X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera chyba marchewka ja wzdela bo byl ryk a przy gazach wycie :-/

Kasia K wspolczuje Ci ze maz pozniej wroci. Ja sama z dzieckiem bym zeswirowala.

Patrycja kciuki za prace meza :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja tez trzymam!
    O której Ada miała mieć wizytę?
    Dziewczyny - Kasia i Dorota. Będę Wam powtarzać do znudzenia, ze jesteście moimi bohaterkami bo zajmujecie sir nalymi praktycznie same. A Tobie Kasia nie dziwie sie ze tesknisz. Ja leze tu pare dni i tez za mężem tęsknię i mi go brakuje mimo ze stara się byc u mnie dość często. Ale wpada na chwilkę i leci znów do roboty. Brakuje mi po prostu żeby usiąść z nim na chwile na kanapie, poprzytulać sie i po prostu pobyc razem.
    Macie pelne prawo byc zmeczone i miec juz dosc. Sciskam Was.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Zapomniałam napisać, ze moja nieżyjąca babcia urodziła sie 29.02. Urodziny obchodzila 28. I chyba ze względu na to nie będę bardzo sie kłócić jesli zdecydują, ze Tomek ma urodzić sie właśnie 29ego. Będzie po prostu wyjątkowy ;) a najfajniej jakby urodził sie 01.03 :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kasia, ja bym najbardziej chciała 2 marca, to może trafimy obie na 1-szego :)

arien lubi tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gdzie mi tam do bohaterki. Jakby nie patrzec to prawie codziennie maz chociaz chwilke sie mała zajmuje a jak nie to sprzata po myciu jej czy butle szykuje. A to jednak jakas pomoc jest.

Co do daty 29.02 to faktycznie szczegolny dzien dla Ciebie. Tez pewnie w tej sytuacji bym sie nie zapierala przed porodem w ten dzien.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprasza ze dopiero teraz się odzywam. Jestem w szpitalu na patologi.

Na wizycie lekarzowi nie podobały sie przepływy mózgowe dziecka, do tego ostatnio mało przybrała na wadze. Wazy teraz ok 3150g. U lekarza zrobili na ktg, wyszedł płaski zapis. Odrazu dostałam skierowanie do szpitala na obserwacje dziecka. Wyszłam przerażona z płaczem.

Teraz jestem juz po kolejnych badaniach, zrobili na usg. Wg dwóch lekarzy którzy je robili wyszło ok, przepływy są w normie. Miałam tez ktg, wg położnej tez wyglądało dobrze. Jutro będzie ordynator, czyli mój lekarz prowadzący i będzie decydował co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 18:31

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, ściskam mocno <3 trzymajcie się <3 <3 <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adus! Nie przerażaj sie kochana! Wiem, ze sie martwisz ale tak to jest z tymi przeplywami i ktg. Tez właśnie mam zazwyczaj płaskie zapisy. To to o czym Wam opowiadałam. Ale akcja serduszka u Tomka prawidlowa, tętno nie spada i to jest ok.
    Poza tym pamiętaj, ze teraz spokojnie możesz rodzic, Klarze nic nie będzie. Wiem, ze łatwo mówić ale spróbuj nie panikować. Trzymam za Was kciuki kochane! Dawaj znać :*

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz jestem spokojniejsza, ale pierwsze tąpnięcie bylo straszne. Bo nie rozumiałam o czym do mnie lekarz mówi. Teraz juz na spokojnie dotalo o co chodzi wiec juz sie tak nie denerwuje.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, trzymaj się mocno i przytulaj męża jeśli masz go pod ręką. dobrze, że wg lekarzy ze szpitala ponowne badania są ok. Poobserwują Was troszkę i na pewno podejmą najlepsze możliwe decyzje. Już jest bezpiecznie i to najważniejsze.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada wazne ze jestes pod obserwacja i kolejne badania wyszly dobrze. Sciskam mocno :-*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, trzymaj się tam :* wyobrażam sobie jak musiałaś się czuć. Dobrze, że już ok. Pewnie poobserwują i podejmą właściwe decyzje. Coś czuję że sama z tego szpitala już nie wyjdziesz :) .

Dziewczyny, któraś z Was odbierała mieszkanie od dewelopera? Wiecie jak wygląda taki odbiór techniczny? Czytałam coś w necie ale chciałam wiedzieć jakie są wasze doświadczenia - odbierałyście same czy z jakimiś technikami, jakie to koszty, itp. Na 29 mamy odbiór mieszkania. W ogóle myślałam że to w maju będzie a nawet dłużej bo przecież tyle się słyszy o opóźnieniach... nie jesteśmy gotowi :P .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze szyjka i rozwarcie bez zmian, takze przez ostatnie dwa tyg nic się nie posunęło, a na ktg skurczy brak, totalne zero

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, przypomnij mi proszę, bez zmian czyli na jakim etapie ta szyjka i rozwarcie?

Kasiu, my odbieraliśmy ponad 2 lata temu, wzięliśmy na odbiór szefa firmy wykończeniowej, która nam potem robiła elektrykę i łazienkę + gres na podłodze w przedpokoju. Z tego co pamiętam to za pomoc z odbiorem płaciłam mu 150pln, a musiał dwa razy przyjeżdżać, bo po pierwszym odbiorze były poprawki do zrobienia przez dewelopera. Miał ze sobą taką duuużą poziomicę i jeździł nią po podłodze, ścianach i suficie sprawdzając czy wszystko jest równo. W jednym miejscu wylewka podłogi była wyżej i musieli skuwać, w kilku miejscach były pęknięcia ścian i wylewek i też kazał naprawić. Poza tym sprawdzał elektrykę, prąd w gniazdkach, przyłącza wody, ale chyba tylko je oglądał, czy nie ma uszkodzeń drzwi i okien - u nas dwie szyby do wymiany, bo miały jakieś małe skazy. Warto też sprawdzić balkon/taras - trzeba wylać trochę wody i powinna spływać poza budynek, a nie stać przy drzwiach balkonowych. I chyba to było na tyle, ale mogłam coś pominąć. Pamiętam, że jeszcze z miesiąc później jakieś problemy z gniazdkami TV były i ekipa od dewelopera sprawdzała we wszystkich mieszkaniach, normalnie łazili z telewizorem. U nas ponoć coś nie tak było, bo nowy kabel przeciągali, ale to chwila moment trwało, a nawet nie wiedzieliśmy, że coś jest nie tak, bo nie mamy telewizora.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja. Szyjka na ok 1,5cm a rozwarcie na ok 1 cm

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przypomnienie. Ciekawa jestem czy u mnie do wizyty w czwartek coś się zmieni. Coś Ci więcej lekarze mówili o dalszym postępowaniu u Ciebie?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl obchód, ale lekarz nic nie powiedzial bo dopiero co niedawno mnie przyjęli. Jutro ordynator będzie decydował, a to mój lekarz prowadzący. Zobaczymy co powie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, musze Ci powiedziec ze to świetnie, ze Twój lekarz jest tam ordynatorem. Poważnie. Masz pewność ze będziesz miała najlepsza opiekę.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to racja. Od samego wejścia tutaj słyszę: Pacjentka dr. K. nawet lekarz który robił USG walał przypadkiem, ze jutro szef będzie podejmował decyzje bo jestem jego pacjentką a on się swoimi zajmuje osobiście, po czym dodał że wiadomo zajmuje się wszystkimi pacjentkami tak samo. Dlatego tez go wybrałam na prowadzącego.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada rzeczywiscie masz komfort ze Twoj gin sie zajmie Toba w szpitalu. Fajnie :-)

Kasiu K zapomnialam napisac ze sle dla Tysi milion caluskow na 5msc :-) niedlugo pol roczku, kiedy ten czas mija?

Wiecie co, moj maz zastanawia sie czy nie isc za 2msc na tacierzynski wiec bym musiala wracac do pracy :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ