X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe dzieci 2019
Odpowiedz

Czerwcowe dzieci 2019

Oceń ten wątek:
  • asylia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała popracować do połowy lutego - mamy wtedy duże przedsięwzięcie, którego organizacją już zaczynamy się znajmować i zwyczajnie nie chcę zostawiać mojego zespołu.

Mam nadzieję, że dzieć da tyle popracować.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Niezapomniana Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy okrojony zespół do końca stycznia, dlatego też nie chcę ich zostawiać. Najgorsze tylko przetrwać ten początek, później już będzie z górki :)
    Byleby nie było żadnych komplikacji, a gorsze samopoczucie to się jakoś przeboleje

Lena1984 lubi tę wiadomość

15.06.2019...? <3
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    O jak miło :) A z jakim szpitalem wiążesz plany? Ja bym chciała rodzić na Żelaznej, tak jak za pierwszym razem- szukam jednak też szpitala, w którym mogłabym poprowadzić ciążę bo w św.Zofii to tylko ciąże powikłane mają na NFZ. Masz jakiś pomysł gdzie się zgłosić? Madalińskiego odpada.

Ja wcześniej na Inflanckiej - generalnie ma dobre opinie i inna koleżanka była zadowolona, ale ja średnio... Zlali mnie trochę, położyli na patologii powiedzieli że to potrwa jeszcze dobę lub 2, i o 22 odesłali męża do domu, a o 00:15 córka już była na świecie... więc trochę lipa - niby super sale a nic nie skorzystałam bo leżałam do skurczy partych pod ktg bez możliwości ruchu - ale może gdzie indziej zareagowaliby tak samo bo rozwarcie w ciagu 40 minut przeskoczyło z 2 na 8... Więc nie wiem możesz przemyśleć ten szpital...
    Ja chyba bym chciała w domu narodzin w św. Zofii - pierwszy poród szybko i bez znieczulenia - więc drugi chyba bym tym bardziej dała radę - a plus jest taki że szybko wypisują - obym tylko nie miała pecha i była wolna sala tam - no i oczywiście ciąża musi być zdrowa... Plus to jest najbliższy szpital od mojego domu...

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Hej dziewczyny, przywitam się nieśmiało, bo widzę tutaj Nadinkę i Lenę, które mają takie same problemy jak ja, czyli tzw. przypadki ciężkie :P
    Ja wczoraj 11dpo beta 29,46. Od owulacji jestem na Neoparinie 0.4 i Acardzie 150mg. Dziś przeskakuję na Neoparin 0.6 a Acard zostaje bez zmian.

Widziałam tutaj też Marryy, nie wiem czy mnie pamiętasz, ale ja kojarzę Cię z wątków testujących :)

Pozaglądam tu do Was teraz, ale bardziej się pewnie rozgadam jak będę widzieć, że wszystko jest ok i że beta nie spada. Termin wychodzi mi na 26.06 :)

P.S. Ja biorę i Acard i zastrzyki na noc i tak można robić, bo to są dwie różne substancje i działają inaczej, także bez obaw! A Acard tylko na noc, bo wtedy działa rozrzedzająco :)

Pozdrawiam! :)

Witaj Magda! ja z kolei kojarzę Cię z październikowych II kresek - ja zaciążyłam na wrześniowych i z sentymentu podglądam październik :) Serdecznie gratuluję!

Magda - mbc lubi tę wiadomość

2nn33e3k17zi5yne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariette1983 wrote:
    Ja wcześniej na Inflanckiej - generalnie ma dobre opinie i inna koleżanka była zadowolona, ale ja średnio... Zlali mnie trochę, położyli na patologii powiedzieli że to potrwa jeszcze dobę lub 2, i o 22 odesłali męża do domu, a o 00:15 córka już była na świecie... więc trochę lipa - niby super sale a nic nie skorzystałam bo leżałam do skurczy partych pod ktg bez możliwości ruchu - ale może gdzie indziej zareagowaliby tak samo bo rozwarcie w ciagu 40 minut przeskoczyło z 2 na 8... Więc nie wiem możesz przemyśleć ten szpital...
    Ja chyba bym chciała w domu narodzin w św. Zofii - pierwszy poród szybko i bez znieczulenia - więc drugi chyba bym tym bardziej dała radę - a plus jest taki że szybko wypisują - obym tylko nie miała pecha i była wolna sala tam - no i oczywiście ciąża musi być zdrowa... Plus to jest najbliższy szpital od mojego domu...

Ja właśnie myślę o inflanckiej, a chodziłaś tam do poradni na wizyty i USG?

Kurka Wy tutaj mówicie o pracy do lutego a ja myślałam, że pewnie dopiero od maja dostanę zwolnienie lekarskie :O

• asylia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Kurka Wy tutaj mówicie o pracy do lutego a ja myślałam, że pewnie dopiero od maja dostanę zwolnienie lekarskie :O

U mnie gin nie robi problemów, zwłaszcza jeśli samopoczucie jest kiepskie (w ciążu z synkiem miałam paskudne migreny z aurą i dał mi zwolnienie na koniec 4 miesiąca).

7u22rjjg269yrzch.png
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy u mnie kiepska sytuacja w pracy. Dostałam nowa propozycje na którą byłam nastawiona że przyjmę ale w dzień kiedy miałam odpowiedzieć zrobiłam betę wyszła 42 i szok :-) z radości oczywiście ale i małe zmartwienie co robić. I powiedziałam że niestety ale nie przyjmę gdyby coś się zmieniło do końca miesiąca mam się odezwać. Bo tu mam umowę na stałe a po biochemicznej nie będę się długo męczyć w niej szczególnie. zależy co dr powie myślę że moze listopad do połowy pochodzę. Wszytsko zależy od wyników. A co do nich zrobiłam dzisiaj progesteron wynik 20,7 ng ma ktoś normy? Bo na mojej karteczkę nie opisali dla ciąży

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • asylia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nadzieję, że gin nie będzie zbyt przewrażliwiony po poronieniu i nie będzie chciał mnie odrazu zamknąć w domu - tak w ramach chuchania na zimne.
    Jeśli tylko będę się dobrze czuć to nie chcę, bo nie dobrze mieć za dużo czasu na myślenie.

Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

7u22rjjg269yrzch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, ileż musicie mieć w sobie cierpliwości po stracie :( ja po długich staraniach mam żołądek w gardle i boję się, że coś będzie nie tak... USG w czwartek i tak strasznie mi się dłuży...

• Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze sobie wyobrażałam że będę pracować ile się da. No ale życie zweryfikowalo mój pogląd i na L4 jestem od tygodnia. Lekarka sugerowala L4 od samego początku. Na L4 poszłam w ramach polecenia służbowego. Jako wdrozeniowiec pracuje w delegacjach i od szefostwa nie było zgody bym pracowała dalej. Jutro o 17.20 mam druga wizytę. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok i usłyszę serduszko naszego kropka.

Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 15:03

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • asylia Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nic nie biorę.
    Zapytam gina na wizycie w przyszłym tygodniu, bo z każdym dniem gorzej u mnie z jedzeniem, więc żeby niedługo nie było jakiś niedoborów.

7u22rjjg269yrzch.png
  • Niezapomniana Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy żadnych witamin do 12 tc nie brałam, tylko kwas foliowy :) Wartości odżywcze poprzez dietę

15.06.2019...? <3
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wcześniej brałam suplementy z uwagi na mutacje. Ostatnio lekarka tylko dołożyła luteine i neoparin. Zobaczę jutro na wizycie jakie będą dalsze zalecenia.

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Madamee92 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę suplementy ale każdy osobno. Biorę metylofolian (lepiej przyswajalna forma kwasu foliowego), D3+K2, wit B12 też w formie metylo, kwasy DHA i co kilka dni magnez i żelazo. :)

f2w3rjjgcmco5o1l.png

Musi być dobrze ❤

[*] Aniołek 9 tc
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś sobie powtórzyłam (właściwie robiłam trzeci raz) betę dla świętego spokoju i mam 1463 :) może jakiś oszałamiający wynik jesli chodzi o wartość (porównując do innych dziewczyn w tym tyg ciąży) to nie jest, ale przyrasta od ostatniej środy ladnie, bo ponad 100% co dwa dni.
    Ja witamin żadnych nie biorę, tylko kwas foliowy. Czekam na koniec października na wizytę i tyle ;)
    Ja chcę popracować do końca roku. Przyznam, że zwyczajnie nie mam sił. Jeszcze opieka nad synkiem itp.doszly w tej ciąży. Chcę pozamykać sprawy w pracy do końca roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 15:02

Magda - mbc, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Ja właśnie myślę o inflanckiej, a chodziłaś tam do poradni na wizyty i USG?

Nie, mam pakiet w luxmedzie - a na genetyczne i pappa idę do Boramed na szczęście w ramach NFZ bo w tym roku stuknęło mi 35 :) dziś właśnie sie zapisałam na 20 listopada

za to na Inflancką chodziłam do szkoły rodzenia :)

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko pregne plus. Tak samo brałam. W poprzedniej ciąży też ją brałam. Lekarz polecił mi ją bo nie ma nawalone zbędnych witamin tylko to co potrzebne. A po 12tc chyba brałam mama dha

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Ariette1983 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenalen uno, magnez i omega3 gdy pamiętam :)

Ja pracuję z mężem więc nastawiam się na pracę raczej dopóki będę na siłach - w pierwszej ciąży byłam na chodzie do początku 9 miesiąca - super znosiłam ciążę - liczę na to że teraz będzie tak samo i że popracuję do świąt wielkanocnych. Ale jak będzie zobaczymy :)

2nn33e3k17zi5yne.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na zwolnienie w 4 miesiącu bo brzuch mi się spinał a teraz jestem na wychowawczym. No i w pracy miałam kontakt z różnymi osobami, często chorymi i co chwilę przeziębienie mnie łapało

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ