X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    No szpitale zbyt urocze nie są, to prawda. Dlatego byle szybko isc, urodzic i do domu ;p
    W Medeorze nie bylam, ale sporo moich kolezanek tam rodzilo i mowily, że calkiem ladnie i dobre jedzenie. Oddzial ginekologi w Madurowiczu odnowili i da sie zyc, natomiast porodowka jak z lat 70 wciąz ;p Najlepszy szpital w Łodzi - Matka Polka - jest aktualnie remontowany, bo tam to bylo strasznie dopiero, opieke mialas najlepszą, ratowali chore dzieciatka, a zielone kafelki odpadaly i atakowal cie grzyb :/ Wiec sie tam dzieje powoli, ale i tak, szpital zawsze bedzie szpitalem...
    No dokładnie, ja niestety mam jakas barierę, ze ostatnio jak mnie chcieli zatrzymać w szpitalu to wypisałam się bo nie dałabym rady tam zostać. Nie lubię przebywać na salach z innymi kobietami, zero intymności, a dla mnie to ważne, lubię ciszę spokoj, a jak ostatnio byłam na kilka godzin czekając na wyniki to milion odwiedzających w sali 8mio osobowej plus wkurzało mnie, ze ciagle się na mnie ludzie gapili i szeptali - wyglądam młodo a jestem bardzo wytatuowana a tu na wsi to oczywiście jestem dla nich jak jakieś ufo haha :D. Dlatego dla wygody, wyglądu szpitala i spokoju ducha wole wybrac prywatny poród, chyba, ze już jakoś wcześnie się dowiem, ze cesarka konieczna to się zastanowię bo w Koninie ponoć są sale jedno, dwu osobowe wiec może jakoś bym przeżyła, a jednak do domu daleko no i jeszcze wieksze wydatki. Zobaczymy jak to będzie, mam nadzieje, ze uda się naturalnie i prywatnie, ale życie lubi płatać figle dlatego dobrze mieć plan B :D

• acygan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda zszokowalas mnie ta waga,szlysmy ze wszystkim prawie leb w leb a u mnie juz +6kg :/ przerazilam sie troche Ci powiem, a dzis nie dopielam moich spodni sprzed ciazy.
    Maz pociesza, ze to bioderka sie rozchodza i ze bedzie łatwiej rodzic, ale ja dziekuje i tak sa szerokie :( mojej mamie niestety duzo ciala zostalo po ciazach.

Co do szpitali to tez ich nienawidze, nie wiem jak bedzie wygladal moj pobyt w nim, ale wychodze z takiego założenia co Edwarda, isc urodzic i wrocic. Widok coreczki mi wszystko wynagrodzi :) w moim szpitalu przynajmniej lazienki sa w salach i sa dwuosobowe a jak czytalam na gdzierodzic.info o warszawskich szpitalach, to zdarza sie, ze sale sa kilkuosobowe i bez lazienki :D masakra jakas.

Co do poloznej, to ja bym chciala wykupic, ale kasy szkoda to raz a dwa moj szpital chyba tego nie praktykuje. W ktoryms warszawskim szpitalu widzialam, ze wykupienie poloznej to 2 tys, ja dziekuje. A tak jak piszecie,nie mam pewnosci, czy bedzie ona dyspozycyjna.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, juz nie pamietam ile wazylas przed ciąża i przy jakim wzroscie, ja mialam kilka kg za duzo i moze dlatego wolnej tyje, nie wiem. A 6 kg na plusie to przeciez bardzo malo. Niektore dziewczyny na naszym etapie przytyly juz po 10-13. Nie ma sie co martwic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan u nas tylko 8mio osobowe sale z łazienka na drugim końcu korytarza dlatego nie ma szans żebym tu urodziła... coś okropnego.

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ważycie się w domu? Jeśli tak, to w jakich porach? Bo ja wczoraj się zważyłam wieczorem, co prawda to było nie tak dawno po późnej obiadokolacji. A dziś rano wchodzę na wagę i mam równo 1kg mniej niż wczoraj :O

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Acygan, juz nie pamietam ile wazylas przed ciąża i przy jakim wzroscie, ja mialam kilka kg za duzo i moze dlatego wolnej tyje, nie wiem. A 6 kg na plusie to przeciez bardzo malo. Niektore dziewczyny na naszym etapie przytyly juz po 10-13. Nie ma sie co martwic.

Jakies 62 moze 63 przy wzroscie 162, wiec wcale nie jakos malo i figura gruszki, dlatego tak mnie to dobija. Waga ostatnio rosnie bardzo szybko :/

Teqz 8 osob? O nigdy w zyciu. Ja tez bym do takiego szpitala nie poszla, a narzekam na swoj :)

• teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    A dziewczyny ważycie się w domu? Jeśli tak, to w jakich porach? Bo ja wczoraj się zważyłam wieczorem, co prawda to było nie tak dawno po późnej obiadokolacji. A dziś rano wchodzę na wagę i mam równo 1kg mniej niż wczoraj :O
    Rano zawsze się wazy mniej bo w nocy spalasz pokarmy. Najlepiej ważyć się na czczo bo wtedy jest to miarodajny wynik :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:

Tylko i wylącznie rano, na czczo, po siku i kupie, na golasa lub w samych majtkach.
    Dlatego jak wazy mnie lekarz, zawsze jest wiecej. Pod uwage biore tylko wynik z mojej wagi.

Andziula_1988, Alphelia lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jakies 62 moze 63 przy wzroscie 162, wiec wcale nie jakos malo i figura gruszki, dlatego tak mnie to dobija. Waga ostatnio rosnie bardzo szybko :/

Teqz 8 osob? O nigdy w zyciu. Ja tez bym do takiego szpitala nie poszla, a narzekam na swoj :)
    Haha No właśnie :D
    Waga się nie przejmuj, ja jestem kilka tygodni do tylu a mam +6,5kg. Naprawdę mało przybralas jak na ten tydzień, spokojnie :)

Zreszta, nie ma się co porównywać do innych (nawet przy tej samej wadze i wzroście) bo każda ma inny tryb życia, inaczej je, ma inna przemianę materii itd... waga jest mało ważna teraz, jak jeść co się chce to tylko teraz :D po porodzie szybko zgubimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:33

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jakies 62 moze 63 przy wzroscie 162, wiec wcale nie jakos malo i figura gruszki, dlatego tak mnie to dobija. Waga ostatnio rosnie bardzo szybko :/ )

Nie masz sie czym martwic, naprawde. Teraz nam rosną i tyją pampuszki, wiec i teraz ten przyrost bedzie szybki. Internety mowią, ze nawet pół kg na tydzien mozemy tyc...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ciesze sie, ze nie jest to 15 kg, ale jednak czlowiek przerazony jest :) ja mam nadzieje ze bedziemy tak gubic po porodzie, bo inaczej bede nosic spodnie w rozmiarze 46 :) nigdy nie wazylam blisko 70 kg. A tu jeszcze conajmniej 10 tyg :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie tego boje ale nic nie zrobimy, rosną nam dzidziole, nabierają tluszczyku + macica wciąż większa, wody i lozysko tez swoje waza. Najważniejsze jest dzieciątko, a po porodzie wszystko sie zgubi. Nie dosyć ze bedzie latania przy bobasie, to karmienie piersią tez wyciąga. Ja karmić nie bede ale mam zamiar chodzić z wózkiem na długie spacery. Jak teraz siedzę z dupa to ruch powinien pomoc :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Edwarda ważę się zawsze rano na czczo, po 1 i 2 ;) lekarz mnie nie wazy. Pyta tylko o wagę. W końcu po co miałbym go oszukiwać.

Co do szpitala to dla mnie najważniejsza jest profesjonalna opieka w trakcie porodu i dobra opieka po. Warunki nie mają aż takiego znaczenia. Teraz i tak po 2 dobrach najczęściej się wychodzi. Jakoś przeżyje. Byłam już kilka razy, w różnych szpitalach, różne warunki, ale to wszystko dla tego Maluszka. To nigdy nic przyjemnego. Nawet jeśli warunki godne. Ale rozważam poród w prywatnej klinice ze względu na bezpieczeństwo. Tyle się ostatnio słyszy różnych historii, że aż ciarki przechodzą.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę się zacząć tak ważyć, bo do tej pory źle to robiłam najwidoczniej :P A u lekarza to szkoda gadać. Tam mają taką starą wagę, mało dokładną. Do tego jest im obojętne czy w butach czy nie, a przecież buty zimowe sporo ważą :|

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia od jesieni nie wymienilam w mojej wadze baterii wiwc sie nie waze ale ta u gina lubie bo ostatnio wazylam.na niej 5kg mniej jak jesienia na mojej hahah

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa to przynajmniej waga u Twojego gina mniej pokazuje :D a u mojego zawyża z tymi wszystkimi zimowymi ubraniami :P z tego wszystkiego wychodzi na to, że ciągle moja waga stoi w miejscu, tak jak i brzuszek zresztą :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan zaczynałyśmy prawie tak samo :) ja mam 162cm i miałam 65kg, schudłam do 63 przez pierwsze dwa miesiące i wczoraj stanęłam na wadze i zobaczyłam spowrotem 65 dopiero. Boje się trochę że jak tycie ruszy to się nie będzie chciało zatrzymać :p...

Mnie szpital aż tak nie przeraża. Wiem że to na chwile, inne kobiety mi nie przeszkadzają zwykle.
    Ale wczoraj tak spanikowałam, że dzisiaj zarezerwowałam doule...! Lepiej mi jakoś z tą myślą ;). Wpisała mnie już w grafik i końcem lutego mamy się spotkać pogadać dokładniej :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia ja sciagam buty a tak w sumie tez mam keansy i bluze przewaznie tylko woec nie jest zle z iloscia ubrania jak mnie waza hehe

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • calza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo u gina najgorsze jest to, że ważą nas w spodniach, butach, swetrach itd, a to dodaje ze 2kg spokojnie :p

Ja mam wrażenie, że dziś będziemy jechać. Skaczę na piłce, plecy bolą jak nie wiem, brzuch boli i twardy, mały nogami się odpycha... i zaczynam się pocić :p

Alphelia, teqz, Andziula_1988, acygan, pilik, pumka1990 lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Bo u gina najgorsze jest to, że ważą nas w spodniach, butach, swetrach itd, a to dodaje ze 2kg spokojnie :p

Ja mam wrażenie, że dziś będziemy jechać. Skaczę na piłce, plecy bolą jak nie wiem, brzuch boli i twardy, mały nogami się odpycha... i zaczynam się pocić :p
    Oj to chyba będzie dzisiaj :D trzymam kciuki żeby było szybko, bezbolesnie i bezproblemowo :) dawaj nam znać jak tam, czy to już czy jednak maluch zdecyduje, ze to nie jego dzień :D

calza lubi tę wiadomość

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ