Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo, brzmi pokrzepiająco!
Sunday_92 lubi tę wiadomość
Latest news:
10.02.2025 ➡️ 2427 g (+/- 354 g)
Kolejna wizyta:
lekarz prowadzący - 17.03.2025 🩺
Termin porodu z USG: 22.03.2025 - czekamy na naturalne rozpoczęcie się akcji. Poród SN niepewny - na dzień 10.02 dwukrotne owinięcie pępowiną wokół szyjki, co znacznie zwiększa szansę na CC.
Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉
Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊
-
le_bonheur wrote:Ooo, brzmi pokrzepiająco!
-
Sunday_92 wrote:Myślę, że jakbym w trakcie karmienia trzymała w miarę zdrową dietę to bym nie miała teraz tej cukrzycy. No ale przy kp wszystko było fantastycznie, waga totalnie nie rosła, wyniki super, no to sobie pozwalałam na tony słodyczy. I nagle jak zaszłam w drugą ciążę i przerwałam kp to bach cukrzyca ciążowa. Także ze mnie nie do końca warto brać przykład, ale karmienie na pewno dobrze wpływa na gospodarkę węglowodanową przy ogarniętej diecie to już w ogóle;)
Czyli mój plan trzymania diety nawet po porodzie to dobry plan.Zobaczymy jak to będzie, na razie to się dzieją dobre mecyje z tym moim cukrem, ale może to przedporodowe hormony.
Latest news:
Kolejna wizyta:
Termin porodu z USG: 22.03.2025 - czekamy na naturalne rozpoczęcie się akcji. Poród SN niepewny - na dzień 10.02 dwukrotne owinięcie pępowiną wokół szyjki, co znacznie zwiększa szansę na CC.
-
smoothie wrote:le_bonheur pamiętasz jeszcze może po jakim czasie za wysokich cukrów na czczo dostałaś insulinę?
wizytę mam za 2,5 tygodnia ale chyba dam sobie mniej czasu:>
Mi diabetolog dała tydzień i niestety nie udało mi się ogarnąć cukrów na czczo dietą przez ten tydzień i dostałam wtedy insulinę.smoothie lubi tę wiadomość
Latest news:
Kolejna wizyta:
-