Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Effy wrote:Jesli masz rożne lęki, nerwice i zaburzenia pscychiczne uniemozliwiajace Ci poród naturalny każdy lekarz psychiatra po takiej diagnozie da Ci skierowanie do porodu cesarskie cięcie. Wiec trochę nie wiem czy sie martwisz jesli chodzi o koszta itd.
Musisz iść do lekarza i zdiagnozować swoją chorobę z internetem to ciezko sie diagnozuje jednak
W UK też czytam, że jedni dają bez problemu a inni się wyśmiewają, więc nie wiem na kogo trafię.
Aż tak tym zaświadczeniem się nie interesowałam, bo miałam kasę odłożoną i myślałam, że zrobię to bez problemu, ale teraz okazało się, że nie mam gdzie.
Oczywiście, że profesjonalista musi mnie zdiagnozować. Próbuję się jednak dowiedzieć wcześniej czego mogę się spodziewać.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
A jesli odrazu zakładasz że któryś z lekarzy potraktuje Twoja chorobę jako widzi mi sie, na wstępie sama tego nie traktujesz poważnie. Bo jak dziewczyny maja problem z pęcherzem czy z moczem nie myślą, kurde nie pojde do lekarza sikam krwią ale moze lekarz powie, ze nic mi nie jest. Depresja, bezsenność, anoreksja, histerie, dwubiegunowość, nerwice lękowe, natręctw, urojenia, fobie są to jednostki chorobowe które sie diagnozuje i leczy. Lekarz powinien to stwierdzić, co Ci jest i jak Ci pomoc.
-
Annie1981 wrote:Właśnie chodzi o to, że nie każdy jednak. Moja koleżanka w Polsce dostała od psychiatry takie zaświadczenie, ale lekarz go nie uznał i kazał rodzić SN.
W UK też czytam, że jedni dają bez problemu a inni się wyśmiewają, więc nie wiem na kogo trafię.
Aż tak tym zaświadczeniem się nie interesowałam, bo miałam kasę odłożoną i myślałam, że zrobię to bez problemu, ale teraz okazało się, że nie mam gdzie.
Oczywiście, że profesjonalista musi mnie zdiagnozować. Próbuję się jednak dowiedzieć wcześniej czego mogę się spodziewać.
-
Moj mąż zaraz wróci z koszykówki i na wstępie go proszę o pół kubeczka kakao i kanapeczkę z dżemem i twarożkiem
Zeby na noc nie za dużo
Kurde gdzie on jest !!! Juz mnie ssie na myślWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:19
Ink@ lubi tę wiadomość
-
Effy. Fakt, kasę wolałabym wydać na wakacje, ale jak mam się użerać z lekarzami, to wolę tych nerwów nie przechodzić.
Żeby to wszystko było takie łatwe jak piszesz to byłoby super. Ja mam duże doświadczenie z terapiami i wiem, że wiele zaburzeń psychicznych nie jest łatwych do zdiagnozowania. Wiele czasu zmarnowałam u niekompetentnych specjalistów a tak naprawdę z netu dowiedziałam się co mi jest np. DDA i znalazłam terapeutę, który zajmuje się typowo tym problemem.
Z tego co czytam tokofobia też często jest bagatelizowana. Znalazłam właśnie odgórne wytyczne dla ‘NFZ’ w UK, że takie kobiety jak ja powinny być kierowane do konsultanta na rozmowę i jak dalej nie zgodzą się na SN to powinno im zostać zaproponowane cesarskie cięcie. Mając to w ręce czuję się trochę pewniej i bardziej przygotowana na ewentualną odmowę, bo wtedy się zapytam co z tymi wytycznymi.
Jak tu się nie da to pomyślę o Polsce, ale jak mówiłam, koleżance odmówili, więc też ostrożnie do tego podchodzę. Wolałabym jednak na miejscu niż latać w ciąży czy później z takim maleństwem.
Lecę obejrzeć film i się trochę odstresować i oderwać o tego tematu
Annie kochana nigdy nie będzie tak ze wszyscy będą miec jednakowe zdanie a zwłaszcza baby każdy ma prawo do swojego zdania i to nie jest tak ze jeden krytykuje drugiego. Jestesmy tutaj po to żeby sie wymieniać doświadczeniami, obawami i opiniami ale żeby kogos zrozumieć i nie oceniać pochopnie trzeba znac czyjś problem :* ja rozumiem zarówno Ciebie ze sie boisz i chcialabys cc jak i Natke i Martynke które nie wyobrażają sobie innego porodu niż naturalny. Czasami nie mamy wyboru tak jak np ja na dzien dzisiejszy i mimo tego ze zawsze myślałam ze będę rodzic naturalnie okazalo sie ze raczej nie będę mogla i tez pomalu oswajam sie z mysla ze czeka mnie cesarka.
Będziemy Cie tu wspierać bez względu na wszystko i pocieszać jak tylko potrafimy :*
Wiem ze łatwo mi mowic ale postaraj sie odłożyć czarne myśli przynajmniej na chwile i próbować cieszyc sie ciąża uda sie to super, nie uda sie to możesz zawsze się wygadać i na nas liczyć pamiętaj :*Ink@ lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:57
nana266 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Witam z rana
Dziewczynki jak samopoczucie?
Kate aby z pecherzem nic powaznego, cieszę ze sie macie zarezerwowane wakacje napewno dacie rade i najważniejsze ze Fabianek rośnie. A pytalas o to ułożenie jak spi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 07:20
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Hej hej!
Ja Dzis znow witam sie z Bolem ucha, kurcze! Jak tylko troche wody mi sie dostanie do ucha to od razu boli licze na to ze znow przejdzie za dwa dni zaaplikowalam Czosnek owinelam wata I siedze w szaliku na glowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nana. Dziekuje kochana.
Nie potrafie tego odlozyc i przestac myslec. Co wtedy? Czekac na SN? Wiesz, to nie jest zwykly strach, to jest paniczny lek.
Jak uda mi sie rozwiazac ta sytuacje to sie uspokoje, dlatego musze dzialac i znalezc plan A i B Dopiero wtedy bede mogla znowu zaczac cieszyc sie ciaza a chcialabym to poczuc jak najszybciej, bo podobno to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety
Lisa. Az sie poplakalam, dziekuje. To ogromna ulga wiedziec, ze ktos mnie rozumie.
Ja boje sie ogromnego bolu, ktory moze spowodowac, ze nie poradze sobie i przydusze dziecko. Tak jak piszesz, przy cc tez zdarzaja sie komplikacje, ale jednak statystycznie mniej.
Zazdroszcze Ci tej planowanej cesarki i tego spokoju, ale mam nadzieje, ze mi tez uda sie zalatwic
Karolina. Ja ostatnio tez mialam nawracajace problemy z uchem. W koncu lekarz mi powiedzial, zeby chronic od wody. Uszy same sie oczyszczaja i nie trzeba ich myc a woda je wysusza i robia sie infekcje. Powiedziala, ze moge sobie wkrapiac oliwe z oliwe, zeby je profilaktycznie nawilzyc. Oczywiscie zapomnialam i znowu cos tam czuje.
nick nieaktualnyAnnie1981 - różnie ludzie podchodzą do np jajek na miękko w ciąży, inni uważają, że można w nie dużych ilościach, inni, że nie można tak samo wątróbka, czy inne jedzenie, ale naprawdę jajka na miękko są surowe??
Mila123 - super, duża dzidzia, już niedługo w mamusi ramionach
Ink@ - super super! cieszę się bardzo :*
KateA92 - no ładnie rośnie synuś a Ty karmisz tylko piersią? jak długo zamierzasz tak karmić?Ink@ lubi tę wiadomość