X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynko ooo ten sam kolor który mnie się tak podoba :D tez mysłałam żeby fotelik kupic jednak osobno. Zus sie czepia bo juz w tym roku bylam na l4 w lutym a przez to pierwsze l4 leci mi w sumie ponad 33 dni i płacą oni a nie pracodawca. Zresztą jak maja coś dać to zawsze jest problem. Lekarz jak się pomylil od razu zaparafował ale widać nie pomogło. Wypisał drugi raz na odwrocie, zaparafował, zapieczątkował i jeszcze mało :P

100krotko ładny brzuszek :) jak mi ostatnio tak mąż w nocy chrapał to wyrzuciłam go z sypialni na kanpę :P inaczej chyba bym w ogóle nie zasneła

madzia qiunny też mają fajne wózki, ale moj mąż nie chce 3 kołowca (pff jakby on chodzil z tym wózkiem :P) jak samopoczucie przed ślubem? Co do plameń to u mnie zaczęły się 6+6 i trwały ponad tydzień. Na wkładce czytsto ale przy podcieraniu kawa z mlekiem cały czas. Dostałam lutkę 2x100 i samo przeszło. Pamiętaj zeby w ciaży nie używać aplikatora tylko właśnie palcem, sama wyczujesz opór

arien ja póki co też nic nie kompletuję. Wózek kupimy późną jesienią, ubranka upiorę jak dostanę. Jedynie łóżeczko pewnoe będzie gotowe szybciej bo dostanę od szwagierki a muszę je odnowić, bo moja chrześnica spała w nim już jako 3 dziecko więc pewnie jak już będzie gotowe to bez sensu demontowac żeby za 3 miesiace znowu je składać

Dorotko z tymi podkładami jak Ada pisze, ale z tego co wiem to np u mnie w szpitalu raczej cieżarna ma je mieć ze sobą, ze szpitalnych zasobów to już w razie "w". Ubranka dzieci mają u nas szpitalne, dopiero przy wyjściu przebiera się je do własnych. Co do sudocremu to moja szwagierka stosowała caly czas. Przy babci jak żyła to też zawsze przy zmianie pampera była smarowana nie ważne czy miała odparzenia czy nie

Kasiarzynka, 100krotka:) lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sporo chyba. Ale ja tfu tfu nie mam plamień

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze mi sie wydawalo. Wiele zlotych rad slyszalam ze sudocrem taki wspanialy przy zmianach pieluch i sprzeczne to bylo z tym ze on tylko na odparzenia. I tak tez zrobie, kupie moze ten linomag i maly sudocrem zeby byl w domu na wszelki wypadek.

Pleasure tez mialam Ci pisac zebys jechala na IP ale dobrze ze lekarz Ci odp to juz wiesz co robic. Ja dlugo bralam lutke i roznie mi sie udawalo ja aplikowac, raz glebiej a raz plyciej. Czasami czulam tam mega ukrwienie i tak jakby jakis torbiel, ktorego nie bylo i casami on mi blokowal przedostanie sie dalej. Ja bralam 1 tabl 2xdziennie

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:02

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia może jednak dobrym pomysłem będzie poinformowanie wszystkich o ciąży żebyś nie musiała tańczyć i skakać (ewentualnie rozważałaś opcję ups, skręciłam zaraz po przyjściu na salę noge i nie mogę tańczyć? zabierz bandaż, załóż na nogę i masz wymówkę)
    Z fasolką będzie dobrze, ja też cały czas miałam plamienia (prawie półtora tygodnia) i wszystko skonczylo się dobrze, nasz maluszek sobie rośnie. Jutro odpocznij, niech M. przejmie dopinanie wszystkiego na ostatni guzik. Na którą macie ślub? Pewnie po południu więc rano też jak najwięcej leż, poproś o pomoc rodziców, świadków. Dasz radę i mimo wszystko ślub będzie piękny

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure! Jakie kłody?! Pojutrze wychodzisz za mężczyznę, którego kochasz, który Cie wspiera i który będzie ojcem Twoich dzieci! Nic piękniejszego! Poza tym po dłuższych staraniach udało się i jesteś w ciąży!!! Jakie kłody?! Samo szczęście Cie spotyka...

miszkaaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że się boisz. Naprawdę. Ale ciesz się z tego co Cie spotkało i co Cię czeka. Miałaś niewielkie plamienie, nie zbagatelizowałas go, dostałaś fachową pomoc i zalecenia. I teraz tego się trzymaj. I pamiętaj, że taki stres w niczym ani Tobie, ani fasolce nie pomoże. Czekają Cię już niedługo najpiękniejsze chwile, jedną, kiedy zobaczyłas dwie kreski masz już za sobą. Mimo niepokoju i obaw powinnaś być teraz jedną z najszczęśliwszych kobiet, bo chyba jakby na to nie spojrzeć spełniają się Twoje marzenia, tak? :) :*

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz z innej beczki.
    https://www.youtube.com/watch?v=jG5vj5p9U5Y
    Myślicie, że mogę te ćwiczenia wykonywać?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien ja na ćwiczeniach wykonuje te z nastepujących minut:
    ćwiczenie numer 5 odpoczywamy w takiej pozycji tylko robimy miejsce na brzuszek czyli rozchlamy nogi, ale nie wykonuje takiego ćwiczenia jedynie odpoczynek
    cwiczenie numer 6 wykonujemy
    cwiczenie numer 7 wykonujemy ale sporadycznie , pamietaj aby napinać pośladki przy tym ćwiczeniu wtedy odciążasz kręgosłup.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam również zajrzeć na strone smyka, maja wyprzedaże, można kupić w dobrych cenach ciuszki.:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane witam się z wami wrócilam z usg bedzie chłopczyk;) lotta mi skoczyla tarczyca na poczatku ciazy potem spadłabez leku endo powinien ci zlecic jeszcze badnia dodatkowe jak nie to przepisze lek na obnizenie nie masz co sie denerwować;)

dmuchawiec lubi tę wiadomość

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, ja biorę luteine dopochwowo 2x dziennie. Wkładam na głębokość palca wskazującego a czasami płyciej. Dostałaś dużą dawkę wiec na pewno zadziała, ale rozumiem Twój strach. Staraj się teraz dużo odpoczywać, a na weselu w miare możliwości oszczędzać sie. Zobaczysz ta noc minie tak szybko że nawet sie nie zorientujesz i będziesz z powrotem w domu. <3 na pewno będzie wszystko dobrze a pozytywne myślenie to podstawa! Arien napisała święte słowa, spotyka Cie niesamowite szczęście! :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec, a jeszcze jakieś stosujesz? albo masz może jakiś swoj zestaw na kregoslup?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia masz dużo czasu żeby do piątki do popołudnia poleżeć. Na weselu się oszczędzaj i zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Masz cudownego faceta, przed Wami jeden z najważniejszych dni w Waszym życiu. Wkroczycie razem, we troje na nową, cudowną, szczęśliwą drogę życia.

blumen gratuluję synusia :)

a u mnie wyskoczyły rozstępy :/ na wewnętrznej stronie ud i na plecach na odcinku lędźwiowym. Tam nie przyszło mi do głowy żeby się smarować oliwką :(
    najgorsze jest to, że póki nie przytyłam, co będzie dalej? eh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 21:14

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób sobie kakao i idz spać. Bedziemy za Was trzymać kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.
    Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli. Wspaniałego ślubu i uśmiechu na twarzy a łzy tylko radości! Będzie pięknie :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to będzie jednej z najwspanialszych dni waszego życia. Mocno trzymam kciuki za fasolkę. Życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze a propos tych kremów na dupki to ja kiedys znalazłam taka firmę Nacomi, są to naturalne kosmetyki bez parabenow i innych dziadostw. Maja super masło shea, rewelacyjnie nawilża i podobno jest dobre na rozstępy. I tak właśnie czytałam o tych różnych kremach na odparzenia i znalazłam ze ta firma zaczęła robić kosmetyki dla niemowląt w tym krem przeciw odparzeniem. Mysle że jest warty uwagi :)

http://www.aptekagemini.pl/search?st_search%5Bsearch%5D=nacomi+baby&st_search%5Band_search%5D=1&st_search%5Bdetail%5D=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 22:20

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ