X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola. Ja kladlam klin dokladnie jak piszesz - pod materac. Ale dziecko i tak zjeddzawz niego w dol...co do ubierania. Cóż, ja ostatnio miałam rajty pod spodniami zimą jak bylam w podstawówce i mama mi kazała :) ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, ja bym zamarzła zimą bez rajstop, poza tym nigdy tego nie potrafiłam zrozumieć u mojego męża i innych ludzi, jak można zakładać to samo (same spodnie) przy plus 20 stopniach i minus 20. 40 stopni różnicy, a żadnej różnicy w grubości ubioru. Dupsko by mi odpadło :P

Dziewczyny, zaniedbujemy wątek. Spadłyśmy na drugą stronę.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na jednej nodze wychodza mi zylaki:( mialyscie z nimi problem? Jak sobie poradzilyscie, a moze zapobieglyscie za wczasu? Mam duzo ruchu, moze masaz? Dziwnie tez zaczynam chodzic, jak kaczka troche;D a brzuch nie za wielki w sumie. Zajżyjcie do mnie na fb, tam jest zdjecie:) Jestem Ma Nisz :)

1usavcqgvf430wyj.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariolka, ja na szczęście nie zmagałam się z żylakami. Teraz na samej końcówce na stopach pojawiają mi się jakieś czerwone żyły, ale czuję tam ból i ucisk jak stoję, albo dużo chodzę. Z rozstępami też przez większość ciąży miałam spokój, a jak zaczęły się robić to tak wysypało, że poniżej pępka mam brzuch jak zebra :( Wydaje mi się, że jeśli ma się do czegoś skłonności to niewiele można zrobić niestety.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariola, ja już dawno chodzę jak kaczka :P szerzej stawiam nogi, bo inaczej przy każdym kroku ciągnie mnie całe podbrzusze.

Ja żylaków nie mam i mam nadzieję, że mnie to ominie. Mama nie miała ani w ciąży, ani teraz nie ma, więc chyba nie mam ku temu skłonności ;) Za to brzuch na pewno wysypią mi rozstępy. Będę tygrysem :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariolka ja nie mialam problemu z zylakami ale powoedz o tym lekarzowi. Mysle ze to wazne. Nie wiem czy we wszystkich kartach ciazy tak jest ale w mojej byla rubryczka dotyczaca zylakow wiec powinnas zglosic problem. Kiedy teraz wizytujesz?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide 2.06 dopiero,powiem mu, dziekuje za rady:) jestem tak polamana, ze zastanawiam sie nad masazem. Noce nagle staly sie bezsenne...

1usavcqgvf430wyj.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj tylko, że nie każdy masaż można robić w ciąży.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede pamietac. Jeszcze zdarze przed 24! Wszystkiego najlepszego Mamusie!!

miszkaaa lubi tę wiadomość

1usavcqgvf430wyj.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Kasiu A. a jak tam z Twoją tarczycą i wagą?

U mnie zaczyna się chyba leciuteńkie podekscytowanie na myśl, że piątek już prawie minął, została sobota, a w niedzielę jedziemy do szpitala :D Mam nadzieję, że lekarz uzna, że to już czas na Julkę i jeśli samo nie ruszy to troszkę jej pomoże. Chociaż nie zdziwi mnie jeśli nawet podłączą mnie pod kroplówkę i nic z tego nie będzie. A powiedzcie mi proszę, bo kilka z Was miało podłączane kroplówki. W Waszych szpitalach kładą do tego od razu na porodówce czy podłączają na patologii, a na porodówkę wiozą dopiero jak coś ruszy?

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu kładli na patologię a na porodowke jak juz cos sie działo konkretnego.

a55a0765ad.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu na porodowce. Mysle ze to zalezy od tego czy maja wolne sale porodowe, chociaz u mnie w szpitalu na patologii raczej nie podlaczaja oxy

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że zależy od szpitala. Ciekawa jestem jak to u nas wygląda. Dzięki za info :)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola z tego co słyszałam to jednak w większości przypadków podłączają na porodówce.
    I widzę ze masz podobnie jak ja :) tak sie Julka z poczatku pchala a teraz wyjść skubana nie chce. ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) My wczoraj bawiliśmy się na weselu i przy okazji świetowalismy swoją roczcię ślubu ;) Paulina dość dobrze zniosła imprezę, słuchawki wygłuszające dla dzieci to super sprawa! Odwiozłam ją koło 20, trochę mialam obawy bo jak odjeżdżałam to nie w głowie było jej spanie, ale pobawiła się trochę z moją mamą, wypiła mleko i poszła grzecznie spać, a my zabalowaliśmy jeszcze do 3 :)
    Mąż pamiętał o dniu matki, dostałam ulubione rafalello z życzeniami.
    Nie chcę zapeszać ale moje cykle po porodzie się chyba regulują, teraz @ przylazła ładnie po 34 dniach (przed ciążą miałam 32/33 dniowe cykle). Cieszy mnie to bardzo, łatwiej będzie się wstrzelić z planowaniem rodzeństwa ;D

Mariola są specjalne rajstopy uciskowe, może coś takiego? Podpytaj lekarza

Pola u mnie w szpitalu pod kroplówką leżałam już od razu na porodówce. Może akurat u Ciebie coś ruszy skoro wszystko gotowe :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj mala miala dzien lenia. Byla tak spokojna, ze wieczorem podjechalismy na izbe i niestety zostawili mnie do rana, zeby powtorzyc ktg. Niby wczorajsze badania ok, ale musza miec drugi zapis. Przy okazji pobrali mocz i krew. W nocy prawie nie spalam. Przyjeli mnie kolo 22, zasnelam kolo 2 w nocy, a od 5:30 juz nie spie :/ spanie z innymi na sali, w dodatku jak jest tak cieplo to nic fajnego. A jedna z sasiadek z sali chrapie. Z tego wszystkiego nie zjadlam wczoraj kolacji i nie wiem jak dotrwam do sniadania. Tak czy inaczej mam nadzieje, ze po porannym ktg mnie wypuszcza.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, takie male zlosnice nam sie trafily ;)

Monia, zabawa na weselu super sprawa :) my idziemy 2 lipca. Mala bedzie miala dopiero miesiac. Nie bedzie z nami na sali, ale w pokoju hotelowym z moja mama. Mam nadzieje, ze bede w stanie sie troche oderwac i oddac zabawie, a nie tylko myslec co u malej ;)

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 28 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola i jak, powtorzyli ktg? Wypuscili Cie do domu?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej ;) zostalam, jutro rodzimy ;) trzymajcie kciuki, zebym zareagowala na kroplowke. Jesli ruszy to Julia urodzi sie w terminie z OM.

kwiatuszek789, littleladybird, miszkaaa, czekolada lubią tę wiadomość

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc

Wysłany: 28 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete :-)

Pola 89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ