X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno duży komfort daje to ze jesteś pod opieka, masz ciągle ktg, brzuszek zluzował takze wszystko jest na dobrej drodze. A ile Tomuś mniej więcej teraz wazy?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ważył 2590 :)
    Myślę ze jak się urodzi to będzie malusi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:50

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, biorąc pod uwagę margines bledu to moze miec juz ze 3 kg :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, jaka kruszynka :) Przynajmniej wiesz, że ubranka na 56cm nie będą zbyt duże :) Cieszę się, że odpoczywasz psychicznie, no i bez napięć ciało też odpoczywa. To dobrze, bo będziesz potrzebowała energii po CC z malutkim dzieckiem.

Ada, a Ty masz czekać po prostu aż akcja się zacznie, czy jeszcze jeździć na jakieś ktg itp.?

Iwonka, nie znam się, ale właśnie skończyłam czytać książkę, w którym są rady dotyczące rytmu dnia i tam doradzają, żeby przy częstej potrzebie jedzenia podawać więcej na raz. Chodzi o to, żeby dojść do karmienia co ok. 3h w dzień i 4 w nocy. Przy KP radzą by rano przed 7 i potem koło 10 odciągnąć trochę mleka, a karmienia zacząć od 7 i po prostu jak już pierś jest opróżniona podać to odciągnięte dla uzupełnienia. Wtedy ponoć dziecku łatwiej lepiej się śpi i łatwiej dotrwa do kolejnego posiłku. Tyle teorii, a w praktyce pewnie różnie bywa.

Ailla, pierwszy trymestr jest najbardziej uciążliwy, czasem zahacza jeszcze 4 miesiąc, ale potem samopoczucie jest lepsze, więc pozostaje zaczekać i mieć pozytywne nastawienie.

Ja już po mojej wizycie. Ciekawe czy to ostatnia, bo kolejna zaplanowana na 3 marca. Generalnie wszystko ok, pobrał posiew na GBS, wyniki krwi jego zdaniem w porządku (ja nie jestem zachwycona hemoglobiną 10,8). Szyjka już zgładzona, rozwarcie wg niego "małe, może na jeden palec, ja jak nie ma skurczy to nie lubię w szyjce grzebać", a poza tym stwierdził, że zawsze przy napiętej macicy rozwarcie jest nieco większe niż przy rozluźnionej. Mam zielone światło na rodzenie, mówi, że jak nie będzie skurczy to jego zdaniem dotrwam do terminu, a jak będą to nie dotrwam, więc klasycznie wielka niewiadoma. Jeśli chcę to mogę brać wiesiołka i pić herbatę z liści malin mimo zaplanowanej cesarki. On poleca by akcja sama się zaczęła, bo wtedy ładniej się macica obkurcza po cięciu i się szybciej do formy wraca.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja wizytę udalo mi sie umówić na środę wiec albo akcja wcześniej sie sama zacznie albo na wizycie będę ustalać w co dalej.

Z ta hemoglobiną to faktycznie troche nie bardzo. Mi na taki sam wynik lekarz kazał brać żelazek, po miesiącu miałam juz ponad 12 :)

Takze u Ciebie tez czekamy na jakąś akcje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:41

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest przerażony, że jak zdecydujemy się na seks to Franek zaraz po wyskoczy... A ja myślę, że to nie takie hop siup, a seksu mi już brakuje. No i perspektywa 6 tygodni posuchy po też mi nie pasuje, więc jutro nad nim popracuję, żebyśmy nie przegapili szansy :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona fajnie, ze troszke jutro odsapniesz u fryzjera. A z Lenką mąż czy tesciowa zostaje?

Kasia K powodzenia w odchudzaniu :) jak Ci będa szybko leciały kilogramy to bedzie wieksza motywacja do dalszej walki :)

Marlenka mój maz z ubezpieczenia dostawał kase i lada dzien po zlozeniu wniosku juz byly pieniazki na koncie. Udanych zakupów :) a masz juz jakis pomysl na prezent dla siebie? ;)

Kasia A ja nie chce nic mówić ale Ty w domu miałaś nakaz lezenia a okazuje sie, ze śmigałaś całkiem sporo! Niedobra Ty! ;) Ale wazne ze czujesz sie lepiej i jeszcze tydzien i ciąża bedzie donoszona :) Gdyby nie cc to w takich warunkach bys przenosiła ciąze. Albo przelezała poza tp ;)
    Tomuś malusi ale wymagania ma skoro taką wille brzuszkową sobie ogarnął :)

Ada bierz męża w obroty niech skraca tą Twoja szyjkę i wywołuje skurcze ;)

Patrycja no hemoglobina niska, mi tez gin by już kazał brac jakes witaminy. Czekamy na rozwój wydarzeń u Ciebie :)

A w ogóle dziewczyny jakiś stresik już jest u tych, ktore na dniach rodzą? :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm stresik? Sama nie wiem. Czasem dopada. Ale bardziej to nie mogę się doczekać. Czasami tez tak mam że zastanawiam sie czy moje nastawienie na sn jest słuszne. Momentami wolałabym cc, wiedzieć kiedy co i jak, a tak czekam jak na bombie.

A za męża zabieram sie od jutra bo dzisiaj to nawet nie mam siły :P

Patrycja to nie takie proste ;) jak dziecko nie chce przyjść na świat to żaden seks, żadne sprzatanie czy spacery, ani inne sposoby tego nie przyśpieszą. Jakos przekonaj męża bo później to sam sie będzie domagał a nie będzie możliwości :P

Matko, dziecko chce mi wykopać dziurę z boku :/ ała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 22:31

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, wydawalo mi się, ze w domu calkiem dużo odpoczywam. Ale jednak wyszlo na to że nie :p
    O seksie nic nie mówcie. Ja mam jakies ostateczne szaleństwo hormonalne i tak mi sie chce ze uuuu. Koszmar. Jestem w szpitalu a mam jakies sny erotyczne i.mam ochotę na wszystko co z seksem w jakikolwiek sposób jest związane.
    Nie wiem czy ja sie juz kwalifikuje do "rodzących na dniach" ale wypowiem sie :p u mnie stresu jako stresu póki co nie ma. Boje się tylko ze maly będzie zbyt maly. Ze z karmieniem będzie klopot. Cieszę się z jednej strony. Z drugiej to dla mnie absolutna abstrakcja to wszystko. Zjadłam dzis biszkopta petitka - jaka pyyycha :D

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdrszcze Wam tych porodowych emocji :) tęskno mi do nich ;)
    dzisiaj przeglądałam fotki z porodówki tuż po tym jak przystawili mi Julkę do cycusia. Taka malutka, bezbronna ajj <3

Kasia nie stresuj sie za wczasu laktacją. Tłumacz sobie, ze jak bedzie pokarm to ok, nie bedzie powalczyie o niego. Nie nastaw sie tak, ze musisz kp i koniec i krpka. Wtedy bedziesz sie stresowała przez co zablokujesz laktację.

Ada wytłumacz Klarze, ze nie tedy droga i przez ten bok nie wyjdzie. Niech sie ku dołowi skieruje ;D

Wiecie, ze mi do tej pory nie brakuje sexu? Mąż usycha już z jego braku a mi on w ogóle nie jest potrzebny do życia :/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia k, dziękuję :) wizytę mam za tydzień w piątek. Wczoraj byłam u endo, kazała mi zwiększyć dawkę leku i dodatkowo brać jodid ;)
    Mi też się wydaje, że karmiąc piersią nie da się przekarmić dziecka. Moja mama zawsze nas karmiła na wezwanie i żadne z nas nie było otyłe, brat jeden (który do dziś ma przydomek "grubas") był małym pulpetem, ale później szybko zgubił "nadmiar" jak już zaczął chodzić :D
    A taka grupa wsparcia bardzo pomaga ;) Trzymam kciuki za szybki powrót do formy i pochwal się co jakiś czas kolejnymi zrzuconymi kg :)

Marlenka, zaszalej na zakupach ;) należy Ci się :)

Ada, spacerem chcesz "wychodzić" sobie poród? ;) jedni mówią, że to działa, a drudzy, że cokolwiek by się nie robiło, to dziecko i tak wyjdzie wtedy, kiedy przyjdzie czas ;)

Kasia a, witamy w 36 tygodniu :) dobrze, że Tomuś rośnie ;) a Ty czujesz się dobrze <3

Ja to bez seksu długo nie wytrzymam :P więc póki nie będzie żadnych przeciwwskazań, nie będziemy się ograniczać ;)

Miłego dnia <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Zmieniam kolor wlosow :) przyznam ze dzis to nastapi a ja nie jestem jeszcze dokonca zdecydowana licze na to ze moja fryzierka mi dordzi :)

Dorotka z Lenka zostaje babcia ale moja mama :) ni sie zejdzie ze 3/4 godzinki na tkdlugo nie zostawila bym jeje z tesciowa ;/ ale to tylkoi wylacznie jej wina ze nie mam do niej zaufania w sprawie opieki nad mala jak by mi ciagle nie powtarzala jak to ona zle sie czuje to bym sie nie bala a tak tozawsze mam mysli ze tesciowa zaslabnie i malej sie cos stanie ;/

Kasia K fajnie ze tak razem bedziecie sie wspierac w gubieniu wagi :) w grupie zawsze razniej :)

Patrycja wszystko mozliwe teraz :) ja urodzilam 3 dni przed ostatnia wizyta :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, koniecznie wrzuć zdjęcie na FB ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasiu a. Niestety musisz być przygotowana ze pierwsze swoje dni Tomus moze spędzić w inkubatorze. Bynajmniej u mnie w szpitalu tak jest ze wszystko dzieci urodzone przed 38tc lądują w inkubatorach jako wczesniaczki. Lepiej żebyś poprostu byla na to przygotowana, bo wiadomo ze to nic przyjemnego dla mamy. A być może ze w Twoim szpitalu jest inaczej i będziesz miała malucha odrazu przy sobie.

Ewelina, jak to mówią nadzieja matką głupich :P zdaje sobie sprawę ze jak Klara nie będzie chciała wyjść to żaden spacer, seks czy sprzatanie jej stamtąd nie ruszą, ale przynajmniej będę miec kondycje :P

Iwonka pochwal sie zmianą koloru :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ja tez bym sie bala zostawic Lenke z tesciowa na Twoim miejscu.
    Ewelinka dobrze pisze, koniecznie pochwal sie nowa fryzurka :-)

Ada, Patrycja, Kasia jak sie macie? Meldujcie sie codziennie rano bo ja juz mysle ze przyczycie na porodowce lub wlasnie macie cc ;-)

Cholera prad nam wylaczyli :-/

W ogole maz zalatwia dokumenty do pozyczki hipotecznej i okazalo sie ze jakis zajebisty geodeta ucial nam kawalek dzialki z jednym z zabudowan. I stoimy z kredytem przez to :-/

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Ada bo juz mialam Ci minusa w dzienniczek wstawic ;-)

miszkaaa lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada. Rozmawialam tutaj z neonatologami. Dzieci urodzone w 37 tc traktują jak duże, donoszone czlowieki :) ale mówili tez ze bardzo często sie zdarza ze maluchy maja niewielkie kłopoty z oddychaniem z powodu szoku. Bo sobie siedzą, żadnej czynności skurczowej, ktora dala by im znać ze cos się dzieje, aż tu zupełnie nagle pojawiają sie na świecie. Może trzeba będzie dogrzać. Wiec absolutnie sie z tym liczę. I zamówilam jednak laktator, juz przyszedł i będziemy w razie co działać :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nic się nie dzieje. Ale kiedy rano się budzę to tez mysle o Patrycji i Adzie :) wchodzę z bijącym sercem na fb i tu :)
    Dorota, co to za dziwny przekręt?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w takim razie super! Czyli nie ma potrzeby sie tym martwić :)

Dorotko, ja po wstępnej pobudce o godz 6 i wstępnym śniadaniu ide dalej spać i wstaje o 11 :) także jakby co to sie nie martwcie bo śpię :P

A z tym geodetą to co teraz? Będzie musiał poprawiać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:28

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to do poludnia daje Wam czas na zdanie meldunku :-D

A co z geodeta? Maz pojechal do gminy wyjasniac ale jesli nic sie nie dowie to do Starostwa musimy wystosowac pismo aby sprawdzili to. A zanim dupe rusza, wyjasni sie to i pewnie jakas decyzja uprawomocni to ruski rok minie a my bedziemy w czarnej d. z budowa :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ