X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:11

Marzec x 2 <3 <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

100krotka:) lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimnełam się na trochę i lepiej mi :-) zaraz jakiś szybki obiad zrobię i poczytam książkę :-)
    Nadal dokuczaja mi jelita. Zrobiłam sobie herbatę z mięty takiej suszonej własnoręcznie mam nadzieję że coś pomoże, bo chyba mnie rozsadzi :-( niby nie mam problemu żeby zrobić co trzeba ale mam uczucie że zaraz pod sufit pofrunę :-D przepraszam jeśli kogoś zniesmaczyłam :-)

Magda ja sobie wymyśliłam 1 kwietnia, i bardzo bym chciała żeby się udało :-P a Kasia dziś ma dzień fikołków, cały czas wywija w brzuchu :-D

Magda a tak sobie myślę twój to pewno zarabia więcej za granicą niż by zarobił ma miejscu. Może byłaby opcja zakupu jakiegoś mieszkania blisko granicy albo nawet za granicą? Z mieszkaniem albo domem to jest tak że puki kredytu nie weźmiesz to jest ciężko niestety :-( my mieliśmy zacząć w kwietniu ale mąż chwilowo ma zastój w pracy i siedzi w domu na razie. Jak tylko złapie kontrakt to pewno zaczniemy załatwiać papiery dot kredytu.
    Mieszkanie z treściami jest chyba tylko chwilowe, co? Z tego co na tu pisałaś to twoi nie są jacyś mega fatalni więc może nie będzie tak źle ;-) z czasem na pewno wszystko ogarnięcie ;-)

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie raz pisałam ze moja teściowa jest spoko, ale tez potrafi wparować tak jak ostatnio z tekstem: Powinniście sobie kupić szafę i ja tu postawić, albo tu by się przydały hokery do barku a ten stół wynieście na górę, a łóżeczko to lepiej jakbyś tutaj miała.... Bla bla bla. Wpuszczam jednym uchem drugim wypuszczam.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja babcia taka jest. Zawsze każdemu mówi jak było by lepiej :-P tak.jak cały czas mowi że mam za zimno w domu i dziecko będzie non stop chore... przy 21 st C
    Ja to lubię swoich teściów i rodziców ale szczerze mówiąc nie chciałabym z nimi mieszkać na dłuższą metę. Ani się poklucic ani wyszaleć w łóżku :-D życie po cichu to nie dla mnie... ;-) no a jak będzie dziecko to każdy ma złote rady...

miszkaaa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka wrote:
    A to moja babcia taka jest. Zawsze każdemu mówi jak było by lepiej :-P tak.jak cały czas mowi że mam za zimno w domu i dziecko będzie non stop chore... przy 21 st C

O to to też często słyszę :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne te nasze dzieci będą :-D mieszkanie w iglo to pikuś

miszkaaa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ciepło mają moi Rodzice i babcia... Niezbyt to zdrowe, a i samo palenie w piecu jest niezbyt fajne :-/ mam nadzieję że jednak nie będziesz musiała palić, bo to w cholere ciężka robota :-(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że teściowie mają połączony boiler z piecem, wtedy to palenie caly rok, ale z wyłączeniem grzejników :P

Jak mieszkaliśmy u teściów to tam paliłam czasami w piecu, ohh jak ja tego nie na widzę, ale teraz pieca nawet nie dotknęłam. Mąż wybrał jakiś kosmiczny piec którego nie rozumiem wiec palenie jest na jego głowie. Ja chodzę i przykręcam grzejniki :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy ogrzewanie gazowe i to chyba najwygodniejsze jest :P nastawiam tylko temp i leżę i pachnę :P
    Ale fakt chyba już nie będą palić tak mocno skoro wiosna idzie ... taka temperatura wysoka nie jest dobra ani dla dorosłego ani dla dziecka , ale nie przetłumaczysz :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a jak Twój brzuszek? O której jutro wizytujesz?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że średnio. Nie wiem już sama, może tak ma już być na tym etapie. Może przewrażliwiona jestem. Ale spina się dużo, mocno i to jest baaardzo nieprzyjemne. Poza tym znów wydaje nam się z mężem, że brzuch opadł. KTG mam na 9.30 i bezpośrednio po tym wizyta. Baaaardzo nie chciałabym zostawać :/ a jeszcze w czwartek mam umówione echo serca Tomka i jakbym miała się położyć to mi przepadnie :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a wrzuć nam zdjęcie brzuszka to zobaczymy. Trzymam kciuki żeby obyło sie bez szpitala. Z tym spinaniem sie brzuszka to ciężko powiedzieć, jak czytam to u kazdej jest inaczej. Raz jest dziewczyna co meczy sie od miesiąca ze skurczami przepowiadającymi które bardzo bolą, termin juz minął a porodu nie widać a są te takie które objawów żadnych nie mają aż tu nagle pach i na porodówkę.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ada, nie trafi się. Pewnie niepokojące jest to, że częstotliwość mocno się zwiększyła. Ale z kolei nie są regularne. Jutro się dowiemy co i jak. Ważne, aby szyjka trzymała. Zdjęcia już są :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia K ,Dorotka mam pytanko czy wy już dostalyscie @?
    U mnie od dwóch ponad dwóch tygodni ani śladu po połogu czyste wkładki a wczoraj dosatalam krwawienia taka żywo czerwoną krwią :-\ kurcze dziwne przy karmieniu piersią myslalam że będzie później o ile to @ ale brzuch boli jak na @ właśnie :-\

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona u mnie wlasnie konczy sie druga @ od porodu. Pierwsza mialam na poczatku stycznia czyli 2,5 msca po porodzie. U mnie o dziwo mniej bolesne i bez PMSa. W tych czasach przy kp wirkszosc ma @ i normalne owulacje (nawet jesli @ jeszcze sie nie pojawila). Ale fakt faktem mega szybko dostalas @.

Nie odzywalam sie wczoraj bo bylam z mloda u mojej ciotki i byli moi kilkuletni siostrzency, pozniej dwie dziewczynki dojechaly i bawili sie w przebieranki, krzyk, halas, tance. Mi pekala glowa a Jula spac nie mogla. Padniete bylysmy obydwie.

Kasia daj znac jak po ktg bedziesz. Kciukam.aby bylo dobre.

Ada jak samopoczucie?

Marlenka jak u Ciebie sytuacja?

Kasia K ale Ty sie biedulo nagimnastykujesz podczas spacerow. Nasze podroze z Jula trwaja max kilka min wiec w kombinezonie jest zawsze. Wczoraj zalozylam jej mega gruba bluze, spodnie dresowe na polarku i do tego buciki i duuzo luzniej miala w foteliku

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasia czekamy na wieści po wizycie :)

Iwona faktycznie jak na @ to szybko przyszła. A jak Lenka?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ