzial ze widocznie taki moj urok ze czasami kobiety tak maja ale jak by twardnialo i bolalo mam sie z nim kontaktowac.

Pola tez jestem ciekawa kto tam u ciebie rosnie :)

A u nas tak jak bylo bol miesiaczkowy sie pojawia teraz przewaznie w nocy po siusianiu jaksie spowrotem klade na lozko ;/ a potrafie wstawac naewt co 2 godziny. Jestem coraz bardziej spuchnieta ledwo mi oczy widac i nos mi urusl hehe;/ no i chyba zaczyna mi czop sluzowy odchodzic wczesniej jakas galaretka teraz galaretka taka z czyms brazowym pisalam do gina mowi ze to moze byc to. Z aczynam sie bac ze nie dotrwam do stycznia.
    A i pochwale sie ze wkoncu wygladam jak czkowiek :) bylamdzis u fryziera zeobilam odrost podcielam koncowki :) humorek sie poprawil :)

• arien Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej kurde, Iwonka. A to nie jest tak ze jak odchodzi czop to poród jest zaraz? Powiedzmy w przeciągu tygodnia?

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona z odpadnietym czopemtez mozna troche pochodzic. Ale co tu duzo gadac. Lada dzien bedziesz miala donoszona ciaze i porod w kazdej chwili bedzie zupelbie normalny.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ze moge pochodzic ale tez wiem ze moze sie zaczac :) coz co bedzie to bedzie aczkolwiek boje sie ze swieta bede na porodowce;/

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ