X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:11

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimnełam się na trochę i lepiej mi :-) zaraz jakiś szybki obiad zrobię i poczytam książkę :-)
    Nadal dokuczaja mi jelita. Zrobiłam sobie herbatę z mięty takiej suszonej własnoręcznie mam nadzieję że coś pomoże, bo chyba mnie rozsadzi :-( niby nie mam problemu żeby zrobić co trzeba ale mam uczucie że zaraz pod sufit pofrunę :-D przepraszam jeśli kogoś zniesmaczyłam :-)

Magda ja sobie wymyśliłam 1 kwietnia, i bardzo bym chciała żeby się udało :-P a Kasia dziś ma dzień fikołków, cały czas wywija w brzuchu :-D

Magda a tak sobie myślę twój to pewno zarabia więcej za granicą niż by zarobił ma miejscu. Może byłaby opcja zakupu jakiegoś mieszkania blisko granicy albo nawet za granicą? Z mieszkaniem albo domem to jest tak że puki kredytu nie weźmiesz to jest ciężko niestety :-( my mieliśmy zacząć w kwietniu ale mąż chwilowo ma zastój w pracy i siedzi w domu na razie. Jak tylko złapie kontrakt to pewno zaczniemy załatwiać papiery dot kredytu.
    Mieszkanie z treściami jest chyba tylko chwilowe, co? Z tego co na tu pisałaś to twoi nie są jacyś mega fatalni więc może nie będzie tak źle ;-) z czasem na pewno wszystko ogarnięcie ;-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie raz pisałam ze moja teściowa jest spoko, ale tez potrafi wparować tak jak ostatnio z tekstem: Powinniście sobie kupić szafę i ja tu postawić, albo tu by się przydały hokery do barku a ten stół wynieście na górę, a łóżeczko to lepiej jakbyś tutaj miała.... Bla bla bla. Wpuszczam jednym uchem drugim wypuszczam.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja babcia taka jest. Zawsze każdemu mówi jak było by lepiej :-P tak.jak cały czas mowi że mam za zimno w domu i dziecko będzie non stop chore... przy 21 st C
    Ja to lubię swoich teściów i rodziców ale szczerze mówiąc nie chciałabym z nimi mieszkać na dłuższą metę. Ani się poklucic ani wyszaleć w łóżku :-D życie po cichu to nie dla mnie... ;-) no a jak będzie dziecko to każdy ma złote rady...

miszkaaa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka wrote:
    A to moja babcia taka jest. Zawsze każdemu mówi jak było by lepiej :-P tak.jak cały czas mowi że mam za zimno w domu i dziecko będzie non stop chore... przy 21 st C

O to to też często słyszę :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te nasze dzieci będą :-D mieszkanie w iglo to pikuś

miszkaaa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ciepło mają moi Rodzice i babcia... Niezbyt to zdrowe, a i samo palenie w piecu jest niezbyt fajne :-/ mam nadzieję że jednak nie będziesz musiała palić, bo to w cholere ciężka robota :-(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że teściowie mają połączony boiler z piecem, wtedy to palenie caly rok, ale z wyłączeniem grzejników :P

Jak mieszkaliśmy u teściów to tam paliłam czasami w piecu, ohh jak ja tego nie na widzę, ale teraz pieca nawet nie dotknęłam. Mąż wybrał jakiś kosmiczny piec którego nie rozumiem wiec palenie jest na jego głowie. Ja chodzę i przykręcam grzejniki :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy ogrzewanie gazowe i to chyba najwygodniejsze jest :P nastawiam tylko temp i leżę i pachnę :P
    Ale fakt chyba już nie będą palić tak mocno skoro wiosna idzie ... taka temperatura wysoka nie jest dobra ani dla dorosłego ani dla dziecka , ale nie przetłumaczysz :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a jak Twój brzuszek? O której jutro wizytujesz?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że średnio. Nie wiem już sama, może tak ma już być na tym etapie. Może przewrażliwiona jestem. Ale spina się dużo, mocno i to jest baaardzo nieprzyjemne. Poza tym znów wydaje nam się z mężem, że brzuch opadł. KTG mam na 9.30 i bezpośrednio po tym wizyta. Baaaardzo nie chciałabym zostawać :/ a jeszcze w czwartek mam umówione echo serca Tomka i jakbym miała się położyć to mi przepadnie :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a wrzuć nam zdjęcie brzuszka to zobaczymy. Trzymam kciuki żeby obyło sie bez szpitala. Z tym spinaniem sie brzuszka to ciężko powiedzieć, jak czytam to u kazdej jest inaczej. Raz jest dziewczyna co meczy sie od miesiąca ze skurczami przepowiadającymi które bardzo bolą, termin juz minął a porodu nie widać a są te takie które objawów żadnych nie mają aż tu nagle pach i na porodówkę.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ada, nie trafi się. Pewnie niepokojące jest to, że częstotliwość mocno się zwiększyła. Ale z kolei nie są regularne. Jutro się dowiemy co i jak. Ważne, aby szyjka trzymała. Zdjęcia już są :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K ,Dorotka mam pytanko czy wy już dostalyscie @?
    U mnie od dwóch ponad dwóch tygodni ani śladu po połogu czyste wkładki a wczoraj dosatalam krwawienia taka żywo czerwoną krwią :-\ kurcze dziwne przy karmieniu piersią myslalam że będzie później o ile to @ ale brzuch boli jak na @ właśnie :-\

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona u mnie wlasnie konczy sie druga @ od porodu. Pierwsza mialam na poczatku stycznia czyli 2,5 msca po porodzie. U mnie o dziwo mniej bolesne i bez PMSa. W tych czasach przy kp wirkszosc ma @ i normalne owulacje (nawet jesli @ jeszcze sie nie pojawila). Ale fakt faktem mega szybko dostalas @.

Nie odzywalam sie wczoraj bo bylam z mloda u mojej ciotki i byli moi kilkuletni siostrzency, pozniej dwie dziewczynki dojechaly i bawili sie w przebieranki, krzyk, halas, tance. Mi pekala glowa a Jula spac nie mogla. Padniete bylysmy obydwie.

Kasia daj znac jak po ktg bedziesz. Kciukam.aby bylo dobre.

Ada jak samopoczucie?

Marlenka jak u Ciebie sytuacja?

Kasia K ale Ty sie biedulo nagimnastykujesz podczas spacerow. Nasze podroze z Jula trwaja max kilka min wiec w kombinezonie jest zawsze. Wczoraj zalozylam jej mega gruba bluze, spodnie dresowe na polarku i do tego buciki i duuzo luzniej miala w foteliku

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasia czekamy na wieści po wizycie :)

Iwona faktycznie jak na @ to szybko przyszła. A jak Lenka?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ