X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola. Ja kladlam klin dokladnie jak piszesz - pod materac. Ale dziecko i tak zjeddzawz niego w dol...co do ubierania. Cóż, ja ostatnio miałam rajty pod spodniami zimą jak bylam w podstawówce i mama mi kazała :) ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, ja bym zamarzła zimą bez rajstop, poza tym nigdy tego nie potrafiłam zrozumieć u mojego męża i innych ludzi, jak można zakładać to samo (same spodnie) przy plus 20 stopniach i minus 20. 40 stopni różnicy, a żadnej różnicy w grubości ubioru. Dupsko by mi odpadło :P

Dziewczyny, zaniedbujemy wątek. Spadłyśmy na drugą stronę.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na jednej nodze wychodza mi zylaki:( mialyscie z nimi problem? Jak sobie poradzilyscie, a moze zapobieglyscie za wczasu? Mam duzo ruchu, moze masaz? Dziwnie tez zaczynam chodzic, jak kaczka troche;D a brzuch nie za wielki w sumie. Zajżyjcie do mnie na fb, tam jest zdjecie:) Jestem Ma Nisz :)

1usavcqgvf430wyj.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariolka, ja na szczęście nie zmagałam się z żylakami. Teraz na samej końcówce na stopach pojawiają mi się jakieś czerwone żyły, ale czuję tam ból i ucisk jak stoję, albo dużo chodzę. Z rozstępami też przez większość ciąży miałam spokój, a jak zaczęły się robić to tak wysypało, że poniżej pępka mam brzuch jak zebra :( Wydaje mi się, że jeśli ma się do czegoś skłonności to niewiele można zrobić niestety.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola, ja już dawno chodzę jak kaczka :P szerzej stawiam nogi, bo inaczej przy każdym kroku ciągnie mnie całe podbrzusze.

Ja żylaków nie mam i mam nadzieję, że mnie to ominie. Mama nie miała ani w ciąży, ani teraz nie ma, więc chyba nie mam ku temu skłonności ;) Za to brzuch na pewno wysypią mi rozstępy. Będę tygrysem :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariolka ja nie mialam problemu z zylakami ale powoedz o tym lekarzowi. Mysle ze to wazne. Nie wiem czy we wszystkich kartach ciazy tak jest ale w mojej byla rubryczka dotyczaca zylakow wiec powinnas zglosic problem. Kiedy teraz wizytujesz?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide 2.06 dopiero,powiem mu, dziekuje za rady:) jestem tak polamana, ze zastanawiam sie nad masazem. Noce nagle staly sie bezsenne...

1usavcqgvf430wyj.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj tylko, że nie każdy masaż można robić w ciąży.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede pamietac. Jeszcze zdarze przed 24! Wszystkiego najlepszego Mamusie!!

miszkaaa lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Kasiu A. a jak tam z Twoją tarczycą i wagą?

U mnie zaczyna się chyba leciuteńkie podekscytowanie na myśl, że piątek już prawie minął, została sobota, a w niedzielę jedziemy do szpitala :D Mam nadzieję, że lekarz uzna, że to już czas na Julkę i jeśli samo nie ruszy to troszkę jej pomoże. Chociaż nie zdziwi mnie jeśli nawet podłączą mnie pod kroplówkę i nic z tego nie będzie. A powiedzcie mi proszę, bo kilka z Was miało podłączane kroplówki. W Waszych szpitalach kładą do tego od razu na porodówce czy podłączają na patologii, a na porodówkę wiozą dopiero jak coś ruszy?

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu kładli na patologię a na porodowke jak juz cos sie działo konkretnego.

a55a0765ad.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu na porodowce. Mysle ze to zalezy od tego czy maja wolne sale porodowe, chociaz u mnie w szpitalu na patologii raczej nie podlaczaja oxy

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że zależy od szpitala. Ciekawa jestem jak to u nas wygląda. Dzięki za info :)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola z tego co słyszałam to jednak w większości przypadków podłączają na porodówce.
    I widzę ze masz podobnie jak ja :) tak sie Julka z poczatku pchala a teraz wyjść skubana nie chce. ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) My wczoraj bawiliśmy się na weselu i przy okazji świetowalismy swoją roczcię ślubu ;) Paulina dość dobrze zniosła imprezę, słuchawki wygłuszające dla dzieci to super sprawa! Odwiozłam ją koło 20, trochę mialam obawy bo jak odjeżdżałam to nie w głowie było jej spanie, ale pobawiła się trochę z moją mamą, wypiła mleko i poszła grzecznie spać, a my zabalowaliśmy jeszcze do 3 :)
    Mąż pamiętał o dniu matki, dostałam ulubione rafalello z życzeniami.
    Nie chcę zapeszać ale moje cykle po porodzie się chyba regulują, teraz @ przylazła ładnie po 34 dniach (przed ciążą miałam 32/33 dniowe cykle). Cieszy mnie to bardzo, łatwiej będzie się wstrzelić z planowaniem rodzeństwa ;D

Mariola są specjalne rajstopy uciskowe, może coś takiego? Podpytaj lekarza

Pola u mnie w szpitalu pod kroplówką leżałam już od razu na porodówce. Może akurat u Ciebie coś ruszy skoro wszystko gotowe :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj mala miala dzien lenia. Byla tak spokojna, ze wieczorem podjechalismy na izbe i niestety zostawili mnie do rana, zeby powtorzyc ktg. Niby wczorajsze badania ok, ale musza miec drugi zapis. Przy okazji pobrali mocz i krew. W nocy prawie nie spalam. Przyjeli mnie kolo 22, zasnelam kolo 2 w nocy, a od 5:30 juz nie spie :/ spanie z innymi na sali, w dodatku jak jest tak cieplo to nic fajnego. A jedna z sasiadek z sali chrapie. Z tego wszystkiego nie zjadlam wczoraj kolacji i nie wiem jak dotrwam do sniadania. Tak czy inaczej mam nadzieje, ze po porannym ktg mnie wypuszcza.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, takie male zlosnice nam sie trafily ;)

Monia, zabawa na weselu super sprawa :) my idziemy 2 lipca. Mala bedzie miala dopiero miesiac. Nie bedzie z nami na sali, ale w pokoju hotelowym z moja mama. Mam nadzieje, ze bede w stanie sie troche oderwac i oddac zabawie, a nie tylko myslec co u malej ;)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 28 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola i jak, powtorzyli ktg? Wypuscili Cie do domu?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej ;) zostalam, jutro rodzimy ;) trzymajcie kciuki, zebym zareagowala na kroplowke. Jesli ruszy to Julia urodzi sie w terminie z OM.

kwiatuszek789, littleladybird, miszkaaa, czekolada lubią tę wiadomość

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 28 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete :-)

Pola 89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ