X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera chyba marchewka ja wzdela bo byl ryk a przy gazach wycie :-/

Kasia K wspolczuje Ci ze maz pozniej wroci. Ja sama z dzieckiem bym zeswirowala.

Patrycja kciuki za prace meza :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja tez trzymam!
    O której Ada miała mieć wizytę?
    Dziewczyny - Kasia i Dorota. Będę Wam powtarzać do znudzenia, ze jesteście moimi bohaterkami bo zajmujecie sir nalymi praktycznie same. A Tobie Kasia nie dziwie sie ze tesknisz. Ja leze tu pare dni i tez za mężem tęsknię i mi go brakuje mimo ze stara się byc u mnie dość często. Ale wpada na chwilkę i leci znów do roboty. Brakuje mi po prostu żeby usiąść z nim na chwile na kanapie, poprzytulać sie i po prostu pobyc razem.
    Macie pelne prawo byc zmeczone i miec juz dosc. Sciskam Was.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Zapomniałam napisać, ze moja nieżyjąca babcia urodziła sie 29.02. Urodziny obchodzila 28. I chyba ze względu na to nie będę bardzo sie kłócić jesli zdecydują, ze Tomek ma urodzić sie właśnie 29ego. Będzie po prostu wyjątkowy ;) a najfajniej jakby urodził sie 01.03 :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kasia, ja bym najbardziej chciała 2 marca, to może trafimy obie na 1-szego :)

arien lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gdzie mi tam do bohaterki. Jakby nie patrzec to prawie codziennie maz chociaz chwilke sie mała zajmuje a jak nie to sprzata po myciu jej czy butle szykuje. A to jednak jakas pomoc jest.

Co do daty 29.02 to faktycznie szczegolny dzien dla Ciebie. Tez pewnie w tej sytuacji bym sie nie zapierala przed porodem w ten dzien.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprasza ze dopiero teraz się odzywam. Jestem w szpitalu na patologi.

Na wizycie lekarzowi nie podobały sie przepływy mózgowe dziecka, do tego ostatnio mało przybrała na wadze. Wazy teraz ok 3150g. U lekarza zrobili na ktg, wyszedł płaski zapis. Odrazu dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje dziecka. Wyszłam przerażona z płaczem.

Teraz jestem juz po kolejnych badaniach, zrobili na usg. Wg dwóch lekarzy którzy je robili wyszło ok, przepływy są w normie. Miałam tez ktg, wg położnej tez wyglądało dobrze. Jutro będzie ordynator, czyli mój lekarz prowadzący i będzie decydował co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:31

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, ściskam mocno <3 trzymajcie się <3 <3 <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adus! Nie przerażaj sie kochana! Wiem, ze sie martwisz ale tak to jest z tymi przeplywami i ktg. Tez właśnie mam zazwyczaj płaskie zapisy. To to o czym Wam opowiadałam. Ale akcja serduszka u Tomka prawidlowa, tętno nie spada i to jest ok.
    Poza tym pamiętaj, ze teraz spokojnie możesz rodzic, Klarze nic nie będzie. Wiem, ze łatwo mówić ale spróbuj nie panikować. Trzymam za Was kciuki kochane! Dawaj znać :*

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz jestem spokojniejsza, ale pierwsze tąpnięcie bylo straszne. Bo nie rozumiałam o czym do mnie lekarz mówi. Teraz juz na spokojnie dotalo o co chodzi wiec juz sie tak nie denerwuje.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, trzymaj się mocno i przytulaj męża jeśli masz go pod ręką. dobrze, że wg lekarzy ze szpitala ponowne badania są ok. Poobserwują Was troszkę i na pewno podejmą najlepsze możliwe decyzje. Już jest bezpiecznie i to najważniejsze.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada wazne ze jestes pod obserwacja i kolejne badania wyszly dobrze. Sciskam mocno :-*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, trzymaj się tam :* wyobrażam sobie jak musiałaś się czuć. Dobrze, że już ok. Pewnie poobserwują i podejmą właściwe decyzje. Coś czuję że sama z tego szpitala już nie wyjdziesz :) .

Dziewczyny, któraś z Was odbierała mieszkanie od dewelopera? Wiecie jak wygląda taki odbiór techniczny? Czytałam coś w necie ale chciałam wiedzieć jakie są wasze doświadczenia - odbierałyście same czy z jakimiś technikami, jakie to koszty, itp. Na 29 mamy odbiór mieszkania. W ogóle myślałam że to w maju będzie a nawet dłużej bo przecież tyle się słyszy o opóźnieniach... nie jesteśmy gotowi :P .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze szyjka i rozwarcie bez zmian, takze przez ostatnie dwa tyg nic się nie posunęło, a na ktg skurczy brak, totalne zero

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, przypomnij mi proszę, bez zmian czyli na jakim etapie ta szyjka i rozwarcie?

Kasiu, my odbieraliśmy ponad 2 lata temu, wzięliśmy na odbiór szefa firmy wykończeniowej, która nam potem robiła elektrykę i łazienkę + gres na podłodze w przedpokoju. Z tego co pamiętam to za pomoc z odbiorem płaciłam mu 150pln, a musiał dwa razy przyjeżdżać, bo po pierwszym odbiorze były poprawki do zrobienia przez dewelopera. Miał ze sobą taką duuużą poziomicę i jeździł nią po podłodze, ścianach i suficie sprawdzając czy wszystko jest równo. W jednym miejscu wylewka podłogi była wyżej i musieli skuwać, w kilku miejscach były pęknięcia ścian i wylewek i też kazał naprawić. Poza tym sprawdzał elektrykę, prąd w gniazdkach, przyłącza wody, ale chyba tylko je oglądał, czy nie ma uszkodzeń drzwi i okien - u nas dwie szyby do wymiany, bo miały jakieś małe skazy. Warto też sprawdzić balkon/taras - trzeba wylać trochę wody i powinna spływać poza budynek, a nie stać przy drzwiach balkonowych. I chyba to było na tyle, ale mogłam coś pominąć. Pamiętam, że jeszcze z miesiąc później jakieś problemy z gniazdkami TV były i ekipa od dewelopera sprawdzała we wszystkich mieszkaniach, normalnie łazili z telewizorem. U nas ponoć coś nie tak było, bo nowy kabel przeciągali, ale to chwila moment trwało, a nawet nie wiedzieliśmy, że coś jest nie tak, bo nie mamy telewizora.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja. Szyjka na ok 1,5cm a rozwarcie na ok 1 cm

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przypomnienie. Ciekawa jestem czy u mnie do wizyty w czwartek coś się zmieni. Coś Ci więcej lekarze mówili o dalszym postępowaniu u Ciebie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl obchód, ale lekarz nic nie powiedzial bo dopiero co niedawno mnie przyjęli. Jutro ordynator będzie decydował, a to mój lekarz prowadzący. Zobaczymy co powie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, musze Ci powiedziec ze to świetnie, ze Twój lekarz jest tam ordynatorem. Poważnie. Masz pewność ze będziesz miała najlepsza opiekę.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to racja. Od samego wejścia tutaj słyszę: Pacjentka dr. K. nawet lekarz który robił USG walał przypadkiem, ze jutro szef będzie podejmował decyzje bo jestem jego pacjentką a on się swoimi zajmuje osobiście, po czym dodał że wiadomo zajmuje się wszystkimi pacjentkami tak samo. Dlatego tez go wybrałam na prowadzącego.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada rzeczywiscie masz komfort ze Twoj gin sie zajmie Toba w szpitalu. Fajnie :-)

Kasiu K zapomnialam napisac ze sle dla Tysi milion caluskow na 5msc :-) niedlugo pol roczku, kiedy ten czas mija?

Wiecie co, moj maz zastanawia sie czy nie isc za 2msc na tacierzynski wiec bym musiala wracac do pracy :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ