Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanq05 wrote:Mila super
A mi przyszedł biustonosz i niestety mały jutro jadę go odesłać i już zrobiłam wymianę. Jakąś mają dziwną rozmiarówkę, bo zamówiłam 80D i w obwodzie jest taki na styk i w miseczkach to już w ogóle lipa. A mam zwykłe staniki w tym rozmiarze i obwód jest idealny a miseczka jeszcze odstaje więc nie wiem. Wymieniłam na 85E, jak znowu przyjdzie jakiś wielki to już zwracam i niech kasę oddają, a znajdę inny sklep.
Kurtka też przyszła ale kurtka jest IDEALNA ładniejsza dużo jak na zdjęciach i chyba nawet bez brzuszka będzie ładnie wyglądać zobaczymy -
Martynka. A ja właśnie chciałam dać Ci do zrozumienia, że zupełnie nie przekonuje mnie to, że nie ma sensu teraz się zadręczać. Tak samo jak osobie w depresji nie mówi się „weź się w garść”, bo to tylko powoduje większe niezrozumienie i poczucie winy, że ta osoba nie potrafi tego zrobić. Nie mam do Ciebie pretensji, że tak mi mówisz, bo tak naprawdę tylko specjalista wie jak rozmawiać z taką osobą. Chciałam tylko dać Ci do zrozumienia, że to nie działa na mnie.
Każda tu mnie wspiera na tyle ile potrafi i ja to doceniłam, dlatego Wam podziękowałam w poprzednim poście. Pisząc to rano miałam nadzieję na jakieś zrozumienie, że może też jest osoba, która tak bardzo boi się jak ja, ale szybko się przekonałam, że jestem tu z tym sama. Dlatego zaczęłam czytać w necie i napisałam, że sama muszę sobie z tym poradzić, z nadzieją że zakończę temat. Potem tylko podzieliłam się swoim odkryciem apropo tokofobii i to chyba znowu wywołało dyskusję
Szczerze mówiąc to ja boję się napisać otwarcie o wszystkich swoich obawach, lękach i myślach, bo boję się zostać oceniona jako osoba, która nie nadaje się na matkę, albo która lepiej, żeby w ciążę nie zachodziła. Bardziej powinnam o tym pogadać z psychologiem. Może położna mnie do jakiegoś skieruje.
O cesarcie marzyłam całe życie, ale nie chciałam o tym pisać, bo wiem jak źle jest to odbierane i też tu na forum, są osoby, które o tym głośno mówią. Mam odłożone na to pieniądze w Polsce od wielu lat, ale w zeszłym tygodniu okazało się, że jedyna klinika, która się tym zajmowała w mojej okolicy w Pl została zamknięta i może dlatego wpadłam teraz w panikę, bo nie wiem co robić. Nie stać mnie, żeby zrobić to prywatnie w UK.
Czekam na wyznaczenie spotkania z położną i zapytam się jej o to. Może skierują mnie do jakiegoś psychiatry, który wystawi mi zaświadczenie.
Ink@. Wspaniałe wieści z wizyty
KateA92. Wspaniale, że synuś rośnie i jest zdrowy
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie mamy tu rozne zdanie na temat cesarki ale napeqno nikt tu nie jest gorsza matka bo tej cesarki chce nie przejmuj sie tym kompletnie.
Super ze masz uzbierane pieniadze, teraz zapytaj poloznej czy jest taka mozliwosc. Jesli Ci zacnie mowic, ze nie i ze co pani wymysla to idz moze wlasnie do psychologa, ewentualbie moze prywatnie lekarz Ci wypisze? Nie wiem szczerze mowiac jak to wyglada ale jezeli masz sie tym zadreczac to uspokuj emocje i znajdziemy idealne rozwiazanie, czy ktos tu nie pisal ze u was mozna wlasnie wybrac jaki sie chce porod? Hmm nie wiem.
Napewno da sie to zorganizowac. A twoje "dzieki za wsparcie" odebralam jako cos negatywnego, ale juz rozumiem ze nie bylo.
A na drugi raz wal od razu "dziewczyny wiem jakie macie zdanie ale chce cesarke na zyczenie, co robic?" i nikt cie nie zje , ja osobiscie nie jestem za ale to nie moje zycieAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:57
Effy lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Annie1981, Ink@, Kaaarooolina89, Mila123, nana266, Lisa85, onaa123, kania901 lubią tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Ink@ lubi tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
KateA92 wrote:a i pediatra zezwolił na urlop na Dominikanie, nie miał w ogóle przeciwwskazań jeśli chodzi o podróże z małym dzieckiem także mąż zarezerwował już 2tygodniowa wycieczkę na wrzesień także lecimy, niech się dzieje co chce
-
Martynka. Właśnie często spotykałam się z opinią w necie, że jednak te które chcą cesarki są gorszymi matkami, dlatego tak bałam się do tego przyznać A z grubej rury nie mogłam, bo ja ciężko sobie radzę z sytuacjami konfliktowymi i raczej wtedy obrażam się i uciekam Już z jednego forum uciekłam, bo jedna mi zasugerowała, że jak biorę tańszy kwas foliowy niż droższy, lepiej przyswajalny to kiepska matka ze mnie będzie. Już nigdy tam nie wróciłam i teraz bałam się, że otrzymam podobne komentarze. Dziękuję dziewczyny, że jednak staracie się mnie zrozumieć, na prawdę ciężar spadł mi z serca
Natka pisała, że w UK można wybrać cesarkę, ale wiele osób tu na miejscu mówi mi, że u mnie w regionie absolutnie nie. Z tego co wyczytałam to trzeba zgłosić lęk położnej i ona wtedy wysyła na jakąś wizytę, gdzie ktoś orzeka czy mam mieć tą cc czy nie. Oczywiście różni są lekarze, jedni się zgadzają a inni uważają, że to widzi mi się. Będę jeszcze czytać o tym i zobaczymy na jaką położną ja trafię.
U mnie w regionie w Polsce, od niedawna, nie ma takiej kliniki. Znalazłam w Warszawie, ale tam mam 400km od domu rodzinnego i trochę trudne byłoby to do zorganizowania, dlatego na razie nie biorę tego pod uwagę. Szczególnie, że kosztuje to dwa razy więcej niż kosztowało u mnie.
Natka. Tobie też dziękuję za wsparcie. A jeżeli chodzi o dobro dziecka to w sytuacji kiedy kobieta nie jest w stanie współpracować przy porodzie to myślę, że można wyrządzić więcej krzywdy dziecku. Ja się boję, że nie będę w stanie przeć i dziecko się udusi w drogach rodnych. Dziś też wyczytałam, że osoby z tokofobią, które są zmuszone do porodu naturalnego zapadają na depresję poporodową i to też nie jest dobre dla dziecka jak matka się nim nie chce zajmować i nie tworzy się więzi.
Kate. Cieszę się, że się zdecydowałaś na te wakacje
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
onaa123 wrote:Ja lubię pastę jajeczną, z makrelą, w ogóle lubię jajka, ale dzisiaj zjadłam na śniadanie na miękko i mnie żołądek bolał ;/ zjadłabym na śniadanie jutro twarożek z dżemem i kakao a można pić kawę białą? lubicie?
Ja od kiedy jestem w ciąży mam codziennie ochotę na twarożek z dżemem i kakao.
Kawkę pije raz na kilka dniNatka2, Ink@ lubią tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Martynka. Właśnie często spotykałam się z opinią w necie, że jednak te które chcą cesarki są gorszymi matkami, dlatego tak bałam się do tego przyznać A z grubej rury nie mogłam, bo ja ciężko sobie radzę z sytuacjami konfliktowymi i raczej wtedy obrażam się i uciekam Już z jednego forum uciekłam, bo jedna mi zasugerowała, że jak biorę tańszy kwas foliowy niż droższy, lepiej przyswajalny to kiepska matka ze mnie będzie. Już nigdy tam nie wróciłam i teraz bałam się, że otrzymam podobne komentarze. Dziękuję dziewczyny, że jednak staracie się mnie zrozumieć, na prawdę ciężar spadł mi z serca
Natka pisała, że w UK można wybrać cesarkę, ale wiele osób tu na miejscu mówi mi, że u mnie w regionie absolutnie nie. Z tego co wyczytałam to trzeba zgłosić lęk położnej i ona wtedy wysyła na jakąś wizytę, gdzie ktoś orzeka czy mam mieć tą cc czy nie. Oczywiście różni są lekarze, jedni się zgadzają a inni uważają, że to widzi mi się. Będę jeszcze czytać o tym i zobaczymy na jaką położną ja trafię.
U mnie w regionie w Polsce, od niedawna, nie ma takiej kliniki. Znalazłam w Warszawie, ale tam mam 400km od domu rodzinnego i trochę trudne byłoby to do zorganizowania, dlatego na razie nie biorę tego pod uwagę. Szczególnie, że kosztuje to dwa razy więcej niż kosztowało u mnie.
Natka. Tobie też dziękuję za wsparcie. A jeżeli chodzi o dobro dziecka to w sytuacji kiedy kobieta nie jest w stanie współpracować przy porodzie to myślę, że można wyrządzić więcej krzywdy dziecku. Ja się boję, że nie będę w stanie przeć i dziecko się udusi w drogach rodnych. Dziś też wyczytałam, że osoby z tokofobią, które są zmuszone do porodu naturalnego zapadają na depresję poporodową i to też nie jest dobre dla dziecka jak matka się nim nie chce zajmować i nie tworzy się więzi.
Kate. Cieszę się, że się zdecydowałaś na te wakacje
Jesli masz rożne lęki, nerwice i zaburzenia pscychiczne uniemozliwiajace Ci poród naturalny każdy lekarz psychiatra po takiej diagnozie da Ci skierowanie do porodu cesarskie cięcie. Wiec trochę nie wiem czy sie martwisz jesli chodzi o koszta itd.
Musisz iść do lekarza i zdiagnozować swoją chorobę z internetem to ciezko sie diagnozuje jednak
-
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec.